Satu Kurrin märkä haave

Satu Kurri on todellinen Suomi Afrikaksi -hankkeen veteraani.

Rasmuksen ja SPR:n aktiivi on ottanut elämäntehtäväkseen saada vastaanottokeskus Kouvolaan:

Maahanmuuttopalvelujen henkilökunta olisi kiinnostunut käynnistämään vastaanottokeskuksen suunnittelutyön, koska vastaanottokeskus toisi mukanaan lisäkapasiteettia ja maahanmuuttotyön osaamista alueelle. Kaupungin hallinnoima vastaanottokeskus toisi kaupungille suoraa taloudellista hyötyä (hallintomaksut) ja tämän lisäksi alueelle luotaisiin uusia työpaikkoja. Myös seutu hyötyisi, koska toimeentulotukena, terveyskuluina ym. maksuina maksettu raha jäisi paikkakunnalle. Valtio korvaa vastanottokeskuksen perustamis- ja käyttökulut täysimääräisesti.

Kouvolan seudulle avataan lähitulevaisuudessa vastaanottokeskus. Kysymys on vain siitä, kuka sitä hallinnoi, maahanmuuttokoordinaattori Satu Kurri sanoo.

Satun mielestä siis keskus tuo Kouvolaan rahaa, työpaikkoja ja pelkkää hyvää:

 • Oikeastaan olemme matkaamassa kohti toista ääripäätä: työvoimapulaa. Maahanmuuttajat voivat olla vastaus Kouvolan seudun väestökatoon ja työvoimapulaan.
 • Monimuotoinen ja monikulttuurinen yhteiskunta lisää innovatiivisuutta ja yritteliäisyyttä. Tällaisessa ilmapiirissä syntyy uusia tuotteita ja yrityksiä sekä palveluita.
 • Yhteiskunnallisesti kestävän kehityksen tavoitteena on monikulttuurinen hyvinvointiyhteiskunta, jossa kanta-asukkaat ja maahanmuuttajat yhdenvertaisina elvyttävät elinkeinoelämää tuottamalla tarvittavia palveluja ja luomalla uudenlaista työpaikkoja sammuvien savupiippujen tilalle.

Apulaispoliisipäällikkö Keijo Kolsilla on toisenlainen mielipide. Vastaanottokeskus työllistäisi myös kahdeksan henkilöä poliisista. Siis kahtakymmentä turvapaikanhakijaa kohti tarvitaan yksi poliisi. Varmaan aivan realistinen arvio.

Jokainen täysijärkinen ihminen ymmärtää, että nuo Kurrin esille nostamat asiat ovat aivan täyttä roskaa tai tarkemmin ottaen aivan tietoista harhautusta, koska Satulla on henkilökohtainen märkä haave saada johdettavakseen pari sataa afrikkalais-lähi-itäistä nuorta miestä.

Voisikohan tätä asiaa lähestyä toisella tavalla?

Olisi sekä Kouvolan kaupungille että Suomen valtiolle tuhansia kertoja halvempaa, jos kustannettaisiin yhdessä Satu Kurrille yksi sopivankokoinen kylä johdettavaksi ihan haluamastaan maasta. Satu voisi nimittää itsensä maahanmuuttojohtajaksi, kyläpäälliköksi, tms.

Kaikki voittaisivat.

satu-kurri

P.s. Epäuskoisille tiedoksi: Satu Kurri on olemassa. Hän on todellinen ihminen. Kouvolasta.

Published in: on 15 huhtikuun, 2009 at 5:30 pm  Comments (15)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2009/04/15/satu-kurrin-marka-haave/trackback/

RSS feed for comments on this post.

15 kommenttiaJätä kommentti

 1. Satu Kurri on keksinyt tavan elvyttää Kouvolan seutua! – Jatkokehitän hieman ajatusta. Varmaan samantapainen elvyttävä vaikutus olisi, jos Kouvolaan perustettaisiin 20.000 vuodepaikan kylpylälomahotelli, jonka kulut valtio täysimääräisenä maksaisi. Lomailijat voisivat olla myös Suomesta. Finnair voisi lennättää lomailijoita valtion kustannuksella vaikkapa Afrikasta. Kyllä siinä lentoyhtiö nousisi jaloilleen. Myös terveyspalvelujen kysyntää voitaisiin lisätä lupaamalla jokaiselle Pietarin asukkaalle ilmainen hammashoito implantteineen päivineen Kouvolassa hoidettuna ja valtio maksaisi sen.

  Upea on myös Kurrin oivallus monikulttuurin yrityksiä ja palveluja lisäävästä vaikutuksesta. Ehkä suomalaisten epäitsekäs velvollisuus olisi ohjata tulijat Suomen ja Kouvolan sijasta johonkin äärimmäisestä köyhyydestä kärsivään maahan, jonka he monine kulttuureineen muuttaisivat suoranaiseksi eldoradoksi.

 2. Tämä erilaisten maahanmuuttokoordinaattoreiden aivottomuus alkaa ylittämään jo kosmisen vitsin mitat. Mikä voisi olla kosmista vitsiä suurempi vitsi?

  Ilmeisesti on jo totta, että näitä ihmisiä ei kouluteta yliopistoissa vaan innovaatio-opistoissa, joiden tärkein kurssi lienee Tami Tammisen ja Jari Sarasvuon yhdessä vetämä markkinointitsemppauskurssi.

  Mistä tulikin mieleeni, että milloin sä alat maksamaan siitä Ladalippis konsultaatiosta 😉

 3. Siis voiko tosiaan olla noinkin täydellisiä idiootteja tallustamassa maamme kamaraa? ”Valtio korvaa”.. mistä se valtio sitten jumalauta repii ne rahat??? ja ”monikulttuurinen hyvinvointiyhteiskunta”.. siinäpä vasta oikeanlainen paradoksi! Tietääkseni ei ole olemassa sellaista kuin mokuhyvinvointiyhteiskunta- koska hillittömän mokutuksen mukana tulee välttämättä sellaisia sosiaalisia ongelmia mitä tämäkään mamukiimassa örisevä hermiitti ei varmastikaan ole vielä nähnyt, mutta joka mitä todennäköisimmin tulee niitä näkemään ja joka siinä vaiheessa itsekin toteaa että ”noh, nyt on sitten myöhäistä enää tehdä mitään koska paska on jo iskeytynyt tuulettimeen kovalla vauhdilla” ja hissun kissun (ainakin yrittää) kadota maan alle. Ja samalla koko ajan meitä mokukriittisiä yritetään vaientaa, eduskuntaa myöten!!! Ei jumalauta sentään, mihin tämä tilanne oikein johtaa? Mitä meidän pitäisi tehdä ennenkun oma synnyinmaamme annetaan tarjottimella kaikille maailman viemäreistä tänne mölisemään tulleille loisille??

 4. eipä taas tiedä itkeäkkö vai nauraa… mutta mutta paistaa se päivä peräreikäänkin: http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Zyskowicz%20Thorsilla%20asenneongelma%20turvapaikka-asioissa/1135245201188

 5. Yksi tulitikku voi polttaa miljoona puuta, jospa se keskustelu roihahtaisi tästä käyntiin….

 6. ”Taikaseina” -kortti esitetty!

 7. Voisiko tuota acc:n ajatusketjua vielä jatkaa hieman pitemmälle. Nyt näihin vastaanottokeskuksiin on rahdattu pelkkiä neekereitä? Onko asian pakko olla näin? Eikö tämä ”valtio maksaa->lisää työpaikkoja->lisää hyvinvointia ja vaurautta->lisää työpaikkoja” -kehäpäätelmä toimisi myös ihan kotoisin voimin.

  Suomessa on tällä hetkellä työttömänä, työhaluttomana, sosiaalisesti työrajoitteisena, työllisyyskurssilla tms. noin puoli miljoonaa ihmistä. Entä jos tehtäisiinkin niin, että esim. Lapista kuskattaisiin Kouvolaan 100 työtöntä, joita hoivamaan, vireyttämään ja voimavaraistamaan työllistettäsiin vaikkapa 50 kouvololaista työtöntä. Ja kun homma olisi saatu oikein kunnon vauhtiin, niin savolaisia työttömiä voitaisiin rahdata vaikkapa Pohjanmaalle, hämäläisiä Pohjois-Karjalaan, jne. Jos tämä ”vastaaottokeskus tuo vaurautta ja työpaikkoja” -idea toimii neekereillä, niin miksei se toimisi myös suomalaisilla?

  Pohjanmaan vastaaottokeskuksessa makaileva savolaistyötön ei siis enää olisi oikea työtön, vaan ”maassamuuttaja”. Ja hänen pohjalainen hoivaajansa ja voimavaraistajansa toimisi hänen sosiaalikuraattorinaan. Näin tulisi tyhjästä luotua kaksi uutta työpaikkaa. Ja ikiliikkuja olisi keksitty.

 8. Täytyy kuitenkin pitää aina mielessä, että monikulttuurisuus on Kurrin ja hänen kaltaistensa elinkeino ja myyntituote, jota pitää myydä elääkseen. Tuotetta myytäessä ei ole tärkeää ovatko myyntipuheet tosia tai edes sinnepäin, sillä harhaanjohtavan markkinoinnin periaatteesta on tällaisenä TV-shop aikakautena luovuttu. Se mikä tässä vain on perin harmillista on Kurrin elinkeinon vaikutus pitkällä aikajänteellä. Hän ehkä pysyy nyt leivässä, mutta hänen lapsensa ja tulevat sukupolvet saavat myöhemmin maksaa tehdyistä kaupoista.

  Ehkä parempi olisi yrittää työllistää Kurri (yms.) johonkin työhön, joka tuottaisi enemmän kuin tämä nykyinen. Sellainen työ voisi olla esimerkiksi muuttolintujen tilastointi tai koivujen vuosikasvun mittaaminen. Tai miten olisi vanhusten huolto, mielenterveystyö tai jokin muu sosiaalipalvelu – niinku oikeesti.

 9. Juntti: tuo Thorsin arvostelu on pelkkää teatteria. Äänestikö Kokoomus pari kuukautta sitten yksimielisesti Thorsin rajat auki lakien puolesta vai ei?

  Jyrki Katainen: ’Suomi tarvitsee 1,8 miljoonaa maahanmuuttajaa.’ Tuon saman politiikan toteutustahan tuo vain on.

  On tietysti totta, että keskustelu on nyt aivan eri tasolla kuin puoli vuotta sitten. Tai vielä syyskuussa 2008 keskustelua ei ollut lainkaan. Eli eteenpäin on menty, mutta mitään ei ole vielä oikeasti tapahtunut. Vyöry jatkuu joka päivä.

  Tuli mieleeni sellainen, että nyt kun vanhustenhuoltoon ei riitä enää rahaa, kun kaikki menee turvapaikkaturistien ylläpitoon, niin eikö suomalaiset vanhukset voida värvätä noihin keskuksiin tarjoilijoiksi?

  Pitäähän heidänkin jotenkin osallistua näihin talkoisiin, eikö se nyt ole aivan reilua?

 10. Zeiaar esittää tuossa ylempänä oivan keinon Suomen pelastamiseksi. Jos sen esiversio eli ”Kouvola-malli” toimii niinkuin Kurri ansiokkaasti oivaltaa, niin täytyy myös maan sisäisen muuton eli maassamuuton toimia yhtä hyvin. Kaikki ihmisethän ovat samanlaisia, joten vaikutus on sama.

  Kunniamaininnan arvoinen on myös Octaviuksen ehdotus vanhainkotivanhusten aktivoinnista yhteisiin talkoisiin humanitaarista turvaa hakevien majoittamiseen ennen oman asunnon saantia kunnalta.

  🙂

  Onko parodiahorisonttia enää mahdollista ylittää. Ennustan, että seuraavaksi mokuttajat syyllistävät vanhukset.

 11. Parodiaa vai ei! Lue teksti.

  Julisteissa varoitetaan myös epäilyttävästi käyttäytyvistä ihmisistä, jotka liikkuvat kameran kanssa. Toinen epäilyttävä ryhmä ovat henkilöt, joilla on useampi kuin yksi matkapuhelin. Näistäkin havainnoista tulee ilmoittaa poliisille.

  Tuore laki kieltää poliisin ja armeijan henkilöiden valokuvaamisen. Sen rikkojaa uhkaa enimmillään 10 vuoden vankeustuomio.

  Lisää lainsäädäntöä: lokakuusta 2007 lähtien rikoksesta epäilty on ollut velvollinen luovuttamaan salasanansa poliisille sitä pyydettäessä. Ei kannata vedota muistamattomuuteen; siitä voi seurata parin vuoden vankeusrangaistus.

  Mitä arvelet… parodiaa? Skrollaa alaspäin.
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  Tämä on todellisuutta.
  http://www.talouselama.fi/kolumni/article272652.ece?s=u&wtm=te-17042009

  Jatkan hieman siteerausta.

  Britanniassa länsimainen huipputekniikka yhdistyy diktatuureista tuttuun epäluottamuksen ja pelon ilmapiiriin. Koska valtio ei voi Kiinan tavoin palkata tuhansia henkilöitä tarkkailemaan kansalaisia, sen on turvauduttava tekniikan apuun.

  Tässä se tuli. Epäluottamus ja pelon ilmapiiri. Mikähän sitä tuottaa? Veikkaan erääksi syyksi ”moninaisuutta”.

 12. Petteri on harvinaisen oikeassa:

  ’Voimme huolehtia siitä, ettei maahamme synny Britannian tapaan yhteiskunnallisia jännitteitä, jotka luovat tarvetta ja yleistä hyväksyntää valvonnan lisäämiselle.’

 13. Ave,
  Mitä tähän paljoa lisää, saatanan tyhmä akka, kuten muutkin samaan kastiin kuuluvat vitun hamppu-hourut.
  Maa vaan täyteen hottentoteja, niin kyllä työttömyys taittuu…

 14. Pasi Hom ja Satu Kurri elävät ihan omassa maailmassaan. Onko heillä mitään tietoa?

  Kun on lukenut noita Helsingin Sanomien ulkomaan juttuja, 1.4, 20.4 ja 18.4. Ja mielipiteitä 15.3 ja 23.3.

  Lukevatko monikulttuuri ihmiset tälläisiä juttuja. Olisi siellä Kurrillekin enemmänkin otettavaa, 23.3 mielipide jo kirjoitti ongelmien ratkaiseminen. Onko se jokin ratkaisu ottaa tänne 100 ihmistä.

  Ihan Katainen tajuaisi jotain, lehtileike.

  Suomi tarvitsee lisää maahanmuuttajia. Katainen uskoo, että monien kulttuurien Suomi olisi myös entistä luovempi yhteiskunta. Lisäksi Suomen on kannettava oma osansa pakolaisista.

  Niin pallolla seitsemän miljoonaa pakolaista, voimmeko ottaa seitsemää miljoonaa. Lähde 15.3 mielipide.

  Jospa Kurri on lukenut nämä, tuleehan kultamunia. Kurrilla ei taida ajatus juosta, jos miettisi miksi väki lähtee tai miksi ei ole yrityksiä. Miksi väki vanhentuu.

  http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/hoelmoe laeisten-elvytystae

  http://www.mol.fi/mol/fi/99_pdf/fi/04_maahanmuutto/07_a ineistot_kirjasto/01_esitteet/eril_rikkaus/erilaisuus_e site.pdf

  Tuliko tästä ei me niin köyhiä olla kaupungista, tuliko jotain maahanmuuttajien yrityksiä. Vuosia sitten oli maahanmuuttajien kauppa, sekin on jo lopettanut. En muista milloin lopetti.

  Koskapa olen niin pessimistinen, etten enää usko mihinkään mitähän tästä monikulttuurisuudesta tulee.
  Oma synkkä ajatus monikulttuurinen suomi. Omalle kohdalle harmaa tulevaisuus. Kehittyykö halla-ahon brittiläisiä madonlukuja suuntaan. Onko tilanne muuttunut kirjoitettu 2008.Vaikka onhan sinne Afrikkaan sitä kehitysapua annettu, mitä on saatu aikaan. Afrikka olisi parempi paikka ilman Mugabea.

  Presidenttifoorumia kun kuunteli, se on voimavara. Taustalle laittaa, ei tarvitse katsoa.

  Sitten on nämä paikallisessa kaupunki lehdessä rasisteiksi syyttävät, ja itse arvostelevat suomalaisia.

  Tiedoksi näille suomalaisen pottunokan kyljessä kyyhöttäville: Rasisti on reppana sanoo naissoittaja.

  Höpöpuhetta, nimimerkki Maassa maan tavalla. Kyllä tänne mahtuu muitakin kuin sisäsiittoisia, umpimielisiä ja itseriittoisia *. On ilo katsella muitakin kuin persjalkasia pottunokkia, soittaja sanoo. * poistettu viittaus paikkaan.

  Kuka pelkää mustaa miestä? No rasisti. Pelkuriraukka kun sisimmältään on, vaikka yrittää kaikkea muuta esittää, mies sanoo.

  Luulenpa että vielä vuosien kuluttua joku vielä syyttää rasistiksi, lehtien palstoilla. Ei vieläkään olla herätty.

 15. Kiitos kommenteista.

  Tuosta KNI:n vuodatuksesta ei voi oikein muuta sanoa, että kannattaa varmaan miettiä mitä juo.

  Juokaa hyvät ihmiset kuitenkin vähemmän, kiitos.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: