Kansanratio

TV-lupa muuttuu sitten mediamaksuksi.

Uudelle verolle on helppo kohauttaa olkiaan. Onhan se vain yksi vero muiden joukossa, joilla elätetään semialkoholisoituneita stalinistitoimittajia. Nyt vero vain muuttuu korvamerkityksi rahaksi, jolla varmistetaan se, että muuhun kykenemättömät toimittajat saavat rakennella vasemmistolaista maailmankuvaansa kenenkään häiritsemättä ja loputtomiin.

Kunnia kuitenkin niille, joille se kuuluu. YLE:n paras anti on ehdottomasti maailman paras radio-ohjelma. Sunnuntaiset paluumatkat mökiltä ovat sujuneet lukuisia kertoja todella viihdyttävästi Kansanradion parissa.

Ohjelma on myös kahdella tavalla vaarallinen. Ohjelman sisältö ja soitoista kajastava kansan syvä ääni aiheuttaa nimittäin vaaraa ajoturvallisuudelle, sen verran kaikuvia röhönauruja ne aiheuttavat.

Toinen vaaratekijä on epäilemättä mahdollisuus vaipua syvään epätoivoon, mahdollisuuteen saada aivohalvaus tai veritulppa. Ne tulevat varmasti, jos ajattelee demokratian olemusta ja sitä, että ohjelmaan soittajilla on kaikilla äänioikeus yleisissä vaaleissa.

Sitä on parempi olla pohtimatta.

Mainokset
Published in: on Touko 12, 2009 at 3:38 pm  Comments (9)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2009/05/12/kansanratio/trackback/

RSS feed for comments on this post.

9 kommenttiaJätä kommentti

 1. Ylellä on paljonkin hyvää radio-ohjelmaa. Se voisi vain keskittyä asiaan, ja jättää lätkän näyttämisen kaupallisille kanaville – kiinnostusta varmasti löytyisi.

  Minua tämä vero ei ole kauheasti kohauttanut, mutta on mukavaa, että enää ei joka viikko tarvitse katsella uhkauskirjeitä tv-luvanmaksamisesta ja ”tehotarkastuksista”.

 2. Henk.koht. olen kyllä mediamaksua vastaan. Se on epäoikeudenmukainen. Paras ratkaisu olisi siirtää YLE:n rahoitus valtion budjettiin, ja samalla karsia kohtuuttomiksi paisuneita kuluja reilusti. Minusta on käsittämätöntä esim. se, että YLE työnantajana maksaa työntekijöilleen mm. erikoislääkärit ja kaikki lääkekulut. Viimeksi luetun uutisen mukaan näköjään luparahoilla koulutetaan YLE:n kokkeja tekemään sushia… ARGH!

 3. Mokoma länsimaisen kulttuurin puolustaja.

  Eli kyllä se on niin että Soini on ainoa ehdokas joka rehdisti myöntää, että parlamenttipaikalla ei ole merkitystä, ja että parlamenttiin kannattaa tutustua voidakseen vielä vakuuttavammin kertoa sen turhuudesta. Kiusaus on kova äänestää häntä, mutta täytyy nyt sanoa tässä, että ei sittenkään, kyllä nämä halla-aholaiset länsimaisen kulttuurin puolustajat ovat sen verran kovassa asemassa perussuomalaisten joukoissa.

  On suorastaan ihastuttavaa seurata näiden entisten myötäjuoksijoiden toilailua. Tavallisella häveliäisyydellä varustettu ihminen ei kävelisi suoraan siihen miinaan, joita myötäjuoksijoille on viritetty. Päivä lähti niin mukavasti rullaamaan, että oikein hymyilyttää.

 4. Teija, kai olet tietoinen että terve työntekijä on työnantajankin kannalta sangen kannattava sijoitus. Työntekijät myös viihtyvät paremmin, kun on tunne että työnantaja huolehtii.
  Mitä Sushiin tulee, päästään takaisin viihtyvyyteen.
  Kustannukset molemmissa aiheissa on sangen mitättömät kokonaiskuvaa katsoen, suuremmat kulut tulee siitä valtavasta massasta ”kuollutta lihaa” joka Pasilan käytävillä haahuilee.

 5. Rehellisyyden nimissä on todettava, että YLEn parasta antia on Pasila.

 6. YLE:n organisaatioon joskus tutustuneena oma mielipiteeni on, että TV-kanavista voisi jättää kaksi. Kakkosen ja Teeman. Kustannuksista voisi karsia 80%.

  Sivumennen sanottuna jos jollekin ilmiölle voi keksiä paremman synonyymin kuin YLEn kuvailemista suojatyöpaikaksi, niin olen hämmästynyt.

 7. ”…toimittajat saavat rakennella vasemmistolaista maailmankuvaansa kenenkään häiritsemättä ja loputtomiin.”

  Octavius, arviosi on yltiöoptimistinen, maakuntaradiossa maailmankuvaa rakennetaan iltapäivälehtien lööpeistä ja urheilusta ja päivän gallupeista, idolseista, levyartisteista ja soittolistoista. Se on sentään kokonainen radiokanava tyhjää täynnä – aamusta iltaan. Maakuntatoimitusten päivän asiasisältö mahtuu uutisotsikoihin, eli noin 2 min päivä.
  Puheelle = asialle ei ole aikaa…

 8. Hauska kuulla että kansanratio liittyy muidenkin mökkeilyyn. Oman teoriani mukaan kansanration lähetysajankohta on valtiovallan ja työmarkkinajärjestöjen salajuoni, jonka avulla työvoima saadaan lähtemään mökeiltään inhimilliseen aikaan ja siten lisätään todennäköisyyttä sille, että maanantaina on tarjolla pirteitä työntekijöitä. Itselleni kansanration alkaminen on kotiinlähtösignaali, joka laukaisee siivoamis- ja pakkaamistoimet. Syön mieluummin matoja (tai siivoan ja pakkaan) kuin kuuntelen kansanratiota. Kotimatkalla menee sitten alivaltiosihteeri.

 9. Mökkeilijä: Sinulla ei taida olla sitten yhtä pimeä huumorintaju kuin minulla?

  Jossain vaiheessa siihen ääliöputkeen kuului myös tämän hullun stalinistifemakon Päivi Istalan Miksi-Suomalainen-Heteromies-On-Paha -ohjelma. Se oli myös riemukasta kuultavaa.

  Alivaltiosihteeri on ok, vaikka onkin jo aika väsynyttä. Se levyniilot-ohjelma taas ikävä kyllä siirtyi sunnuntailta pois.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: