Kyllä sitä on ääliö

Joskus sitä saavuttaa sellaisen seesteisen selväjärkisyyden hetken, jolloin ymmärtää asioita aivan uudella tavalla.

Ulkomailla matkaillessani olen aina maksanut luottokortilla ateriani ja hotellilaskuni sekä kiltisti esittänyt passini sitä kyseleville.

Minulle kirkastui, että kyllä sitä voi olla tyhmä.

Eihän Suomeenkaan tulevat turistit mitään passeja tarvitse, puhumattakaan siitä, että heidän tarvitsisi maksaa hotellimajoituksensa.

Täytyykin seuraavan kerran hotellivarausta tehdessä kieltäytyä antamasta luottokorttini numero ja ilmoittaa, että en aio maksaa, en todellakaan. Valtio maksaa.

Täytyy pyytää vielä hotellia toimittamaan sviittiin Philipsin Aurea Ambilight Spectra-taulutelevisio Perfect Pixel HD Engine ja Full HD 1080p -LCD-näytöllä, Nokian Vertu Gold valmiilla liittymällä ja suomalaista perinneruokaa eli Moet&Chandonia ja Belugaa suolakeksien kera.

Mainokset
Published in: on huhtikuu 17, 2009 at 3:57 pm  Comments (14)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2009/04/17/kylla-sita-on-aalio/trackback/

RSS feed for comments on this post.

14 kommenttiaJätä kommentti

 1. Olet tainnut lukea Sanomalehti Karjalaisen artikkelin Kontiolahden vastaanottokeskuksen turvapaikanhakijoiden epäinhimillisestä kohtelusta?

 2. mistäs tämä löytyy?

 3. Ana, jos tarkoitit minua, ko. artikkeli oli lehden paperiversiossa, vaan ei verkkoversiossa. Valitan.

 4. Tuollaisista lehtijutuista voisi ottaa valokuvan ja upata nettiin. Nykyäänhän kameroissa on useimmiten riittävästi pikseleitä. Välttämättä ei tarvita siis skanneria.

 5. Kiitos sinullekin – olen tähän asti nauranut vain omalle tyhmyydelleni, nyt voin siinä samalla nauraa sinulekin. :p

 6. Oliko tämä?

 7. Onhan se kamalaa, kun keskuksessa ei voi tehdä muuta kuin katsella televisiota. Ja kauppaankin pitää kävellä huimat 500 metriä. Aivan epäinhimillistähän tuo on noille kidutetuille rassukoille.

  Ja pitää muistaa, että Suomestakin lähti kymmeniä tuhansia kolmekymppisiä miehiä viime sotien aikana sotalapsiksi Ruotsiin.

  Olemme velkaa ja se velka on maksettu vasta sitten kun Suomi on muutettu Paskastaniaksi. Sitten The Velka lienee maksettu. Tai ainakaan ei ole enää sitten mitään mistä maksaa.

  Olisikohan väärin arvioitu, jos väitän, että JHa:lle on helposti kerätävissä öpaut 5000-7000 ääntä per vastaanottokeskuspaikkakunta ympäristöineen? Etenkin ns. seniorikansalaiset ovat alkaneet aukaista silmiään tälle hulluudelle.

  Se tekee hyvin äkkiä sellaiset satatuhatta äänestäjää kuluvan vuoden aikana. Veikkaan, että mokuporukka yrittää viivyttää uusien keskusten avaamista aina EU-vaalien jälkeiseen aikaan, ettei sana leviä.

  EU-vaalit on kesäkuussa ja ne menee kuin menee, mutta sen jälkeen, kun Suomessa on ne Astridin 50 keskusta, on piru irti.

  Ei tässä ole kuin voitettavaa. Eliitti käy viivytystaistelua, jonka ilmeisesti jo tietää häviävänsä. Neuvostoliittokin romahti samaan yleisen mielipiteen halveksuntaan.

 8. Joskus tekisi mieleni kiroilla…

  Kylläpä alko vituttaa, kun luin tuon artikkelin. Miten ne kehtaa?! Asiakkaat, niinpä niin. Itselleni sana asiakas on tarkoittanut henkilöä, joka maksaa saamastaan hyödykkeestä/palvelusta. Niin ne ajat muuttuu…

  Toisaalta pitää löytää asiasta se hyväkin puoli. Nämä uutiset, lehtijutut sun muut edistää meikäläisten asiaa paremmin kuin mikään muu. Useamman ja useamman silmät alkaa aueta eikä antimokuttajia pidetäkään enää hulluina natseina vaan nimenomaan niinä tervejärkisinä.

 9. Termi ”asiakas” on ollut julkishallinnossa ainakin noin 10 vuotta. Asiakkaita voivat olla nekin, jotka eivät suoraan maksa saamistaan palveluista. Pohjana on ajattelu, että tavalla tai toiselle he tuottavat suoraan tai epäsuorasti julkishallinnolle verotuottoja. Tai yleensä sellainen henkilö tai taho, jota palvellaan on asiakas. Jopa ulkomaalainen satunnainen matkailija voi olla asiakas tässä ajattelussa, vaikka hän olisi Romaniasta tullut kerjäläinen.

 10. Nyt meni hermot. Ei tätä hulluutta enää käsitä.

  Mä olen onnellinen joka päivä siitä, että herään suht terveenä. Pakolaisten olettaisi olevan siitä tyytyväisiä myös. Jos ei meidän tarjoamamme turva kelpaa, niin lähtekööt shoppailemaan parempaa turvaa muualta, perkele!

  Mäkin kävin kyllä Asiakkaana™ Roomassa, enkä saanut maksaa. Lääkärin mielestä näytin tarpeeksi rentulta, mutta mä luulen, etteivät vaan jaksaneet täyttää lomaketta, jolla olisivat saaneet terveyskeskusmaksun perittyä KELAlta. Tarkempi meriselitys:

  http://kaivanto.fi/blog/2008/12/16/day-19-ma-1512-cup-ticket/

 11. Juu, itse asiassa heti kun tuo lähetin tuli mieleen, että henkilön tilalla taho olisi ollut parempi sana. Jotenkin sana asiakas tuntuu hullulta, jos puhutaan verorahoilla hoidettavista potilaista tai tässä tapauksessa pakolaisista. Mutta minkäs teet. Olen liian vanhanaikainen tässäkin asiassa.

 12. Beluga-kaviaari (Stockalla 100 gramman tötsä taitaa olla jotain 150 €) syödään blinien, murskatun punasipulin, smetanan sekä pippurin ja sitruunamehun kanssa.

  Mutta ehkä vielä saadaan joku tapa/etikettikouluttaja selittämään sen näille vainotuille raukoille. Valtio tietenkin kustantaa kaiken, eli se ei maksa kenellekään mitään.

 13. Kevlar/DatS: itse suosin salottisipulia, punasipuli on aavistuksen liian voimakasta ja kirpeää.

  Maka Rooni: ei kai Sinulla pitäisi olla mitään valittamista. Kauniita naisia joka puolella sieelä terkkarissa…:D.

 14. Ave faitterit,
  Jotenkin olen aistivinani näistä kommenteista vitutuksen asteen selvää nousua, tätä se on hyvät herrat, join the soap.
  Tätä on saatana tilattu, niin tätä sitten vittu tulee, taitaa taas kiroiluttaa minuakin.
  Mulla on kohta pinna loppu ja teen johtopäätökseni, en vaan kerro niistä täällä avoimesti, mutta tällaista mädätyskeskusta en tule kotipaikallani kauaa katselemaan…
  Helvetin merirosvot änkevät tänne laumoittain, kuten jotkut eläimet. ei silti ole isoa eroa eläimellä ja musumaanilla, jotka uskonsa varjolla nussii lapsia ja lampaita…
  Hyvät lukijat, tänä laman aikana herra 69 johtama hallitus hyysää tänne kymmeniä tuhansia murjaaneja ja kaikenlaisia hottentotteja, olkaa valmiit ottamaan nämä kultamunat vastaan….!
  Parabellum.
  -P-


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: