Matti Vanhanen suurmiesten jalanjäljillä

Suurmiehet ovat monilahjakkaina ihmisinä yleensä myös verbaalisesti erittäin kyvykkäitä. He pystyvät kristallisoimaan näkemyksensä, visionsa ja tahtonsa muutaman sanan mittaisiksi lauseiksi, jotka jäävät elämään ihmiskunnan kollektiiviseen tajuntaan.

Esimerkkejä näistä historiaan jääneistä sitaateista ovat vaikkapa seuraavat:

Martin Luther King: I Have a Dream…

Albert Eistein: En tiedä, millä aseilla kolmas maailmansota soditaan, mutta neljäs maailmansota tullaan sotimaan kepeillä ja kivillä.

Winston Churchill: Puolustamme saartamme uhreista riippumatta. Taistelemme rannoilla, taistelemme maihinnousupaikoilla, taistelemme pelloilla ja kaduilla, taistelemme kukkuloilla; emme koskaan antaudu.

Itse olen pitänyt nykyistä Suomen hallitusta maamme historian tuhoisimpana ja kyvyiltään sellaisena, joka tuskin pystyisi yhdessä edes vessanpyttyä huuhtelemaan.

Viisauden alku on myöntää virheensä ja nyt täytyy tunnustaa avoimesti, että olen ollut väärässä. Hetken, jolloin asian tajusin, muistan varmaan loppuikäni. Torstaina 15.10.2009 kuuntelin puolella korvalla kotimatkalla iltauutisia, jossa haastateltiin pääministeri Matti Vanhasta. Haastattelu iski tajuntaan kuin sähköisku ja ymmärsin kuuntelevani historiallisia sanoja.

Matti Vanhanen osoitti haastattelussa hämmästyttävän viiltävää älykkyyttä, kaukonäköisyyttä, viisautta ja näkemystä, johon vain harva pystyy.

Sitaatti, joka sinetöi Matti Vanhasen johtajuuden, pelkistää hänen mykistävän kyvykkyytensä, sytyttää suomalaisille tulevaisuuden soihdun ja ankkuroi hänet Suomen historiaan sen yhtenä suurimmista valtiomiehistä näinä Suomen historian vaikeina murroshetkinä, kuuluu seuraavasti.

Hiljentykää suurmiehen edessä.

Matti Vanhanen: Meidän on ymmärrettävä, että lehmät aiheuttavat päästöjä.

Published in: on 18 lokakuun, 2009 at 9:52 am  Comments (13)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2009/10/18/matti-vanhanen-suurmiesten-jalanjaljissa/trackback/

RSS feed for comments on this post.

13 kommenttiaJätä kommentti

 1. Minusta tämä on uskomattoman järkevää:

  Helsingissä on epäilty kymmeniä vuosia, että asunnottomuudesta ja muista sosiaalisista ongelmista kärsiviä ihmisiä lähetetään muualta maailmasta Helsinkiin. Näyttöä tästä ei ole kuitenkaan ollut.

  ”Jos tapaus pitää paikkansa, minun kommenttini ei ole painokelpoinen. Tämä ei ole hyväksyttävää”, Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Paula Kokkonen (kok) sanoo.

  Hän vaatii muilta mailta reilua peliä. Muidenkin on kannettava osuutensa.

  ”Yritämme rakentaa hyvät palvelut. Emme tee sitä tietenkään sitä varten, että houkuttelisimme muualta maailmasta tänne Helsinkiin kaikki, joilta puuttuu jotain.”

 2. Poliisiylijohtaja Mikko Paatero opastaa Ilta=Sanomien lukijoita Singaporesta palattuaan, että Suomessa asiat ovat vielä suhteellisen hyvin:

  – Suomi on yhä rikollisuuden suhteen lintukoto, sanoi kansainvälisen rikospoliisijärjestön Interpolin kokouksesta Singaporesta juuri palannut poliisiylijohtaja Mikko Paatero Ilta-Sanomille.

  – Erityisesti terrorismi, lapsiin kohdistettu pedofilia ja laajat tietokonerikokset ovat suuressa maailmassa tällä hetkellä pahasti huolen aiheina, sanoi suomalaisvaltuuskunnan puheenjohtaja Paatero.

  Pohditaanpa, onko meillä ja Paaterolla mitään keinoa estää tai edes lykätä tuollaisen rikollisuuden leviämistä Suomeen? Onko jossain päin maailmaa kulttuuri, jossa terrorismi ja pedofilia hyväksytään ja että terroriteot ja pedofilia ovat arkipäivää? Jos, on, kuka sen saa sanoa ääneen?

  Nimimerkki Unto Osmo Soininvaaran blogissa 2.4.09 klo 11:03:

  Islamilaisten lapsiavioliittojen tai lasten kanssa harrastetun seksin kutsuminen pedofiliaksi…on loukkaavaa, koska sillä pyritään esittämään käytännön olevan rikollinen mitä se ei islamilaisen lainsäädännön mukaan ole.

  Vaiko nimimerkki Jussi omassa blogissaan:

  …on kai yhtä lailla paikallaan kutsua 1400 vuotta sitten elänyttä lapsenraiskaajaa lapsenraiskaajaksi.

 3. Ave,
  Tämä on mykistävää….!
  Buaa-aa-hah-aaa…………..!!

  Voi pirulauta, kun alkoi naurattaa, aivan vedet silmissä täällä naureskelen.

  Siis muistakaamme aina paska-masan viisaus:
  ”Meidän on ymmärrettävä, että lehmät aiheuttavat päästöjä”.

  Kumitonttu: hyvä kun otat tämän viiltävän peitellyn totuuden taas esiin. Eiköhän tässä ala ihmisten silmät vähitellen avautua tälle yhden uskonnon puuhastelulle, he ovat siis terroristeja ja lapsennussiojoita.
  Parabellum.

 4. Masa haluaisi lisätä päästöjä lämmittämällä Helsinkiä haloilla.

  Masan johtama hallitus kokee rasismin suomalaisen yhteiskunnan suurimmaksi ongelmaksi:
  http://www.om.fi/Etusivu/Valmisteilla/Lakihankkeet/Rikosoikeus/1243789999045

  Masan politiikka on kiteytynyt tuohon sanomaan lehmän flatuksesta.

  Hienoa Suomi: olet saanut ainakin tarpeeksi Matteja:
  http://kullervokalervonpoika.wordpress.com/2009/10/18/identtiset-kaksoset-18-10-2009/

 5. Olemme saanneet johtajan joka selkeästi kokenut Valaistuksen.

 6. Sitä äkkiä luulisi kyllä, että sosiaalisen ja taloudellisen kriisin partaalla hoippuvan maan PM;llä olisi agendan kärjessä jotain muuta kuin nautaeläimen suolikaasujen koostumus.

  Elämme hullua aikaa.

 7. Minusta päivän paras oli tämä kommentti, että Matin mielestä hänen asemansa on vahvempi kuin koskaan hänen pääministeriurallaan.

  En tiedä mitä se syö, mutta voisin ottaa samaa.

 8. […] Suomessa ei liene kuitenkaan hätää, eiköhän Masa ehdi suurempien ajatusten lomassa myös yhden anteeksipyynnön esittämään. (Kiitokset veli Octaviukselle, joka tarjosi […]

 9. Nyt oli parahin Octavius paras postaus pitkään aikaan. Purskautin kahvit pöydälle lukiessani Masan kommentin! 😀

 10. Ei taaskaan mitään järkeä.

  Pitäisi käyttää vähemmän maitoa ja lihaa.

  Muistanpa joskus lukeneeni, että Kiinassakin juodaan maitoa. Vaikka Kiina mikään maito maa olekaan.

  Matilla on matti kukkarossa tiedon kanssa. Kiinalaiset saastuttaa tuplasti enemmän, eikä Suomen vähennyksillä nyt mitään merkitystä ole.

 11. Näin se on, elämme hullua aikaa, ei voi muuta todeta.
  Pillu-masa hourii jotain helvetin lehmän pierujuttua ihan vakavana, ja isot oikeat asiat on edelleen hoitamatta.
  Paikallishyysärissä oli tänään hiano kirjotus tästä suuresta lauta-masan aivopierusta, eli me härmäläiset kuulemma tulevauudessa syömme kaalia, papuja ja ahventa…

  Ei siinä mitään, hyviä ne on kaikki, mutta jos tämä en se päämenuu jatkossa, voi tulla muutama kirosana muiltakin suomalaisilta miehiltä kuin minulta.

  pesä69-masa siis todella lausuu, että hänen asemansa on vahvempi kuin koskaan??? Tä?

  Kuinka voi joku olla noin vitun ulkona todellisuudesta, siis niin totaalisen ulkona, että oikein alkaa pelottaa, että onko sillä kaikki ruuvit oikeasti tallessa päässä? Dsiisus…

  Niinpä veli Octavius, elämme hulluja aikoja.

 12. Kumitonttu: Kyllä, asiat ovat suhteellisen hyvin (vielä ainakin) Suomessa myös verrattuna Afrikkaan jossa itse sain kunnian tallustella melkein kaksi vuosikymmentä; niinikään ählyjen terrorismi, pedofiilirikokset kuin myös tietokantoihin kohdistuneet huijaukset ja hakkeroinnit/rikokset ovat todellakin häviävän pieni määrä Suomessa verrattuna Afrikkaan, puhumattakaan murhien ja raiskausten määristä… mutta karu totuus on se että olemme pikku hiljaa ottamassa kiinni Afrikkaa kuin myös mm. Singaporea näissä tilastoissa, kiitos meidän mokuttajien ja heidän uskonsa mukana tuomien rikastuttajien.
  Pompeius, olen samaa mieltä: elämme hulluja aikoja- joskus aikoinaan 60- ja 70-luvulla meillä oli oma katras kommunisteja ja stalinisteja jotka omissa huuruissaan uskoivat vakaasti siihen että sosialismi ja kommunismi oli oikeasti maailman (ja varsinkin Suomen) pelastus jollain ihmeen lailla; no myöhemmin nämäkin puupäädorkat huomasivat ettei sellainen järjestelmä tule koskaan toimimaan käytännössä, joten ihan pikkuhiljaa hissukseen kaikki ne himokommarit ja kovaksi keitetyt stalinistit ikäänkuin painuivat ”maan alle” ja myöntyivät jollain tavalla sen perestroikan myötä demokraattisempaan suuntaan jne. Lopputulos oli se että nykyäänkin kukaan niistä ”aateveljistä” ei uskalla kuiskauksellakaan myöntää että olivat jossain vaiheessa mukana ko. hulluudessa.
  Sama tulee käymään kaikkien mokuttajien ja mamunhalaajien kanssa- jossain vaiheessa nekin huomaavat että se mokutus on loppujen lopuksi vain suuri valhe ja silmänlume, se ei tule koskaan toimimaan sen enempää Suomessa kuin muualla Euroopassakaan ja se ”rikkaus” mitä ne itse ovat paasanneet vuositolkulla meille kaikille muille on oikeastaan köyhyyttä kantasuomalaisille vanhuksille, opiskelijoille ja työtätekeville veronmaksajille.
  Ookoo, hyvä että ne tulevat jossain vaiheessa heräämään kiimastaan- mutta pelkään että asiat ovat maassamme siinä vaiheessa pahemmassa jamassa kuin ne koskaan olivat kommunismin sortumisen aikana; täällä tulee olemaan valtava määrä loisia ja rikollisia mamuja siinä vaiheessa kun ne pahimmatkin mokuttajat tulevat järkiinsä, eikä niitä saada täältä pois muuten kuin kovin radikaalisin keinoin- siinä mielessä kommunismi oli vaarattomampi hulluus kuin mokutus, kommunismi ei levittänyt kansakuntia muualle tai sekoittanut niitä keskenään kuten mokutus; senp takia mokutuskiiman jälkiä tulee olemaan paljon vaikeampaa selvittää.

 13. Ronin,
  Kirjotat asiaa, näin se tulee menenään, ja se on aika paska juttu kaikkiaan.
  Taitaa muuten olla niin, että moni näistä kiimakommareista on näitä nykyisiä mokuttajia.
  Mutta, mä en helvetti ymmärrä, että miksi niitä on niin paljon? Ja miksi kepu ja kok ovat tämän touhun takana myös? Miksi media hyysää tätä paskaa?
  Siis, voiko näin helvetisti olla todella aivotonta paskasakkia tämä maa täynnä?

  Kovaa suoraa totuuttaa tulee olemaan se, että ns. suojeluskunnat syntyvät pikkuhiljaa, ja alkavat toimimaan, koska aivan selkeästi virkavalta ei tätä paskaa tule saamaan aisoihin. suoli, euroopan turvallisin valtio 2015…! Siis, joku hourii tosissaan tällaistakin sontaa tässä tilanteessa, mutta se onkin peiteoperaatio kaikelle tulevalle paskalle.

  Kuten täälläkin plokissa ollaan todettu, elämme hulluja aikoja. Nyt pitää harjoitella oikeita asioita ja tehdä oikeita tekoja…
  Parabellum.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: