Bauhaus – pelkkää roskaa?

Tein elämäni yksistä harvoista virheistä kesäkuun alussa. Olin tulossa Saunafestareilta Tampereelta ja joku autossa sanoi, että pitäisi käydä ostamassa jotain jostain ihme Bauhausissa.

Ajelin sinne Vantaan lepikon sekaan Kehä kolmosta, ja perille päästyäni totesin kaupan tai hehtaarihallin olevan tällainen nykyään muodissa oleva kiinalaista paskaa myyvä halpakusetus. Sellainen Tokmanni, Tarjoustalo ja muut vastaavat. Ihmettelin heti aluksi hieman myymälän kiinalaisesta roinasta pyytämiä korkeita hintoja.

Minulla oli (ei ole enää) kuitenkin täällä mökillä parin puun oksien karsintaan suurempi tarve. Ostin mielijohteesta Bauhausin oksasahan (15 euroa maksoi), kun ajattelin sen kuitenkin edustavan saksalaista laatua. Varmaan tiedätte – vielä viisi vuotta sitten kun osti saksalaisen tuotteen, tiesi sen olevan hyvä ja laadukas. Sahassa oli ihan jokin laadukkaalta kuulostava merkkikin ja sitä luuli Saksassa tehdyksi.

No minä avasin tänään sen Bauhausin oksasahan sisältävän muovipaketin. Osat lentelivät kirjaimellisesti ympäri kankaita ja koko systeemiä kantava niitti lensi järveen saakka, terassilta öpaut 10 metriä. Koko kiinalainen roska levisi ihan käteen.

Katselin aikani sitä sahaosaa, ja totesin sen vuoden kestävän, juuri ja juuri – ehkä. Nyt se kiinalaisen roinaläjän ehkä kestävin osa on haapapuusta katkotussa kepissä, ja hyvin on kiinni.

Mutta ihan muistukseksi – välttäkää Bauhausia ja muita vastaavaa moskaa myyviä tarjoustaloja.

Ai niin, ihan muistutukseksi Bauhausille, kokemukseni Topfieldin kanssa on saanut aika paljon osumaa tähän saakka. Pitäisiköhän laadusta pitää kiinni? Köyhien kun ei kannata huonoa ostella.

Ja sana leviää.

Mainokset
Published in: on heinäkuu 9, 2009 at 10:36 pm  Comments (10)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2009/07/09/bauhaus-pelkkaa-paskaa/trackback/

RSS feed for comments on this post.

10 kommenttiaJätä kommentti

 1. En suosittele käymään HonKongissa, ne vasta kiinalaista paskaa myyvätkin 🙂

  Tästä täytyy kyllä poikkeuksena mainita SA mallia oleva käyttämätön kaasunaamari joka maksaa 5 euroa. Laatupeli, laukkuinen päivineen. Ostakaa niitä, tulee vielä aika jolloin niitä tarvitaan (ilokaasu, mellakat, counterstrike – anyone?).

  Itselläni on niitä useampi tietenkin.

 2. Ööö – en nyt kyllä itse ymmärrä mihin vanhaa kaasunaamaria tarvitsisin?

  Se mitä kaipaan on älykkäät ja terävät argumentit, ja mielellään ajatuksiani vastaan. Ok – myönnän melkein mahdotontahan se onkin.

 3. Halpa paska on joskus ihan ok valinta.

  Minulla on periaatteena kolmen vaihtoehdon tarkastelu aina jotain ostaessa: 1)absoluuttisesti halvin, 2)absoluuttisesti paras, 3)paras hinta/laatu -suhde.

  Johonkin tilapäiseen hanttihommaan ei kannata ostaa Facomia, vaan kiinalainen paska riittää. Ostaa sitten vaikka kolme ja heittää mäkeen sitä mukaa kun hajoaa, silti tulee halvemmaksi. Hyvällä tuurilla saattaa kestää useammankin käyttökerran.

  Vuosia kestävään päivittäiseen käyttöön kannattaa ostaa laadukas tuote vaikka hinta olisi korkeakin. Sen säästää paitsi käyttöiässä, usein myös työskentelyn vaivattomuudessa.

  Välimallin ratkaisu on hinta/laatu, eli ostaa omaan tarpeeseen soveltuva suhteessa edullisin vaihtoehto.

  Nämä esimerkit lähinnä työkaluista, mutta periaate sopii muihinkin hankintoihin.

 4. Ave,
  Asiaa, että olet taas ollut blogin äärellä Octavius!
  Jees, olen kyllä taipuvainen tähän ajatukseen, että hyvää vaan kandee ostaa, mutta sitten se hinta ratkaisee kyllä jotakin. Mutta pitää ajatella myös käyttöikää ja kestävyyttä, ja siis laatua. Eli kyllä se kiinalinen sonta saa jäädä hyllyyn.
  Se kirjoitus Topfieldistä oli kyllä niin rautaa, että vieläkin hymyilyttää! 🙂 Onko se edes toiminut hyvin betonoituna verkonpainona, hah?

  Siis, kiinalainen paska on suoraan sieltä, ja sinne se saa jäädäkin En ole missään helvetin bauhausissa käynyt, ja nyt tiedän, että ei tarvi mennäkkään, jees.
  Hyvää kesän jatkoa kaikille, itse jäin tänään lomalle, lyhyelle, mutta kumminkin ansaitulle.
  Siispä, cheers bros! Irkkuolut on muuten hyvää, vielä…
  -P-

 5. ”Ööö – en nyt kyllä itse ymmärrä mihin vanhaa kaasunaamaria tarvitsisin?”

  Miten olisi vaikkapa vessareissuille? Näin kesäkuumalla kun tulee olutta nautittua nestetasapainon vuoksi, niin joskus kun menee överiksi ja kun seuraavana päivänä menee veskiin niin maski voisi olla ihan suositeltava väline mukana. 😉
  Näin ainakin allekirjoittaneella…

 6. Bauhausin toinen ongelma on kyseisen halpahelvetin neuvostoliittolainen palvelustandardi.

  Olen aikaisemmin täyttänyt 11 kilon kaasupullojani BauHausissa, mutta nyttemmin käyn myös Vantaalla (aika lähellä BH:a) sijaitsevassa Puuilossa. Hinnan lisäksi (sniidu kun olen) toinen tärkeä kriteeri vaihtoon oli BauHausin olematon asiakaspalvelu.

  Viime kesänä päre paloi ja pidin parille myyjälle varmaan mieleen lähtemättömästi jääneet kaasupullosulkeiset ja päätin myymälävastaavan soitonkin jälkeen, että pitäkää se kiinalainen tunkkinne.

  Näistä halpamyymälöistä suosin Säästö-Karit nimistä ketjua sekä tuota Puuiloa – hinta kohdallaan ja henkilökuntassa on mukavia nuoria ja palvelualttiita – suomalaisia – ihmisiä.

 7. olisit ostanut bauhaussista sen fiskarssin oksasahan,, onhan se tietty kalliimpi.
  mutta täytyyhän sitä nuukamaunojenkin mielihalut
  tyydyttää,,asiakas on oikeassa?

 8. Ei bauhaussissa ole mitään vikaa. Siellä on hyvä valikoima, eli jos haluaa yhden kerran kestävän, niin kannattaa ostaa se halvin, mutta jos haluaa isältä pojalle kestävän, niin kannattaa ostaa se kallein. Siellä on vaikkapa esim. ruuvivääntimiä kymmenestä eurosta (aplha tools) yli kolmen sadan euron vääntimiin (dewalt) useita kymmeniä. Sitä voi itse sitten miettiä, kumpi on hyvä ja kestävä. Jos kävelee k-rautaan, niin niillä on kaksi ruuvinväännintä ja järjetön ylihinta kummallekin.

  Olen saanut siellä lisäksi hyvää palveluakin (Raision BH). Takuut todellakin toimivat, jopa niissä halpisvehkeissä, kun muistaa säilöä sen kuitin. Ei tarvitse erikseen todistella, että laitetta on käytetty oikein. Lisäksi siellä myyjät tietävät myytävistä tuotteista ja rakentamisesta yleensäkin, mutta myyjiä on usein liian vähän.

  Ja onhan se niin, että jos haluaa hyvän ja halvan, on ostettava kaksi.

 9. Oma moka ja vain virheistään oppii.

  Pakkaus vain harhautti uskomaan tuotetta saksalaiseksi. Sitä kun on oppinut luottamaan saksalaiseen laatuun vaikka kodinkoneissa tai autoissa.

  Ja vain oma moka, kun ei ’ehtinyt’ tsekata pakettia tarkemmin. Kyllä Fiskars on aivan ylivoimainen tuossa tuoteryhmässä.

 10. Kestävyyden ja hinnan lisäksi kannattaa tarkastella erilaisia (varsinkin sähköllä toimivia) moottorilaitteita myös käyttöturvallisuuden kannalta.

  Ei ole kiva asia kun se jousi lentää sieltä kojeesta suoraan silmään. Kesämökillä kun pikkukaljoissa oksia sahailee niin ei välttämättä se suojavaatetuskaan aina vastaa teollisuusstandardeja.

  Faktisesti nämä romukaupat myyvät paljon sellaisia sähkölaitteita mitä ei Suomessa edes saisi myydä. Kun ostaa tunnetun merkin niin ainakin voi jossakin määrin olettaa että sen toiminta myös vikatilanteissa on tutkittu.

  Rahalla saa ja hevosella pääsee mutta kun omat sormet lentää 10 metrin kaaressa sinne järven pohjalle ahventen ruoaksi niin se harmittaa huomattavasti enemmän kuin hetkellinen rahallinen häviö.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: