Liisa Hyssälä – talousnero vailla vertaa

Työvoimapula jatkaa Suomessa hirnuvaa etenemistään.

Tänään yhden päivän aikana Stora Enso ja Metso ilmoittivat parin tuhannen ihmisen irtisanomisista. Alihankkijoineen ja kerrannaisvaikutuksineen työvoimapula etenee siis viiden tuhannen ihmisen verran. Varkaudesta tulee samalla aavekaupunki.

Esittämäni arviot puolesta miljoonasta reaalisesti työttömästä lähivuosina taitavat sittenkin olla liian optimistisia ennusteita. Suomi uppoaa.

Mitä tekee Suomen hallitus?

Vaikka uskoni omiin kykyihini ja lahjoihini on joskus aika rajaton, nyt täytyy myöntää, että verbaalinen lahjakkuuteni loppui tähän– en kykene enää millään kommentoimaan hallituksemme ja ministeriemme tasoa.

Peruspalveluministeri Liisa Hyssälän mukaan Suomessa on työvoimapula. Vuonna 2025 se iskee, siis 16 vuoden kuluttua.

_______

Linkki korjattu 1.9.2009

Mainokset
Published in: on elokuu 19, 2009 at 3:30 pm  Comments (19)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2009/08/19/liisa-hyssala-talousnero-vailla-vertaa/trackback/

RSS feed for comments on this post.

19 kommenttiaJätä kommentti

 1. Muistini mukaan viime laman iskiessä 50% BKT:sta meni kotimaan kysynnän tyydyttämiseen. Nyt vastaava luku oli 8%. Tunnusluvut ovat oikeat, mutta en voi täysin varmasti sanoa, oliko kyseessä BKT vai hyödykkeiden tuotanto.

  Muistaisiko joku paremmin?
  Joka tapauksessa -itse tämä soppa on keitetty!

 2. Sanan ”tähän” lienee tarkoitus viitata tähän. Nyt kirjoituksessa on uppoamislinkki kahdesti. 🙂

 3. Vai on taas lausuttu viikon hyssälät, ne on aina karua luettavaa… siis suamessa on työvoimapula?
  Työvoimapula, jaaha? Siis nyt kun kaikki stooransot, ja metsot ja ja muut hönöt lomauttaa/irtisanoo, niin hyssälän mukaan on siis työvoimapula. Ei helvetti…

  Eli, siis tulkkaan tässävähän, pitää saada lisää hottentotteja ja muita murjaaneja tänne maleksimaan kaduille ja mätänemään vastaanottokeskuksiin. (Niitä voi kutsua mädättämöiksi)Pitää saada sitä monitaituria tänne konttikaupalla ihan siis vittu mistä vaan, vaikka somaliasta.

  Mä en ymmärrä, että mikä somalifetissi täällä on vallalla, miksi juuri sieltä tänne sitä paskasakkia, maailman persereikästä?

  Hyssälä ja muut äläyn jättiläiset, tässä ilmainen neuvo:
  Nyt saatana rajat kiinni, ei somppuja eikä muita hattiwatteja tänne, ei yhtään. (Olevia voi alkaa kyyditä vaikka mereen…) Tästä mokutuksesta, eli paskanpaapomisesta säästyvät rahat voi laittaa OLEMASSA OLEVAAN NUORISOTYÖTTÖMYYTEEN.

  Sitten, samasta mokuttamistuohusta vapautuva sosiaalitäti-armeija pikakoulutetaan hoitamaan avohoidossa olevia mielenterveys-potilaita, ja erityisesti nuoria, koska mitään EI OLE TEHTY TÄMÄNKÄÄN ASIAN HYVÄKSI!

  Kannattaa alkaa tekemään jotain, ennen kuin taas tapahtuu ikäviä…

 4. Juuri noihin kerrannaisvaikutteisiin, niin eräs nimeä mainitsematon varustamo jonka rahdit ovat olleet pääosin paperia tulee kyllä olemaan helveTIN kovilla näitten uutisten jälkeen.

  Lisää irtisanomisia ja uhkakuvia(jo toteutuvia sellaisia) odotellessa.

  – Mr. Heat

 5. Kiitos, täytyy korjata linkki. Linkki on siis viittaus verkkouutisiin ja Hyssälän haastatteluun.

  Mutta on tämä aivan helvetin uskomatonta.

  Ministeri hourii jotain sukupolven jälkeen saapuvasta työvoimapulasta. Tämä hallitus on täynnä seinähulluja. Minä en ymmärrä tästä enää yhtään mitään.

  Työvoimapula 16 vuoden kuluttua – buaahhhaaahhhhaaaa.

 6. Muistakaa tämä luonnonlaki lajitoverit.

  Kun keräämme kansalta aseet pois ja lisäämme maahanmuuttoa, käännämme tämän tilanteen rikkaudeksi ja voimavaraksi.

  Ajatelkaa kuinka ihania monikulttuurikeskuksia saamme näihin teollisuushalleihin Valden rahoilla.
  Ai että on sitten kiva olla täällä, kun Suomesta tulee maailman johtava bongorumpujen viejä.

 7. Työvoimapula 16v päästä? Ehkä hautaustoimistoissa kun
  suuret ikäluokat alkavat siirtyä autuaammille metsästysmaille.

 8. Ainakin tämä on ollut nykyisin havaittavissa, että nykyiset työministerit eivät ole enää lähettäneet kriisiryhmiä ambulanssilla paperinpaikkatuotantokuntiin, kun työlliset ovat saaneet potkuja työpaikoistaan.

  Vai oliko Perlos mitä muistelin.

 9. Jatkoa eiliselle, Vr potkii olikohan vuoteen 2012 mennessä 1200 ihmistä pihalle.. Eli suomeksi valmistelevat koko putiikin yksityistämistä.

 10. Jos työvoimapulaa olisi, tuskin olisivat kieltäneet työlupien myöntämistä käytännössä kokonaan. Tällä hetkellä ulkomailta ei saa tuottaa työntekijää firmaan, vaikka se olisi firman toiminnalle kriittistäkin. Ja ei, kyseisiä toimia ei voida kuitata humanitaarisella moniosaajalla, jonka lapsenlapsi saattaa joku päivä jopa oppia lukemaan jotain Afrikan valtakieltä.

 11. On se kiva kun Annilla on Liisa touhujensa tukena…

 12. Joskus sattumalta sokeakin kana löytää jyvän.

 13. Vasabladet kirjoitti seuraavaa:
  http://www.vasabladet.fi/story.aspx?linkID=82215&storyID=47132

  Skarp kritik mot Hyssäläs inlägg
  om utländska studerande
  Flera studentorganisationer fördömde på onsdagen social- och hälsovårdsminister Liisa Hyssäläs (C) åsikter om utländska studenter i Finland. Hyssälä anser att Finland kanske utbildar för många utländska studerande i sina universitet och högskolor.
  Hyssälä sade att det nu finns för många arbetslösa finländska ungdomar som inte har fått en studieplats


  I de finländska universiteten och högskolorna finns i dag cirka 12500 utländska studenter. Cirka 4000 finländare får studiestöd för studier utomlands. Hyssälä tycker att siffrorna är ”snedvridna” och bör diskuteras av regeringen

  Suomalaisten opiskelijajärjestöjen liitto SYL vastustaa Hyssälän ajatuksia tässä asiassa. Vasabladetin lukijakommenteissa Hyssälää vastutetaan.

  Ulkomaalaiset opiskelijat aiheuttavat kuluja Suomelle. Opetus ei ole ilmaista ja he käyttävät muitakin julkisin varoin subventoituja palveluja. Jos oletamme yhden opiskelijan vievän julkisia resursseja vaikkapa kohtuulliset 12000 euroa vuodessa saamma lisärasitteen määräksi 120 miljoonaa euroa, jos oletamme opiskelijamääräksi 10000. Tämä 120 miljoonaa lienee alakanttiin arvioitu.

  Ehkä ratkaisu olisi, että ulkomaalaisten tulisi täysimääräisesti korvata opiskelukustannuksensa. Tulijan velvollisuus olisi siis järjestää rahoituksensa itse. Mutta tässäkin skenaariossa Suomi jää tappiolle. Opiskelijan tulisi korvata kaikki aiheuttamansa talouden rasite julkiselle sektorille. Kuukausimaksu voisi olla vaikkapa kohtuulliset 650 euroa eli jälleen alakanttiin veloitettu.

  Edelleen tulijan tulisi osoittaa, että hänen sairauskulunsa korvataan vaikkapa vakuutuksesta.

  Tietystä esittämääni on lukuisia vastaväitteitä.

 14. Ihan ymmärrettävää että Hyssälä haluaa panostaa johonkin ehkä 16 vuoden päästä tapahtuvaan sen sijaan että keskittyisi lähitulevaisuuteen. 16 vuoden päästä kukaan ei muista minkä kanssa puuhasteltiin joskus 2009, mutta jos tavoitteeksi laitettaisiin jokin lähitulevaisuuden ongelmista voisi Hyssäläkin joutua selittelemään tekemisiään.

 15. amerikkalainen naisartisti”pink” laulaa osuvasti
  radiossa,, It used to be a fun house, now it’s full of evil clowns,, Tuli mieleen heti suomen touhut.

 16. Hyssälän ajatukset ovat peräisin TEL-järjestelmän puppugeneraattorista. Nykyinen ketjukirjejärjestelmä pysyy pystyssä ainostaan laajalla maksajapopulaatiolla.

  Jotta pystytään maksamaan 2.000.000 eläkelaisen eläkkeet, meillä pitää olla 4.000.000 tuottavaa työläistä. Koska jokainen tajuaa tässä olevan järkyttävän iso musta aukko, niin tämä aukko peitetään harakalla.

  Kansalle kerrotaan tarinaa, että maahanmuuttajat lapiovat tämän aukon piiloon, vaikka todellisuudessa maahanmuuttajat räjäyttävät aukon täysin korjauskelvottomaksi!

 17. Hah! 🙂 Hyvin sanottu tämä musta aukko juttu tässä yllä, osuva ja niin helvetin tosi.
  Tässä on nyt juuri kaikenlaiset peittelyoperaatiot käynnissä, jotta tätä syntyvää katastrofia ei kukaan muka huomaisi…
  Niin, ja että siitä ei ainakaan saa puhua….
  JHA ja muut vaan oikeuteen, kun kertoo totuuksia.
  ”…house full of evil clowns…” osuuu aika kohdalleen.

 18. Kiitos kommentoijille.

  Osa hyväksymisistä jäi tälle päivälle, kun duunimatkalla oli hieman heikommat yhteydet.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: