Koira ja heikot jäät

Koiran vaistossa on jokin mystinen piirre.

Tulin mökille Vappuaattona ja jäät hohtivat kaksi päivää sitten omaa puhdasta valkeuttaan. Koira laukkasi omasta koiruudestaan nauttien pitkin jääkenttää ajaen lokkeja ja koiraa kiusaavia variksia takaa.

Kesäparatiisini tontin rajalla solisee metsäpuro ja kallioiden juuressä pulppuaa järven pohjassa oleva lähde. Kaksi päivää riitti siihen mitä vanhan kansan sanomana pitää uskoa. Mustalle jäälle ei kannata mennä.

Jää muuttuu ällistyttävän nopeasti yöhallasta huolimatta hohkaiseksi sohjoksi. Koira tietää täsmälleen, että mitä voi ja kannattaa tehdä. Parhaillaan se kauhoo sohjoista jäätä käpälillään. Aurinko katselee viimeisillä voimillaan järven yli uutta aamua odottaen.

Koira vilkuilee minua huolestuneena, isäntää ei saa enää jäälle päästää.

Mainokset
Published in: on Touko 2, 2009 at 7:29 pm  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2009/05/02/koira-ja-heikot-jaat/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentJätä kommentti

  1. Tää oli semmonen lyhyt, mutta elämänmakuinen juttu, joka muistuttaa minua suuresta surustani. Meinaan, jouduin kuukausi sitten viemään lopetettavaksi uskollisen nelijalkaisen kaverini, joka ressukka vanhuuttaan halvaantui.

    Olenhan minä myös kissaihmisiä, mukavia otuksiahan ne, mutta kissasta ei voi koskaan käyttää termiä ”uskollinen ystävä”, niinkuin koirasta.

    Muistan niitä kertoja, jolloin kaverini haukkui minulle teeren puuhun, ja minä kierosilmä sain sen jopa ammuttua. Kaveri sai suolistetusta teerestä roippeet ja kun homman jälkeen oltiin tulilla ja kaveri sai isännän nuotiomakkarasta provikat, niin se ilme, se ilme.

    Siinä tiesi, että tässä ollaan mettällä semmosen kaverin kanssa, joka ei mulle tee koskaan ohareita. Harvasta ihmisestä voi ajatella samoin.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: