Monikulttuurisen yhteiskunnan eri tasot

Suomi Afrikaksi – tai monikulttuurinen Suomi –hankkeen eri tasot ovat seuraavat.

 • Taso 1. Ihaillaan bongorumpuja, värikkäitä huiveja ja kauhistellaan kuvia kärpäset silmissä istuvista nälkäisistä lapsista.
 • Taso 2. Lietsotaan syyllisyyttä köyhien maiden ankeista oloista ja kauhistellaan monokulttuurin ankeutta. Propaganda monikulttuurin ihanuudesta alkaa.
 • Taso 3. Luodaan teoria monikulttuurisesta ja luovasta yhteiskunnasta, jossa leijonat syövät ruohoa yhdessä lampaiden kanssa auringonpaisteisella ja monikulttuurin kyllästämällä värikkäällä nurmikolla. Alan suurin guru on Richard Florida.
 • Taso 4. Aloitetaan vertahyytävän raivokas informaatiokampanja monikulttuurin ihanuuden puolesta. Monikulttuuria kuvataan luonnolliseksi, väistämättömäksi ja ihanaksi tapahtumaksi, joka on verrattavissa luonnonvoimiin. Katuväkivallan ja raiskausten määrä alkaa kasvaa ja kehitys jatkuu aina monikulttuurisen yhteiskunnan viimeiselle tasolle saakka.
 • Taso 5. Älykkäimmät henkilöt heräävät ja alkavat ihmetellä todellisuuden ja teorian välistä ryhävalaan kokoista aukkoa. Kriitikot muserretaan koko väkivaltakoneiston kaikella voimalla ja sananvapautta pyritään tukahduttamaan keinolla millä hyvänsä. Rikoslakia sovelletaan kritiikin tukahduttamiseksi yhä raivokkaammin ja yhteiskunta saa totalitarismin piirteitä. Keksitään mitä koomisimpia tekoja ja teorioita todellisuuden selittämiseksi.
 • Taso 6. Tietoisuus monikulttuurin todellisuudesta leviää laajasti ja vaikuttaa vaalituloksiin. Väkivaltakoneistoa ja sensuuria tiukennetaan. Keksitään uusia järjettömiä valheita monikulttuurin perustelemiseksi (vuohipaimenia on saatava nopeasti Suomeen paikkaamaan pulaa terveyskeskuslääkäreistä jne.) White-flight alkaa kiihtyä maan sisällä. Koulu- ja terveydenhuoltojärjestelmän rapistuminen kiihtyy.
 • Taso 7. Etninen väkivalta alkaa sanan varsinaisessa merkityksessä. Sensuuria tiukennetaan. Vaalitulokset alkavat vaikuttaa poliittisiin voimasuhteisiin. White-flight suuntautuu jo maasta pois yhä kiihtyvällä voimalla.
 • Taso 8. Etninen väkivalta eskaloituu yhä pahemmaksi ja maassa alkaa olla valtioita valtion sisällä. Yhteiskunnan rahoitusrakenne ajautuu yhä suurempaan kriisiin. Mellakat alkavat.
 • Taso 9. Järjestelmä romahtaa ja pahimmassa tapauksessa syttyy sisällissota taannoisen Balkanin sotien tapaan.
 • Taso 10. Paluu muodossa tai toisessa etnisten yhteisöistä rakentuviin yhteiskuntiin.

Elämme Suomessa vuonna 2009 siirtymävaiheessa tasolta 5 tasolle 6. Ruotsissa, Tanskassa ja Ranskassa yhteiskunta on jo monikulttuurissaan tasolla 6-7 ja Ranska sekä Englanti ovat jo saavuttamassa tasoa 8.

On etuoikeus nähdä näinkin läheltä suuri yhteiskunnallinen murros. Se onkin ainoa hyvä puoli, jonka olen monikulttuurissa pystynyt identifioimaan.

Advertisement
Published in: on 14 toukokuun, 2009 at 3:20 pm  Comments (20)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2009/05/14/monikulttuurisen-yhteiskunnan-eri-tasot/trackback/

RSS feed for comments on this post.

20 kommenttiaJätä kommentti

 1. Hyvä Octavius,

  Hyvä kirjoitus kuten aina. Scenaario on järkeen käypä ja valitettavasti totta. Yhdessä asiassa olen eri mieltä; me saatamme pystyä torjumaan seuraavat tasot, koska eurooppalaisten serkkujemme esimerkki tekee parasta propagandaa. Vielä kaksi vuotta lisää ihanaa rikastusta ja sitten vaalit, niin uskoisin järjen valon, edes pienen tuikun syttyvän.

  Näistä paskoista jotka yhteiskuntaamme tuohoavat on pidettävä kirjaa ja kun paskanen pöly laskeutuu, muodossa tai toisessa julkistettava. Sinä olet hyvin kirjannut Turun ja Kajaanin rikolliset mutta miten tuon tiedon saisi jaettua kansalaisille/ kuntalaisille? Nythän tuon tiedon jakaminen on rasismia ja rikollista (millon rasismista on tullut rikos?) mutta meidän aikamme vielä koittaa.
  Tsemiä!

 2. Ave,
  Jälleen kerran aivan oiva tilanneanalyysi parahin Octavius, eli erinomainen sitrep. Ehdotan, että pidetään tämä asteikko nyt tallessa ja seurataan tarkoin, miten tässä asteikossa ollaan siirtymässä eteenpäin sekä täällä, että muualla. Ehdotan edelleen, että tämän asteikon voisi laittaa talteen ja vertailuun ja kesksutelun pohjaksi myös HOMMA FORUMille? Näin kaikilla olisi aina samat termit ja tarkka käsitys, mitä toinen tarkoittaa.

  Parahin Sami, tämä erinomainen esitys ei ole scenario, vaan todellisen tilanteen hyvä kuvaus, siis totta joka sana.
  Ihailen sinun optimismiasi, että voimme estää tämän paskan etenemisen, niin minäkin luulin niin vuosi sitten… olen tullut nyt kyllä niin kyyniseksi ja pessimistiksi, että uskon tämän paskan etenevän aivan samaa rataa, mitä näissä Octaviuksen kuvaamissa muissa maissa on tapahtunut. Miksi se ei etenisi samaa kaavaa täällä? Toivon todella, että olen väärässä!

  Yksi pieni tarkennus Octavius, laittaisin sen ryhävalaan tilalle rautatieaseman… 🙂

  Mutta siis, jotain on tehtävä, kuten sanoit. Nyt voimme koittaa keskittää äänemme Sampo Terholle, ja saada hänet läpi EUn pimeään suvaitsevaisuuden ytimeen. Soini menee kuitenkin läpi. Ja jos hän saa rökäleääni-saaliin, voi hänen imussaan mennä joku muukin. Pidetään huoli, että se ainakin on Sampo. Vai menisikö jopa joku kolmas musta hevonen…?

  Seuraava tähtäin on juuri niiden 2 vuoden päästä olevien eduskuntavaalien kohdalla, ja sanoisin, että se on 11s-hetki, Moment of Truth,… muutoin siirymme jälleen eteenpäin asteikolla.
  Parabellum.
  -P-

 3. Sattui taas kohdalleen. Hahmotat aikaa ja maailmaa erinomaisesti. Tässä tapauksessa ei kylläkään ole ilo olla oikeassa. Voimia eloon.

 4. Oleellista on mielestäni kehityksessä kuluva aika.

  Nykyisen hyvinvointivaltion loppu on varma ja tilalle astuva semitotalitaristinen Paskastania eroaa nykyisestä yhteiskunnasta kun yö päivästä. Jotta ihmiset todella havahtuisivat, tulisi muutoksen olla suhteellisen nopea.

  Tuossa muutoksen nopeudessa näen Suomen ainoan toivonkipinän.

 5. Taso 8 on ilmeisesti se Paskastania. Sieltä on vain yksi tie pois.

  ”Oleellista on mielestäni kehityksessä kuluva aika.”

  Suomessa ollaan perinteisesti vähän jäljessä edistyksellisiä maita. Kun muutos sitten tulee, se tapahtuu nopeasti.

 6. Perhana, Octavius, tämä oli yhtäaikaa paras ja hirvein postauksesi ikinä. Piste.

 7. Myöskin monikulttuurisuutta suureen ääneen kuuluttanut Hollanti on vähintään tasolla 7 ja meno kohti tasoa 8 ja pahemmaksi sen kuin kiihtyy. Hollannissa on tosin oltu suostumatta ihan pahimpiin älyttömyyksiin ja yritetty suorittaa integraatiota, mutta prosessi on auttamattomasti myöhässä. Ruotsi hajoaa etnisesti eriytyneiksi alueiksi seuraavan kymmenen vuoden aikana, samoin Englanti ja Ranska. Saksa on jossain tasolla 6, mutta sielläkään ei näytä meno kuin yltyvän. Mielenkiintoista Englannin, Ranskan ja Saksan osalta on EU:n pitäminen kasassa kun sen järjestelemisen ydinvaltiot hajoavat oman politiikkansa seurauksena. Tosin monikulttuurisuuden ohella myös Euroopan Unioni näyttää olevan toinen projekti joka on tuomittu sortumaan.
  Liian suuret ja keskusjohtoiset yksiköt ovat tuomittu tehottomuuteen ja hajoavat oman kankeutensa seurauksena. Pätee kunnallistason hallintoon saati sitten 27 eri valtion muodostamaan toimielimeen, vaikka näiden valtioiden lähtökohdat ovat täysin erilaiset (etenkin entisen itäblokin maiden osalta tämä ero on erittäin jyrkkä).

 8. Toivottavasti tulee päivä, jolloin ”Octaviuksen asteikko” on yhtä tunnettu kuin Richterin asteikko. Yhtä järisyttävä se on jo nyt. Näkijöitä on maailmassa harvassa, jälkiviisaita sitäkin enemmän. Pistin kirjoitukseesi linkin täältä, kun tekstisi sopi asiaan kuin jalkinetyöntekijän sormi monikulttuurikkojen kammoaman sorkkaeläimen ruumiinaukkoon.

 9. Toivottavasti tulee päivä, jolloin ”Octaviuksen asteikko” on yhtä tunnettu kuin Richterin asteikko. Yhtä järisyttävä se on jo nyt. Näkijöitä on maailmassa harvassa, jälkiviisaita sitäkin enemmän. Pistin kirjoitukseesi linkin täältä, kun tekstisi sopi asiaan kuin jalkinetyöntekijän sormi monikulttuurikkojen kammoaman sorkkaeläimen ruumiinaukkoon.

 10. Loistelias bloggaus. On aihetta todella ”virallistaa” tuo lista nimellä ”Octaviuksen asteikko”.

  Muistutan, ettei kannata vaipua epätoivoon. Tuollainen kehitys on mahdollista kääntää ihan demokratian puitteissa, kun tarpeeksi monelle äänestäjälle kerrotaan tosiasiat eurooppalaisesta kehityksestä.

  Minäkin olen ”kääntänyt” jo useita tuttaviani kysymällä heiltä tyhmiä, yksinkertaisia kysymyksiä, jotka jäävät korvien väliin pyörimään, kuten esimerkiksi:

  Uskotko Stadin voivan välttyä etnisiltä ghetoilta, jos nykylinja jatkuu?

  Haluatko asua samanlaisessa ”monikulttuurissa”, joka vallitsee esim. Pariisin lähiöissä?

  Ja sitten lopuksi, kun kyseinen henkilö alkaa hankkia tietoa asiasta laajemmalta alalta (kuin valtamedioilta):

  Luotatko Suomen ja valtamedioiden viralliseen linjaan monikulttuurikysymyksessä?

 11. Tervehdys lajitoverit.

  En tiedä mitä tapahtuu, mutta Kokoomus on kuulemma vaatinut rajojen kiristämistä. Samaan hengenvetoon ovat puhuneet ikätesteistä tulijoille.

  Tämä kaikki kuului kaikkien YLE:n uutisista.

  Vaalipropagandaa?

 12. No joo. Monikulttuurisuus on ongelmallista, mutta monokulttuuri sitten toisaalta aivan VITUN TYLSÄÄ. Ja siinähän sitä sitten ollaankin 😉

 13. Lämmin kiitos vastauksista. Ihme kyllä kukaan ei ole:
  A. Argumentoinut vastaan, muuten kuin että tylsää
  B. Kukaan ei ole hyökännyt henkilöäni vastaan.

  Evoluution suuri nousu on käsittääkseni kyseessä – Paskastanissa pärjäävät vain vahvimmat.. Voi olla humanisteilla paha paikka…:D..

 14. Toisaalta USA, Brasilia tai E-Afrikka ovat olleet jo pitkään tasolla 8 eivätkä ole osoittaneet merkkejä murtumisesta Balkanin tapaan?

 15. Taksari: Niin – Brasilia ja EA ovat maailman väkivaltaisimpia maita. Oletko käynyt katsomassa? Brasiliassa ihmiset asuvat vartioiduilla alueilla. Hotellien ovilla on rynkyillä aseistetut vartijat.

  USA on luku sinänsä. Yhteiskunnan toimivuus perustuu kahteen asiaan, joilla monikulttuuri on mahdollista. Eli selkeisiin etnisiin alueisiin, ja valtavien tuloerojen sekä sosiaaliturvan puuttumisen yhdistelmään.

  Siihenhän se menee.

 16. Minusta asteikko on hiukan liian insinöörimäinen ja pessimistinen. Netissä asiat voivat näyttäyttyä lohduttomammilta kuin ne oikeasti ovatkaan.

  En kiellä, etteikö esitetyt skenaariot olisi mahdollisia, mutta myös muunlaisia voisi esittää. Minusta on aivan mahdollista, että mikäli talouskriisi äityy todella pahaksi koko kuvio menee uusiksi. Mustien joutsenien olemassaolo on hyvä tiedostaa.

  Suomi poikkeaa ilmastoltaan ja kulttuuriltaan Keski-Euroopan maista. Täällä on karut luonnonolot ja täällä vaaditaan yhteistyökykyä ja innovatiivisuutta, jotta täällä selvitään tai ylipäätään pystyy elämään.

  Mamuilla ei ole mahdollisuutta selvitä ilman meidän tuottamaa hyvinvointia. Jos se katoaa tai ainakin romahtaa rajusti, muuttovirrat voivat aivan hyvin kääntyä takaisinpäin etelään. On varmasti mamunkin kivempi olla köyhä lämpimässä kuin köyhä pakkasessa ja pimeässä.

  Islam näyttäytyy nyt vahvana, mutta sen radikaali oppi on aivan liian dogmaattinen Pohjolan ja ehkä Euroopankin oloihin. Uskon myös, että islam on jo pilannut mahdollisuutensa riehumisella ja ylimielisellä sanomallaan. Veikkaan ennemmin, että sille käy kuin kaikille ääriliikkeille. Vapaus löytää tiensä aina.

  Mahdollisessa poikkeustilassa muutama mamulähiö tuskin tuottaa ongelmia. Toisaalta tiukan paikan tullen myös sopeutuminen saattaa kähinöiden jälkeen lähteä oikeasti käyntiin vrt. USA:n sisällissota. Eli saattaa olla, että tilanne tosiaan eskaloituu, mutta en jaa pessimistisimpiä näkemyksiä. Luulen ennemmin, että taloustilanne saattaa olla se, joka tulevat sodat laukaisee.

  Mikään ei ole pysyvää. Skenaarioita on kiva pyöritellä, mutta niihin ei pidä lukittautua. Harvat talousasiantuntijat ennustivat talouskriisiäkään tai Halla-ahon kautta syntynyttä kansanliikettä, joka aivan selvästi on jo nyt muuttanut rintamatilannetta paljon paremmaksi.

  Suomessa on aina ollut vallalla yksi totuus, joka aikakausittain vaihtelee. Täällä mielipidemuutokset tapahtuu paljon nopeammin kuin jossain suuremmassa ja väkirikkaammassa maassa. Ajatukset ja ideologiat syntyvät ja kuolevat. Niin käy monikultturismillekin.

  Siinä jotakin hajanaisia ajatuksiani.

  Mutta Octaviuksella on tuttu tyylinsä. Pidä se. 🙂

 17. Jarkko: logiikkaan ja luonnontieteisiin uskovana pdän asioiden esittämisestä siten, että siihen voi tarttua kiinni.

  Varmaan kaikki blogiani lukevat ymmärtävät, etten esitä mitään pelkästään mustavalkoista vaihtoehtoa, mutta asioiden luokittelu ja kärjistäminen tuo omasta mielestäni esille sen, mikä on tärkeintä.

  Se, että Ruotsissa on jo alueita, jonne ei viranomaisilla ole asiaa on totta. Se, että Suomessa on lähiöitä ja kerrostaloja, jonne kukaan VHM perheineen ei halua on totta.

  Kehitys jatkuu samaan rataan.

  Kysymys on siitä, missä menee raja, vai tuleeko rajaa koskaan vastaan?

  Ja kyllä Jarkko – pidän tyylini.

 18. Tämä oli kyllä paras kirjoituksesi pitkään aikaan. Lähti linkki kiertämään voimallisesti eteenpäin!

 19. Ave,
  Kaikille kommentoijille, tämähän täällä Octaviuksella on juuri se asian ydin, pitää osata pelkistää asiat, ja sen tekeminen oikein on helvetin vaikeeta…
  Tässä hän on onnistunut nyt mielestäni todella hyvin. Tätä asteikkoa on selkeä seurata ja ymmärtää, ja me jotka ymmärrämme mitä todella tapahtuu, niin tämä on täysin totta ja antaa joa ennustetta.
  Tällä mennään eteenpäin. Tällä on hyvä keskustella puusilmien kanssa, nekin voi jopa aueta…
  -P-

 20. […] Monikulttuurisen yhteiskunnan eri tasot – Octaviuksen ajatuksia […]


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: