Ruotsin rauhallinen mellakka

Ruotsissa polttavin puheenaihe on viime aikoina ollut tennis. Tai tarkemmin sanottuna tulevan viikonlopun tennismellakat. Ja jos halutaan olla oikein tarkkoja, kyseessä on globaalin intifadan todellinen rantautuminen Ruotsiin.

Ruotsi saa nyt mitä on halunnut. Tuomalla Lähi-idän Ruotsiin, on tapahtunut merkillinen ilmiö – Lähi-itä on tullut Ruotsiin.

Mellakoiden ’virallinen’ järjestäjä Omar Rihawi luonnollisesti vakuuttaa, että Israelia koskeva mielenilmaus tulee olemaan aivan rauhallinen, suorastaan leppoisa. Monikulttuuriset ihmiset pitävät toisiaan käsistä kiinni ja laulavat Rauhan uskonnon rauhanlauluja, tai jotain vastaavaa.

Outoa kyllä, Omarin vakuutteluita ei Ruotsin viranomaiset ole täysin uskoneet, vaan Malmössä on varauduttu kaupungin historian suurimpaan poliisioperaatioon. Suomen lähitulevaisuutta täytyy sitten seurata netistä, koska sensuroidussa valtamediasssa asiasta ei luonnollisesti mainita mitään.

Muita lähipäivien täydellisesti sensuroituja aiheita Suomessa ovat olleet Bulgarian islamin vastaiset mellakat ja Itävallan sekä Norjan kansallismielisten puolueiden nouseminen maiden suurimmaksi.

Kun kerran valtamediankin edustajat tätä blogia ahkerasti selaavat, niin esitän Teille yksinkertaisen kysymyksen.

Oletteko todella niin tyhmiä, että ette ymmärrä sahaavanne vain omaa oksaanne? Vai olenko minä niin tyhmä, etten ymmärrä jotain salattua totuutta?

Mainokset
Published in: on maaliskuu 4, 2009 at 5:30 pm  Comments (32)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2009/03/04/ruotsin-rauhallinen-mellakka/trackback/

RSS feed for comments on this post.

32 kommenttiaJätä kommentti

 1. Eikö Martti Ahtisaari sanonu jotain.
  Kelatkaa hänen sanomisia (rivien välistä), kun nobelin sai.

 2. Mitä Mara sanoi, kun ei nyt lamppu sytytä? Olisiko linkkiä, kiitos.

 3. Ohessa linkki Ahtisaaren Nobel-puheeseen:
  http://www.aamulehti.fi/teema/nobelinrauhanpalkinto2008/martti-ahtisaaren-nobel-puhe-suomeksi/119393
  …jos vielä on tarvetta

 4. Kiitos parahin Octavius,
  Voin vahvistaa tämän sinun asiasi jälleen täysin, ja vahvistusta saamme ihna suoraan ruåtsinmaalta, juttelin nimittäin tänä iltana umpiruåtsalaisen sukulaisen kanssa myös tästä paskasta siellä kansankodissa ja hän voi vakuuttaa kaiken olevan juuri näin ja täysin totta. Ja hän toteaa myös lakonisesti heidän yrittävän olla näkemättä tätä malmön sontaa… uskomatonta, pää pensaaseen vaan, ja sama tapahtuu täällä, tosin aivan moku-median ohjaamana käsikirjoituksen mukaan…

  Siis juuri näin, eli eikö kenelläkään ”lukijoilla” päässä kolise mitään, mitä on tapahtumassa täälläkin askel kerrallaan? Ilmeisesti ei, tai siis mitään ei myönnetä, ja silloinhan ongelmaa ei ole, dsiisus…

  Paska on työnnetty meille housuun tukevasti, ja lisää lapioidaan, mutta jossakin vaiheessa housutkin on täynnä ja se pursuaa ulos ja alkaa haista, ja se aika on kohta käsillä…

  Siispä, mitä veikkaatte veikkoset, kummassa palaa autot ensin, turkussessa vai hesassa?
  -P-

 5. ”You (we) just can not handle the truth…”

 6. Kiitos linkistä.

  Dr: voimia ja Iso käsi.

 7. Malmössä kävi niin ”sopivasti”, että kippasivat katukiviä lasteittain aivan lähistölle, että siinä sitä materiaalia ”rauhanlauluill” joo… Hyvä kuva esim. Dagens Nyheterin sivulla http://www.dn.se/nyheter/sverige/stenhogar-kan-stoppa-polisinsatsen-1.813295

  Poliisista sanovat, etteivät ehkä ollenkaan uskalla vaarantaa miestensä henkeä, ellei kaupunki siivoa kiviä pois.

 8. Hieno homma, että Ruotsissa tarjotaan jopa mellakoitsijoille heitettävät kivet kansankodin piikkiin.

 9. ”Siispä, mitä veikkaatte veikkoset, kummassa palaa autot ensin, turkussessa vai hesassa?”

  Omalla asuinalueellani elí Vantaan Koivukylässä on jo palanut. Tosin vain yksi kappale.

 10. DatS: on autot alkaneet jo palaa.

  Pravda: 30.5.2008 16:01
  A A Pyry Lapintie

  Helsingin Sanomat

  TURKU. Turussa paloi perjantaina aamuyöllä neljä henkilöautoa Paasmajan pysäköintialueella Nummen kaupunginosassa omituisissa paloissa.

  Poliisi ja pelastuslaitos saivat ensin yöllä kello 2.38 hälytyksen Kuraattorinpolulle ylioppilaskylään, jossa paloi pensasaita.

  Melkein samaan aikaan kuului lähettyviltä Töykkälänkadulta kaksi pamausta ja heti perään näkyi mustaa savua.

  Pelastuslaitoksen yksiköt siirtyivät Töykkälänkatu 17 parkkipaikalle, jossa tulessa oli kaksi henkilöautoa.

  Pelastuslaitos sai sammutettua autot nopeasti, mutta myös kaksi muuta vieressä ollutta autoa vaurioituivat kuumuuden takia.

  Poliisi ei ollut edistynyt vielä perjantaina iltapäivällä outojen palojen tutkimuksissaan. ’

  Marraskuussa lisää: ’TURKU. Turussa on viikon aikana sattunut useita öisiä arvoituksellisia autopaloja.

  Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä poliisille tuli viimeksi kolme ilmoitusta palavista autoista.’

 11. No onpa todella omituista ja arvoituksellista.

 12. Kiitos tiedoista ystävät hyvät!
  Siis autoja palaa jo, mihin juttuihin ne on kytkettävissä?
  Itse tarkoitin näitä mamu-mellakoita siinä mittakaavassa, mitä malmössä tapahtuu melko usein, ja niissähän autot palaa lähes aina, ja monta…
  Mutta, siis mielenkiintoista, että tätä on jo liikkeellä, voi saakeli sentään…
  Palataan asiaan.
  -P-

 13. ”Siis autoja palaa jo, mihin juttuihin ne on kytkettävissä?
  Itse tarkoitin näitä mamu-mellakoita siinä mittakaavassa, mitä malmössä tapahtuu melko usein, ja niissähän autot palaa lähes aina, ja monta…”

  Täysin samaa meininkiä kuin Malmössä, mittakaava vain pienempi kun niitä huippuosaajia on täällä vielä toistaiseksi vähemmän.

  Paikallisen mamuterrorijengin johtohahmot (kaksi somaliveljestä) tietävät kyllä missä mennään ja osaavat netin aikakaudella ottaa mallia Ruotsin ja Ranskan meiningeistä. Ilmoittavat melko suoraan, että heti kynnelle kyetessä täälläkin pistetaan ihan kunnolla haisemaan.

  Roskamoolokkien sytyttäminen on täällä myös yleistä hupia, tietenkin sen random perustuhoamisen, sotkemisen, juna-aseman rullaportaiden pysayttämisen hätäkatkaisijaa painamalla aina kuin mahdollista jne. lisäksi.

 14. Se perustuhoaminen on oleellinen osa monikulttuuria.

  Minulla on suuri aukko yleissivistyksessä, sillä en ole koskaan käynyt Koivukylässä.

 15. ”Minulla on suuri aukko yleissivistyksessä, sillä en ole koskaan käynyt Koivukylässä.”

  Vantaalla rikastus keskittyy Koivukylän ja Hakunilan kaltaisiin paikkoihin. Koivukylä on tyypillinen 70-luvulla rakennettu betonikerrostalolähiö eli tuleva maahanmuuttajagetto.

 16. Hypätkää hyvät herrat vaan K-junaan. 😉

  ”Vantaalla rikastus keskittyy Koivukylän ja Hakunilan kaltaisiin paikkoihin. Koivukylä on tyypillinen 70-luvulla rakennettu betonikerrostalolähiö eli tuleva maahanmuuttajagetto.”

  Se on sitä jo. Ennen edellistä lamaa ja somaleita Koivis oli kuulemma ihan mukava paika. Ostarilla oli pankki, apteekki, kenkäkauppa, kukkakauppa, kahvila, ihan oikea ravintola (siis ei mikään kebab/pizzaräkälä), siisti pubi ja niin edelleen. Nyt siellä on vain kaljakuppikoita ja kebab-paikkoja.

  Koko ajan mennään huonompaan suuntaan: viimeksi lopetti Posti, sitä ennen yhteispalvepiste, sitä ennen toinen ruokakaupoista. Viimeksi vietnamilaisten ylläpitämä (hieman ylihintainen mutta siisti ja viihtyisä, sekä laadukas) kahvila lopetti. *Yellow flight*, anyone ?!?

  Paikka siirtyi somalien käsiin, eli se jatkaa max. 6 kk, ellei se sitten saa yhteiskunnan tukea, mitä se aivan hyvin saattaa saada.

  Itse olen asunut Koiviksessa hieman ykli kaksi vuotta, sitä ennen yli kymmene vuotta Stadissa.

  Vaikka en olekaan sieltä kotoisin alunperin, se on silti paikka, jossa olen asunut pisimpään elämäni aikana. Itse asiassa olen kutsunut ystäviäni, niin monikulttuuriin kriittisesti kuin kritiikittömästikin suhtauvia, tulemaan tänne tutustumiskierrokselle tähän monikulttuuriseen paratiisin.

  Olen markkinoinut sitä aikamatkana muun Suomen oloihin 10-20 vuoden päähän. Täällä on moskeija, Sininen huvimaja ja Hotelli Ruanda. Pitsaa ja kaljaa saa mistä vain, mitään muuta täältä ei saa. Yllätyksekse3ni kukaan ei ole vielä tarttunut tilaisuuteen.

 17. Pahoittelen useita kirjoitusvirheitä. Perjantaipullo puolessavälissä.

 18. ”Pahoittelen useita kirjoitusvirheitä. Perjantaipullo puolessavälissä.”

  Lähiöiden uusnatsit lietsovat vihaa netissä humalapäissään. Miksei Alko tee mitään??? 😛

 19. Kevlar: tarinat pitää kertoa, kiitos tarinastasi. Monikultttuurin todellisuus tulee saada julki ja lisää kaivataan.

  Kukaan muu ei niitä kerro kuin satunnaiset bloginpitäjät, koska valtamedia ei niitä kerro. Valtamedian uskomattomin virhe on se, että ne eivät ymmärrä todellakaan mitä on käynnissä.

  Kuvia, kertomuksia, kokemuksia ja ihmisten kokemia tunnereaktioita kaivataan lisää.

  Sen vuoksi tämä blogi usean muun lisäksi on ylipäänsä edes olemassa.

 20. Hommafoorumilla oli äskettäin juttu Vantaan päiväkodeista (ruotsinkielisistä etc). Jutussa mainittu Rautpihan päiväkoti, jonne fennoja oltiin siivoamassa ruotsinkielisten tieltä, on Koivukylän (oik. Havukosken) keskellä.

  Kirjasto on mustalaisten olohuone, josta on ollut juttua lehdissä usein. Vieressä nuorisotila. Pysyvä kaunis muisto oli kun kuljin ohi ja bouttiarallaa 16-vuotias somalipoika huusi kaikkien naisten perään huorraa, huorraa.

  Paikallisen räkälän erikoisuus on harvinainen afrikanmustaihoinen (ent. neekeri) naisalkkis l. puskaleena.

  Koivukylä ja Håkansböle ovat Suomen surullisimpia paikkoja, eikä pelkästään tulokkaiden ansiosta. Sääli, kun reunoilla on todella mukavia alueita.

 21. Jos vielä hetken jatkan tätä Koivukylä-aiheista juttua:

  Olen ollut töissä Koivukylän kirjastossa. Varsinkin talvisin, kun mamuterrorijengi (porukkaan kuuluu myös muutamia mustalaisia, ihan kantasuomalaista pohjasakkaa ja yksi todella surkuhupaisa chiggeri) ei voi mellastaa ulkona, tilanne kirjastossa on kaamea. Ei siellä iltaisin oikeita asiakkaita käykään. Lehdet, kirjat ja tuolit lentävät, kahviosta varastetaan kaikki mitä ei ole naulattu kiinni, vessat ovat aivan käsittämättömässä kunnossa. Lattialle syljeskellään ja seinät töhritään paksuilla tusseilla. Jokaisella asiakaspäätteellä on 3-4 käkkäräpäätä selaamassa IRC-galleriasta suomalaisten teinityttöjen kuvia. Löysin kerran yhden tietokonepöydän alta puolentoista litran kokispullon, johon oli kustu. Ihmiset eivät enää uskalla lähettää lapsiaan kirjastoon edes päiväsaikaan.

  ”Paikallisen räkälän erikoisuus on harvinainen afrikanmustaihoinen (ent. neekeri) naisalkkis l. puskaleena.”

  Tuo kyseinen hahmo on kyllä enemmänkin hupaisa kuin ärsyttävä. Koko ajan hirveä huuto ja mekastus päällä. Kerran häntä oltiin poistamassa baarin terassilta ja hän huusi ”minä olen Vantaan kaupungin työntekijä”. Mihinköhän hommaan kaupunki on hänet palkannut? Istuman baarissa bisseä lipittämässä vai?

  Niin ja anteeksi nimimerkkisekoilu.

 22. ’Niin ja anteeksi nimimerkkisekoilu.’

  No problem. Koivukylähän taitaa olla tutustumisen arvoinen paikka.

  Reportaasin nimeksi täytyy antaa Lähitulevaisuuden Suomi – Paskastanian todelliset kasvot.

 23. ”Reportaasin nimeksi täytyy antaa Lähitulevaisuuden Suomi – Paskastanian todelliset kasvot.”

  Aivan. Ja puitää muistaa, että Koivis on vasta *hieman* sen kohtalokkaan 20% huonommalla puolella. Täällä asuu hyvin paljon opiskelijoita ja vastikään perheen perustaneita nuoria pariskuntia, joille alueen alhainen vuokrataso on houkutin. Elämässä eteenpäin pyrkiviä ihmisiä siis.

  Kukaan ei varsinaisesti halua asua täällä, mutta joidenkin on pakko — onnekkaimpien (joihin itse uskon ja toivon kuuluvani) vain tilapäisesti, muiden (juopot, sairaat, pitkäaisesti tai pysyvästi työttömät, henkisesti järkkyneet) pysyvästi.

 24. http://vantaanvandaali.blogspot.com/

  Tilasiko joku raportin Koivukylästä?

  Kas tässä. Laittakaa linkki kiertämään, Hommaankin jos joku on jäsen.

 25. Kuvareportaasia kehiin kiitos.

 26. http://vantaanvandaali.blogspot.com

  Tuossa olisi. Mamuja en uskaltanut kuvata mutta niitähän piisasi.

 27. Kiitos vain kaikille Koivukylän kuulumisista. Itse asustelin siellä koko opiskeluaikani HOAS-kämpässä Rasinkadun perukoilla. Pois muutin muutama vuosi sitten.

  Olihan se aikamoinen slummi jo alunperinkin reilu kymmenen vuotta sitten, mutta potentiaalisesti ihan mukava alue, ja oli siellä kesäisin paikoittain iloisen vehreääkin. Mitään suuria mamu-peräisiä ongelmia minulla ei muistaakseni koskaan ollut, mutta muistan kyllä että kirjasto meni koko ajan rauhattomampaan suuntaan. Sääli sinänsä, tuntui olevan ihan OK kirjasto. Sivuhuomio: onkohan tietokoneiden tuominen kirjastoihin ollut sittenkin virhe? Tietynasteinen häiriökäyttäytyminen tuntuu keskittyvän niiden ympärille.

  Palveluiden heikentyminen alkoi tosiaan näkyä jo minunkin aikanani alueella. Ja nyt on sitten yhteispalvepiste ja postikin poistunut, vai?

  Ikävää juttua, etenkin kun tunnen jonkinasteista sentimentaalisuutta näitä vanhoja kerrostalolähiöitä kohtaan. Pientalo/omakotitaloalueet koen yleensäkin paljon ahdistavampina. Ja nyt sitten mokutus tuhoaa rakkaat betonilähiötkin…

 28. Ave,
  Voi helvetti tätä touhua, ja mitä Koivukylästä on tullut tässä 20 vuoden aikana ja mihin se vielä vajoaa…
  Itse asuin siellä opiskelijana v. 1980 lähtein jonkun aikaa, silloin yhdessä niistä vanhimmista korkeista kerrostaloista, kivaa seutua, ja vanhalla lähijunalla kuljetiin keskustaan. Uusi asemakin siinä valmistui ja alkoi sitten uudet lähijunat kulkea, kivaa aikaa oli silloin ja rauhallista.
  Nyt tuntuu todella pahalta, ei saatana mitä täällä tapahtuu, se on siis nyt todellinen tämän maan esimerkki paskastaniasta. Siitä pitää saada kuvia ja joku helvetin dokumentti.
  Mutta siis kun tämä puna-viher-media valvoo kaikkea, niin tätä sontaa ei saa läpi, siispä sitten vaan tänne kuvat ja Hommaan.
  Saatana, nyt sieppaa nämä apinoiden touhut täällä, alkaa taas vituttaa niin, ettei veri kierrä…
  -P-

 29. Yritän vielä kerran, en tajua miksei näy?

  Koivukylä kuvina osoitteessa
  vantaanvandaali.blogspot.com

 30. Vandaali: siistejä kuveja. Matka tulevaisuuden Suomeen…

 31. Vandaali: sori – ne kaksi ensimmäistä olivat menneet jostain syystä spämmiksi.

  Suodatin taitaa olla herkkä noille linkeille.

 32. Hieno rabortti urbaanista itseilmaisusta Koiviksessa. Varsinainen urbaanin antagonistisen subjektiivisten taideteosten Kiasma on kirjaston vessa, jossa teoksia voi ihailla sinisten narkkarilamppujen lempeässä valossa.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: