Kataisen talousteesit

Vuosien 2003-2008 talouskasvu Suomessa oli ennätyksellinen ja taloushistoriamme paras. Tästä huolimatta Suomi ei lyhentänyt velkojaan juuri lainkaan, vaan valtiolla on velkaa tällä hetkellä noin 55 miljardia.

Eilen maailmanhistorian suurimpiin talousneroihin kuuluva Jyrki Katainen ilmoitti kylmän viileästi, että Suomi ottaa velkaa lisää seuraavina vuosina 60 miljardia lisää, koska palveluita ei leikata ja rakenteisiin ei kosketa. Eli mitään ei aiota tehdä.

Suunnitelmahan se on sekin. 

Muutaman kymmenen kilometrin päässä etelässä politiikka on toinen. Virossa leikataan palkkoja, eläkkeitä ja palveluita. Velkaa ei aiota ottaa.

Tällä hetkellä Suomessa on maailmanhistorian korkeimpia kokonaisveroasteita. Siilinjärven suuri poika Katainen ajatteli kääntyä vielä syntymättömien veronmaksajien ja heidän lastenlastensa puoleen.

Jos tehdään oletus, että laman jälkeisen 120 miljardin lainamäärällä Suomi alkaa maksaa tiukan talouspolitiikan ja äärimmilleen kiristetyn verotuksen keinoin velkojaan pois, niin se kestää erinomaisessa suhdanteessa arviolta 35 vuotta. Tee itsellesi muutama kysymys.

 • Missä itse olet neljänkymmenen vuoden kuluttua?
 • Minkä ikäisiä ovat lapsesi neljänkymmenen vuoden kuluttua?
 • Kannattaako lastesi opetella universaali ammatti ja englannin lisäksi jokin muu valtakieli (espanja, kiina, venäjä, saksa)?
 • Onko tämä Suomen historian tuhoisin hallitus vai ei?
 • Huuhtooko tämä hallitus ja eksyneeltä, linkkarinsa hukannneelta partiolaiselta vaikuttava valtiovarainministeri paitsi Sinun, niin myös lastesi tulevaisuuden viemäristä alas?

Kiitos Sinulle Jyrki, kiitos.

futureoffinland

Mainokset
Published in: on maaliskuu 12, 2009 at 5:38 pm  Comments (7)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2009/03/12/kataisen-talousteesit/trackback/

RSS feed for comments on this post.

7 kommenttiaJätä kommentti

 1. Ihmetyttää tuo radiossa pyörivä mainos, jossa todetaan jotain sellaista kuin ”miehen päivä on junapäivä”. Kovaa pokkaa veeärrältä, täytyy sanoa.

 2. Jos tehdään oletus, että laman jälkeisen 120 miljardin lainamäärällä Suomi alkaa maksaa tiukan talouspolitiikan ja äärimmilleen kiristetyn verotuksen keinoin velkojaan pois, niin se kestää erinomaisessa suhdanteessa arviolta 35 vuotta.

  Jospa Kataiset kumppaneineen ajattelevat, että annetaan Suomen väkiluvun tuplaantua maahanmuuton avulla kymmenessä vuodessa. Tämä siksi, että he ehkä arvelevat kymmenmiljoonaisen väestön maan selviävän kuin leikiten viiden miljoonan ihmisen Suomen velkojen maksuista.

  Tämä voisi olla eräs selittäjä nykyiselle maahanmuuton ja monikultturismin edistämiselle.

 3. ’Jospa Kataiset kumppaneineen ajattelevat, että annetaan Suomen väkiluvun tuplaantua maahanmuuton avulla kymmenessä vuodessa.’

  Niinhän se tuplaantuukin. En vain usko, että se porukka, joka tuon tuplaantumisen tekee, lainoja makselee.

  Hallitus on alkanut pelätä. Nyt ne lässyttää jotain seuraavasta vaalikaudesta. Ratkaisuita pitäisi tehdä sitten. On ne tosi miehiä tuolla Siilinjärvellä. Kokoomus on kykypuolue, sanoisin.

 4. >Kannattaako lastesi opetella universaali ammatti ja englannin lisäksi jokin muu valtakieli (espanja, kiina, venäjä, saksa)?

  Kiina? Suomalainen huoltosuhde on kevyttä kamaa siihen nähden mitä Kiinassa on tulossa. Vai ajattelitko sikäläiseen tapaan heittäytyä lastesi taakaksi?
  Venäjä ???

 5. Tarkoitin siis, että kiinan ja venäjän osaaminen avaa jatkossa yhä enemmän työmahdollisuuksia riippumatta siitä, missä ihminen asuu tai työskentelee.

  Tuosta lasten taakaksi heittäytymisestä ennustan synkästi, että jo viiden vuoden kuluttua Suomessa on aivan eri tavalla lapsistaan riippuvaisia vanhuksia kuin nyt. Sosiaalisektori ei tule kestämään, koska loputtomiin velkaa ei voi ottaa. Jossain vaiheessa lainahanat menevät Suomeltakin kiinni.

  Elämme aikaa, jossa hyvinvointiyhteiskuntaa revitään palasiksi.

 6. Jälleen kerran voi täysin yhtyä Octaviuksen teeseihin. Tosiaankin; Katainen valittiin äskettäin Euroopaan parhaaksi valtiovarainministeriksi. Minkähän tasoisia ne muut mahtavat olla, kun Katainen pokkaa siinä porukassa ykköspalkinnon?
  Eilisillan uutisissa näytettiin, kuinka Katainen kiemurteli hallitusaitiossa. ”En tarkoittanut sitä enkä tätä, tarkoitin noita ja näitä . Vai tarkoitinko sittenkään?” Sanoma oli kuitenkin mitä ilmeisemmin se, että tällä hallituskaudella ei ryhdytä menoleikkauksiin. Käsittämätöntä! Sehän on täysin vastuutonta puhetta ja politiikkaa.
  Hallituskumppanipuolue Kepun Uuspaavalniemi yritti takarivistä huutaa, että suuria menoleikkauksia on tehtävä välittömästi. Huuto kaikui kuitenkin kuuroille korville.
  Uuspaavalniemi kuuluu nimittäin monen muun riviedustajan kanssa ryhmään ”Takarivin Taavit”. He ovat niitä, jotka ovat nousseet eduskuntaan poliittisen järjestelmän ulkopuolelta. Heillä saatta vielä olla ”jalat maassa”, mutta Alkio-, Sirola- yms. opistoja käymättöminä he harvoin pääsevät ns. poliittiseen ytimeen (poikkeuksena seiväshyppääjä Kallioniemi). Ne paikat on varattu puolueiden kasvateille. Sellaisille, jotka eivät koskaan ole tehneet pätkääkään oikeaa työtä. Sen sijaan he ovat opiskelleet poliittista liturgiaa ja muuta tarpeetonta hölynpölyä.

  Näyttää siltä, että Suomeen on vuosikymmenten saatossa muodostunut demokraattisesti valittu monarkia. Poliittinen ura ja -asema periytyy suvussa isältä pojalle ja äidiltä tyttärelle. Paasiot, Niinistöt, Krohnit, Tuomiojat jne. Näitä nimiä riittää. He näyttävät voivan vuodesta toiseen kohdella äänestäjiään ylimielisesti, tehdä järjettömiä ja Suomen kannalta tuhoisia päätöksiä tietoisena siitä, että jostakin käsittämömästä syystä heidät valitaan aina uudelleen ja uudelleen. ”Pitihän sitä äänetää, kun se on jo niin pitkään ollut siellä ja tietää hommat. Ja ainahan meidän suvussa on äänestetty demaria (kepulaista kokoomuslaista, kommunistia, jne)”. Mitäpä jos seuraavissa eduskuntavaaleissa äänestäisimmekin toisin? Ottaisimme vallan omiin käsiimme ja antaismme potkun tämän poliittisen hovin persuksille.

 7. Ave,
  Siilinjärven tomppeli vetää kaikki WCstä alas, näin se menee, eli kaikki sinun pampulat, väitteet, pitävät paikkansa.
  Tältä tämän äyttää, että tänne hinataan kaiki afrikan ja muiden maiden paskasakki ja ollaan niin helvetin hyviä ja ihkuja sitten.
  Juu, ei ne paljon lainoja maksele…
  Onnea Kokemäki, paskahautomo pusattiin yössä sinne kaikenlaisen puuhapete-sakin avulla, ja pihaan kipattiin bussilastillinen sontaa, somaleja ja iraqilaisia, niitä tulevia lainanmaksajia juu.
  Saatana.
  -P-


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: