Pakolaisbisnes kasvaa

Suomeen on aika tavalla huomaamatta syntynyt ällistystyttävällä vauhdilla kasvava liiketoiminta- ja bisnesalue. Näinä taantuman aikoina on lohdullista, että jossain liiketoiminta kukoistaa ja rahaa laitetaan haisemaan.

AL: Aikeet sijoittaa alaikäisiä turvapaikanhakijoita Mänttä-Vilppulaan etenevät. Kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että yhteistyösopimus TE-keskuksen ja paikkakunnalla aloittavan lastensuojeluyksikkö Siivet Oy:n kanssa hyväksytään.

Yksikköön tulisi 7-15-vuotiaita lapsia aluksi 7-8, enimmillään 20. Kaupunginjohtaja Mauri Heinonen sanoo, ettei Mänttä-Vilppulalle jää toiminnasta nettomenoja. Kaupunki toimisi välikätenä. Valtio maksaa kokonaan kulut, Siivet Oy vastaa toiminnasta ja palvelujen ostosta. Hallituksen päätös syntyi äänin 8-1, Esa Mikkola (sd) ei ollut päätöksen takana. Valtuustolle (SDP 13, KOK 7, KESK 7 , VAS 3 , VIHR 3 ja KD 2 valtuutettua) tiedotetaan asiasta etukäteen ja päätöskokous on 9. maaliskuuta. Sen jälkeen tiedotetaan kuntalaisille. Heinonen uskoo asukkaiden tukeen.

Merkillistä on se, ettei viikon kuluttua pidettävän valtuuston kokouksen esityslistaa ole vielä julkistettu. Se taas ei ole merkillistä, että kaupunginhallituksen kokouksen aineistoa ei julkaistu vaan  jaettiin kokouksessa.

Heti kuntavaalien jälkeen perustetulla Siivet Oy:llä on viisi omistajaa: Jari ja Sanna Ritonen, Tuula Savolainen, sekä Merja ja Raimo Maakanen, kaikki hyvin tunnettuja paikkakuntalaisia. Siivet Oy tulee pyrittämään julkisuudessa olleiden tietojen mukaan hieman yli miljoonan euron liikevaihtoa, jotta alaikäisillä turvapaikanhakijoilla olot olisivat kivat.

Millaiset olot karva-ankkureille sitten järjestetään?

Kodissamme on jokaiselle lapselle tilava ja valoisa oma huone. Monesta lastenhuoneesta ja oleskelutiloista voi ihailla kaunista ja rauhoittavaa Kuorevettä. Lisäksi meillä on paljon tilaa yksityisyyteen, oleskeluun ja yhdessäoloon. Suuri piha-alue ja omarantainen tonttimme antavat mahdollisuuden monenlaiseen vapaa-ajanviettoon. Pienen kävelymatkan päässä on myös Mäntänvuoren luonnonsuojelualue, jossa on erinomaiset lenkkeily-, retkeily- ja hiihtomahdollisuudet merkittyine reitteineen.

Kenelläkään tuskin on asiaa vastaan mitään, koska kaupunginjohtaja Heinosen mukaan:

’ Koko vastaanottotoiminnan taloudelliset seuraamukset ja riskit voidaan todeta olemattomiksi kaupungin kannalta, sillä valtio korvaa kaikki kustannukset, joita turvapaikanhakijalasten hoidosta ja kouluttamisesta aiheutuu.’

Kuten todettua Heinonen uskoo kuntalaisten varauksettomaan tukeen asialle.

Alla näkymä vastaanottokeskuksen pihalta ja kuva Mauri Heinosesta, jonka talouteen liittyvien ajatusten edessä täytyy kyllä hiljentyä. Ajatusten Vuohijoki?

siivet

mauri

Published in: on maaliskuu 2, 2009 at 5:32 pm  Comments (23)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2009/03/02/pakolaisbisnes-kasvaa/trackback/

RSS feed for comments on this post.

23 kommenttiaJätä kommentti

 1. Hajanainen muistikuva viime viikkojen tyhmimmästä uutisesta, oliko Konnunsuolle perustamassa pakolaiskeskusta. Ja tästä sitten työpaikkoja. Niin eipä mainittu mistä ne rahat tulee. Ja mitähän niille pakolaisille tai maahanmuuttajille sitten parin vuoden jälkeen tehdään, mitä niille sitten keksitään.

  Ei taida ollq ajatusta missä on oikeat yritykset, vaikka hankala onkin taantumaikana.

 2. Tekisipä mieli lähettää tuo koko threadi printattuna Mäntän kaupunginhallitukselle:

  http://hommaforum.org/index.php?topic=2828.0

  Eivät taida vielä arvata, mitä voi pahimmillaan sattua häiriköivien karva-ankkurien kanssa.

 3. Paikallislehdestä:

  ”Sopimuksiin liittyisi myös mahdollisuus toiminnan lopettamiseen kolmen kuukauden irtisanomisajan kuluttua.”

  Ei mennyt Kajaanissa ihan putkeen tuo sama varosuunnitelma. Käykin niin, että rahantulo valtiolta loppuu, mutta pakolaiset jää.

 4. Minua jaksaa aina ällistyttää ihmisten asenne ”valtion” rahoihin. Ikään kuin valtio olisi taivas, josta sataa ilmaista mannaa. Eihän valtiolla ole mitään muuta rahaa kuin kansalaisten maksamat verot. Miten valtion maksama eroaa kunnan maksamasta, Suomen kansalaisten pussistahan se on pois yhtä kaikki.

 5. Voi saatana tätä paskaa, ja tätä tulee nyt joka kura-kunnasta, ja hyvin menee juu…vatsa pämpöllä, puku päällä katsotaan jotain powerpointilta haisevaa kuva-kollaasi-sontaa, ja kaikki on nion helvetin innoissaan…
  Voi helvetti tätä järjettömyyttä, ja valtio maksaa juu…siksi pedot onkin haaskalla.

  Kuten sanoit, kun valtion osuus loppuu, murjaanit jää kunnan omaisuudeksi ja kun ei homma toimi enää, alkaa vaikeudet.
  Ja lopulta murjaanit muuttaa pk-seudulle gettoihin, ja siellä on kivaa tai sitten ei.
  -P-

 6. No kato ne aikoo säästää. Kun muualla menee 57000 / ankkuri, niin nämä meinaa päästä samaan kunnioittavalla 50000 / ankkuri. Kyllä Mänttilässä osataan nääs.

  Taas menee 5:n meikäläisen verotulot per ankkuri. Alkaa jyrpiin. No saadaanhan sillä Siivet lentoon. Kohta lentää jotkut siivet kuljettaen minut johonkin kauemmaksi.

 7. Mietin tuossa että miten voisin jättää veroni maksamatta? Onko Suomessa sallittua maksaa itse veronsa tavallisena palkansaajana. Siis sillä tavalla että sopisi työnantajan kanssa että maksan itse veroni, vaikka ei niitä tietenkään maksaisi. Mielummin käytän euroni saunan sytykkeenä kuin rahoitan HULLUUTTA

 8. Pakolaisbisneksen logiikka on järkyttävä. Jos heillä on kiinteä katetuotto liikevaihdosta ja valtio maksaa kaikki kustannukset, on heillä insentiivi tuhlata mahdollisimman paljon rahaa per maahanmuuttaja.

  Ja koska homo economicus maksimoi omaa pesäänsä tulemme tilanteeseen, missä kustannukset per mamu ovat maakuntajohtajan luokkaa.

 9. Vieras: ’Tekisipä mieli lähettää tuo koko threadi printattuna Mäntän kaupunginhallitukselle:

  http://hommaforum.org/index.php?topic=2828.0

  Eivät taida vielä arvata, mitä voi pahimmillaan sattua häiriköivien karva-ankkurien kanssa.’

  Kaikki kansalaisaktivismi tässä asiassa on enemmän kuin suotavaa.

  Täytyy kyllä sanoa, että on saatanan ylimielistä touhua ollut monessa kunnassa. Kaava on ollut aina sama. Jokin paikallinen liikemies tai hämäräveikko järkkää tilat, sopii asiat TE-keskuksen ja SPR:n kanssa ja kunnanhallitus yrittää uittaa päätökset läpi mahdollisimman huomaamattomasti.

  Sitten ilmestyy jokin kunnanjohtaja selittämään, ettei tämä mitään maksa. Vaikka maksu tulee olemaan järkyttävä ja tuhoaa satavarmasti kunnan koko talouden. Ei mene kuin pari vuotta niin kunta on palkannut islamin opettajaa, koulukuraattoria, kulttuurriasiantuntijaa somalian opettajaa, sopeuttajaa ja perinneruokien valmistajaa pilvin pimein.

  Hyvää yötä Mänttä-Vilppula. Kauniita unia.

 10. Nimimerkille ”juntti”, onhan se mahdollista maksaa omat veronsa ainakin siten, että perustaa toiminimen, ja laskuttaa työpaikkaansa työstä. Firmoille ainakin sopii usein tämmöinen kuvio.

  Olipa taas hienoa lukea mitä ihmisten selkien takana suunnitellaan, että ei ole näemmä meidän kylä ainoa paikka johon on kaikessa hiljaisuudessa viritelty pakolaiskeskusta, vieläpä siten että ensin piti vanhukset saada pois vanhustentalolta isompiin yksiköihin ”säästön vuoksi”, ja sitten kun pöly on laskeutunut ja rakennus ollut tyhjillään 2 vuotta, niin sitten pakolaiskeskus siihen.

  Juttu meni vain vituiksi kun naapurikunnassa löydettiin homevaurioita vanhustenkodissa, ja sen asukkaat taasen siirrettiin tänne, ja tämän asian uutisoinnin yhteydessä tuli ilmi myös pakolaiskeskuskuvio ->vot että ihmiset tykkäsivät.

  Onkohan näitä samanlaisia juttuja paljonkin suomessa?

 11. Juntille: tuo petrin esittämä kuvio vaatii tarkan suunnittelun, mutta tuohan se periaate on. Verottaja voi vaan purkaa sen milloin tahansa VL 56 §:n avulla.

  Vedenpitävä keino on muuttaa kirjat Viroon, perustaa sinne yritys ja sumplia duunit firman kautta. Aloittavien yritysten verokanta on Virossa käytännössä nolla.

  Palkkana ulos otettava tulo verotetaan 22 %:n mukaan.

  Tämä käytäntö tulee verotuksen älyttömän kiristämisen vuoksi lisääntymään lähivuosina siihen sopivissa ammattiryhmissä.

 12. Viron tilannekkin vaan näyttää siltä että sielläkin verot tullee nousemaan.

 13. hmmh, samaa mantraa taas lauletaan. Valtio on kuin sampo jonka pohjattomasta kassasta ammenetaan rahaa kaikkiin juokseviin kuluihin.

 14. Tässä tilanteessa on vielä eräs aspekti joka on jäänyt huomiotta: Raimo Maakanen on ainoan paikallisen vartiointiliikkeen toimitusjohtaja (http://www.kmvoy.fi/?p=yhteys).

  Järjestyshäiriöiden lisääntymiseen rauhallisessa kunnassa vastaavat ensimmäisenä sekä kunta että yrittäjät, kuten päivittäistavara kauppiaat, satsaamalla ulkoistettuihin turvallisuuspalveluihin. Syy on selvä; poliisihallinto ei ehdi byrokratian jähmeyden takia mukaan riittävän ajoissa EIKÄ valtionhallinnon tuottavuusohjelma mahdollista poliisin henkilöresurssien lisäämistä vaikka paikalliset viskaalit sitä toivoisivatkin, joten vartiointiliike jää ainoaksi vaihtoehdoksi lievittää kipuja.

  Vaikka maahanmuuttokin on osoitettujen lukujen valossa erittäin hyvää bisnestä parille yksityisomistajalle, tätä nimenomaista tilannetta on syytä tarkastella lähihistorian perspektiivistä. Viime vuonna KMV menetti ehkä merkittävimmän asiakkaansa, paikallisen paperitehtaan. On selvää millaiset taloudelliset vaikutukset tällaisella sopimuksen irtisanomisella on pk-yritykselle.

  Lopun saavat inhorealistit laskea elonlaskuopin puitteissa itse.

 15. Onneksi olkoon Siuntio.
  Sinnekin ollaan pykäämässä kultamunahautomoa. Kunnan viskaali radiohaastattelussa sanoi että ei tästä tule kunnalle mitään kuluja, valtio maksaa kaiken. Tulee jopa työpaikkoja kuntaan.
  Ja paikka on kuulemma mukavan lähellä Helsinkiä että voi käydä sukulaisia helssaamassa.
  Joku voisi piruuttaan laskea, kuinka monta kultamunaa tarvitaan työllistämään kaikki härmän työttömät. Ja sehän ei maksaisi mitään, koska valtio maksaisi kaiken.

 16. Möröttäjä: kiitos tiedosta.

  Se merkillinen ilmiö, kun tunkiota tonkii aikansa, sieltä löytyy matoja. Tässä karva-ankkuribisneksessä näyttää viihtyvän ne lihavimmat madot.

  Asian valmistelu ja päätösprosessi on kyllä mielenkiintoinen. Toivon mukaan edes keskustelu asiasta on herännyt paikkakunnalla. Siihen viittaisi se, ettei valtuuston esityslistaa ole vieläkään julkaistu.

  No, onneksi nimet pysyvät muistissa ja päättäjät vastaavat päätöksistään.

 17. Siellähän se:

  http://kaupunki.manttavilppula.fi/dynastia/kokous/KOKOUS-78-9.HTM

  ”Esityslistan mukana toimitetaan sopimusluonnos ja muita asiaan liittyviä selvityksiä ennakkotutustumista varten. Neuvottelut kiinteistöomistajan kanssa ovat vielä kesken, joten käsittelyaineistoa täydennetään kaupunginhallituksen kokoukseen mennessä.

  Koko vastaanottotoiminnan taloudelliset seuraamukset ja riskit voidaan todeta olemattomiksi kaupungin kannalta, sillä valtio korvaa kaikki kustannukset, joita turvapaikanhakijalasten hoidosta ja kouluttamisesta aiheutuu.”

  Kokous ensi maanantaina 9.3. Ilmeisesti juntataan läpi, kun tiedotustilaisuus on päätetty järjestää jo etukäteen.

  ”Kaupunginhallitus päättää järjestää kaupunginvaltuustolle asiasta informaatiotilaisuuden ennen kaupunginvaltuuston sitä kokousta, missä tämä asia käsitellään.

  Kuntalaisille ja muille asiasta kiinnostuneille järjestetään tiedotustilaisuus kaupunginvaltuuston päätettyä asiasta.”

 18. Täyttä asiaa.

 19. Roope: ”Kuntalaisille ja muille asiasta kiinnostuneille järjestetään tiedotustilaisuus kaupunginvaltuuston päätettyä asiasta.”

  Jep – ja viiden vuoden päästä ihmetellään Mäntässä sormi pyllyssä, että kuntatalous on raunioina.

  Mahtaa muuten mänttäläisiä vituttaa.

  Onnea vaan sinne!

 20. http://www.kmvlehti.fi

  Pitäisikö Mänttään ottaa lapsipakolaisia?

  Kyllä 33%
  Ei 54%
  En osaa sanoa 13%
  Annettu yhteensä 61 ääntä.

  Paikallislehden verkkoversiossa ei ilmoitusta valtuuston kokouksesta eikä mitään keskustelua vastaanottokeskuksesta, mutta on sentään äänestys.

 21. Läpi meni Mäntässä kuin ulkomaalaislaki: 29-3, 3 tyhjää.

  Keskustelukin samanlaista (http://www.kmvlehti.fi):

  ”– Kaupungeille ei koidu ongelmia, maksajina ovat TE-keskus ja valtio. TE-keskus vastaa myös erityisen tuen tarpeista ja perusopetuksen maksuista. Jos käsiteltävänä olisi suomalaisia lapsia, ei kellään olisi nokan kopauttamista koko asiassa. Toivon että tässä salissa rasistisia mielipiteitä ei verhottaisi faktojen taakse, Anttila sanoi.”

  Seuraavaksi Ruovesi.

 22. Jep. Tässä tämä yksi kahjo, jota vielä kaupungissa tullaan kiroamaan, kun joku alkaa huomata, ettei se kuuluisa valtio aivan kaikkea maksanutkaan.

  Kokoomuksen Mira Anttila, olkaa hyvä:

  http://anttilamira.kokoomus.info/kuka_olen_mita_teen/

  ikuistettuna jälkipolville.

 23. ”Toivon että tässä salissa rasistisia mielipiteitä ei verhottaisi faktojen taakse, Anttila sanoi.”

  😀

  Tämähän todella kertoi kaiken, kun keskustelua parin kuukauden päästä lukee. On rasismia esittää ikäviä faktoja asiasta.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: