Tekemättä jääneet päätökset

Vanhanen&co ei toteuta yhtään mitään menoleikkauksia julkisiin menoihin vaan ottaa mieluummin kymmeniä miljardeja lisää velkaa, joka aiotaan maksattaa tulevilla sukupolvilla. Maksumiehiksi määräämiään nuoria ja keski-ikäisiä ihmisiä hallitus kurittaa lisäksi leikkaamalla heidän eläkkeitään jo ennakolta.

Päätökset, joita nyt ei tehdä ovat historiallisia, koska niiden vaikutus ulottuu usean sukupolven päähän. On melko helppo tehdä asian perusteella muutama ennustus.

 • Aivovuoto tulee kiihtymään. Yhä useampi eteenpäin pyrkivä nuori ei jää Suomen verohelvettiin elättämään maailmalta tulevia pakolaisia, jos kielitaito on hallussa ja koulutus tekniikan, talouden, lääketieteen tai muun vastaavan yleismaailmallisen osaamisen piirissä.
 • Jo varallisuutta kerännyt väestönosa muuttaa sankoin joukoin veropakolaisiksi Baltian maihin, Espanjaan ja Kaukoidän suunnalle.
 • Virossa elävien suomalaisten määrä tulee kasvamaan huomattavasti ja yhä useampi tulee ottamaan myös Viron kansalaisuuden, koska kieli on suhteellisen helppo oppia myös aikuisena.
 • Maan sisäinen veropakolaisuus kasvaa, koska kuntien väliset veroerot tulevat repeämään.
 • Hallitus alkaa väsätä lomien jälkeen puolivillaista leikkauslistaa, mutta rakenteellisia muutoksia ei tehdä.
 • Työvoimapula alkaa pikku hiljaa hellittää.
 • HEX taitaa vajota jonnekin 3500-3700 välille.

hex-lt1

Mainokset
Published in: on helmikuu 27, 2009 at 5:30 pm  Comments (19)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2009/02/27/tekematta-jaaneet-paatokset/trackback/

RSS feed for comments on this post.

19 kommenttiaJätä kommentti

 1. Juuri näin, elämme historiallisia aikoja, aikoja kun kaikki vedetään alas paskapytystä…
  On tämä hallitus niin uskomaton kusipäisyydessään, ja hulluin mitä koskaan ollut, ja pääkanisteri kuvittelee (hourii) olevansa vielä 2019 PM, ja siis näillä teoilla vai, voi pyhä sylvi sentään, että kuinka voi olla äijä pihalla kuin puliukko!
  Ei voi kuin ihmetellä tätä ylimilisyyttä ja paskan tarinointia viikosta toiseen, ja ei mitään häpyä.

  Muuten, taitaa yhdellä mokuttajalla olla nyt vähän vakavampaa mietittävää sairautensa kanssa, tuleeko yhtään nöyryyttä, aika näyttää?
  Mutta, nyt siis viikonloppuja itse kullekin säädylle, täällähän alkaa olla säätyerot täysin selvät.
  Tutkitaan vähän ulkomaiden maahanmuuttokriteerejä tässä ja kielikursseille voisi kanssa mennä…
  -P-

 2. P.S.
  Katsoin juuri kymmenen paskauutiset, siellä alkoi olla sellaisia kommentteja ammatiyhdistysliikkeeltä vanhasen tuho-hallitusta kohtaan, että nyt on elämämme tilaisuus kaataa tämä helvetin mokuttaja-hallitus.
  Taisivat paskat mennä ylimielisyydessään omaan miinaan, oikein JV-miinaan.
  Nyt kaikki toimet sitä kohti, että saadaan tämä houru-hallitus kumoon, eroamaan.
  Siis, nyt kaikki kontaktit käyttöön ammattijärjestökavereihin ja muihin painostusryhmiin ja sitten välikysysmystä pusaamaan…
  -P-

 3. Voi olla, että hallitus kaatuukin kesän EU-vaalien jälkeen.

  Paljon mahdollista, että barrikadi-Matti häviää sinne, minne hän kuuluukin jo tänä vuonna.

  Ehkä Vihreät hajoaa myös – järkeviin ja sitten tähän hamppusiipeen.

  Näistä en ennusta milloin ne tapahtuvat. Mutta aivan varmasti näin tulee käymään.

  Pökköä pesään ja Homma liikkeelle.

 4. aivovuoto tulee kiihtymaan, olet oikeassa.

  Olen akat.tyoton ja ollut sita jo 4 vuotta. Nyt maaliskuussa ansiosidonnainen loppuu ja lahden muualle, siis aluksi johonkin euroopan maahan ja sitten muualle. Minulla ei ole aikomusta elattaa maahanmuuttajataustaisia henkiloita Suomessa, joilla ei ole aikomustakaan tehda toita. Olen tehnyt todella paljon toita elamassani ja olen nauttinut suunnattomasti tasta 4 vuoden tyottomyydesta, on ollut aikaa opiskella ja matkustaa. Nytkin ulkomailla ja parin viikon paasta suomeen. Kiitoksia vaan veronmaksajat, kivaa on ollut!

  Ennen arvostin tyontekoa suomessa, nyt olen sita mielta etta kaikki mika lahtee, siis ilmainen raha, on otettava vastaan, niin tekee muutkin.
  Paha homma tuleville sukupolville joille lasku lankeaa maksettavaksi.

 5. ”Vanhanen&co ei toteuta yhtään mitään menoleikkauksia julkisiin menoihin vaan ottaa mieluummin kymmeniä miljardeja lisää velkaa, joka aiotaan maksattaa tulevilla sukupolvilla. Maksumiehiksi määräämiään nuoria ja keski-ikäisiä ihmisiä hallitus kurittaa lisäksi leikkaamalla heidän eläkkeitään jo ennakolta.”

  Tuota noin, eläkkeiden leikkaussuunnitelmasta voi olla montaa mieltä, mutta eikö se olekaan juuri tuota julkisten menojen leikkausta?

 6. Vahtikoira: ei ole. Se on tulonleikkaamista nyt töissä käyviltä ja eläkemaksuja maksavilta ihmisiltä.

  Julkisiin menoihin (valtio+kunnat) se ei vaikuta millään tavalla. Hallituksen idea on se, että Sinun eläkemaksusi ei nouse. Vastaavalla summalla hallitus taas korottaa veroja.

  Itse asiassa se on julkisten menojen paisuttamista, mikä on mielestäni täysin järjetöntä.

 7. Pojat. Älkää nyt suotta innostuko. Vaikka Vanhanen&co jollain ihmeen kaupalla kaatuisikin, ei sieltä mitään parempaa ole tilalle tulossa. Oli siellä sitten Barrikadi-Masa tai Jurpilainen tai kuka ja ketkä vaan, niin samaa paskaa ne on kaikki, eri paketissa vain. Sama meno jatkuu, korkeintaan hieman eri painotuksilla.

 8. Pasi: ei se noin mene tällä kertaa.

  Etkö tiedä mihin suomalainen Nainen/mies pystyy, kun häntä tarpeeksi ärsyttää?

 9. Tuota noin, eläkkeiden leikkaussuunnitelmasta voi olla montaa mieltä, mutta eikö se olekaan juuri tuota julkisten menojen leikkausta?

  Eläkkeisiin sidotut omaisuudet eivät ole ns.julkisia varoja – ne ovat ihmisten itselleen säästämiä varoja eläkepäivien turvaksi.

  Henkilökohtaisesti luotan aivan yhtä vähän niiden vartijana yksityisiin vakuutusyhtiöihin, kuin Matti Vanhasen huuhaa-sakkiinkin.

 10. Octavius, kyllä se valitettavasti menee. Vaikka kansan v-käyrä nouseekin koko ajan, niin en usko, että ollaan vielä lähelläkään riittävää tasoa. Voin tietysti olla väärässäkin, mutta epäilen.

 11. Pasi: voi olla, että luontainen optimismini on suurin sokea pisteeni.

  Sen vuoksi sitä vallankumousta haluankin. Haluan, että tämä eliittiajattelu, asioiden salailu ja muu demokratiaa tuhoava poliittinen järjestelmä uudistetaan.

  Miettikää nyt. Suomea johtaa entinen Nliiton politrukki, joka sanoo, ettei asioista saa puhua ja äänestäjien illuusiot demokratian vaikutusmahdollisuuksista on tuhottava. Sama kaveri hourailee jostain ikuisesta johtajuudesta.

  Kentällä kuohuu ja lujaa – homma kääntyy nopeammin kuin eliitti ikinä uskoo.

 12. Ikävä kyllä keskiverto suomalainen ei (ehkä pohjalaisia lukuun ottamatta) nouse esivaltaa vastaan ärsytettynäkään. Suomalainen on hallintoalamainen, joka alistuu kiltisti kaikkeen mitä ylempää määrätään. Se kuuluisa suomalainen sisukin on lähinnä sitä, että jos Matti Vanhanen käskee mennä kyykkyyn, niin sitten mennään kyykkyyn ja ollaan siellä hammasta purren siihen asti kun polvet pettävät (tai Matti antaa luvan nousta ylös).

 13. Osuvia skenaarioita. Hallituksen toimet alkavat tosiaankin täyttää tragikomedian tunnusmerkistön. Ja siinä komediassa meille on varattu ainoastaan maksumiehen rooli; Latvialle lainataan 400 miljoonaa euroa ja Islannille lähes saman verran. Samanaikaisesti Suomi joutuu itse ottamaan lainaa 8 miljardia euroa. Otamme siis itse velkaa lainataksemme muille!?

  Kuulun em. blogissa mainittuun ryhmään ”jo aiemmin hieman varallisuutta keränneet”. Olen ihan vakavissani ajatellut muuttaa Viroon. Vaikka sielläkin kamppailaan talousvaikeuksien kanssa, on Virolla ja virolaisilla sentään toivoa.
  Vähän aikaa sitten julkaistiin tutkimus, jossa todettiin venezuelalaisten olevan maailman onnellisin kansa. Miksi? Koska Hugo Chavez -oltakoon hänestä mitä mieltä tahansa- antaa ihmisille toivoa paremmasta huomisesta. Entäpä sitten meidän johtajamme? Silmät todellisuudelta ummistaen he kolmessa vuorossa sorvaavat lakeja, asetuksia ja päätöksiä, jotka sotivat kansan oikeus- ja oikeudenmukaisuustajua vastaan. Samalla vieden siltä uskon tulevaisuuteen.

 14. zeiaar: ’Olen ihan vakavissani ajatellut muuttaa Viroon.’

  Et todellakaaan ole ainoa. Tunnen useita, jotka ovat vastaavassa tilanteessa ja suunnittelevat samaa.

  Nämä on kyllä todella järkyttäviä päätöksiä sarjatulena, hyvänä esimerkkinä juuri tämä Latvian lainoitus velkarahalla. Ei saatana.

  Viimeinen vinkaus oli tämä ’työ’ministerin suunnitelma ulottaa työllisyystuki koko maailman asukkaille.

  Mika: toivon, että olet väärässä. Pelkään, että olet oikeassa.

 15. Mutta eikös Tavja lähtenyt afrikkaan johonkin naispäättäjä konferenssiin. Radio uutisissa muistaakseni sanottiin että suomi maksaa konferenssin kulut. Eli kyllä rahaa on, kun oikein priorisoidaan.

 16. Kuten monella muulla täällä, suomalaisena mulla oli yksi vika tai heikkous, kiinnostus maan ja yhteiskunnan asioista. Mitä kauemmin asioita seurasi ja eteni omalla työurallaan maksaen vuosi vuodelta enemmän veroja, alkoi arkinen vitutus kasvaa yli reunojen.

  Viron liittyessä EU:iin 2005 vappuna, päätin kokeilla ’kesää’ Tallinassa. Yhden firman jo suomeen perustaneena kynnys aloittaa seuraavat on pieni ja eipä aikaakaan kun suomen firma oli jo pöytälaatikossa ja liikevaihto surraa vieläkin Viron osakeyhtiössä. Viro on yrittäjälle aivan eri luokkaa kuin suomi, ikävä kyllä.

  Paikalliset ovat monessa mielessä käymässä läpi kasvukipujaan niin kansana kuin maana. Asioista paistaa läpi neuvostoajan krapula, oman talouden harkitsettomat päätökset kun suunnannäyttäjiä ja kokemusten kertojia ei ole ollut ja jos on ollut, ne ovat ajaneet omia etujaan enemmän kuin virolaisten.

  Vaikka ympäristössä käy myllerrys – täytyy myöntää, että muutto suomesta on auttanut vitutukseeni. Nykyään seuraan suomen uutisia lähinnä huvittuneena, mutta ei ne enää harmita kun ei ole niissä talkoissa osallisena.

  Ne jotka miettiävät muuttoa suomesta, älkää pällistelkö vaan kokeilkaa. Aina sinne voi muuttaa takaisin kunhan säilyttää kansalaisuuden.

  Omaa muuttoani en ole katunut ja epäilen vahvasti, että suomi muuttuu järkeväksi elinaikanani, joten tuskinpa sinne takaisinkaan muutan.

 17. Viron maahanmuuttoluvat käsittelee Kodakondsus- ja Migratsiooniamet (kansalaisuus ja maahanmuuttoviranomainen):

  http://www.mig.ee/index.php/mg/eng

  Käytännössä EU-kansalainen joka pystyy osoittamaan toimeentulonsa maassa voi saada määräaikaisen oleskeluluvan helposti.

  http://www.mig.ee/index.php/mg/eng/residence_permits

  Asuntoja löytyy paljon ja hinnat on syöksykierteessä:

  http://www.city24.ee/otsi
  http://www.kv.ee/
  http://www.uusmaa.ee/
  http://www.ober-haus.ee

  Taikasana ’kinnisvara’ – kiinteistö, auttaa etsimisessä.

 18. Eemiely: kiitos tuhannesti kommenteista ja linkeistä.

  Itse aika paljon Virossa bisnesasioita taannoin hoitaneena olen aivan varma, että Viro menee heittämällä Suomen ohi, vaikka nyt onkin vaikeaa.

  Kansa on henkisesti terve ja ylpeä itsestään. Suuri haaste on tietysti venäläisvähemmistö ja Venäjä. Rikollisuus ja etenkin itäisen Viron huumeongelma ovat melkoisen kauheita, kun on ne itse nähnyt.

  Ja aivan kuin totesit, Virossa ymmärretään yrittäjyyden merkitys.

 19. Venäläiset ovat potentiaalinen ongelma ja tuota vähemmistöä käytetään pelinappulana tarvittaessa kuten Georgia osoitti.

  Pronssipatsaan siirron jälkeen venäjän passeja alettiin virossakin jakaa passittomille aktiivisesti, mille ei muuta syytä voi olla kuin varmistaa ’turvattavien’ määrä tulevissa konflikteissa.

  YK:n turvallisuusneuvoston äänestyksistä näkee, että eturistiriitojen raja kulkee kulttuurirajoja pitkin. Suomi ja Baltia jakavat tuota rajaa venäjän kanssa ja sekoittamalla väestöjä rajan yli kerjää ikävyyksiä pitkässä juoksussa.

  Viro sai oman lastinsa mokua miehityksen seurauksena ja suomella on joku kumma tarve saada osansa vaikka voisi kieltäytyä kohteliaasti.

  Ilmeisesti venäjältä tulijoita ei riitä tarpeeksi kun Tavja lähti taas Afrikkaan hakureissulle.

  Eemi Ely


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: