Päivi Vartiainen-Ora, hassu täti Hämeenlinnasta

Suomeen rantautunut monikulttuurihulluus tuottaa loputtomasti riemukkaita hetkiä. Päivän huumoripläjäys tulee tässä. Reilusti toistasataa sivua puppulausegeneraattorilla tuotettua roskaa on tämä hassu täti saanut pökellettyä.

Suosittelen verenpainelääkkeiden nauttimista ennen linkin avaamista, vaikka olisit terve kuin pukki.

YTM, kouluttaja Päivi Vartiainen-Ora on tehnyt monikulttuurisuuteen liittyvää työtä pakolaissihteerinä, vapaan sivistystyön ja yliopiston opettajana sekä erilaisissa projekteissa vuodesta 1991. Viimeiset viisi vuotta hän on keskittynyt työelämän moninaisuusasioihin. Päivi kouluttaa työyhteisöjä, tekee oppimateriaaleja ja kouluttaa myös kouluttajia. Hänen uusin julkaisunsa on Petmo-projektin kustantama Erilaisuus sallittu! opas työpaikoille. Päivi työskentelee Työväen Sivistysliitossa, TSL-opintokeskuksessa.

Miettikää nyt jumalauta, alla olevaa peliä on leikitty kymmenillä työpaikoilla. Arvatkaa kuka tuon lystin maksaa? 

 1. Asetumme piiriin seisomaan. Ensimmäinen (vetäjä) antaa kuvitteellisen kukan haluamalleen henkilölle seuraavasti: Sanoo ensin henkilön nimen ja sitten kukan nimen. Esim. vetäjä kurssilaiselle nimeltään Miina: Miina, kielo. Miina jatkaa: Veikko, voikukka. Veikko jatkaa: Irja, ruusu jne. jne. käydään kierros ympäri.
 2. Kun jokaisella on kukka, käydään sama kierros uudestaan läpi mainiten vain kukka ja vain nyökäten kohti sitä henkilöä, jolle kukka on tarkoitettu.
 3. Kun kierros on käyty, aloitetaan uusi kierros, jossa jokainen antaa vuorollaan toiselle jonkin pehmoeläimen lahjaksi. Antakaa lahja jollekin muulle kuin annoitte kukan. Muuten kierros kulkee samalla periaatteella kuin kukkakierros. Esim. Irja aloittaa: Pekka, kirahvi. Pekka jatkaa: Miina, pupu jne. jne.
 4. Käydään pehmoeläinkierros ilman nimiä.
 5. Sovitaan, että vetäjä aloittaa kukka-kierroksen ja kun kaksi henkilöä on antanut kukkansa, Irja aloittaa eläinkierroksen. Piirissä kulkee siis kukkia ja eläimiä yhtä aikaa. Jos henkilölle on tulossa yhtä aikaa kukka ja pehmoeläin, hän jatkaa ensin kukkakierrosta ja vasta sitten pehmoeläinkierrosta.

Kyllä se siitä lähtee, monikulttuurinen työyhteisö ja Suomi nousuun.

Veikko, voikukka.

vartiainen_ora

Mainokset
Published in: on lokakuu 5, 2009 at 3:45 pm  Comments (26)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2009/10/05/paivi-vartiainen-ora-hassu-tati/trackback/

RSS feed for comments on this post.

26 kommenttiaJätä kommentti

 1. ????????????
  Saatana,
  Ei voi olla jumalauta totta…
  Itku mitä paskaa, siis täyttä saatanan paskaa!

  Hulluus on täällä tänään läsnämme, minne pääsisi pakoon…
  Jotain on tehtävä ja pian!

 2. Haha, tässä oli päivän naurut! Vaikea uskoa että tällaista oikeasti tapahtuu … ja tuon piirileikin tarkoitus on siis moninaisuus-erilaisuus-toiseuden tietoiseksi tekeminen toisille tai jotain sellasta, ei helvetti…

  Tuli mieleen ’Sana Ja Ylistys’ hörhökerhon johtohörhön, Veli Sarvikallen kaatopätkä

 3. Miksei kirjan nimi ollut ”Mikset sää saatana ymmärrä!”
  Minulla on vähän semmoisia kokemuksia muualta tulleesta ”työvoimasta”.

 4. sitten kun tämä alkaa valua minun työpaikalle,olen vihdoin valmis yksityisyrittäjäksi.

 5. On se vaan ikävää, ettei Päivin kaltaisille ihmisille löydy töitä. Ajatelkaa sitä, kuinka paljon vähemmän vahinkoa hän saisi aikaan esimerkiksi rakennus- tai teollisuussiivoajana…

 6. Mutta jotain edistystäkin kun Helsingin Sanomat 4.10 julkaissut parikin kriittistä kirjoitusta, sunnuntai osiossa. Näitä tyhmiä mokutus juttuja on pitänyt alkaa ottamaan tallentamaan.

  http://www.hs.fi/keskustelu/Professori+Timo+Vihavainen%3A+Suomalainen+%E4lymyst%F6+vaikenee+maahanmuuton+ongelmista/thread.jspa?threadID=208694&tstart=0

  http://www.hs.fi/keskustelu/L%E4nsimaiset+vapaaehtoiset+viev%E4t+afrikkalaisilta+leiv%E4n+suusta/thread.jspa?threadID=206534&tstart=40

  Toiseen juttuun en nyt löydä linkkiä, onko mitään järkeä ottaa vastaan kiintiöpakolaisia sekin oli samassa lehdessä. Lukisko poliitikot näitä juttuja?

 7. Olen yhä vakuuttuneempi siitä, että yhteiskunnassa vaaditaan jonkinlaista julkista itsensä nöyryyttämistä. Ilman sitä ei ole mitään asiaa asemiin. Eli käytännössä siis vapaat, ajattelevat ihmiset halutaan poistaa kuvioista.

 8. Kyllä tämä sanattomaksi vetää pienen ihmispolon..
  Ei ole ihme,ettei suomalaisilla ole enää varaa kouluttaa lapsiaan tai hoitaa vanhuksiaan. Verorahat kulutetaan tälläiseen saastaan!!

 9. Haluaisin nähdä telakkahitsarit riemuin rientämässä koulutustilaisuuteen, siinä sitten Masa antaa Reiskalle imaginäärihorsmaa.

  Rukous: Hyvä Jumala, en ole paljoa uskonut sinuun viime aikoina, mutta anna minun kuitenkin vielä nähdä tällainen tilaisuus videoituna tai paikanpäällä, että voin ihan omin silmin todistaa sielunvihollisen hulluuden, sillä uskoni on kovin heikko, aamen.

 10. Kiitos kommenteista.

  Tämä Päivin hengentuote on tuottanut minulle aivan loputonta riemua. Tällehän saa nauraa ajasta iäisyyteen.

  Minä olen työskennellyt vuosikausia multikulti-organisaatiossa ympäri Eurooppaa. Mitähän kollegat olisivat ajatelleet, kun olisin ehdottanut, että:

  – ’Hei minulla on hyvä idea. Mennään piiriin ja ojennellaan toisillemme karvaeläimiä. Saadaan monikulttuurinen työyhteisö toimimaan. Ensimmäisenä tulee itsereflektio tai Jack Mezirovin termein kriittinen reflektio. Reflektioon kuuluu ennen
  kaikkea omien asenteiden ja ennakkoluulojen tunnustaminen ja tunnistaminen. Mezirovin termeillä voitaisiin puhua omien merkitysperspektiivien ja -skeemojen tunnistamisesta. Tässä karvaelukka, Michelle, ole hyvä.’

  Buaahhaahhaaaaa-haahhhaaa-haa. Röhöhöhhööö.

  Tai tarkemmin ajatellen. Oliskohan tuosta päässyt työkyvyttömyyseläkkeelle?

  Onkohan Päivillä tuossa kuvassa pakkopaita päällä vai ei?

 11. hyvin veistätte kollegat. niinpä, mihin menee ne rahat lapsilta ja vanhuksilta?
  mihin menee rahat nuorisotyöttömyyden hoidosta?
  Jees, mihin mahtaa mennä…

  Tätä päivi-paskaa tuupataan sitten joka laitokseen ja virastoon, tällaiseen paskanhajuiseen hommaan löytyy aina rahaa.
  eli siis kaikkeen mamauttamiseen ja mokuttamiseen on piikki avoin.

  veli Octavius, mikä on nyt paras arviosi, paljonko vuositasolla tällä hetkellä hakataan rahaa tähän mokuttamiseen kaikkiaan?

  85 päivää työvoimapulaan, nippa-nappa.

 12. Olit oikeassa: päässä alkoi kohista, oli pakko välillä levähtää. Tähän on siis menty. Olen sanaton.

 13. Älkää kysykö mistä johtuu väkivalta,älkää kysykö mistä johtuu päihdeongelmaaaa….kun on hankkinut kunnon ammatin pääsee leikkimään tällaisia verorahoilla.Lautakasassa leikki olisi paljon hauskempaalyötöisiin lankuilla toisiamme päähän.Kuka viimeksi pysyy pystyssä saisi oman kotisomalin syötettäväksi ja seutulipun ilmaiseksi.

 14. Pompeius:

  Ruotsissa maahanmuuton kokonaiskustannuksiksi arvioitiin vuonna 2005 290 miljardia kruunua, joka on nykyisillä kursseilla noin 28,3 miljardia euroa. Ulkomaalaistaustaisia Ruotsissa arvioitiin olevan noin 1,3 miljoonaa, tällöin:

  – Yhden ulkomaalaisen kappalekustannus vuodessa on Ruotsissa noin 21 769 €

  Suomessa ulkomaalaisten osuuden arvioidaan olevan noin 4,1%. Suomen väkiluku on noin 5 339 870. Ulkomaalaistaustaisia näin noin 218 000, tällöin:

  – Ulkomaalaisten kokonaiskustannukset Suomessa ovat noin 4,8 miljardia vuodessa tällä hetkellä. Varovaisesti arvioiden summa kasvaa (korkoa korolle) 30 % vuositasolla.

  Lisäksi on huomattava, ettei summassa ole huomioitu esim. suhteessa merkittävästi suuremmasta rikollisuudesta aiheutuneita hallinnollisia kustannuksia (vankilat ovat Suomen monikulttuurisimpia yhteisöjä / Mika Illman), inhimillisiä kärsimyksiä (voiko niitä hinnoitella?) tai vaikkapa omistusasuntojen arvojen laskemisen rikastuneilla alueilla.

  Tuo Ruotsista saatu vertailuhinta per takapuolen pyyhkijä vastaa suuruusluokaltaan hyvin aivan tällaisen erittäin hyvin numeroita ja taloudellisia asioita hahmottavan maalaispojan tervettä järkeä.

 15. Päiviä täytyy onnitella. Hyvin harva ihminen pystyy muuttamaan tuollaisen skeidan rahaksi. Edes Suomessa.

 16. Ave,
  Kiitos hyvästä kalkulaatiosta koskien tätä mokuttamista.
  Niinpä, koska totuutta, eli kunnon lukuja on vaikea saada käsiin koko paskasta…. ovelaa peitellä ja ripotella jälkiä, ja kansalle kerrotaan ihan kaikenlaista lööperiä tästäkin totuudesta.

  Dsiisus, 4,8 Milrd EUR!! Voi …ttu.

  Niin, ja tässä ei ole vielä näiden kultamunien aiheuttamat kaikki vahingot, ja mitenkä senkin saa selville, aika vaikeaa..?

  Miten tämä kasvava hulluus saadaan loppumaan, ei tätä meidän perse kestä kauaa?

  Panitteko muuten merkille, ketkä älähtivät heti kun kalikka kalahti Vihavaisen tekstistä?
  Jees, somput älähti heti! Säälittävää saatanan paksasakkia koko jengi tässä maassa!!!

 17. Ei jumalauta…

  Allekirjoittanutta tämä ei enää edes naurata, kun elää pätkätöissä ja tietää tulevaisuutensa aina noin kuukauden tai parin päähän. Samaan aikaan tällaiseen paskaan riittää rahaa.

  Tuliko kukaan vielä esittäneeksi kysymystä siitä, miten tämä liittyy _mihinkään_? Monikulttuurisuus – kuvitteellisia kukkia ihmisille. Ei =¤8&+$?@%£!!! Samalla logiikalla voisi kouluttaa ihmisiä metsäteollisuuden rakennemuutokseen. Mennään rinkiin ja annetaan kuvitteellsia pehmoleluja toisille. Sillälailla niistä ongelmista ja haasteista selvitään.

  Jos tästä nyt jotain positiivista pitää löytää, niin nuo kukat ja pehmolelut olivat sentään kuvitteellisia. Tosin ei tässä enää yllättyisi vaikka joku päivä verovaroista maksettaisiin ihan oikeatkin tarvikkeet tällaiseen pelleilyyn.

 18. PT: älä unta näe. Lyön vaikka vetoa, että joku hullu on ostellut verorahoilla jotain karvaeläimiä, joita voi sitten ojennella toisille.

  Aivan varmasti.

  Ai miten liittyy mihinkään? No ei mitenkään. Kaikkein koomisinta koko jutussa on se, että tämä hassu täti on tehnyt tuon teoksen ihan kuin se olisi jokin tutkimus tms. Siinähän on LÄHDEVIITTEET ja kaikki.

  Buaahhaahhhaa-hahhaahaaa.

 19. Surullista on, että ESR-projekteja yms. TE-keskuksen rahoittamia diipadaapoja on Suomi pullollaan.

  Suuri osa projekteista tuntuu tähtäävän oikeasti lähinnä siihen, että keksitään itse projektin tekijälle mukavaa ja siitiä sisätyötä taas puoleksi vuodeksi eteenpäin.

  Toisessa tapauksessa projektin vetäjä uskoo itse asiaansa. Vetäjän korkea koulutus ja aiemmat referenssit vastaavista projekteista asettavat hänet jalustalle, jota muut ”kukka hattu” sedät/tädit sitten eivät edes uskalla tai osaa horjuttaa. Kukaan ei tunnu tajuavan, että koko projekti turha!

  ”Paska on hyvää? 10 miljardia kärpästä ei voi olla väärässä!”

  Kaiken maailman turhien projektien yhteinen tekijä on usein se, että projekti tuottaa mapillisen tekstiä, jossa viljellään kauniita ajatuksia ja kuvauksia siitä, kuinka projekti on onnistunut ja tarpeellinen.
  Käytännössä käteen jäävä sisällön hyöty on usein olematonta.

  Aiheellisesti voidaan kysyä. Haluammeko me veronmaksajat tukea tällaista toimintaa! Vastaus on tietenkin; Emme halua! Ongelmana vain on se, että nämä tuki- ja hyvä veli organisaatiot ovat niin suuria, että niiden toimintaa on pienten yksilöiden mahdoton rapauttaa. Suuret päättäjät taasen eivät uskalla ”sohaista muurahaispesään”, sillä vastassa on usein korkeasti koulutettua ja hyvät suhteet omaavaa väkeä. Näin ollen tällaiset turhat organisaatiot saavat jatkaa pyörimistään. Korkeintaan toiminnan ulkoista profiilia koitetaan korottaa, mutta sisältö ja tuotanto on edelleen samaa arvotonta kuraa.

  Yritysten sisällä mitataan henkilön tarpeellisuutta ja tuottavuutta. Mittarina on usein raha. Tämän perusteella usein (tai useimmiten) muodostuu myös henkilön palkka. Jos yritys tekee tuotetta tai palvelua, jolle ei ole tarvetta ja kysyntää, tuotanto loppuu. Näin ei käy välttämättä verorahoin rahoitetussa toiminnassa. Sama turha toiminta vain verhoillaa hyödyllisemmän näköiseksi kokonaisuudeksi. Samat vernimijät saavat jatkaa loisena olemistaan.

  Kansan veroilla rahoittamissa laitoksissa, yhteisöissä, ministeriöissä, yms. yksilön toiminnan tarpeellisuuden mittaaminen on täysin eri tasolla, sillä tuottavuutta ei voida mitata konkreettisesti esim. Rahassa. Henkilöiden palkka muodostuu usein koulutuksen ja virkaiän mukaan. Hyvin koulutettu loinen voi mukavasti puuhailla suojatyöpaikassaan, kunhan mappeihin vain tulee asiallista sisältöä riittävästi. Konkreettisella hyödyllä ei tunnu olevan paskankaan väliä.

  On hyvä muistaa, että korkeakaan koulutus ei ole tae viisaudelle.

 20. Hauskaa, että on hauskaa.

  Vielä parempi, jos malttaa lukea ja lisäksi ymmärtää lukemansa. ”Huumoripläjäyksessä” (jota aika laajasti käytetään pitkin Suomea) tuosta polykronisen eli moniaikaisen viestinnän harjoituksesta kerrotaan ihan selvällä suomella mm. sivulla 111 seuraavaa:

  ”Harjoitus antaa konkreettisen kokemuksen siitä, miten vaikeaa toisenlaisen vuorovaikutustavan
  mukaan toimiminen voi olla, jos on tottunut yhdenlaiseen. Harjoitus on huvittanut ja antanut mainioita sytykkeitä keskustelulle, kuinka itsestään selvinä pidämme omia tapojamme viestiä ja kuinka mahtaakaan olla hankalaa siirtyä moniaikaisesta
  yksiaikaiseen kulttuuriin, kun toisin päin siirtyminen tuntuu liki mahdottomalta.”

  Se siitä irrallisuudesta ja en-voi-käsittää- voi-helvetti-kommenteista.

  Kaikella kunnioituksella, tietokirjassa on lähdevitteet ja lähteet, koska se perustuu lähteisiin, eli kuka tahansa voi tarkistaa lähteistä, onko niitä ymmärretty oikein.

  Eräs Päivi

 21. Halvat on huvit, kun nimimerkin takaa välitetään yhtä ihmistä mollata. Toisaalta hyvä kun on niin moni välittänyt moiseenkin opukseen tutustua. Useimmilla on tainnut käydä niin kuin entiselle miehelle ydinfysiikan tentissä: kun ei asiasta oikeasti mitään tiedä, niin naurattaahan se itseä. Muita tietämättömyys ei sitten nauratakaan.

  Työvoiman saanti on vakava juttu. Katsokaa pääkaupunkiseudulla ympärillenne. Ketkä kuljettavat busseja, ketkä siivoavat hotellit ja ruotsinlaivat, ketkä kääntävät mummoja vanhainkodeissa? Ylipäänsä maahanmuuttajat tekevät hommia, joihin ei syystä tai toisesta suomalaisia tekijöitä löydy. Esittäisikö joku toimivan vaihtoehdon tähän turhan uhoamisen keskellä? Töitten tekijöitä Suomeen tarvitaan, ei nettisankareita.

  Maahanmuuttajien määrissä ja kustannuksissa menevät iloisesti sekaisin pakolaiset ja Nokian britti-insinöörit. Samoin serkun kummin kaimalta Ruotsista kuullut luvut ovat joka kerta erilaisia. Kannattaisikohan joskus itse ottaa asioista selvää?

  ”Kaikkien veronmaksajien puolesta” -puheet on oikeasti puppua. Tässäkin keskustelussa on melkein 20 ihmistä. Ei mikään megakonsertti. Vaaleissa mitataan suomalaisuutta, sananvapaus on toki kaikilla. Toinen virhe on asian mitätöinti. Suuret ja pienet suomalaisyritykset maksavat nykyään kova rahaa monikulttuurisuuden oppimisesta. Siitä on tuottavuuden kannalta selvää hyötyä. Yritykset elävät reaalimaailmassa, eivät kuvitelmien albania-suomessa.

  työmies Savosta

 22. Kiitos kommenteista.

  Työmies Savosta:

  1. Suomessa on ensi talvena >puoli miljoonaa ammatti-, kirjoitus- ja lukutaitoista ihmistä vailla töitä. Mihin Suomi tarvitsee lisää vuohipaimenia 20 000 vuodessa? Kertoisitko, ole hyvä.
  2. Mene puolen päivän jälkeen vaikka Itäkeskukseen. Miksi työikäiset paikalla lusmuilijat eivät mene töihin?
  3. Kertoisitko mitkä kummin kaimalta otetut luvut ovat väärin? Korjaan kyllä heti, kun kerrot.
  4. Uskoisin tämän blogin lukijoiden koostuvan enemmän noista Nokian insinööreistä kuin niistä, joihin epämääräisesti vihjaat. Onko tuo peräkammarin albania -vihjailu on todellakin ainoa mihin kykenet argumenttien tasolla?
  5. Kertoisitko konkreettisesti miten tarkoittamasi monikulttuurisuus lisää yritysten tuottavuutta? Tarkoittanet esim. intialaisia, saksalaisia, brittejä, ranskalaisia tai ruotsalaisia, jotka ovat olleet esim. minun projekteissani. Luuletko todellakin, että tarvitaan karvaelukoiden ojentelua, että heidän kanssaan voisi tehdä duunia…:)?

  Eräskin Päivi: kukahan mahtaa Sinun palkkasi maksaa? Voisi kertoa aika paljon.

  Pläjäys on herättänyt – keten totesit – vilpitöntä röhönaurua jo ympäri Suomea, eli omalla tavallaan se on aivan hyödyllinen teos. Puolen tunnin hervoton nauru rentouttaa kummasti.

  Päivi: karvalammas, ole hyvä.

 23. Octaviuksen edelliseen kommenttiin viitaten: joo, täällä ilmoittautuu yksi vakiolukija (entiseksi) ”Nokian insinööriksi”, nykyisin tosin olen eräässä toisessa isossa it-firmassa.

  Vaikka taisi se todellinen titteli olla spesialisti eikä insinööri, mutta matemaattis-luonnontieteellisen maisterikoulutuksen tuotos tässä kuitenkin ollaan.

  Mutta kiitokset blogin isännälle niin tästä kuin kaikista muistakin kirjoituksista! Pistähän taas pökköä pesään, edellisestä kirjoituksesta on jo muutama päivä. 🙂

  työmies Savosta: karva-ankkuri, ole hyvä.

 24. Jan: aivan – mikä nyt lukijoita on tullut joskus sivusilmällä tsekattua, niin keskimääräistä koulutetumpaa porukkaa tuntuisi olevan.

  ’Pistähän taas pökköä pesään, edellisestä kirjoituksesta on jo muutama päivä.’

  Kiitos kannustuksesta. Kirjoitustahti on se mikä se on. Siihen vaikuttaa duunitilanne, duunimatkat, harrastukset, perheen aikataulut, omat projektit ja ennen kaikkea se näyttää olevan fiiliksestä kiinni.

  Luova työ (buahhhaa-hahhaa…) näyttää olevan kuin pohjavesilähde, joskus pulppuaa virtanaan ja välillä on kuivempi kausi.

  Sitten asiaan vaikuttaa vielä sekin, että tason on säilyttävä tasaisen huonona.

 25. Jaa, päiväämme niin nerokkaasti piristävällä Octaviuksellakin on siis perhe. Harmi, ettei hän ole yhtä hanakka julkaisemaan omaa nimeään, kuviaan ja ”projektejaan” ,kuin tämän hassunhauskan Päivin. (Ja kenties muidenkin, en ole tuotantoonsa laajemmin perehtynyt,anteeksi.) Tietojen ollessa saatavilla kirjoittaisin vastaavan ”huumoripläjäyksen” oikein mielelläni hänen perheensä luettavaksi.

  No, jos ei muuta, niin tämä sivu ainakin todistaa jälleen, ettei korkeakaan koulutus ole tae minkäänlaiselle sivistykselle – puhumattakaan sellaisesta hassusta pikku asiasta kuin toisen ihmisen kunnioitus. Kiitän äitinikin puolesta kaikkia keskusteluun osallistuneita hänen työnsä ja persoonansa älykkäästä ja hauskasta kommentoinnista.

  Erään tädin tytär

 26. Kiitos kommenteista hassun tädin tytär.

  Toki kunnioitan omalla tavallaan ihmistä, joka pystyy repimään elantonsa ihmiskauppabisneksestä, toki pienenä rattaana siinä, mutta kuitenkin olennaisena osana sitä.

  Perustelisitko minulle rautalangasta vääntäen (tyhmä kun olen), miksi minun pitäisi kunnioittaa kummemmin ihmistä, joka on osasyyllinen siihen, että Suomi muuttuu monikulttuuriseksi helvetiksi?

  Mitä on hyväntahtoisen röhönaurun aiheuttama ohimenevä mielipaha sen rinnalla?

  Matkustelisit ja ottaisit selvää mihin olemme menossa.

  Lue avoimin silmin yhden päivän uutiset, vaikka tältä päivältä. Ylen kolme pääuutista ovat tänään olleet:

  1. Suojelupoliisi alkaa operoimaan Afrikassa, ettei pommit ala räjähdellä rautatieasemalla.

  2. Turvakodit täyttyvät maahanmuuttajanaisista, kunniamurhia epäillään, virkamiehet ovat kädettömiä.

  3. Helsingissä kiihtyy white-flight, koska hullukaan ei halua lastaan äläwäbälä-kouluun. Minäkin tunnen useita perheitä, jotka ovat tuon valinnan tavalla tai toisella tehneet.

  Tätä kehitystäkö Sinä haluat? Miksi? Valaise minun ja monen muun tietoisuutta, että miksi? Miksi ihmeessä?

  En odota vastausta henkeä pidätellen…

  Yst. terveisin O


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: