Varma bisnesidea

Suomessa ruoka on EU:n kalleimpia. Eroa esimerkiksi naapurimaahan Viroon on noin 40 %. Voit löytää lähes mitä tahansa vaikka suomalaista ruokaa Tallinnan keskustan kalleimmista kaupoista merkittävästi halvemmalla.

Näin työttömyyden lisääntyessä en oikein ymmärrä, miksi kukaan edes hieman toimintatarmoa omaava henkilö ole käyttänyt tilaisuutta hyväkseen. Suomalainen keskiluokkainen lapsiperhe käyttää ruokaan ja juomiin vähintään tuhat euroa kuukaudessa eli käytännössä tämä tarkoittaa helppoa keinoa ansaita rahaa.

Liiketoiminnan oletukset ovat seuraavat.

 • Keräät kymmenen tuttavaperhettä ja teet heidän kanssaan diilin.
 • Hankit jonkin vanhan ja halvan pakettiauton ja lastaat sen täyteen kylmälaukkuja.
 • Organisoit tilausten keräämisen perheiden kanssa ja tilausten käsittelyn Tallinnan S-marketin kanssa vaikkapa yksinkertaisen Excel-pohjan avulla.
 • Haet kerran viikossa lastin ruokaa, eli kymmenen kylmälaukkua tuoretavaraa valmiiksi pakattuna ja kuljetat ne perille.

Autoihin, matkoihin ja muihin kuluihin menee 6 000 euroa. Vuodessa ruuan kokonaissäästö on arviolta 38 000 euroa (Virosta ei tuoda siis kaikkea ruokaa). Otat itsellesi korvausta 12 000 euroa eli kymmenen perhettä nettoaa kukin ruuan hinnassa 2 000 euroa vuodessa.

Sinä saat kahden kuukauden työaikaa vastaavasta uurastuksesta 12 000 euroa puhtaana käteen eli tienaat verollisesta työstä laskettuna toimitusjohtajan palkkaa ajamalla autoa ja maisemista nauttien. Toimintaa voi tietysti laajentaa helposti siten, että muutamassa vuodessa voit jäädä eläkkeelle.

Suunnitelmassa on vain yksi heikko kohta.

Koska se edistäisi kilpailua, ei kestäisi kuin pari viikkoa, niin Suomen läpikorruptoineet virkamiehet ja poliitikot olisivat sen kieltäneet ja itse istuisit käsiraudoissa tuomiota odottamassa.

On tämä ihmeellinen maa.

Mainokset
Published in: on elokuu 11, 2009 at 3:11 pm  Comments (10)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2009/08/11/varma-bisnesidea/trackback/

RSS feed for comments on this post.

10 kommenttiaJätä kommentti

 1. Hyvä idea. Halvemmalla kamat voisi saada Virossa tukusta ostamalla. Ja pakuun menisi paljon enemmän kuin 10 kylmälaatikkoa.

  Mutta valitettavasti sosialismia noin helpolla kaadeta. Ks http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2006/20060321

  1 § …hakemuksesta on käytävä ilmi:

  1) elintarvikealan toimijan nimi, kotikunta ja yhteystiedot;
  2) toimijan yritys- ja yhteisötunnus tai sen puuttuessa henkilötunnus;
  3) elintarvikehuoneiston nimi ja käyntiosoite;
  4) harjoitettava toiminta;
  5) toiminnan kannalta tärkeimmät laitteet;
  6) selvitys vedenhankinnasta, ilmanvaihdosta, viemäröinnistä ja jätehuollosta;
  7) selvitykset tuotanto-, varasto-, kunnossapito-, siivous- ja kuljetustilojen sekä henkilöstön sosiaalitilojen rakentamistavasta sekä niissä käytetyistä materiaaleista; sekä
  8) toiminnan arvioitu aloittamisajankohta.

  Lisäksi hakemukseen on liitettävä:
  1) omavalvontasuunnitelma;
  2) tieto rakennusvalvontaviranomaisen hyväksymän pääpiirustuksen mukaisesta tilan käyttötarkoituksesta ja mahdollisesti vireillä olevista luvista; sekä
  3) elintarvikehuoneiston asema-, pohja- ja LVI-piirustukset, joista ilmenevät kalusteiden ja laitteiden sijoittelu.

  3 §
  Elintarvikkeita liikkuvasta kioskista, myyntivaunusta tai liikkuvasta muusta laitteesta … on käytävä ilmi 1 §:ssä säädettyjen seikkojen lisäksi:

  1) myyntilaitteen mahdollinen rekisterinumero tai muu tunniste; sekä
  2) talousveden saanti ja tiedot muista hygieenisistä järjestelyistä.

  5 §
  …harjoitettavan toiminnan tarkoitus on ainoastaan elintarvikkeiden maahantuonti ja maastavienti, … mainittujen tietojen sijasta käytävä ilmi seuraavat seikat:

  1) toimijan nimi, osoite, puhelinnumero, telefaxnumero sekä vastuuhenkilö;
  2) toimijan yritys- ja yhteisötunnus tai sen puuttuessa henkilötunnus;
  3) tiedot toimijan käyttämistä maahantuonti- ja maastavientipaikoista ja näiden yhteystiedot;
  4) maahan tuotaviksi tai maasta vietäviksi tarkoitettujen elintarvikkeiden laji; sekä
  5) kuvaus toiminnan laajuudesta.

  Hakemukseen on liitettävä omavalvontasuunnitelma.

 2. Muistaakseni keväällä joku yritti nettikauppa periaatteella tuoda ruokaa Eestistä. Nyt en löytänyt hakemisesta huolimatta kyseistä yritystä. Voi olla että kaatui siihen kun ei saanut ostoksista boonusta tai plussaa. Se tuntuu nykyään ratkaisevan paljon.

 3. Terve,
  Juu, se kaveri on varmaan jo raudoissa, kuten blogin kirjoittaja sanoi…
  Täällä ei saa tehdä mitään oikeasti ja vapaasti kilpaillen, se on nähty. Paskakoneisto käy kimppuun ja vaikeuksia järjestetään varmasti!

  Tämä kusinen maa on joku ihme kylmän sodan mulatti-jäänne, kaikki on jotenkmin niin helvetin outoa, vaikeeta ja perin härmäläistä, siis jotain helvetin demari-säätämistä joka tasolla, ihan kaikkialla.
  Ihmeellistä tässä on se, että kepu ja kok ovat samassa juonessa, kuten mokuttamisesta nähdään…
  Tämä on niin tätä.

 4. Härmäläisyydestä puheen ollen, näin ihan Härmäläisenä voin kertoa että tällä paikkakunnalla on pitkälliset ”kommunistit älkööt vaivautuko”-perinteet.

  Viimeiset kommunistit (2-3) marssivat vappukulkueessa joskus 70-luvulla Voltin asemalla, ja joku emäntä katseli maitokärrin kanssa tien sivussa ihmeissään kommunismin voittoa imperialismista.

  Ja vielä kauhistuttavampaa tässä paikkakunnassa on se että täällä ei taida olla yhtään maahanmuuttajaa työttömänä, ei voi edes kukaan paapoa kukkahattu väristen, kerrassaan sietämätöntä!

 5. Tai sitten dyykkaamalla roskiksia, lehdestä luin mies jolla oli muistaakseni kolme pakastinta pois heitettyä ruokaa.

  Pienen alennuksen saa vanhenevasta ruoasta -30%, en ole huomannut mitään eroa vaikka jogurtti olisikin päiväyksen yli mennyt.

 6. Hyvä idea tosiaan.

  Mutta syvällä on se ajatus, että toimeentuloa ei voi saada kuin olemalla työssä. Oman yrityksen perustaminen on vaikeaa, mahdotonta ja siitä joutuu vankilaan tai ainakin elinikäiseen velkaan.

  No onneksi prostituutio on puolilaillisessa asemassa, että on edes jokin keino jolla hankkia toimeentuloa yksityisyrittäjänä, ilman että säädösviidakkoon törmää.

  ideaalitilanteessa jokainen toimi, jossa on vähän parempi kuin toinen, tai joka on itselle vähemmän vastenmielista kuin toiselle, on markkinarako. Toki sen markkinaraon yleensä tukkii säädökset ja verot. Niinpä olen oppinut lopettamaan kaikki liikentoimintaan liittyvät ajatukseni heti alkuunsa. Aina tulee olemaan joku riittävästi hankaloittava seikka, ettei kannata. Selviäähän sitä avustuksillakin.

 7. Joo, mutta jos verrataa kuinka paljon virolainen saa keskikuukausipalkalllaan pottuja virosta verrattuna siihen, kuinka paljon suomalainen saa pottuja keskikuukausipalkallaan suomesta – niin eihän näillä vertauksilla ole mitään tekemistä keskenään.

  Mitä hyötyö siitä on suomalaisille (tai toisinpäin), että virolainen saa pottuja kuukausipalkallaan 10 kertaa enemmän kuin suomalainen saa pottuja suomesta suomalaisella palkallaan.

  Eihän suomalainen voi hyödyntää virolaisia markkinoita omaksi hyväkseen – kuin kirjoituksissa ja paikkansa pitämättömissä vertauksissa.

  Toki voi mennä Viroon (ja toisinpäin) paikan päälle ostamaan virolaisella hinnalla suomalaisen palkalla kedehdittuja hintoja.

 8. No – tuo postaus oli enemmän sellainen päähänpisto. Mutta periaatteessa homma toimii ja kunhan tässä alkaa kunnolla työvoimapula puskea päälle, niin ruuan roudaaminen lisääntyy Virosta satavarmasti.

 9. Hyvin tuo autojen roudaaminen länsinaapuristakin tuottaa. Tukholman alueelta 450€+verot ja auton saat (joudut?) noutaa suoraan Turun/Helsingin satamasta.

  vrt. itse sinne ja takaisin, alta 200€.

 10. Idea on hyvä, tuohon kun saisi 100 ja palkkaisi muutaman kaverin firmaan niin voittoa tulisi ihan mukavasti.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: