Wikipedian uskottavuudesta

Krohnin sisarukset voidaan epäilemättä nimetä ainakin epävirallisesti vihervasemmiston ruumiillistumaksi. Sisarusten urat ja saavutukset kertovat paljon yhteiskuntamme henkisestä tilasta vuonna 2009.

Irina toimii suojatyöpaikassaan Suomen elokuvasäätiön toimitusjohtajana ja on alkanut suunnata säätiön varoja demokraattisille elokuville. Demokratia tarkoittaa stalinismin syväkielessä siis esimerkiksi maanpetturuutta. Elokuvasäätiön suurimman rahallisen tuen sai maanpetoksesta tuomitun Hella Wuolijoen elämästä kertova elokuva.

Minerva Krohn jäi taas tahtomattaan historiaan nimeämällä Suomen uuden uljaan rajat täysin auki –maahanmuuttopolitiikan Minervan kelkaksi. Samassa yhteydessä Minerva esitti taloudesta terävän kannanoton ja linjasi tämä aluillaan olevan maailmanhistorian toistaiseksi suurimman taloudellisen laman pieneksi taantumaksi. Näkemys sekin. 

Julkisuuteen putkahti äskettäin myös sisarusparven oudoin lintu, Petri Krohn, joka organisoi Suomeen Vladimir Putinin nuorisojärjestönä tunnetun Nashi-järjestön edustajia. Järjestö on tunnettu lähinnä siitä, että se muistuttaa ideologialtaan hämmentävästi Hitler-Jugendia.

Uusnatsiksi Petri ei itse vielä ole julkisesti tunnustautunut, mutta Vihreissähän on ainoana puolueena selvää ja julkista juutalaisvihaa, joten tuokaan vaihtoehto ei liene poissuljettu. Petrin Suomeen roudaamat itäiset uusnatsit taas  ovat vakaasti sitä mieltä, että venäläisten huono asema Virossa on suomalaisten syytä.

Eeeeh?

Pieni järkytys oli havaita se, että Petri on yksi suomalaisen Wikipedian kirjoittajista. Eli jos varauksellinen suhtautuminen kyseiseen teokseen on ennenkin kannattanut, tämän jälkeen se kannattaa noteerata joko suoraan roskaksi tai tarkistaa ainakin kirjoittaja- ja lähdetiedot. Ilmiö on tavattoman ikävä niille vakavissaan vapaaehtoista suomenkielistä Wikiä kehittäville. Yksi mätä omena jne… Tiettävästi Petri on yrittänyt sabotoida myös englanninkieleistä Wikiä, mutta sieltä hänet on heitetty luonnollisesti ulos.

Krohnin sisarukset johdattaa väistämättä mielleyhtymän Kiinaan. Ai miksi? Ei, en tarkoita pelkästään Kiinan surkeaa ihmisoikeustilannetta enkä totalitaristista ja fasistista hallintoa.

Tarkoitan Kiinan yhden lapsen politiikkaa – siinä on kieltämättä puolensa.

Mainokset
Published in: on huhtikuu 1, 2009 at 5:57 pm  Comments (21)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2009/04/01/wikipedian-uskottavuudesta/trackback/

RSS feed for comments on this post.

21 kommenttiaJätä kommentti

 1. Minervan kelkaksi? Miksei Minervan pöllöksi? 😉

 2. Ave,
  Hyvä päivittää tämän hamppuhouru-sisarusparven tekeleitä taas, uskomatonta paskaa kaikki tyynni.
  Toisilla on tuo anti-Midas kosketus ikään kuin syntyjään, eli kaikki mihin koskee, se muuttu paskaksi…
  Näitä tyyppejä muuten riittää näinä aikoina tässä kirotussa valtiossa, ja se takaa, että maa muuttuu paskastaniaksi.
  Olisiko jopa jotain mielisairautta havaittavissa heissä…?
  -P-

 3. Aivan mahtavat naurut sain, siis valitettavasti vasta lopussa. Olen myöskin suhtautunut jo ennen tätä todella varautuneesti Wikiin, enkä sieltä tietoa ole suuremmin hakenut mutta taas totuuden lampun muodossa toit tietoa pimeään. Kiitos.
  P.S Jos lopetat blogiisi kirjoittamisen niin nykymuodin mukaisesti nostan Sinua vastaan syytteen. Ei vaan hajuakaan millä perusteella tai mistä/ miten etc mutta eiköhän se onnistu;)

  P.S Erittäin hyvä ystäväni asuu Evitskogin ”mikä onkaan ollut keskuksen” naapurissa, josta aikoivat pakolaiskeskuksen tehdä. Sehän saatiin torpattua kunnan sekä asukkaiden toimesta. Valitettavasti kerran torjuttu uhka ei aina silti häviä, kuten olemme saaneet nähdä. Onko realistista, että yrittävät sitä uudelleen tai oletko kuullut mitään tuohon liittyvää? Tilahan seisoo tyhjänä ja se olisi omistajalleen lottovoitto, jos pakolaiskeskus sinne pystytettäisiin, joten voisin kuvitella, että sota ei ole vielä ohi.

 4. Veikko: hmm – Minervan pöllö ei lakkaa koskaa huhuilemasta?

  Sami: ei ole tietoa Evitskogin jatkosta. Niitä keskuksia on kyllä jo ilmestynyt tyhjästä ja keneltäkään mitään kysymättä. Ilmiö luultavasti muodostuu vakioksi, koska kiire on hirmuinen. Ja niin kuin kirjoitin, ennustan tässäkin asiassa valtion pakkotoimia, mikä olisi loistava uutinen.

  Olisi hienoa saada syyte Tommi Läntisen inhoamisesta. Onkohan se kriminalisoitu?

 5. Vanhat aatelissuvut ovat kuin perunakasvi; paras osa on mullan alla ja hyödytön maanpäällinen osa pitäisi niittää poikki ennen kuin se alkaa tuottaa myrkyllisiä hedelmiä.
  Wikipedian ylläpitäjiltä ja vakiokäyttäjiltä menee tolkuton määrä aikaa ja työintoa muutaman haitallisen käyttäjän jälkien siivoamiseen. Pihalle on vaikea heittää, jos on tehnyt hyviäkin juttuja, kuten P.K. kiistatta on tehnyt. Silti tällaiset käyttäjät ovat Wikipedian merkittävin ongelma. Hyvä puoli on kyllä siinä, että heidän käyttäjäsivujensa keskusteluosiota katsomalla saa yleensä kunnon naurut.

 6. Moi Jaska Jokunen:

  1. Onko Krohn todellakin aatelissuku? Jos on, minulla oli paha aukko yleissivistyksessä.
  2. Miksi ääliöitä on vaikea heittää pihalle? Jos joku kerran sabotoi mielettömän ja pääosin kunnioitettavan muiden tekemän työmäärän? En voi käsittää.

  Br: O.

 7. Krohnit eivät ole aatelissuku; sukua voisi kuvata wannabe-aatelissuvuksi. Nousivat maineeseen vähän liian myöhään ehtiäkseen aateloitavaksi, mutta riittävän monta sukupolvea sitten degeneroitumista ajatellen.
  Luulin itsekin pitkään sukua aateliseksi väärän lähdetiedon ja P.K.:n innokkaan aatelistiedon Wikipediaan lisäämisen takia.

  Wikipediassa selkeät vandaalit on helppo puhdistaa, mutta häiriköt ovat huomattavasti hankalampia, koska Wikipedian politiikkana on olettaa hyvää tahtoa. Kuten todettu, P.K. on tehnyt paljon todella ansiokasta työtä eikä tällaista käyttäjää niin vain bännätä muutaman kiistanaiheen takia. En-wikissä hän sai vuoden porttikiellon, mutta suurella kielialueella on varaa olla tiukempi. Jos fi-wikissä tehtäisiin näin, menetettäisiin paljon hyvääkin.

 8. Pakko on kommentoida päivän surkuhupaisinta uutista, Mikael Liliusta. Kundin johdolla sanan täydessä merkityksessä ryssitään muutama miljardi ikivanhaan venäläiseen sähköntuotantolaitokseen. Samalla jälkeen nostetaan ilman mitään omaa vaikutusta 30 miljoonaa euroa bonuksia. Bonusta on rahvaalle perusteltu sillä, että se sitouttaa johtajan yhtiöönsä. No, Mikael-poikapa päätti sitoutua eläkepäiviinsä. Lopuksi äijä haukkuu omistajat – siis meidät suomalaiset pääasiassa – julkisesti (amerikkalaiset omistajat lienevät olleen tyytyväisiä, enkä ihmettele). Ja tekee sen suomenruotsiksi. Woi Widdu…

  Ei meinaa todeksi uskoa. Kusipäisyys, röyhkeys ja ahneus on saanut kasvot.

  Mitä Krohniin tulee, niin kaksi heistä olen tavannut, ja täytyy sanoa, että sieltä voisi nostaa Liliuksen jatkajat. Manööverit on jo hallussa.

 9. ”TE-keskus aikoo käynnistää Kirkkonummen kunnan kanssa uudelleen keskustelut pakolaisten sijoittamisesta Aktiivikeskus Oy:n tiloihin Evitskogiin. Entisen Aktiivi-instituutin tilojen muuttamisesta pakolaiskeskuksen käyttöön neuvoteltiin jo viime vuonna. Silloin hanke kaatui Kirkkonummen kunnan vastustukseen.” (18.3.2009)

  http://vastaanottokeskusinfo.wikidot.com/kirkkonummi

 10. Vielä Evitskogin vastaanottokeskuksesta:

  Ei ole hyvä merkki, kun Siuntion vastaanottokeskuksen suurlähettiläs Arja Alho on saapunut paikkakunnalle 28.3. kertomaan vapaasta liikkuvuudesta (sivu 7).

  http://www.epaper.fi/pub/kirkkonummensanomat/

 11. ”TE-keskus aikoo käynnistää Kirkkonummen kunnan kanssa uudelleen keskustelut pakolaisten sijoittamisesta Aktiivikeskus Oy:n tiloihin Evitskogiin. Entisen Aktiivi-instituutin tilojen muuttamisesta pakolaiskeskuksen käyttöön neuvoteltiin jo viime vuonna. Silloin hanke kaatui Kirkkonummen kunnan vastustukseen.” (HU 18.3.2009)

  http://vastaanottokeskusinfo.wikidot.com/kirkkonummi

 12. Citizendium on hyvä joskin varsin rajoittunut vaihtoehto Wikille. Ajatus Citissä on nimenomaan se ettei sen sisältöä pääse turmelemaan poliittisesti orientoitunut koneisto.

 13. Charlie B: mitä tarkalleen ottaen ovat ne PK:n ansiokkaat artikkelit? Olisi kiva lukaista, koska historia kiinnostaa.

  Kiitän jo etukäteen, jos viitsit linkata.

 14. Roope/Sami: se nyt menoa.

  Tuhon enkeli saapuu.

  Hän itse muuten sanoi, että vanhoissa viisaissa Pohjolan naisissa piilee se syvä totuus. Arja tarkoitti tällä luonnollisesti itseään.

  Sami: kannattaisiko viestittää kaverilllesi, että olisi kansalaisaktivismin paikka?

 15. kiitokset tuhannesti näistä Evitskogiin liittyvistä tiedoista. Ny tarttis tehä jotain ja uskon hänen tekevänkin mutta vaihtoehdot melko heikot: Joko myy kämppänsä per heti (ei hyvä vaihtoehto) tai nousee barrikaadeille. Muistakaa hyvät ystävät, että voimme aina juosta karkuun ja luovuttaa, HE kyllä tulevat perässä tai panna hanttiin niin perkeleesti. Saanko antaa @- osoitteesi hänelle? Kaikki tuki ja apu on nyt tarpeen; hän nimittäin aidosti viihtyy tuolla…voi saatana tätä meininkiä; vitutta niin paljon, etten pysty nukkumaan…

 16. Petrin tunnen hyvin ja hän tuntee minut – hän on ihan hyväntahtoinen ihminen mutta aivan uskomaton elitisti, joka onnistuu suututtamaan lähes kaikki noin viidessätoista minuutissa olematta oikeastaan kenellekään ilkeä. Petrillä on todella valtava yleissivistys.

  Englanninkielisestä wikipediastahan hänet on erotettu vuodeksi jonkun Viro-jutun takia.

  Krohneilla on ollut valtava kartano kannaksella joka nyt on tietysti venäläisten raiskaama. Venäläiset ovat siis vieneet Krohn-suvun kartanon ja nyt eräät sen vesat – ilmeisesti ei pelkästään Petri – tukevat Venäjää melkein tilanteessa kuin tilanteessa.

  Minulle ei ole selvinnyt tämän venäläismielisyyden syy – vaikka Krohnit ovat olleet jo Katariinan Suuren ajoista Venäjän hovin palveluksessa ei se varmaan selitä tätä Petrin ja sisartensa (?) venäläismielisyyttä. Ja Viro-vihamielisyyttä.

  Suvussa on monta jäsentä jotka ovat ainakin pintapuolisesti tarkasteltuna tehneet arvokasta työtä suomalaisen yhteiskunnan hyväksi.

  Petriltä voisi kysyä ihan suoraan mihin tämä venäläismielisyys liittyy.

 17. Sami: meiliosoitteeni on jo vaihtunut, eli ei ole enää sama. Hommaforumin viestien kautta minut ainakin tavoittaa.

  Jukka: en epäile pätkääkään PK:n yleissivistystä. Eri asia on taas se, miten sitä sivistystä käyttää.

 18. ”Jukka: en epäile pätkääkään PK:n yleissivistystä. Eri asia on taas se, miten sitä sivistystä käyttää.”

  PK käyttää sitä venäläisten edun ajamiseen ja Viron valtion vahingoittamiseen.

 19. Jukka: mutta mitä voi olla motiivi? Raha? Mistä ja kuka Venäjältä hänelle maksaisi ja mistä?

  Aate? Suurvenäläinen natsismi Suomessa tuskin kauhean paljon saa täällä kannatusta.

  Liikaa mömmöjä?

 20. Octavius hyvä, tässä pyynnöstäsi muutamia ansiokkaita suorituksia:

  Amy Carter, kokonaan PK:n en-wikistä kääntämä
  Bonsdorff-suvun historiikki, erinomainen esimerkki suvusta, joka aikoinaan piti hallussaan melkoista osaa Suomen akateemisesta elämästä, käytännössä kokonaan PK:n tekemä
  Riilahden meritaistelu, PK:n aloittama ja välillä täydentelemä
  Suomen juutalaisluovutukset , kukapa muukaan tämän olisi aloittanut
  Paljon vastaavia esimerkkejä löytyy, mutta vastapainoksi:
  Valikoitu esimerkki käyttäjän keskustelusivulta .
  Vastaavia esimerkkejä löytyy tästäkin vaikka kuinka paljon.

 21. Jaska, kiitos tuhannesti linkeistä.

  Tätä juuri tarkoitin, kun sanoin, ettei Wikin artikkeleihin voi luottaa.

  Otetaan esimerkkinä vaikka tuo juutalaisten luovutuskysymys. Mitä PK kirjoittaa, on sinänsä totta, mutta stalinistisen historian mukaisena.

  Objektiivisesta artikkelista puuttuu minun mielestäni kaksi oleellista faktaa:
  1. Mannerheimin johdolla lähes koko Suomen puolustusvoimat ja poliittinen koneisto sai estettyä oikeastaan kaiken juutalaisten luovuttamisen Saksaan. Tämä huolimatta natsien voimakkaasta painostuksesta asian suhteen. Lähteitä asiaan on lukemattomia. Muutaman juutalaisen luovutuksen sai organisoitua jokunen yksittäinen hullu, Anthoni etunenässä.
  2. Juutalaisseurakunta on erikseen kiittänyt Suomen valtiota koko asian hienosta ja inhimillisestä hoitamisesta. Lähde: juutalainen srk.

  Hakuteoksen käyttäminen on täysin turhaa, jos tietää sen olevan poliittisen fanaatikon kirjoittama.

  Eli lähtökohtainen olettamus on, että kaikki PK:n kirjoittamat tekstit ovat stalinistista historiankirjoitusta.

  No – stalinismiinhan tässä ollaan menossa joka tapauksessa, että hyvin kuvaa ajan henkeä.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: