Bileet ohi

Suomen kansantalous tekee parhaillaan ikävää ennätystä. Bkt putoaa nopeammin kuin missään länsimaassa koskaan kirjoitetun taloushistorian aikana.

Viimeisin virallinen tilasto näyttää 12 %:n sukellusta, totuus on vain hirvittävän paljon karumpi, koska syömävelkaa otetaan jokainen kuukausi 1,5 miljardia euroa.

Hallitus pääministeri Vanhasen johdolla on tehnyt sen, minkä parhaiten osaa – nimittäin työntänyt päänsä syvälle takapuoleensa, mikä näyttääkin olevan hallituksen avaiministereille paras paikka.

Kun miettii realistisesti mistä valtiovarainministeri Kataisen (ent. kansakoulunopettaja ) lupaama talouskasvu ja työvoimapula 1.1.2010 tulee, se ei oikein naurata enää edes maailman huonoimpana vitsinä.

Tuotanto kasvaa vain työn tekemisellä, tuottavuuden lisäämisellä tai jollakin teknologisella innovaatiolla. Mitään noista kolmesta edellytyksestä ei ole näkyvissä. Ei edes merkkejä niistä, ei mitään.

Katsokaa PM Vanhasen olemusta Aamulehden (tekijänoikeus heidän) kuvasta. Hän nauraa, missio on onnistunut – Suomi tuhotaan nyt. Naurakaa mukana nyt, koska bileet ovat todellakin ohi. Suomen tuhoisin hallitus on työnsä tehnyt.

kusipää

Advertisement
Published in: on 8 elokuun, 2009 at 8:52 pm  Comments (13)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2009/08/08/bileet-ohi/trackback/

RSS feed for comments on this post.

13 kommenttiaJätä kommentti

 1. Ave!
  Mukavaa, kun olet taas linjoilla Octavius, alkaa olla kesälomat ohi, vaikka ilmat vaan paranee.
  Jees, bileet on ohi tässä valtakunnassa. Vaikka hra69 oli mokuttamassa homoidoli madonnan korsentissa, kuvastaa täysin tätä säälittävää hyysäämistä, kai siellä oli sateenkaari-stubbidokin…. ja tarzan… siis Kuten jo muinaiset roomalaiset osasivat, sirkushuveja kyllä on nyt, mutta nyt alkaa se leipä olla vähissä kohta…

  Näin sen on, kuten kuvasta näkyy, keisari ilman vaatteita siinä seisoo kuin jorma, säälittävä nolla-matti siinä nauraa ja ähkii, selittelee NOVA-KEVA-sontaa, mitähän sieltä läjästä vielä löytyykään, kun vähän tonkii…

  Niin, ja ne oikeat asiat on edelleen hoitamatta, maan talous on ajettu perseeseen, kuten muutkin tämän jepen työt, ne ovat siellä, mihin tämä nolla pystyy.
  Parabellum.
  -LR-

 2. Olen miettinyt, mikä termi kuvastaisi Suomen nykytilaa parhaiten. Maata ryöpyttävä taloudellinen katastrofi, massatyöttömyys ja yhteiskuntarauhan romahtaminen ovat, jopa kaltaiseni optimistin silmissä, todellinen uhkakuva, joka ikävä kyllä tulee realisoitumaan vuoden kuluessa ellei ihmettä tapahdu. Enkä usko että tapahtuu – paremminkin Uruguayn tyyppinen ”utopian romahdus”.
  Mutta nimen suhteen, pohjoisesta ilmastosta johtuen, ”banaanitasavalta” Suomen yhteydessä kuulostaa hieman lapselliselta nimitykseltä. Miten olisi: ”banaalitasavalta”?

  Ainakin Masa69:n bodylanguage ja Kullervon uutisoima ulosanti toivat ensimmäisenä tuon termin mieleeni: http://kullervokalervonpoika.wordpress.com/2009/08/08/typeryyden-tynnyreista-matti-vanhanen-7-8-2009/

 3. Tuohon päätelmään olen itsekin tullut, ja monet ystävistäni myös. Erityisesti tuo hallituksen rahan syytäminen ympäriinsä aivan hullun lailla kauhistuttaa, kaikki se raha on velkarahaa. Suomalaiset maksavat näköjään jopa venäläisten majakoiden korjauksenkin. Näinköhän edes vuotta 2011 edes Suomelle tuleekaan.

 4. […] Päivitys 090809 2021: Myös naapuribloggaaja Octavius kommentoi samaa asiaa. […]

 5. […] Kanssabloggaaja Octavius omassa tuvassaan. […]

 6. Kuvataanko tuossa dressmanin mainosta?
  Puku miehen tekee? Kraku ojennuksessa.
  Vahinko vaan että haastatteluissa nähdään usein vain (paskaa) puhuva pää jossa kasvojen ja ilmeiden elekieli viestii eksyksissä olevaa poikasta..
  Kuinka monta kertaa voi vastuuta väistää lässytyksellä
  ”perustetaan toimikunta selvittämään..diipadaapa jne”

 7. Eikai hallitusta voida siitä syyttää, että Suomi sattui saamaan suuren osan bkt:stään investointitavaroiden tuottamisesta ja viennistä?

  Siitä olen kyllä yhtä mieltä, että pääpuolueet ovat täynnä surkeita eunukkeja, jotka yrittävät julkista sektoria velkarahalla pönkittämällä säilyttää paikkansa seuraavissa vaaleissa. Mitä siitä, vaikka sillä tavalla eläen syödään siemenviljatkin..

 8. Se että Nokia ei ole enää veturi, eikä myöskään metsätalous, tuo lisäongelman.

  Nokia on viennyt suuren osan toiminnastaan ulkomaille. Toinen ongelma on että Nokian markkinaosuus on koko ajan laskussa. Kilpailu on myös kovaa, ja marginaalit laskevat. Nokia teki voittoa saman verran kuin Apple iPhonellaan vaikka Apple myy 20 kertaa vähemmän kuin Nokia.

 9. Jees, hyviä juttuja taas täällä plokissa. Niin, on todella karua luettavaa tämä talouden sukeltaminen nyt juuri! Jotain pitää tehdä, ja se alkaa siitä, että vedätte pään perseestä herra päänimisteri!
  Hyväksy tosiasiat, hallituksen hommat on tehty päin vittua ja talous on päin helvettiä, siinä on työmaata, hommin siitä ja heti!
  Tätä tunkiota ette voi jättää seuraavalle hallitukselle, sori.
  Vaaleihin on vielä 2 vuotta, te lusitte tämän paskatunkionne nyt, alkakaa töihin siitä, bileet on ohi, madonna lähti jo.

  Jees, nokia on todella isänmaallinen yhtiö, säälittävä paska saatana. Kotiutti pääomansa ja varansa täältä kotimaastaan, kun nyt sitäkin tarvittaisiin kipeästi, juu kaikki on talkoissa.

  Kuule jyrkiboi, nokia ei ole nyt mukana talkoissa. Lakatkaa se helvetin saman levyn pyöritys: lama-menee-kohta-ohi-tehdään-yhdessä-talkoita -paska ei pure enää…
  Nyt ekaksi lopetatte sen helvetin hottentottien hinaamisen tänne heti, ja ne rahat heti nuorisotyöttömyyden hoitamiseen.
  Mokuttamisesta vapautuvat soisaalitantta-armeija pikakoulutuksella heti hoitamaan näitä syrjäytyneitä, mieleltään järkkyneitä uusia Jokela/Kauhajoki-kandidaatteja, niitä kävelee täällä meidän seassa kasvavassa määrin, huolettaa!

  Tehkää nyt viimein jotain oikeita asoita! Lopettakaa se mokuttaminen ja hyysääminen ja paskanjauhaminen! Nyt on 11sta hetki.

  Suomi katsoo teitä tunarit!
  Parabellum.
  -LR-

 10. Kiitos kommenteista!

  Antti:’Eikai hallitusta voida siitä syyttää, että Suomi sattui saamaan suuren osan bkt:stään investointitavaroiden tuottamisesta ja viennistä?’

  Ei voi. Mutta siitä voi syyttää, että pöhöttyneeseen julkiseen sektoriin ei kosketa ja läpikorruptoituneita rakenteita ei murskata. No – Matti onkin Nliiton miehiä.

 11. Ei voi. Mutta siitä voi syyttää, että pöhöttyneeseen julkiseen sektoriin ei kosketa ja läpikorruptoituneita rakenteita ei murskata. No – Matti onkin Nliiton miehiä.

  Suomen valtiolla on valtionhallinnon tuottavuusohjelma, jonka keskeisenä ja ilmeisesti myös ainoana keinona on henkilöstön lukumääräinen vähentäminen.

 12. Aika sontaa nämä uudet tukipaljastukset, joita tulee esiin tasalta ja pualelta…
  demareille JHLltä 450.000 EUR, järkyttävää paskaa….
  Mitähän tulee vielä esiin?

  Suami, maailman vähiten korruptoitunut maa?
  Buaa-aa-aa, hah hah hah haa! Buaa-aa-aa, hah hah hah haa! Buaa-aa-aa, hah hah hah haa! 🙂

 13. Acc: ’Suomen valtiolla on valtionhallinnon tuottavuusohjelma, jonka keskeisenä ja ilmeisesti myös ainoana keinona on henkilöstön lukumääräinen vähentäminen.’

  Se on puuhastelua eikä puutu rakenteisiin. Tunnen tuon ohjelman melkoisen hyvin…


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: