Maahanmuuttovirasto yrittää hämätä

Maahanmuuttovirasto tiedottaa tänään seuraavaa:

Etelä-Irakista ja Bagdadista kotoisin olevien turvapaikanhakijoiden ei enää katsota olevan kansainvälisen suojelun tarpeessa pelkästään alueen turvallisuustilanteen perusteella. Heidän turvapaikkahakemuksensa hylätään ja heidät käännytetään Irakiin, ellei heillä ole yksilöllistä perustetta oleskeluluvan myöntämiselle.

Irakilaisia turvapaikanhakijoita saapui Suomeen viime vuonna 1300 ja tänä vuonna sanan levittyä Suomen rajojen avoimista ovista ja huutavasta työvoiman tarpeesta saapujia on 3000 – 5000 ihmistä.

Käytännössä tuo Maahanmuuttoviraston tiedote on täyttä disinformaatiota puhtaimmillaan. Ei turvapaikanhakijoita todellisuudessa käännytetä minnekään. Valtiolla on vielä mahdollisuus saada lainarahaa ja vastaanottokeskuksiksi sopivia kiinteistöjä on vielä tarjolla. Lisäksi ihmisoikeudet. 

Todella harva turvapaikanhakija haluaa palata vapaaehtoisesti. Jos sellainen ihme nähdään, että asiassa aletaan joihinkin toimenpiteisiin, käännyttämiseen tarvitaan pakkokeinoja sekä käännytettäville saattaja tai saattajat.

Jos kuvitellaan lapsellisesti, että vaikkapa 2500 irakilaista käännytettäisiin, maksaisi se arviolta 10-15 miljoonan euroa ja jo nyt niukkojen poliisiresurssien sitomista lentelemään pitkin Lähi-itää.

Todennäköistä on, että muutaman suuren julkisuuden saavan käännytysyrityksen ja Pakolaisavun, Vihreiden ja vähemmistövaltuutetun vinkumisen jälkeen käännytysyritykset lopetetaan.

Suomella on siis seuraavat vaihtoehdot:

 1. Tyytyä turvapaikanhakijoiden yhä kasvavaan tulvaan, josta seuraa taloudellinen ja sosiaalinen suomalaisen yhteiskunnan katastrofi.
 2. Tukkia turvapaikanhakijoiden tulva ja tarjota Espanjan tavoin paluurahaa jo maassa oleville.
 3. Canada.

P.s. Olin alkuviikolla kaupassa ja tiskillä vieressäni hedelmiä valitsi kolme rajavartijaa vihreissä univormuissaan. (Yksi heistä oli aivan söpön näköinen nainen, mutta sillä ei taas asian kanssa ole mitään tekemistä). Yhden puhelin soi ja kuulin aivan sattumalta seuraavan keskustelun, joka innoitti tähän blogimerkintään:

 • Virtanen (nimi muutettu).
 • Voi vittu.
 • Montako?

Puhelimen sulkeuduttua kaveri kahden muun rajavartijan puoleen.

 • Tuli keikka. Kuusi irakilaista, mentiin, on kuulemma kiire.
Advertisement
Published in: on 8 toukokuun, 2009 at 3:33 pm  Comments (12)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2009/05/08/maahanmuuttovirasto-yrittaa-hamata/trackback/

RSS feed for comments on this post.

12 kommenttiaJätä kommentti

 1. Kanadako sopisi meille kyllästyneille? Mjaah.

  O dhimmi Canada / Pat Condell

 2. Enpä syyttäisi Maahanmuuttovirastoa hämäämisestä ja disinformaatiosta. He eivät voi oma-aloitteisesti spekuloida sillä miten luulevat käännyttämisten onnistuvan, sitä pitäisi toimittajien älytä kysyä.

  Samaa mieltä siitä, että tuo muutos ei edelleenkään vaikuta paljonkaan itse ongelmaan, ainoastaan lykkää sen ratkaisua. Luultavasti näistä mahdollisista käännytyksistä kuten iänmääritystesteistäkin nostetaan nyt hirveä haloo, jotta ne näyttäisivät suurelle yleisölle merkittäviltä tiukennuksilta.

  Tärkeisiin turvapaikanhakijamäärää kasvattaviin tekijöihin eli liian helppoon perheenyhdistämisoikeuteen ja sosiaaliturvaan ei puututa.

 3. kanadasta tulikin mieleeni,,,kun siellä työskentelin.
  Siellä alkuperäisasukkaat (intiaanit) oli jo jääneet vähemmistöksi, mutta suuri maahanmuuttajien enemmistö
  tunsi huonoa omaatuntoa tästä historiasta, Ja sitämyöten alkuperäiskansaa kohdeltiin kuin kukkaa kämmenellä. Avustuksia maksettiin, tontteja annettiin taloa varten, bensa oli verotonta, kulttuurikarkeloita tuettiin jne, jne.
  Tätä leppoisaa tulevaisuutta odottaen valmistaudun
  varsinaissuomen kansallispuvun hommaamisella,,,

 4. Rkp:n/Astrid Thorsin vaalipuheita/lupauksia.. Paska on Thorsin/Rkp:n housuissa, nyt yritetään kalastella ääniä mahdollisman paljon.

 5. Eiköhän entinen puolueeni Kokoomus kalastele myös sameilla vesillä.

  Onko Kokoomus toinen päähallituspuolue? Äänestikö Kokoomus rajojen aukaisemisen puolesta? Vai vastaan? Vituttaako? Äänestäisitkö Kokoomusta uudelleen? Runkkaisitko omaan päähäsi?

 6. Hehe. Jos palautukset käynnistyisivät niin se olisi katastrofi teille mamukriitikoille. Tärkeintä on pitää meteliä kamalista muslimeista ja neekereistä ja mitä enemmän ikäviä asioita tapahtuu sitä parempi teille. Tärkeintä on illuusio siitä, että olisitte oikeassa ja alarmismi.

 7. Moi Aamen.

  Haluat siis muuttaa Suomen Paskastaniaksi. Käy vierailulla vaikka Lontoon tai Pariisin lähiöissä.

  Siinä on tulevaisuutemme ja sitä haluta. Oi Aaamen kertoisitko meille miksi?

  Yksikin looginen perustelu olisi mukava kuulla.

 8. Aamen:
  Tuo henkilöön käyvä mielipiteen dissaaminen on aika tylsää. Ilmeisesti mielipiteesi maahanmuutosta ja/tai maahanmuuttopolitiikasta poikkeaa oleellisesti meidän ”mamukriitikoitten” jakamasta mielipiteestä;
  voisitko siis perustella oman, ilmeisen positiivisen mielipiteesi? Oltaisin ikään kuin ”samalla sivulla” keskustelun alusta lähtien.

  Selvennykseksi vielä, että suurin osa ”meistä mamukriitikoista” ei käsittääkseni vastusta maahanmuuttoa ilmiönä – ainoastaan nykyistä ”perse edellä puuhun”-tyyppistä maahanmuuttopolitiikkaa, jossa ei oteta opiksi eurooppalaisten naapureittemme meitä aiemmin tekemistä virheistä, vaan yritetään kiriä niitä kiinni.

 9. Sen verran tuohon Lottovoittajan kommenttiin tarkentaisin, että eihän meille nyt alkuunkaan riitä, että kiritään muut kiinni. Meidän täytyy panna saatana paremmaksi. Ja nopeasti.

 10. Olen sitä mieltä että maahanmuutto Eurooopassa nostaisi pois taantumasta! Lauantai illan uutiset.

  http://areena.yle.fi/toista?quality=hi&id=2223996

  Muistuu mieleen peruskoulusta jotain kymmenen vuoden takaa teksti pulpetissa isolla kirjoitettuna.

  Auttakaa pakolaisia palaamaan takaisin kotimaahansa.

  Eipä tullut minusta monikultturista, heinäkuussa viime vuonna tuli puhumaan maahanmuuttaja, tutustumis tarkoituksessa ilmeisesti. No en paljoa puhunut, en tiedä miksi mutta pyöräilin pois koko paikalta.

  Unohtaa ei voi myöskään näin monikulttuurisena aikana, FST tiistaina huhtikuussa tullutta Wallander sarjaa, aika usein siinä n**k*ri sanaa oli.

  Miten maksaa noin paljon irakilaisten vieminen kotimaahansa, 10-15 miljoonaa euroa.

  En usko mitenkään voi jatkua näin, resurssit ei riitä. Onhan ne nytkin vastaanottokeskukset täynnä. Rahaa vie yhä enemmän. Joudutaan hotelleihin laittamaan.

 11. On toukokuu 9, 2009 at 1:56 pm Aamen Said:

  Hehe. Jos palautukset käynnistyisivät niin se olisi katastrofi teille mamukriitikoille. Tärkeintä on pitää meteliä kamalista muslimeista ja neekereistä ja mitä enemmän ikäviä asioita tapahtuu sitä parempi teille. Tärkeintä on illuusio siitä, että olisitte oikeassa ja alarmismi.

  Kommenttina nykyisen maahanamuuttopolitiikan vastustajana toteaisin, että palautusten alkaminen ei olisi katastrofin alku. Palautuksilla olisi suotuisia vaikutus julkiseen talouteen ja myös yhteiskunnan ilmapiiriin. Ja yllätys yllätys myöskään lähtömaiden tilanne ei huononisi.

 12. Aamen: Kuten kaltaisesi yleensäkään, sinä et ymmärrä, että kyse ei ole meistä itsestämme. Pohjimmiltaan jokaisen liikkeen (ainakin jokaisen omiin julkilausimiinsa oikeasti uskovan) tarkoitus on tehdä itsensä tarpeettomaksi.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: