Olli Vesivalo – Juhannuksen 2009 idiootti

Suomi Afrikaksi –hankkeen veteraani Olli Vesivalo paljastaa ihmisen luonteesta jotain, jonka moni tietää, mutta harva sanoo ääneen. Ihmisen tyhmyys on nimittäin rajaton luonnonvara. Olli Vesivalo on siitä kävelevä esimerkki.

Nyt jo viikottaisiksi ja rutiininomaisiksi muuttuneet joukkotappelut vastaanottokeskuksissa ulottuivat tällä viikolla Joutsenoon. Vesivalo yrittää lieventää tapahtunutta epätoivon vimmalla:

’He eivät käsittääkseni saaneet pahoja vammoja. Jos joku lyö, siinä saattaa tulla mustelmia tai, jos lyö nenään, voi tulla verta.’

Niinpä. Jos joku lyö Sinua nyrkillä päähän, Sinä voit kuolla. Suuressa osassa päähän kohdistuneita pahoinpitelyitä murtuu kasvojen luita ja vammat jäävät pysyviksi.

Minun täytyy aivan rehellisesti myöntää, että mieleen tulee ajatus, että mitä tapahtuisi, jos haluaisin lyödä Olli Vesivaloa päähän. Minulla massaa öpaut sata kiloa, treenaan viikottain ja olen teini-iässä harrastanut sen verran nyrkkeilyä, että iskusarjat ovat selkäytimessä.

Siinähän ei kävisi juuri mitenkään, korkeintaan hieman verta tulisi, mutta otan kyllä etukäteen Ollilta allekirjoituksen vastuuvapautta koskevaan paperiin. Voin varata paketin paperinenäliinoja mukaan.

Hyvää Juhannusta.

Mainokset
Published in: on kesäkuu 18, 2009 at 2:47 pm  Comments (16)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2009/06/18/olli-vesivalo-juhannuksen-2009-idiootti/trackback/

RSS feed for comments on this post.

16 kommenttiaJätä kommentti

 1. Ave,
  Asiaa, olet siis vanha knekkaaja, oikein. Itse olen jonkun aikaa duunannut Krav Magaa, sama se mitä jos täytyy käsin pärjätä.

  Ei tiedä ketä vesipäätä tässä vielä joskus joutuu huitasemaan, kun alkavat silmille tulemaan….
  Jees, ei voi kuin vittuuntua ja haistattaa paskat tuollaisilla vesi/kusipäillä, ja sitten vielä koittavat selittää… nenästä tulee verta, jees….

  Juu, hra vesipää on viikon idiootti, valittu.
  Ehdotan, että voitasiin täällä vaikka valita viikon idiootti tai kuukaiden idiootti tms?

  Hyvää Juhannusta, sekin on kristillinen juhla ainakin osittain, koskahan sekin kielletään, ja tilalle tulee joku helvetin halal-liha-nussinta-bakkanaali…

  Parabellum. Treenatkaa pojat, ettei tule nenästä verta, kun joku moku lyö siihen…
  -P-

 2. Mikä näitä ihmisiä vaivaa? Tonttuasu…

 3. Tuota tuota.. Ensimmäistä kertaa tämän aiemmin päivällä lukiessani en oikein tiennyt mitä näistä tapahtumista olisi pitänyt ajatella. Perinteinen ”pitäisikö itkeä vai nauraa” oli lähinnä mielessä. Mutta sitten muistin autoajeluni parin päivän takaa ja hahmotin paljon tätä tai muita viime aikaisia joukkotappeluja laajemman vision, ikävä kyllä hyvin karmean sellaisen.

  Nimittäin, Kehällä ajaessani näin somaleja tienpientareita siivoamassa, rukousmatot jätesäkkien päällä, työtahdista vaikea kommentoida mitään, ehkä kuitenkin olin aistivinani hienoista ynseyttä kyseistä työtehtävää kohtaan, sillä mitään ei näyttänyt tapahtuvan. Tällä nyt ainakin saadaan tilastoja siivottua, varmaan viimeistään jo ensi vuonna Thors voi julistaa somalimme erittäin hyvin työllistyneiksi ja yhteiskuntamme tuottaviksi ja arvokkaiksi jäseniksi. Näin saadaan näennäisesti maahanmuuttajat töihin ja ennen kaikkea rasisteilta ikävät tilastot argumenttiarsenaalistaan pois.

  On siis olemassa suuri tarve työllistää näitä ihmisiä ns. valtaa pitävän koneiston taholla. Maahanmuuttupolitiikan yhteydessä on puhuttu myös paljon työvoimapulasta. Erityisesti vanhusten huollosta. Joten eikö olisikin luonnollista, että somaleita ja muita haasteellisia ryhmiä jatkossa työllistetään tienpientareiden siivoamisen jälkeen vanhusten huoltoon? Sehän on vieläpä kaikin puolin voitollista toimintaa, sillä kunta säästää hoitajien palkkojen verran, kun valtio kustantaa nämä työllistämistemput!

  Se, mikä tässä kauhistuttaa, on tieto siitä, että omatkin vanhempani alkavat lähestyä hyvin pian sitä ikää, että joku tarvitaan avuksi. Itse asun lähes toisella puolella maata, joten en välttämättä tule olemaan ainakaan aina paikalla. Jos silloin apuna ovatkin tälläiset tempputyöllistetyt, jotka ainakaan stereotypioissa eivät vääräuskoisille anna paljoakaan arvoa, monella vanhuksella on erittäin, erittäin ikävät viimeiset elinvuodet edessään jossakin hoitolaitoksessa. Ympärillä kielitaidottomia, kouluttamattomia, vanhuksista vähät välittäviä täysin toisenlaisen kulttuuripiirin ihmisiä ympärillä. Voin vain kuvitella sen pelon ja ahdistuksen määrän.

  Tätä ajatusta ei viitsi edes jatkaa pidemmälle ja ikäviin yksityiskohtiin, voi vain toivoa, että jokin ihme suuret ikäluokkamme tältä kohtalolta pelastaa. Ironisinta minusta tässä visiossani on se, että juuri se minkä nykyisen virallisen totuuden mukaan pitäisikin olla auvoisa pelastus, tuleekin muodostumaan karmeaksi painajaiseksi.

  ***

  Ehkä yksi keino on siirtyä puhumaan eri numeroista kuin tähän asti – jos Suomeen on jonossa 3000-4000 somalia tällä hetkellä Etiopian leireillä, tämä ei vielä kuulosta suurelta. Eikä välttämättä sekään, että määrien odotetaan vain kasvavan. Monelta jää vielä sekin huomaamatta, että kasvu on kumulatiivista. Tuhansia tai kymmeniä tuhansia, pieniä lukuja, kun joissakin muissa yhteyksissä puhutaan miljardeista.

  Ehkä parempi olisikin puhua raa’asti vain pelkästä rahasta – käppyrä, jossa on maahanmuutonkustannusten kehitys 1990-2009 ja ennuste nykymenolla eteenpäin sekä vieressä vertailu sopivista aloista, joilla säästöleikkuri on viime aikoina heilunut. Jos kustannukset ovat jo tänä vuonna 100 000 000 euron luokkaa ja oletetaan niiden kasvavan jatkossa jopa kiihtyvään tahtiin, tälläinen tieto voisi ravistella ihmisiä hereille. Puhe sadoista miljoonista omaa suuremman shokkiefektin kuin puhe kymmenistä tuhansista.

  Tässä tosin voi innokkaallekin asian tutkijalle tulla seinä vastaan, sillä samoin kuin nyt ilmeisesti somalien työllisyyslukuja ehostetaan tempputyöllistämisellä, maahanmuuton kulut ovat muutamassa vuodessa hajautuneet (tai jopa hajautettu) niin monelle eri momentille valtion budjetissa ja kuntien kuluissa, että kokonaiskuvan saaminen alkaa käydä mahdottomaksi. Täytyy toivoa, että edes jostakin löytyy aktiivisia virkamiehiä tai kansalaisia, ketkä tätä edes yrittäisivät.

  Näihin tunnelmiin, mutta mökkilaiturikuviin tiivistyy tämän juhannuksen aloitus. Onneksi huominen on kuitenkin tätä päivää valoisampi (sittenhän se jo synkkeneekin).

 4. Octavius & Pompeius puhutte jälleen asiaa; olen tässä näiden piiperöiden ja muiden mokuttajien siunatun hulluuden ja suoranaisen typeryyden keskellä mietiskellyt erästä asiaa- jos joku henkilö on köyhä järjen lahjoiltaan eli jos ko. henkilö on meidän katsomuksen mukaan ns. idiootti, niin tietääkö tämä henkilö itse olevansa idiootti?? Otetaan nyt tämä Vesivalon vesipää esimerkkinä, hemmo päästelee niin naurettavan vesipäisiä (sic) kommentteja suojellessaan tänne kotomaahamme raahautuneita/rahdettuja jätesäkkejä ja muita molottajia että niille nauraa aidan seipäätkin; voiko kysymyksessä olla edellämainitsemani oman idioottimaisuuden tiedostamisen puute? Oli miten oli, on aivan satavarmaa että kaikki tänne tunkeutuvat mamut ja pakolOiset ottavat kaiken hyödyn irti näistä meidän ”hyödyllisistä idiooteista”, se on sanomattakin selvää ja tasan tarkkaan myös hykertelevät ja nauravat näiden idioottien selkien takana niiden lapsellisen sinisilmäistä typeryyttä. Meidän sekä kaikkien muiden rehellisten työtätekevien (a.k.a veronmaksajien) kantasuomalaisten harmiksi näitä idiootteja ja vesipäitä riittää tässä maassa kyllä pilvin pimein.
  Ai niin, olen itse saanut kunnian olla rikastumisen kohteena useammankin kerran Afrikassa asuessani, yleensä riitti että näytti tarpeeksi uhkavaa naamaa mutta pahimmassa tapauksessa jouduin tappelemaan neljää rikastuttajaa/huippuosaajaa vastaan jotka tinneripäissään päättivät viedä kännykkäni, siinä tilanteessa tuli tarpeen muutamat hyvät liikkeet jotka opin kontaktikaratessa vaikka ihan totuuden nimissä täytyy myöntää että käytin apuna auton pelkääjänpaikan istuimen alta esille vetämääni mellakkapamppua… 😉

 5. Tähän ja edelliseen kirjoitukseen liittyen tuon esille sellaisen epäkohdan Suomen ”oikeus”järjestelmässä, että Vesipään allekirjoitus vastuuvapautta koskevaan paperiin ei riitä. ”Oikeus”järjestelmähän ei tuollaisista(kaan) papereista välitä vaan tuomitsee kyllä viherpiiperön hakkaajan. Jos ihon värisi olisi tummempi saattaisit tietysti selvitä pään taputuksella, kuten edellisessä kirjoituksessa mainittiin. Jotkut ne vaan on tasa-arvoisempia kuin toiset.

  Hyvää juhannusta jos nyt joku tämän vielä ennen juhannusta lukee – jos ei, hyvää joulua.

 6. Juhannus kristillinen juhla? Kumpi oli ensin muna vai kana? vuoden pisin päivä…. no se siitä.
  Kaikki mellakat ym ovat tervetulleita vauhdittamaan sinisten silmien avautumista ajoissa.

  kreetan katukuvassa ei muuten mustia näkynyt. Täällä siis edut maukkaammat/houkuttelevammat vaikka matka tänne vaivalloisen pitkä?

 7. Juhannus ei ole kristillinen juhla, mutta sitäkin paljon suomalaisempi. Onhan sitä joku yrittänyt joksikin jJohannes kastajan päiväksi julistaa mutta en rehellisesti sanottuna tunne/tiedä ketään joka sitä sellaisena juhlisi… Nautitaan tästä päivästä ja yöstä!! Se On sitä perimmäistä suomalisuutta…. Sillä kohta sitä ei tällä menolla enää ole.

 8. Kyllä Juhannuksella taitaa olla kristillisiä juuria. Ainakin Italiassa samana päivänä on la festa di San Giovanni elikkäs pyhän Juhanin juhla, mutta ei sitä kyllä juurikaan juhlita…

 9. kyllä juu mutta kyseistä suomalaista keskikesän juhlaa on vietetty muistaakseni Ukon kunniaksi jo ennen kristinuskon saapumista. Monet juhlat joita nykyään juhlitaan ovat jo pakanallista alkuperää. Kristinuskon saapuessa näiden juhlapäivien päälle siirrettiin kristillisiä juhlia. Sopeuttaminen kävi väkivallattomammin, kun paikallisia uskomuksia ei lyöty kerralla paskaksi, vaan ujutettiin pikkuhiljaa uusia merkityksiä vanhoille juhlapäiville.

 10. WB,
  Kyllä sillä on aika vahvan Raamatun persoonan nimen mukaan tullut nimi tällä juhlalla,
  Johannes Kastaja….
  Jees, kiitos Ronin osuvasta argumentoinnista ja mietiskelystä, olen itse sitä ajatusta, että idiootti ei tiedä olevansa idiootti, vaikka sen sille sanoisi ja rautalangasta vääntäisi, ja jos sellainen pääsee säätämään asioita, tulee rumaa jälkeä, kuten olemme kuulleet nyt näitä hampun-huuruisia paskajuttuja, mitä tämä vesipää suoltaa…
  Siis, tuliko muuten keltään nyt jussina nenästä verta? 🙂
  -P-

 11. Kyllä juhannus on kristinuskoa vanhempi bilepäivä. Keskikesän juhla mittumaari on alunperin ollut. Sille on vain käynyt niin kuin likipitäen joka ikiselle pakanalliselle juhlapäivälle: päälle on liimattu jotain kristinuskoon liittyvää häivyttämään vanhat juuret.

  nimim. Kansatiede sivuaineena

 12. Pulkkinen: maaseutukunnissa vanhuspalvelut toimivat (vielä) erittäin hyvin. Mutta tämä visio vanhuspalveluiden järjestämisestä afrikkalaisilla työvoimapulan paikkaajilla ei ole tästä maailmasta.

  VvV: no ei minulla ole pienintäkään aikomusta pahoinpidellä ketään eikä koskaan. Ihmettelen vain miten hullu pitää ihmisen olla, että väittää monikulttuurisen nyrkiniskun olevan vaarattomampi kuin tavallisen iskun.

  Lepakko: juuri näin. Kekri tai sadonkorjuun juhla taitaa olla ainoa, jota ei kristinusko nerokkaassa leviämisstrategiassaan ominut itselleen.

 13. Kekri tai sadonkorjuun juhla taitaa olla ainoa, jota ei kristinusko nerokkaassa leviämisstrategiassaan ominut itselleen.

  Pyhäinpäivä on kekrin tilalla.

 14. Octavius: En olettanutkaan, että oikeasti kukaan täällä aikoisi pahoinpidellä ketään. Pointtini oli se, että vaikka pahoinpideltävä antaisi luvan pahoinpidellä itseään, vaadittaisiin pahoinpitelijä vastuuseen.

 15. Hmm,
  Ihan kiva kuulla tätä kristillisten juhlapäivien historiaa ja etymologiaa, ja totta maar, niin se varmaan on, että vanhojen ns. pakanajuhlapäivien tilalle laitettiin kristillinen juhlapäivä…
  Tässä se pointtini nyt onkin, ollaan kuitenkin kiitollisia, että nyt on näin…
  Ettei Juhannuksen päälle liimata kohta jotain halal-bakkanaalis-nussi-juhlaa…

  Lomat sitten alkoi, mutta on kiva huomata, että näillä blogeilla on koko ajan liikettä, se kertoo jostakin, mutta mistä? 🙂

  Hyvää kesää kaikille, muuten meidän nuorimmaisen koulussa laulettiin koulun loppuessa Suvivirsi, siellä ei paljon savunahkoja muutenkaan hiipinyt.
  Sitä virttä on kiva kuulla, tulee hyvät vanhat ajat mieleen.

  Mutta, jotta terävin totuus ei unohtuisi, Parabellum…
  -P-

 16. Vai voi tulla mustelmia ja nenästä tulla verta kun saa iskua päähän… Itselle ei onneksi sattunut noin pahasti.
  Judo, karate ja potkunyrkkeily tuttuja lajeja…
  Lopputulos:
  Vain poskiluun ja nenäluun murtuma. Nykyään nuppi sen verran erilainen, että 5v vanhasta passista ei tunnistaisi muuta kuin sukupuolen.

  Hyvä tietää, että etnojen lyönneistä ei tule verta ja mustelmia pahempia vaurioita.

  Alkaa tympimään pahemman kerran moisen ukon horinat.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: