Uutisia Suomesta vuonna 2009

Valtioneuvoston raha-asiainvaliokunta puolsi istunnossaan 20.5.2009 seuraavia asioita: Vuoden 2009 talousarvion momentin 26.40.02 (Pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden vastaanottotoiminta valtion osalta) arviomäärärahan ylittäminen 3 600 000 eurolla ja momentin 26.40.63 (Pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden vastaanotto) määrärahan ylittäminen 27 600 000 eurolla.

”Olen nähnyt vanhuksia kissanruokahyllyllä kaupassa, ja jotkut ostavat eläimille tarkoitettuja silakoita, koska ne ovat heidän mielestään ihan hyviä syötäväksi. On paljon eläkeläisiä, jotka säästävät ruoassa”, Professori Sirkka-Liisa Kivelä kertoo.

”Ei ole poissuljettua, että vanhus voi kuolla nälkään. Tällaista asiaa ei ole tutkittu, mutta mahdollisuus on olemassa”, Kivelä toteaa.

Mainokset
Published in: on kesäkuu 1, 2009 at 2:12 pm  Comments (8)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2009/06/01/uutisia-suomesta-vuonna-2009/trackback/

RSS feed for comments on this post.

8 kommenttiaJätä kommentti

 1. Vanhusten nälkään kuolemisesta edesauttaa heidän dementoitumisensa. Vuodepotilaan ehkä annetaan olla syömättä ja juomatta, jos vanhus ei itse tajua niin tehdä.

  Näkisin, että Suomessa on vallalla universaali moraali, jonka mukaan kaikkia ihmisiä tulee kohdella samoin riipumatta siitä ovat he suomalaisia vai eivät.

  Tällaiseen yleellisyyteen oli varaa tilanteessa, jossa vieraita oli Suomeen tulossa vähän. Nyt tilanne on muuttunut. Matkustaminen ja tiedonkulku ovat helpottuneet. Potentiaalisia Suomeen tulijoita on satoja miljoonia.

  Nykyinen pakolaispolitiikka on universaalin moraalin seurausta. Jostain syystä kuvittelemme, että velvollisuutemme auttaa, jos auttamisen kohteen voidaan kuvitella olevan hädässä.

  Jos ei tehdä eroa vähälukuisten omien ja runsaslukuisten vieraiden välillä, auttamisen seuraukset ovat kohtalokkaat auttajille. Heidän resurssinsa loppuvat. Sisäryhmämoraalin kulttuureista tulleet autettavat taas eivät vastavuoroisesti ryhdy auttamaan suomalaisia, vaan auttavat omiaan saapumaan autettaviksi Suomeen. Itseasiassa tulokkaat voivat närkästyä, jos eivät mielestään saa riittävästi apua.

  Ehkä suomalaisten olisi hyvä kansakuntana omaksua sisäsryhmämoraali.

  http://kansankokonaisuus.blogspot.com/2009/05/nationalismi-internationalismi-ja.html
  Sisäryhmämoraalissa omien auttamista pidetään suuressa arvossa. Yksilön – varsinkin miehen – velvollisuus on auttaa köyhiä sukulaisia ja muitakin sisäryhmän jäseniä. Sen sijaan suhde muihin ihmisiin (ulkoryhmään) on amoraalinen eli välineellinen. Pahimmassa tapauksessa ulkoryhmän jäseniä dehumanisoidaan ja heihin saatetaan kohdistaa kansanmurha.

  En nyt toivo suomalaisten sentää ryhtyvän kansanmurhiin, mutta auttamisessa priorisoinnin tulisi kohdistua omiin. Ulkoryhmäläisten auttamisen tulisi ehkä tapahtua yksityisin, ei julkisin varoin.

 2. Ave,
  Parahin Octavius, jälleen osuit niin nappiin, eli kun osaa erottaa asioiden kovat ytimet ja laittaa ne vierekkäin, niin kukaan ei voi olla huomaamatta, että joku ehkä päin helvettiä.

  Sinä siis kaiverrat puukkoa todella haavassa, ja ehkä on syytäkin. Meidän sodan-ajan ja jälkeisten aikojen kovan rakentamisen ajan vanhukset saavat ostaa kissanruokaa, kun rahat ei riitä, ja saavat vaikka kuolla….

  Nyt tulee palauttava kommenti: Vittu, saatana, perkele ja haistakaa kaikki mokuttaja-hyysärit iso paska!

  Parabellum!
  -P-

 3. Ei hätää, The Valtio maksaa.

  Maahanmuutto on Suomen ongelmista pienimpiä, sanoisi Lefa.

 4. Suomen valtaapitävistä on tullut Suomen kansan vihollinen. Hallitus käy sotaa omaa kansaansa vastaan.

 5. Acc: juuri noin kuin kerroit.

  Minua on alkanut huvittaa tämä etenkin Vihreistä koko ajan äänekkäämpänä kuuluva kaipuu ns. ’maailmanhallitukseen’. Ilmeisesti olemme yhteiskuntana saavuttaneet (taas) sen saturaatiopisteen, jossa vain rakenteita ruhjovan kriisin kautta voi syntyä jotain tervettä. Valitettavasti.

 6. Huolet pois lajitoverit.

  Kohta me saamme suomeen oikein SUPERtyöministerin. Hänhän on niin pätevä, koska ei ole tehnyt päivääkään oikeaa työtä. Ja eikös se, jos joku ole VALTAVA suositus hoitamaan kansan asiaa.

  Varmaan on tilattu kone jo valmiiksi kentälle että hän pääsee afrikkaan, ottamaan vastaan työperäisten maahanmuuttajien työnäytteitä.

 7. Ave,
  Totta jupiset jälleen parahin Octavius, olen jo jonkun aikaa itsekin miettinyt asioita ja aina tullut siihen samaan tulokseen, että tästä tilanteesta ei pääse pois kuin suuren ruhjovan kriisin kautta, kuten sanoit.
  Eli suurta sotaa tässä olen jo odotellut jonkun aikaa, ja siitä kumpuaa latinan-lauseeni: Parabellum…
  Taas olisi paljon rakennettavaa, väkeä vähemmän, ruikuttajia vähemmän, maalaisjärki löytyisi jälleen, perustuotantoa arvostetaan uudelleen, perusasrvot nousevat kunniaan, bogorummut olisi out,ja kaikki paska voitaisiin pyyhkiä pois olemasta….
  Ja kaikki olisi taas niin helvetin hyvin muutaman vuosikymmenen.
  Siis, Parabellum.
  -P-

 8. Kiitos Sinulle asiaan tarttumisesta. Olen itsekin kirjoittanut ajoittain samasta häpeäpilkusta:

  http://kullervokalervonpoika.wordpress.com/2008/02/26/kansallinen-hapeapilkku/


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: