Matkalla Banaanivaltioksi

Vaikka Arvopaperin keskustelupalsta onkin hiipunut loistojensa päivistä, ilmestyy sinne aina silloin tällöin todellisia helmiä. Oheinen on varastettu suoraan sieltä.

Nythän Suomessakin mietitään kuumeisesti, että miten saadaan talous nousuun. Suomeen kannattaa perustaa ehdottomasti kattava verkosto (n. 50-80 kpl) roskienlevittelykeskuksia.

Kunnan virkamiehet levittävät roskia niin kaupunkiin kuin maaseudullekin lannoitteenlevittäjän kaltaisella koneella. Työttömät ja lomautetut keräävät sitten roskia ja valtio maksaa palkkaa. Seuraavana aamuna kerätyt roskat levitetään taas laajoille alueille.

Näin saadaan kuntiin kipeästi kaivattuja työpaikkoja ja taloudellista toimeliaisuutta. Roskaministerin tehtävä on valvoa, että varoja pumpataan koko ajan lisää, pääministerin tehtävä on sanoa, ettei roskienkeruuta saa arvostella ja sisäministerin tehtävä on vangita vapaaehtoiset roskienkerääjät. Oikeusministerin tehtävä on pitää huolta, että oikeuskansleri, yleinen syyttäjä ja tuomarit saavat osansa ja tekevät tehtävänsä, roskien levittämisen arvostelijat on vaiennettava muutamalla sopivan railakkaalla tuomiolla.

Avainasemassa on myös roskalaispaskalaisvaltuuttu, johon tehtävään valitaan joku täydellisesti todellisuudesta irronnut Vihreä.

Homman vaatima rahoitus järjestyy niin, että valtio ottaa sellaiset sata miljardia velkaa. Sitähän ei uusimman neronleimauksen mukaan seuraa mitään ongelmaa, koska velkaa ei Kianderin mukaan tarvitse maksaa koskaan takaisin.

Koska roskien levittämisellä päästään alkuun, on Suomen muuttuminen Banaanivaltioksi viimeisteltävissä tällä Jaakon nerokkaalla, suorastaan historiaan jäävällä oivalluksella.

Banaanitasavallan tunnusmerkkejähän ovat demokratian puute, korruptoitunut hallinto, huonosti laadittu infrastruktuuri, heikko talous, matala bruttokansantuote ja kyvyttömyys koskaan maksaa velkojaan.

Mainokset
Published in: on maaliskuu 31, 2009 at 5:45 pm  Comments (14)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2009/03/31/matkalla-banaanivaltioksi/trackback/

RSS feed for comments on this post.

14 kommenttiaJätä kommentti

 1. Tuo on kyllä selkeesti parempi ehdotus kuin omani aikasemmin.. Heh..

 2. Minun mielestä taas pikku kunnissa kauppa paranee. Kaikki sotalapset ostaa marketeista partakoneet pois.
  Ymmärrättehän mailma muuttuu 1939 ei ollu partakoneita.

 3. Saisiko linkin keskusteluun.. yritin hakea mutta lasisilmät pitäis vaihtaa.

 4. Varsin hyvin aikaamme kuvaava kirjoitus, jälleen kerran. Vaikka kommentoin tänne harvoin (koska useimmiten ei ole mitään lisättävää ja kaikki kehut tuntuvat liian laimeilta), niin luen blogiasi säännöllisesti.
  Jatka samaan malliin!

 5. Tuohan on vain kierrätys vanhasta jutusta, jossa pannaan kymmenen miestä kaivamaan ojaa ja toiset kymmenen täyttämään se uudelleen.

  Muita taloudellisen toimeliaisuuden lisäämiskeinoja ovat esimerkiksi kauppojen ikkunoiden rikkominen.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Parable_of_the_broken_window

  Kauppiaan pitää ostaa uusi lasi rikotun tilalle. Raha lähtee kiertämään ja työpaikkoja syntyy. 😉

 6. No eiköhän tässä pikapuoliin taas järjestetä joku EVAn ikkunainkivitysmarssi kun säät lämpenevät ja laulurastat ryömivät vallatuista koloistaan synnyttämään työpaikkoja.

 7. Tuomas2: (30.03. 12:00), aloittaja nimim. guesswho, foorumi yleinen keskustelu.

  Hammer: juu ikivanhan vitsin kierrätystähän tuo on, pisti vaan naurattamaan etenkin tuo roskia levittävä lannoituskone ja roskalaispaskalaisvaltuutettu.

  Hullulla kun on oudot huvit.

 8. Ei niin kaukaa haettu esimerkki. Viron liittyessä EU:iin, alkoholin maahantuonti vapautui merkittvästi.

  Tätä ennen eduskunnassa keskusteltiin vakavasti vaihtoehdosta rakentaa järjestelmä, johon kaikki tuodut alkoholiannokset tulisi rekisteröidä rajalla. Siis valtava, kallis tietojärjestelmä.

  En muista, että kukaan olisi eduskunnassa uskaltanut ääneen edes ehdottaa, mitä sillä tiedolla sitten olisi tehty. Tämä ei tietenkään estänyt meitä kaveripiirissä visioimasta, että sieltä olisi sitten joku soitellut parin kuukauden päästä kotio perään kysyen, onko viinat jo juotu? Kuka niitä olisi ollut juomassa? Tapeltiinko? Heiluiko puukko? Kävikö poliisit? Oliko hauskaa? jne.

  Muistan tuon keskustelun hyvin, koska silloinen naisystäväni kannatti järjestelmää ja kävimme aiheesta pienen väittelyn. Hän nimenomaan puolusti sitä sillä, että ”ainakin se työllistäisi uusia tullimiehiä”.

  Sinänsä harmi, ettei se toteutunut, se olisi ollut yksi viihdyttävä riidanaihe tässä henkisessä DDR:ssä. 🙂

 9. Keskustelu löytyi.

  Tuohon Viron viinaralliin liittyen muistan kuulleeni suunnitelmasta että Virossa vieraillut saisi matkalippua vastaan käydä lunastamassa samalla hinnalla viinat alkosta.

  Säästäisi luontoakin kun ei tarvitsisi ensin kuskata Torniosta lapinkultaa rekkalla Tallinnaan ja sitten pienillä kärryillä takaisin.

 10. Jumalauta mikä neronleimaus, Valtio voi ottaa velkaa vaikka kuinka paljon, koska sitä ei niinqu tarvitse koskaan maksaa takaisin.

  Samaan aikaan vaaditaan suomalaisia pyaymään työelämässä pidempään, jotta saadaan velat maksettua ja pakolaiskeskukset sekä monikulttuurimessut kustannettua.

  Moido vaan Suomi. Olihan se kivaa niin kauan kuin sitä kesti. Menit sitten alle sadassa vuodessa tuhoamaan itsesi.

 11. ”Saisiko linkin keskusteluun.. yritin hakea mutta lasisilmät pitäis vaihtaa.”

  http://apareena.arvopaperi.fi/forum/id=sf/

  Roskaamisvelvoite kansalaisille — guesswho (30.03. 12:00)

  Tuosta viestistä alkaa ideointi.

 12. Uskomaton kirjoitus! Luin kahteen kertaan, koska en ollut uskoa silmiäni. Vai liekö aprillipila. Kiander ja kumpp. ovat ilmeisesti kumonneet kaikki talouselämän lainalaisuudet. Allah meitä armahtakoon!

 13. Kianderilla on kyllä siinä mielessä pointtia että jos valtio ei maksa velkaansa eikä sitä ole niin paljoa että sen takia kukaan jaksaisi varsinaista sotaa aloittaa, niin ainoa seuraus on että valtion luottoluokitus laskee ja se ei saa jatkossa otettua lisää velkaa, ainakaan niin hyvillä ehdoilla. Ei ole mitään maailmanlaajuista ulosottomiestä joka tulisi viemään sohvat ja telkkarit, valtioiden välillä pätevät viime kädessä viidakon lait.

  Eihän tämä intuitiivisesti kovin järkevää ole, mutta kansainväliset pääomamarkkinat nyt kertakaikkiaan toimivat vähän päin persettä.

  ”Työn hukkaaminen” on muuten Orwellin 1984:n yksi perusteema jota harvemmin käsitellään. Sen yksi teesihän on että ihmiset voisivat elää automatisaation takia keskimäärin melko mukavastikin, mutta sen sijaan teetetään vaikka turhaakin työtä kaikilla pitkiä päiviä että saataisiin maksimaalinen työsuoritus jokaisesta ulos. Väsyneellä ei ole aikaa ajatella turhia.

 14. Ähläm äm sähläm,
  Voi Vee niin kuin Vandetta… kai oli tämä siis aprillipilaa.. toisaalta en enää hämmästy mistään tässä vitun valtiossa, hamppuhourut laukoo mitä ihmeempiä utopioitaan tästä kaikesta ihanuudesta ja mokuttamisesta, ei oikein aina pysty hahmottamaan, onko kysessä pila vai ihan tosi tekele? Ihme aikoja eletään, kaikki vaan paskaksi.
  Kyllä sotaveteraaneja ja vanhempia ihmisiä vituttaa tämä helvetin houruilu, on ne ihmeissään ja häpeevät asua täällä. Vrt Roninin teksti aik.
  Tänne vaan kaikki maailman murjaanit, The Valtio maksaa, se ei siis maksa mitään. 🙂
  Ai ei vai…?
  -P-


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: