Suomalaisen jalkapallon menestyksen avain

Futista oli alkukesästä tarjolla kiitettävästi. Vaikka Confederation Cupin mielekkyyttä voikin kyseenalaistaa, tarjosi se yhdessä nuorten EM-kisojen ohella mielenkiintoisen näkymän pelien kuninkaan evoluutioon.

Molemmissa turnauksissa loppuottelussa pelasi selkeästi eri kahden tyylisuunnan joukkueet – pallonhallintaan ja rakenteluun panostava ryhmä sekä aggressiiviseen puolustamiseen ja vastahyökkäyksiin perustuva taktiikan omannut joukkue.

Ilahduttavaa oli havaita vielä avainpalaajien ja huippuyksilöiden suoritusten merkitys. Kisojen parhaiden pelaajien, eli Landon Donovanin ja Mesut Özilin merkitys joukkueilleen oli täysin ratkaiseva.

Suomi pelasi junnujen EM-kisoissa ennakkoluulottomasti ja hallitsi ainakin osittain kaikkia otteluitaan. Vanhat synnit, eli hetkittäiset nukahdukset ja huutava maalintekijän puute jättivät kuitenkin Suomen pisteittä.

Ehkä kaikkein suurin huomio oli tällaiselle laiskalle asiasta mitään ymmärtämättömälle analyytikolle jälleen kerran Saksan peli ja saksalaisten pelaajien asenne. Saksalaisessa jalkapallossa on käsite, jonka omaksuminen voisi olla suomalaisen jalkapallon menestyksen avain.

Käsite on Männlichkeit.

Seuraaviin karsintoihin valmistautuessa Baxter voisi jättää yhden urheiluopiston leiripäivän väliin ja istuttaa jätkiä muutaman tunnin muurahaispesässä juomassa lämmintä Koskenkorvaa. Lopputulos ei ainakaan voisi huonompi olla kuin mitä MM-karsintojen munattoman Venäjä-ottelun saldo oli.

Mainokset
Published in: on kesäkuu 30, 2009 at 3:34 pm  Comments (5)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2009/06/30/suomalaisen-jalkapallon-menestyksen-avain/trackback/

RSS feed for comments on this post.

5 kommenttiaJätä kommentti

 1. Itse en nähnyt Confederations Cupin loppuottelua, mutta Brasilia – Etelä-Afrikka ottelu oli minusta ihan paska.

  Suomen kannattaisi lähettää enemmän valmentajia Saksaan opiskelemaan. En usko, että se hierarkkinen tyyli toimisi Suomessa suoraan esimerkiksi palkkaamalla saksalainen huippuvalmentaja, mutta jos se suodattuisi suomalaisen valmennustyylin läpi, niin se voisi toimia. Vaikka Baxter on hyvä, niin anglot on nähty. Ehdottomasti tarvitaan kotimainen valmentaja ja kotimainen pelityyli, jolla olisi jatkuvuutta.

  Hyypiä voisi käyttää Leverkusenin vaihtopenkkiaikaa asian opiskeluun 🙂

 2. Moi Markku. Olen samaa mieltä – anglot on nähty.

  Ja olen samalla eri mieltä. Nyt voisi kokeilla saksalaista valmentajaa. Suomalaisista valmentajista saksalaisen valmennuskoulutuksen alkeet ovat käyneet Hjelm ja Rautiainen. Tulokset ovat olleet aika vakuuttavia.

  Tamu on mielestäni pelannut eniten saksalaistyyppistä futista Suomen seurajoukkueista ja pyttyjä on tullut.

  Täysin turhaa spekulointia, mutta niin kivaa…

 3. Tulee mieleen armeijan aika kun päivärahoja oltiin vääpelin toimistosta kuittaamassa.

  Sitten eräänä kertana vääpelin toimistossa olikin nainen!!!. Ei siinä oikein tiennyt, että pitäisikö ##asento vetää## vaiko perinteinen asento kuten rautak****lle tuli vetää.

 4. Mun täytyy tunnustaa, etten tiedä, mikä tää Confederation cup edes on. Lajissa kun lajissa kilpailut tuntuvat vaihtuvan minuutin välein.

 5. Confederations Cup on mikkihiiriturnaus, jonka tarkoituksena on markkinoida jalkapallon MM-kisoja. Siinä oli yksi syy, miksi USA oli loppuottelussa.

  Mitä tulee munattomaan Venäjä-peliin, siinä nähtiin, että Suomen ei kannata enää yrittää ikääntyneellä joukkueella. Ei olisi kannattanut yrittää näissä karsinnoissa vaan Litmanen, Hyypiä ja pari muuta peluria olisi voitu lähettää eläkkeelle maajoukkueesta tuloksen siitä kärsimättä.

  Maaottelut ovat kuitenkin Palloliitolle rahasampo ja siksi Litmanen pelaa vaikka keinutuolista kannettuna, koska suomalaista jalkapalloa potkupalloksi haukkuvat gloryhunter-kannattajat tuntevat vain Litmasen ja Hyypiän.

  Saksan maajoukkueen menestyksestä ei Suomi voi ottaa oppia, koska Suomi on niin paljon pienempi maa ja valinnanvaraa on vähemmän. Touhu on kokonaisuutena myös paljon amatöörimäisempää rahan puutteen takia.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: