Maanpetos kunniaan

Tämän päivän Pravdassa on laaja ja ylistävä juttu kansanedustaja Pentti Tiusasesta. Hän täyttää tänään 60 vuotta, eli sydämelliset onnittelut myös täältä. Jostain selittämättömästä syystä jutussa ei mainittu olennaisinta Tiusasen saavutuksista.

Hän on vakoillut vieraan valtion tiedustelupalevlulle, eli käytännössä hän on maanpetturi, Hänet on tuomittu maanpetoksesta, joka kuitenkin tämän päivän Suomessa on meriiteistä suurin. Maailmassa ei tiettävästi ole monta muuta maata, jossa maanpetoksesta tuomittu vakoilija toimii maan parlamentissa.

Toinen merkittävä maapetoksesta tuomittu hahmo, Hella Wuolijoki, saa kunniakseen suurelokuvan.

Maanpetturuus on Suomessa todellinen ansio, johon kenen tahansa eteenpäin pyrkivän poliitikon tulee kaikin keinoin pyrkiä. Tästä on todisteena vaikkapa SDP:n nousevan nuorisoliikkeen johtohahmo Erkki Tuomioja, Wuolijoen jälkeläinen ja maanpetturin elämänkerran kirjoittajana Finlandia-palkittu.

Erkki varmisti oman asemansa poliittisena ikonina olemalla aikoinaan salaperäinen Zavidovo-vuotaja.

Kun ajattelee nykyisiä kärkipoliitikkoja, kuten Halosta, Vanhasta, Kataista ja Thorsia, tulee etsimättä mieleen, että tulisiko Suomen ottaa kerrankin mallia Venäjän lainsäädännöstä.

Venäjä aikoo laajentaa maanpetoksen määritelmää. Maanpetoksella tarkoitetaan nykyisin lähinnä valtion turvallisuuden vaarantamista, mutta hallituksen mielestä sen avulla pitää suojella myös muun muassa kansallista yhtenäisyyttä.

Mainokset
Published in: on maaliskuu 5, 2009 at 5:33 pm  Comments (8)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2009/03/05/maanpetos-kunniaan/trackback/

RSS feed for comments on this post.

8 kommenttiaJätä kommentti

 1. Henkilö – kuten Mikko Ellilä -, joka huolellisesti perustelee miksi tietynlainen maahanmuutto on ongelmallista, saa rangaistuksen.

  Sen sijaan poliitikot, jotka tuovat tänne maahanmuuttajia maista joita leimaa väkivallan kulttuuri ja ihmisoikeuksia halveksiva kulttuuri, saavat jatkaa isänmaan edun vastaista toimintaansa hyvällä palkalla.

  Siis maanpetturit. Kuusisen ja kumppanien työn jatkajat.

 2. Milloin Tiusanen on saanut tuomion maanpetoksesta?

 3. Minäkin muistan, että Tiusanen on kyllä vakoillut Stasin hyväksi mutta mitään tuomiota hän ei tästä ole saanut.

  Vieraan vallan tiedustelupalvelun informoijana toimiminen on maanpetoksellista. Ilmeisesti Tiusasen tapauksessa todettiin asia vähäpätöiseksi, ja lisäksi DDR on lakannut olemasta valtiona.

 4. Matti / Hammer: kiitos oikaisusta. Paha virhe muistilevylläni ja en tarkistanut, ettei vakoilusta mitään seurauksia tullut.

  Korjasin tekstin ja pahoittelen virhettä. Faktat pitää olla oikein.

 5. Blogissa myös virheen myöntäminen ja korjaaminen läpinäkyvällä tavalla on tyylikästä.

 6. Ave,
  Tuli tiusaselle tuomio tai siis ei, kuten juuri tämä paska pyörii, kato ei voi laittaa nilkkiä syytteeseen, sehän voi laulaa muutkin paskat julki, näin tämäkin piiri pyöritään tässkin paskassa…Säälittävää, siis suamessa on tällaista touhua, ei voi kuin hämmästyä ja vittuuntua aina vaan uudelleen. Olen muuten laittanu jo joku aika sitten suomen lipun piirongin laatikkoon hyllyltä. Tämä maa on nussittu jo täysin paskaksi, lähinnä hävettää kaikki tämä touhu.

  Niin, tämä eliitti puuhastelee juuri kaikkea tällaista mitä vaan mieleen juolahtaa ja on helvetin ihkua. Niin kuin tämä moku-genre, että suhataan pitkin afrikkaa yksityiskoneilla, on halpaa… elämä on… siis kyllä rahaa on helvetti asina, kun on kyse wattussien ja bushmannien asioiden hyysäämisestä. Mutta oman maan leipäjonot ei niin kuin kiinnosta paskaakaan…

  Elämme kummallisia aikoja, tyypillisiä sekasortoisia merkkejä ennen jotain suurta kriisiä, toivottavasti se ei ole WW3?

  Rauhallista, kristillistä viikonloppua kummiskin kaikille todellisille ihmisille, ja nauttikaa saunasta ja irkkuoluesta kun vielä voi. Ne molemmat kielletään vielä…
  -P-

 7. Olen edelleen sitä mieltä, että julkisella sektorilla oleva ei saisi asettua ehdokkaaksi vaaleissa. Käytännössä julkisen sektorin työntekijöillä on liian suuri intressi ajaa koko yhteisön etua, ja kyllähän sen huomaa esimerkiksi kaikenmaailmankajaanien suunnitelmissa ottaa kuntaa pakolaiskeskus. Se nyt ei todellakaan suurimapana esimerkkinä ongelmista, mutta silti. Miksi muuten nykyään ei kukaan käytä vanhaa, hyvää termiä ”siirtolainen”, vaan puhutaan ”pakolaisista”, ”maahanmuuttajista” tai vielä pahempaa ”uus-suomalaisista”? Ehdotan wanhojen sanojen kunnianpalautusta.

  Kai se pitää tänään sit sadanpäänmiehen käskystä ottaa irkkuolutta ja laittaa tuli kiukaaseen.

 8. Kumitonttu:

  Aivan samaa mieltä. Ainakin kuntavaaleissa kunnan palveluksessa olevien ehdokkuuskielto olisi aivan välttämätön.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: