Linnuista kaunein

Olen katsellut ampuhaukan metsästystä.

Nuolihaukka teki minuun muutama vuosi sitten suuren vaikutuksen, jopa suuremman kuin pohjoisen aapasoilla bongattu muuttohaukka. Kauneinta Suomen linnuista on turha etsiä.

Kaikki ovat omalla tavallaan ainutlaatuisia. Pienenä vinkkinä sanoisin, että seuratkaa kalatiiraa.

Kauneutta on montaa eri lajia, Naisten ainutkertainen kauneus tulee varmaan aina ensimmäisenä, mutta väitän kalatiiran ainakin haastavan toisen sijan. Repikää muijat siitä…

Mainokset
Published in: on kesäkuu 14, 2009 at 12:59 pm  Comments (5)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2009/06/14/linnuista-kaunein/trackback/

RSS feed for comments on this post.

5 kommenttiaJätä kommentti

 1. Taisin tuhota edellisen kommentin, joten tässä uusiksi. Lapin pöllö on ehdoton oma suosikkini. Sen varoitushuuto on ihmisenkin syytä ottaa tosissaan, jos haluaa terveenä alueelta poistua. Toinen suosikkini esiintyy sekin Lapissa, leikkisä ja iloluontoinen etelän muuttolintu, todellinen tunturihotellien kuukkeli. Se kuuluu aitokanojen heimoon (Phasianidae Milficus).

 2. Nuolihaukka kuuluu myös omiin suosikkeihini. Joka kesä olen päässyt seuraamaan sen korentojahtia – Hämeessa se on aika yleinen, varmaan yksi useimmin näkyvistä haukoista. Muuttohaukan ja tunturihaukan olen myös nähnyt, mutta en ikinä ampuhaukkaa.

  Lokinsukuisista pistän kyllä selkälokin kalatiiran edelle.

  Lentävistä otuksista myös lepakot ja sudenkorennot ovat somia, lepakot tosin vain lennossa ollessaan…

  Toisaalta kaikki otukset ovat omalla tavallaan viehättäviä, ja jos joskus luonto sattuu näyttämään tylsältä ja tapahtumaköyhältä niin vika on silloin kyllä katsojassa.

 3. Outs, jännää kun kaikki ovat oikeassa.

  Lapinpöllön olen joskus päässyt rengastamaan. Hurja otus, mutta rauhoittuu heti kun laitetaan pää piiloon.

  Selkälokki on taas aivan upea lintu. Se on Järvi-Suomen uljaimpia asustajia. Varovaisin kaikista lokeista ja varastaa saaliin kala- tai naurulokeilta.

  Nuolihaukan korentojahti on upeaa katsottavaa. Samoin kun se jahtaa joskus loppukesästä pääskysiä.

  Kuukkeli taas on Keski-Suomesta kadonnut. En itse sitä ole enää nähnyt kuin Lapissa. Lintu jostain syystä vaatii ilmeisesti aika suuren erämaan asuttavakseen.

  Valitse noista nyt se kaunein…:D.

 4. Lintujen kauneudesta en jaksa kiistellä, niitä kauniita on niin monta. Mutta väittäisin, että mikäli linnut joskus muodostavat parhaista soittajistaan bändin, on bändin basisti ilman muuta kaulushaikara. Sillä on tosi mahtava, kuin tynnyrin pohjalta tuleva HUMPF-ääni. Ehdotonta basistiainesta.

  Soolokitaristin paikan voisi varata satakielelle ja trumpettijatsin hoitaisivat joutsenet. Ja mikäli linnut haluaisivat soittaa punkkia, niin ainakin räkättirastaalle ja ruisrääkälle löytyisi paikka siinä bändissä.

 5. Minä jotenkin pidän lähes kaikista linnuista. Näin kesän tultua pääskysten taitolento on suorastaan häkellyttävän kaunista katsottavaa. Kimakat äänet korkealla taivaalla mieltää mielessään riemunkiljahduksiksi.

  Kun eräänä taannoisena hellepäivän iltana makoilimme kissojen kanssa koivujen välissä riippumatossa, niin vanha ikkunatuttumme – kirjosiepponaaras – kävi meitä katselemassa siinä noin metrin päässä. Ei sanonut mitään, ihmetteli vain. Siinä vaatimattoman harmaassa, pienessä ja vaitonaisessa olemuksessa oli myös jotain herkistyttävää.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: