RKP:n rotuopit

Astrid Thors, RKP, on nyt kahden vuoden ajan syyttänyt suomalaisia rasisteiksi kaikilla mahdollisilla foorumeilla. Perusteena on ollut tiettyjen maahanmuuttajaryhmien erittäin huono työllistyminen.

Luku-, kirjoitus-, kieli- ja ammattitaidottomien ihmisten työttömyys on Astridin, RKP, mukaan rasismin ja suomalaisten vika. Astridilla ja RKP:lllä on ikävä kyllä ehkä kaikista suomalaisista vähiten varaa puhua rasismista.

Kaikki rotukeskustelu Suomessa lukuun ottamatta muutamaa 1930-luvulla natsiaatteesta hurmaantunutta sekopäätä on nimittäin RKP:n tai suomenruotsalaisten alulle panemaa. RKP:n aktiivi, aatelinen professori Rolf Nordenstreng kirjoitti 1929 rotuhörhoilyn suomalaisen perusteoksen, Euroopan ihmisrodut ja kansat.

Koko teos, joka sinänsä on aivan mainio ja suurta huvia tarjoava lukuelämys, on kauttaaltaan tekstiä, jonka kirjoittaja löytäisi tänä päivänä itsensä välittömästi vankimielisairaalasta. RKP:läisen aktiivin suuri palvelus Suomelle oli, että pitkän vaikuttamisen jälkeen professori Nordenstrengin lanseeraama itäbalttilainen rotu hyväksyttiin yhdeksi Ruotsin virallisista roduista.

Germaanista eli ruotsalaista rotua maailman johtavana pitänyt Nordenstreng sai myöhemmin ihailemansa Ruotsin kansalaisuuden. Ehkä lainaus Rolfilta kertoo Astridinkin asenteesta paljon:

’jos voimme panna toimeen ennakkoluulottoman rodunhoidon ja rodunparantamisen, niin luulen, että itäbalttilainen rotu ja suomalais-ugrilaiset kansat tulevat osoittautumaan ihmiskunnan arvokkaisiin aineksiin kuuluviksi.’

Niin – Astridin ja RKP:n asenne tulee paljon ymmärrettävämmäksi tuon kirjan lukemisen jälkeen.

RKP:n historia, puolueen todelliseen olemus ja aatteellinen perintö nojautuu vahvasti rotuoppeihin, bättre folk-asenteeseen, joka on hyvin näkyvissä vielä tänäkin päivänä.

Published in: on 24 helmikuun, 2009 at 9:44 am  Comments (9)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2009/02/24/rkpn-rotuopit/trackback/

RSS feed for comments on this post.

9 kommenttiaJätä kommentti

 1. RKP:n historiikki kirjoitaa (http://www.sfp.fi/files/media/Historik-Historiikki.pdf):

  Axel Olof Freudenthal har betraktats som den
  andliga fadern till den nationella samlingsrörelse
  som utgjorde grunden till [Svenska] partiet.

  Wikipedia kirjoittaa Freudenthalista:

  Freudenthal yhdisti liberaalin maailmankatsomuksen ja suomenkielisiin kohdistuvat syrjivät ajatukset. Hän esitti voimakkasti ajassaan liikkuneita näkemyksiä ja filosofisia ja yhteiskunnallisia mietteitä.

  Väitöskirjassaan professori L. A. Puntila [9] erittelee ruotsalaisuuden vaikutuksia Suomessa ja eritoten 1800-luvun loppupuolen svekomaanista liikettä.

  Puntila luettelee joukon ajatuksia, jotka hänen mukaansa edustavat Freudenthalin maailmankuvaa äärimmäisellä tavalla. Puntilan mukaan nämä Freudenthalin teesit olivat:

  * Ruotsia puhuva sivistynyt luokka kuuluu ruotsalaiseen kansallisuuteen, joka näin ollen oli ollut ja on edelleenkin valtiaskansa;
  * Suomalaiset eivät olleet voineet, rotunsa jäsenkansaa kun olivat, luoda ennen ruotsalaisten valloitusta mitään omintakeista kulttuuria;
  * Historiasta tiedämme, että niillä kansoilla, jotka kuuluvat turaanilaiseen kansansukuun, ei ole erityisiä luonnonlahjoja itsenäiseen edistymiseen sivistyksen eikä viljelyksen alalla;
  * Ei mikään muu kansa Euroopassa ole osoittanut niin vähän taipumusta itsenäiseen asemaan kansojen joukossa kuin suomalaiset ja ylipäänsä koko turaanilainen suku;
  * Älyllisessä suhteessa suomalaiset eivät vielä vetäneet vertoja muille kansoille;
  * Ruotsalaisen talonpojan mielestä suomalainen ammattitoveri on alempi olento, erämaiden pölkkypää, joka kaikissa suhteissa on hänestä jäljessä.

  No mikäs siinä – ihailen itsekin Vanhasen ja Lynnin rotututkimuksia – niissä on kuitenkin enemmän tieteellistä pohjaa kuin Freudenthalin ja Nordenstrengin ajatuksissa.

  Mutta ehkä Thorsin ulkomaalaislaki kuitenkin heijastelee tätä Freudenthalin ajattelua. Pannaan ne mongolit polvilleen. Olen kyllä kuullut koulutettujen suomenruotsalaisten esittävän tällaisia ajatuksia ruotsinkielisten rodullisesta paremmuudesta.

  Suomentuotsalaisten menestys ei kuitenkaan johdu rodusta eikä myöskään paljon puhutuista kiintiöistä. Suomenruotsalaisten menestys johtuu vain ja ainoastaan siitä tehokkaasta sosiaalisesta verkosta jota kutsutaan ankkalammeksi.

  http://kansankokonaisuus.blogspot.com/2007/11/suomenruotsalaiset-osa-2.html

  Suomenruotsalaisten yhteisöllisyyttä sietää kunnioittaa. Kunpa suomalaiset kykenisivät samaan.

  Harmi vain että RKP on nyt tavallaan hiukan pilannut suomenruotsalaisten edullisen aseman lähtemällä Thorsin ja Illmannin johdolla öykkäröimään maahanmuuttokysymyksessä.

 2. Juurikin näin Jukka.

  Itse tunnen paljon ankkalammikon asukkaita, eikä minulla mitään pahaa sanottavaa henkilökohtaisesti ole. Tuo yhteisöllisyys on kunnioitettavaa aivan samoin kuin yrittäjähenkisyys.

  Tässä vain käy nyt niin, että tuo rakennelma luhistuu. Ylimielisyys kostautuu pahemman kerran. EU-edustajapaikan menetys on jo varmaa ja sementoitu hallituspaikka taitaa kadota saman tien parin vuoden päästä.

  Mitä jää jäljelle? Pari yliopistoa, muutama rikas säätiö ja Ahvenanmaa.

  No – itse ovat tiensä valinneet.

 3. ”Tässä vain käy nyt niin, että tuo rakennelma luhistuu. Ylimielisyys kostautuu pahemman kerran. EU-edustajapaikan menetys on jo varmaa ja sementoitu hallituspaikka taitaa kadota saman tien parin vuoden päästä.

  Mitä jää jäljelle? Pari yliopistoa, muutama rikas säätiö ja Ahvenanmaa.

  No – itse ovat tiensä valinneet”

  Olen hiukan samoilla linjoilla. Outoa että heillä ei ole tuon vertaa diplomatian tajua.

 4. Ensiksi blogin pitäjälle onnittelut seuraavasta:

  ”Astrid Thors, RKP, on nyt kahden vuoden ajan syyttänyt suomalaisia rasisteiksi kaikilla mahdollisilla foorumeilla. Perusteena on ollut tiettyjen maahanmuuttajaryhmien erittäin huono työllistyminen.

  Luku-, kirjoitus-, kieli- ja ammattitaidottomien ihmisten työttömyys on Astridin, RKP, mukaan rasismin ja suomalaisten vika. Astridilla ja RKP:lllä on ikävä kyllä ehkä kaikista suomalaisista vähiten varaa puhua rasismista.

  Siinäpä se.

  Sääli todella suomenruotsalaisia. Finskfinland on mahdollistanut svenskfinlandin. Nyt he heikentävät edellämainittua.

  Suomen kaksikielisyys voisi olla onnenpotku suomalaisille nykytilanteessa. ”Varsinaisten” maahanmuuttajien oleskeluluvan edellytyksenä voisi muun muassa olla valmiin työpaikan lisäksi sekä suomen että ruotsin taito. Jommassa kummassa hyvä ja toisessa ainakin välttävä. Jo nämä vaatimukset pitäisivät ihmiskunnan älyllisesti heikoimman osan maan rajojen ulkopuolella.

  BTW: Arkkipiispa tai mikä lie piispa sukunimeltään Heikka halusi 24.02.2009 tiistain HS:n haastattelussa maahanmuuttajia päättäjiksi. Heikka keksi Suomessa on rakenteellista rasismia.
  Pitäisiköhän erota kirkosta, tuo oli viimenen niitti. Ennestään kirkon syntikuormassa on sukupuolenvaihtajakirkkoherra. Tuollainen ihminenhän olisi pitänyt pistää hoitoon mielenterveydellisistä syistä eikä sallia hänen leikellyttää itseään.

 5. Vieläkö joku ajatteleva ihminen on Suomen valtionkirkon jäsen? Miksi? Mars mars, käytäpä vihdoin muutama sekunti aikaasi ja eroa netissä osoitteessa http://www.eroakirkosta.fi

 6. Kyllä olen minäkin vakaana tapaluterilaisena jo tehnyt saman ratkaisun.

  En voi kuulua organisaatioon, joka tietoisesti haluaa tuhota maan.

  Elämme kyllä kummallista ja samalla oudon kiehtovaa aikaa.

 7. Kirjoitinpa juurikin tuosta piispa Mikko Heikan lausunnosta äskettäin:
  http://uusiviesti.blogspot.com/2009/02/evlut-kirkko-on-totaalisesti-pihalla.html

 8. Ruotsalaispaskat ulos Suomesta!

 9. Fittan finne-mongol!!!


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: