Facebookista Twittersiin

Olen yhä vahvemmin sitä mieltä, että ihmiset eivät keskimäärin aivan loppuun saakka harkitse sitä, mitä he netissä itsestään kertovat.

Twitters, IRC-galleria ja ainakin jotkut julkiset harrasteyhteisöt tulevat aivan varmasti monella ihmisellä myöhemmin elämässä vastaan. On nimittäin jossain tapauksissa aika käsittämätöntä, mitä yksi kuukkelihaku harkitsemattomasta ihmisestä paljastaa. Julkistaessaan kaiken itsestään ihminen kadottaa väistämättä myös osan yksityisyydestään, joka elämäntilanteen tai yhteiskunnan murroksen jälkeen voi aiheuttaa epätoivottuja seurauksia.

Poliittinen väkivalta on äärimmäinen esimerkki, mutta jo Ruotsissa se kuuluu vihervasemmiston rutiiniin. Myös meneillään oleva Suomi Paskastaniaksi-hanke saattaa olla poliittisen suunnan mahdollisesti vaihtuessa aika kiusallinen monelle nykypoliitikolle.

Voisin kuvitella, että aika monet voivat myös valmistautua seuraavaan kysymykseen:

’Mitä se kertoo sitoutumisestasi työnantajaan ja työtehostasi, kun vietät näköjään suurimman osan työpäivääsi Facebookissa?’

Mainokset
Published in: on Touko 28, 2009 at 3:59 pm  Comments (9)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2009/05/28/facebookista-twittersiin/trackback/

RSS feed for comments on this post.

9 kommenttiaJätä kommentti

 1. Facebook on puolijulkinen eikä siellä oikein voi kontrolloida, mitä itsestä näkyy. Kannattaa ainakin laittaa kaikki yksityisyysastukset tappiin ja välttää liittymistä vähänkään epäilyttäviin ryhmiin.

  Harmittomia juttuja voi tehdä mutta niitäkin on hyvä harrastaa riittävän harvoin.

 2. Jooh. Ircissä (ei siis galleria) levisi yhdessä vaiheessa kolme linkkiä, joista yksi osoitti naispuolisen vaaliehdokkaan kotisivulle, toinen irc-galleriaan ja kolmas saman nimimerkin lähettämiin kuviin johonkin alastonsuomi.comiin. Ja kyseessä oli siis selkeästi yksi ja sama henkilö. Voi vain miettiä, mitä uralle voi heti alkuvaiheessa käydä, jos itsestään pitää materiaalia aikuisviihdesivustolla ja kuvatekstissä lukee ”hippi saa nyrkistä” (jokainen voi itse kuvitella, mitä kuvassa näkyi).

  Tietysti kyseessä oli varmaan hyvin vapaamielinen henkilö, joka ei välitä, mitä muut hänestä sanovat, mutta jos kyse olisi jostain muusta kuin vihreästä täystuntemattomuudesta, tuollaista käytettäisiin saman tien vaaleissa lyömäaseena ja media kailottaisi siitä (en muista minkään lehden kirjoittaneen asiasta, ehkä kukaan ei vaivautunut siitä raportoimaan kun kyseessä oli täystuntematon maailmanparantajaehdokas).

  Mutta kertoo jotain, mitä ihmiset tosiaan itsestään verkkoon laittavat, eivätkä ajattele, että niistä lähetetyistä kuvista ja teksteistä tosiaan on sitten aina jossain olemassa kopio aina maailman tappiin saakka.

 3. Sama on käynyt minunkin mielessäni.Vielä tulee aika jolloin viherpiiperöt ja tukijansa joutuvat maksamaan vallankumousyrityksestään.

 4. Nyt kannattaisi kerätä netistä ja miksei muualtakin vastaan nykyisen monikulttuuri- ja rajattomuuspolitiikan advokaattien puheita, kirjoituksia ja sitaatteja odottamaan aikaa, kun aineistoa voidaan käyttää tehokkaasti. Näin ehkä saataisiin pois tärkeistä asemista harkitsemattomia idealistejaja myös häikäilemättömiä valehtelijoita.

 5. Lisäys edelliseen kommenttiini. Elämme nyt siinä mielessä otollista aikaa, että monikulttuurieliitti ei ehkä vielä ole oppinut peittelemään jälkiään ja möläyttelee julkisuuteen älyttömyyksiä. He siis antavat käsiimme aineistoa, jolla heidät voidaan saattaa heille kuuluvaan asemaan.

 6. Acc: aineiston keräämistähän tässä ollaan tekemässä koko ajan…:D.

  Muuten tästä koko imiöstä, niin olen itsekin käyttänyt tätä rykrytilanteissa hakjoiden esikarsinnassa useita kertoja. Ja on todellakin ihmetyttänyt muutaman kerran, että millainen ihmisten harkintakyky suhteessa uraodotuksiin on.

 7. Aiheesta vähän toisenlaisia esimerkkejä:

  ”I am beginning to think we need to add a new component to our Freshman Year Experience courses: telling the precious darlings (male and female alike) that posting compromising pictures of themselves on MySpace/FaceBook/ANYwhere on the Internet is a bad idea, and that letting others take pornographic pictures of them is a REALLY bad idea.”

  Ihan ilman poliittistakin ulottuvuutta joku galtsuprofiili voi olla nolo yllätys jos työnantaja osaa googlata.

  http://crankylitprof.wordpress.com/2009/05/28/in-which-id-like-to-box-some-damn-ears/

  Eikä kyse ole edes pelkästä Internetistä. Jos työnantajalla on valittavanaan firmaan siisti ja edustava nuori tai lävistetty ja tatuoitu individualisti niin lopullinen valinta voi olla harkinnan paikka uistinhuulelle:

  ”People can’t afford to handicap themselves be cause of a tattoo in a tight job market,” said Dr. Jef frey Rand, founder of the Tattoo Removal Cen ter in Midtown. ”We’re seeing a huge surge right now in people getting rid of their tattoos.”

  http://www.nypost.com/seven/05242009/news/regionalnews/detatched_attitude_170771.htm

 8. Tastkat on ok, jos ne kaikki pystyy vaatteilla peittämään.

  Jos ei, niin voivoi. Elämä prekariaatin katuojassa odottaa.

  Kylmäähän se on liike-elämä. Ehkä ympäristöministeriöön töihin? SPR? Amnesty? Anyone?

 9. Juu, edestään löytävät vielä nämä punaviherpaskat kaikki aivopierunsa, tulee hauskat ajat kun ne niitä sitten selittelee ja kiemurtelee ja muutenkin alkaa vituttamaan, mutta voi voi, iso kyynel….
  -P-


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: