Pallo hukassa

Henkilökohtaista näkemystä eikä sijoitussuunnitelmaa ole vieläkään formaalissa muodossaan. Jotain hahmottelin ylös ja sen tuloksena liikahdin ensimmäistä kertaa osakemarkkinalla, panos oli 5 % suunnitellusta salkusta. Oli sitten bulleroliike tai ei, mutta mieletön osinko houkutteli liikaa ja jos kyseinen kohde ei pysy pystyssä, on kaikki muukin mennyttä.

Talousuutisissa on leimaavaa usko setelirahoituksen pelastavaan voimaan. En ymmärrä miten lamasta päästään yli ilman inflaation rajua nousua, mutta sen aika ei ole vielä.

Talouslehtien keskustelupalstat ovat hiljenneet ja jengillä tuntuu olevan hermo kireällä. Yksi merkille pantava ilmiö Suomen työmarkkinoilla on se, että nyt lomautetaan ja jatkossa sanotaan irti sellaista väkeä, mistä ennen pidettiin kynsin hampain kiinni. Tarkoitan yritysten 30-35 v. keskijohtoa, niitä avainhenkilöitä, jotka yleensä yrityksen kuin yrityksen menestyksen luovat. Kuvaavaa on, että kun edellisen laman aikaan ikärasismi iski 55-vuotiaisiin, niin nyt ovat vuorossa kolmekymppiset.

Paras arvaus mitä minulla tulevasta on nyt heittää on usean vuoden syvä matelu, alkavat mellakat, Euroopan pankkikriisin tuleminen silmille ja sen jälkeinen inflaation kiihtyminen. Siinä vaiheessa Cash ei ole enää King.

Tarkistelin Viron kiinteistömarkkinoitakin, mutta hinnat eivät ole laskeneet mielestäni vielä riittävästi, Suomessa lasku ei ole vasta kuin alkuvaiheessaan.

Koomisinta talousuutisissa on ollut väsyneet Pravdan jutut siitä, miten lama auttaa ilmastonmuutoksen torjumisessa. Se varmaan lohduttaakin verokortin käteensä saaneita.

Mainokset
Published in: on maaliskuu 23, 2009 at 6:46 pm  Jätä kommentti  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2009/03/23/pallo-hukassa/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: