Puoli miljoonaa ääntä jaossa

Täydellisesti käsistä karannut turvapaikkaturismi tuo Suomeen tänä vuonna arviolta 10 000 lomailijaa. Yhdessä kumulatiivisen perheenyhdistämisbordellin kanssa koko Suomeen vyöryvä ihmismassa ylittänee 50 000 rajan.

Hotellitason majoituksessa elelevät turistit saavat täyden ylläpidon SPR:ltä lisäksi tulevat lähes henkilökohtaiset palvelijat ja käyttörahaa 400 euroa kuukaudessa. Käytännössä köyhyydestä saapuvat turistit menevät heittämällä elintasossa suomalaisten pienituloisten ohi.

Tilanne on täysin järjetön ja sana leviää kulovalkean tavoin. Kuluvana vuonna perustettavat kymmenet uudet vastaanottokeskukset ja niihin liittyvät hämärien liikemiesten rahastukset tulevat aukaisemaan silmiä ympäri Suomea.

Tilanne johtaa väistämättä siihen, että eduskuntavaaleissa 2011 on ainakin puolisen miljoonaa ääntä jaossa. Kyse on vain sitä kuka ne ottaa.

Homma^^^:n ympärille muodostunut kansanliike on organisoitumassa ja vaalien varmana voittajana se tulee saamaan useita kansanedustajia läpi. Käytännössä poliittisessa kentässä ovi on auki 20-25 %:n kannatuksen saavalle populistiselle puolueelle.

Vanhoista puolueista eniten sekaisin on Keskusta, jonka kenttä on täysin kypsynyt PM Matti Vanhaseen. Keskustan ongelmana on se, että realistista vaihtoehtoa uudeksi puheenjohtajaksi ei ole. Kokoomus on sokaistunut mainostoimiston luomalle ontolle imagolleen ja puolueen kannatus tuleekin laskemaan jyrkästi seuraavan vuoden aikana. SDP on taas yhtä hukassa kuin puheenjohtajansa, joka ei tunnu tietävän keskittyäkö naistenlehtien hömppäjulkisuuteen vai asiakysymyksiin.

Käytännössä Perussuomalaisilla ja Timo Soinilla on käsissään kuningasvärisuora. Herttaa. Noilla korteilla häviäminen olisi todennäköisesti suurin moka, mitä Suomen poliittisessa historiassa olisi koskaan nähty.

Kesäkuussa välivaaleina pidettävä meppiäänestys lienee hauskuudessaan taas omassa sarjassaan ja antaa jo viitteitä siitä, mihin ollaan menossa.

Jään uteliaana odottamaan.

Mainokset
Published in: on huhtikuu 24, 2009 at 4:53 pm  Comments (20)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2009/04/24/puoli-miljoonaa-aanta-jaossa/trackback/

RSS feed for comments on this post.

20 kommenttiaJätä kommentti

 1. Äläpä innostu liikaa. Suomalaiset ovat varsin konservatiivisia äänestäjiä, joten äkillisiä muutoksia ei kannata odottaa. Useimmat äänestäjät pysynevät vanhassa tutussa äänestyskäyttäytymisessään.

  Soini toiminnallaan on karkoittamassa suurten kaupunkien ”halla-aholaisia” äänestäneitä, ei PS pelkällä EU-kritiikillä pitkälle pääse. Veikkaisin Kepun ja SDP:n hupenevan kannatuksen menevän lähinnä Kokoomukselle, pienessä määrin PS:lle.

 2. ”Vanhoista puolueista eniten sekaisin on Keskusta, jonka kenttä on täysin kypsynyt PM Matti Vanhaseen.”

  Keskustan hädän täytyy olla jo astronomista mittaluokkaa, kun illan uutisten mukaan Urho Kekkostakin ollaan valjastamassa kepun vaalikampanjaan.

  Nämä ovat kyllä hauskimmat vaalit ikinä.

 3. Moro. Mikä on hlökohtainen (muutkin saavat osallistua) arviosi Herra Halla- ahon äänisaaliiksi €- vaaleissa tai missä haarukassa mennään, koska tarkan arvion penääminen olisi hitusen liian haastavaa? Tarkoitan sitä, että faktaa on: n. 3500 valitsijayhdistys jäsentä, k- vaalit n. 3000 ääntä, 30 000 addressin allekirjoittanutta, n. 2300 Hommalaista. Mitä muita suureita laskennan/ arvion perusteiksi? Itse en ole Hommalainen mutta allekirjoitin kortin ja addressin eli kertoimen on oltava kova, vaikkakaan luonnollisesti Hommaan rekisteröinti ei ole = ääni JH-a:lle. Kommentoit kerran, että jokaista uutta P- keskusta kohden nuivahtaa 10 000 uutta suomalaista. Jakauma PS:lle? Tunnen muutaman superhumanistin, jotka eivät muuten ikuna äänestäisi JH-a:ta PAITSI nyt, johtuen sananvapauden loukkauksista ja poliittisesta ajojahdista, jonka kohteeksi hän on joutunut ja lisäksi ihmiset tuntuvat ajattelevan, että ei €- vaaleilla niin väliä. Tämän vaikutus? Nukkuvien herääminen protesti äänestämisen muodossa? Suurin osa menee PS:lle? Muiden puolueiden kannattajien (mukaan lukien rkp:n, koska se sataa JH-a:lle ei PS:lle) vittuuntuminen? JH-a:n kampanjan vaikutus? Uskoisin, että hän saisi helposti reilun kolehdin kannattajiltaan (50k- 150k eli sovitaan 100k). Eli kysymyksestäni on miltei mahdoton rakentaa järkevää/ toimivaa yhtälöä; minulla ei ole riittävästi tietoa, kokemusta saatika potkua päässä. Sinä olet yleensä hämmästyttävän oikeassa, kun tulevaa spekuloidaan. Itse en pysty parempaan: eli asetan panokseni 45k. Vaikeaa vaikeaa…mikäli vaivaudut spekuleeraamaan, voisitko olla niin ystävällinen ja kommentoida analyysiäsi (suurin piirtein)? (oppia ikä kaikki)…mukavaa vloppua. Sami

 4. Tämän kesän eurovaaleista (muutoin yhtä merkityksettömät kuin aina) on tulossa erittäin mielenkiintoiset, koska ne ovat eräänlainen välimittari tulevia eduskuntavaaleja kohti. Poliittisessa kentässä on tapahtunut todella paljon kunnallisvaalien myötä. Kaikista koomisinta on se, että Keskustan on täytynyt käydä kaivamassa Hietaniemessä Kekkosen hauta auki!

  Vaikka Kekkonen olikin aikoinaan kova jätkä, ei hän kuolleenakaan halua auttaa nykyistä Keskustaa. Ei hän niin kekkoslovakialainen ole, sisällissodan valkoisten puolella voittanut mies sentään.

 5. Veikkaus JHa:n äänimäärästä? Se on aika tarkkaan 122569 ääntä näissä välivaaleissa.

  Aika moni väheksyy liikkeen voimaa. Kirjoitin joskus viime vuonna, että tuhat tarmokasta ja eteenpäin katsovaa miestä/naista riittää. Se kynnys on saavutettu.

  Nyt kaikki vasta alkaa. Tähän saakka on leikitty, mutta leikit loppuivat nyt.

 6. Älä saatana! Haluaisin kovin uskoa Sinua, joten olisitko ystävällinen ja perustelisit. Kuka väitti, että politiikka on tylsää?

 7. Siis muistan etäisesti kirjoituksesi mutta olin vasta laskeutumassa tähän likasankoon, johon ovat dumpanneet Suomineidon, joten en täysin käsittänyt tuota pataljoonan voimaa. Voitko tarkentaa miksi juuri 1000 oli tuo alulle paneva voima? Kerrannaisvaikutus?

 8. Sami: Aleksateri Suuri aloittti pataljoonalla. Samoin Caesar tuhanella miehellä. Myös Venäjän vallankomous (lähde Troski muistinvaraisena) tehtiin muutamalla sadalla uskolisella.

  Jääkäreitä oli alunperin kolmisen tuhatta. Heistä tuhat (hieman yli) saapui Vaasaan.

  Nyt mennään, ei kysellä enää perään.

 9. Toivon todella, että Hallis ei mällää 100 000 euroa näihin vaaleihin. Nämä ovat harjoitusvaalit, joiden tavoitteena on nostaa Jussi (poliittisten) raskaskerholaisten joukkoon. Tähän tavoitteeseen ei tarvita edes läpipääsyä. Varsinainen tavoite on mielestäni 2011 eduskuntavaalit.

 10. Itse tuuminut tuosta äänijutusta samoin, viitsimättä kuitenkan siitä kirjoittaa koska antini kirjallisesti on mitä on.

  Huvittavana juttuna on nyt alkanut poliitikoiden keskuudessa josatin kumman syystä kuulua kritiikkiä maahanmuuttoa kohtaan – kun hetkeä aikasemmin mitään ongelmaa ei ollutkaan – outoa sanoisin.

  Samoin samat naamat joiden mielestä lamaa ei ole ja taantumakin on vain pieni notkahdus eikä koske suomea, onkin nyt oikein viisaan pääministerimme mielestä pitkä jne.

  Huoh….

 11. Mun mielestä jh-a:n nimenomaan kannattaa polttaa rahaa kampanjointi näissä vaaleissa. Näin hän lyö itsensä (näkemyksensä) läpi myös niiden väestöryhmien keskuudessa, jotka eivät nettiä käytä tai häntä tunne. Lisäksi esim. lehtien ja muun median on pakko noteerata hänet eikä pelkkä natsi kiljunta auta. Nyt kun tämä ”megamogakulttuuri” muhii pari vuotta meidän ”sivistymättömien kiljun juojien” keskuudessa niin todellinen poliittinen pommi on valmis. Tämä uusi ”sivistys” ja median valheet saavuttavat jokaisen niemen notkon ja perunakellarin.Octavius: olet oikeassa ja Hommalla on todellinen mahdollisuus kehittyä yhteiskunnalliseksi vaikuttajaksi. Kun on yleisessä tiedossa (myös eliitin), että sivustoa seuraa aktiivisesti satoja tuhansia suomalaisia ja se, että sivustolla on tarjolla sensuroimatonta tietoa sekä median kryptaamien valheiden automaattinen purku ja lisäksi mahdollisuus keskustella ilman sensurointia yhteiskuntamme ongelmista, on meiningin pakko muuttua. Lähtökohta on ideaalinen: ”meidän” puoli (lainausmerkit, koska ei ole meitä, vaan hyvin monimuotoinen heterogeeninen liittouma)tuntee vastustajansa, joka ei edes tiedä olevansa ”sodassa”(tahatonta huumoria mutta sinne päin) sekä pitää ”meitä” kiljua juovina räyhäävinä kuulapäinä on lopputulos selvä. Eliitillä tulee lirahtamaan paska housuun (nyt jo nähtävissä joten x 100) ja tulevat yrittämään esim. sensuuria ja muuta dorkaa. Vaikutus on sama, kuin riehuisi suossa; jämähtävät vain syvemmälle omaa paskaansa. Tästä kansalaisten liittoumasta tullaan vielä tekemään graduja, väitöskirjoja sekä kirjoja. Mahtavaa!

 12. Ihmettelen vaan vieläkin tuota Soinia, pelimies haaskaa parhaan valttikorttinsa. En voi ymmärtää. Jopa yliopistopiireissä monet olisivat valmiita äänestämään PS:ää tapojensa vastaisesti, jos JHA olisi heillä ehdokkaana meppivaaleissa.

  No, polkaistaan tarvittaessa pystyyn uusi puolue? Onnistuttiinhan sitä Itävallassakin.

 13. itse en hslua (vielä Kokoomuksen maksava rivijäsenenä) sanoa muuta kuin että nyt mennäään.

  Hyöky on suurempi kuin kukaan näistä ääliöistä uskoo.

 14. Pitäisiköhän minunkin käydä Hommapuolueen ehdokkaaksi seuraavissa eduskuntavaaleissa…

  En todellakaan usko, että menisin läpi, mutta suhteellisen vaalitavan takia pitäisi olla ehdokkaita.

 15. Ave faitterit,
  Nyt mennään, eikä ihmetellä. Juuri niin, aika pienillä porukoilla on ennenkin tehty maailmalla historiaa, nyt on eväät siihen jälleen.
  Soini teki kyllä virheen heivatessaan JHa:n sivuun, toivottavasti ei ollut nyt PSlle peruuttamaton juttu, aika näytää…
  Mutta JHa menee sisään, että heilahtaa. Mulukku ehdotti, että pitäisi olla muitakin ehdolla, kiitos tämän vitun vaalimatikan, niin saataisiin imussa muitakin läpi. Itse äänestän JHa:ta, kyllä Soini pääsee muutenkin.
  Tosiaan, hra 69 ja muut eliittitollot ovat aika lailla peloissaan tästä kaikesta, ja sen voi lukea hyysäristä ja muista paskalehdistä miten dissaamisen ja mollamisen taidoilla saa äänensä kuuluville, mutta taitaa tulla potku omaan anukseen.
  Kuten olen hokenut jo vittuuntumiseen asti, elämme kummallisia ja historiallisia aikoja, mitähän kaikkea vielä näemmekään!
  Parabellum.
  -P-

 16. Huvittavaksi tämä menee sitten kun ääniä aletaan laskemaan.. Sulle, mulle, Aku Ankka ja Halla-aho.
  Saa nähdä miten käy.

 17. Käytännössä Perussuomalaisilla ja Timo Soinilla on käsissään kuningasvärisuora. Herttaa. Noilla korteilla häviäminen olisi todennäköisesti suurin moka, mitä Suomen poliittisessa historiassa olisi koskaan nähty.

  Ehkä perussuomalainen puolue on jo hävinnyt pelin. Jussi Halla-ahon hyllyttäminen oli virhe, jota pahempi virhe oli Halla-ahon itsensä vetäytyminen eurovaaleista. Viime mainittu teko oli siksi huono, että monet hänen kannattajistaan olivat panneet oman itsensä likoon kerätessään nimiä valitsijayhdistykselle. Heistä osa tuskin enää Jussia äänestää.

  Miksi sitten Soinin tempaus oli hänelle virhe. Hän osoitti olevansa kyvytön hyödyntämään Jussin potentiaalia. Ehkä Soinilla on vastaavaa osaamisvajetta muuallakin. Ja onhan sitä… tuli mieleen omien kannattajien kutsuminen propellipäiksi.

  Halla-aho lienee vajonnut Leif Salmen sarjaan. Terävä kirjoittaja. Älykäskin. Mutta nyt hän on todella suojaton ja vapaata riistaa mikailmanneille. Meppiys olisi suojannut häntä. Jopa melkein meppiys olisi suojannut myös.

  Entä sitten Mäki-Ketelä. Oli menossa allekirjoittamaan RKP:n vetoomusta konsultoimatta ensin asiaa hommalaisten kanssa. Paha moka.

  Näen, että nyt on markkinoilla aukko uudelle puolueelle. On syntynyt markkina-aukko uusille Jusseille. Tilanne on sellainen, että kehään on noustava voitto- vaan ei kompromissimielessä.

  Meillä on uusi tilanne paitsi politiikassa myös viestintätekniikassa. Ei ihme, että vanhat puolueet ovat pudonneet kelkasta.

 18. Acc: elämä ei ole täydellistä.

  EU-vaaleissa äänestän Terhoa ja jatko katsotaan rauhassa. Uuden puolueen perustaminen sirpaloisi mielestäni vain kenttää.

  Kannatus ei ole kadonnut minnekään vaan päinvastoin lisääntyy täysin vääjäämättä. Se on istuvan hallituksen politiikan tuloksena täysin luonnonlakiin verrattavissa oleva ilmiö.

  Eli johtopäätöksenä asiat ovat erittäin hyvin.

 19. Vihreät tekemässä vaalityötä Punavuoressa:
  http://vesahack.blogit.uusisuomi.fi/2009/04/28/kuohuntaa-punavuoressa/

 20. Ave,
  Tässä on vähän käymässä niin kuin nämä viher-punikit ovat halunneetkin, dividera et impera, eli rivit alkavat rakoilla PS:ssä ja HOMMA:ssa, paha juttu…
  Kyllä JHa teki niin suuren eleen tilanteen eheyttämiseksi, että nostan hattua, vaikka HOMMA:n kaverit eivät nyt juuri tee nimilistalla mitään, mutta voimannäyttö se oli!
  Taisi Soini nyt kyllä tehdä suurimman virheensä sitten SMP-sotkujen, ja kiitos myös vaan propellipää-nimestä, ihan jees, ja tehdään siitä T-paitoja, ostan heti yhden, mistä saa muuten?
  Katotaan nyt nämä EU-sonta-vaalit, ja sitten uusi mietintä, että miten jatketaan kaiken kaikkiaan kohti eduskuntavaaleja. Nimilista on hyvä alku vaikka uuden puolueen perustamiselle, jos on sitten pakko se liike, aika näyttää…
  Luitteko hyysäristä, että 3 puoluetta on pyytänyt JHa:ta listoilleen! Kyllä politiikka on outoa, mitkähän ovat nämä puolueet?
  Mutta siis nyt vielä Wappuja propellipäille ja muille tosisuomalaisille! Mamuilla ei niin väliä hotellihuoneissaan.
  -P-


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: