Mikko Alestalo veti pohjat

Ilmastokeskustelu on saanut myös Suomessa tuulta – tai pitäisikö sanoa hirmumyrskyä – purjeisiinsa.

Maallikko voi vain ihmetellä faktoja, jotka kertovat, että vastoin esitettyjä ennusteita merivesi ei ole lämmennytkään, Jäämeren jääpeite ei ole kokonaan sulanut, ilmasto on viilentymässä ja hurrikaanien määrä ei olekaan kasvussa. Virallisen totuuden käyttämät ilmastomallit tuottavat taas ennusteita, eivät faktoja, ja malleja eivät taida ymmärtää edes niiden laatijat.

Ottamatta mitään kantaa siihen, kuka on oikeassa, on selvää, että väite ihmisen aiheuttamasta ilmaston lämpenemistä on tavattoman vaarallinen kahdella tasolla.

Toisaalta se hämärtää sen yksinkertaisen faktan, että maapallon kestokyvylle merkittävimmän uhan muodostaa hillitön väestönkasvu.

Toinen jokaista meitä koskettava vaara on virallisen totuuden julistajien poliittinen tahto rajoittaa yksilönvapautta ja siirtyä kohti totalitarismia.

Niin tai näin – keskustelun pohjat on nyt nähty. Ilmatieteen laitoksen pääjohtaja, professori ja lintuharrastaja Mikko Alestalo ruttasi välillisesti erään melko arvostetun tieteellisen instituution tieteellisen kokeen ja siitä johdetun väitteen seuraavasti:

’Sen takia onkin erikoista, että on muutamia jäänteitä, jotka linnoittautuvat vanhoihin teeseihinsä.’  Linkki.

Tämä jäänne on siis MIT:n professori R.S. Lindzen, jonka väitteet Alestalo olisi hyvin voinut runtata faktoilla maanrakoon ilmeisesti niin halutessaan. Jostain minulle käsittämättömästä syystä Mikko ei halunnut sitä tehdä.

MIT:llä on historiassaan 63 tutkijoilleen myönnettyä Nobel-palkintoa, joka on kohtuullinen suoritus vanhoja teesejä toistelevilta jääsköorganisaatiolta. Ilmatieteen laitoksen tutkijoilla en ainakaan toistaiseksi tiedä Nobel-palkintoja olevan.

Lindzenillä CV kattaa 235 julkaistua tutkimusta. Mikko Alestalon julkaisuluetteloa en löytänyt, mutta sen sijaan hän on esitelmöinyt Aktuaariyhdistyksen kehittämissäätiön syysseminaarissa vuonna 2005 aiheesta Aktuaari ja ilmastonmuutos.

Advertisement
Published in: on 10 marraskuun, 2009 at 4:10 pm  Comments (9)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2009/11/10/mikko-alestalo-veti-pohjat/trackback/

RSS feed for comments on this post.

9 kommenttiaJätä kommentti

 1. 😀

  Mielestäni juuri tuo Lindzenin tapaisten tutkijoiden älytön leimaaminen hörhöiksi vie uskoa koko aiheeseen.

 2. Mun mielestä pitäis säätää lailla pakolliseksi sellainen digipoksi, johon ladataan rahaa kortille niin kuin matkalippuun. Sitten Yle hinnoittelisi ohjelmat, ja jos joku haluaisi katsoa esimerkiksi tuollaista voodoota kuin tuo eilinen ilmastonmuutosta kritisoiva muka-ohjelma, niin joutuis maksamaan esimerkiksi 20-30.000 euroa haittamaksua siitä, että viivästyttää pesämasan ja muiden tärkeiden ihmisten visioiden toteutumista. Eiköhän loppuisi jatkuva ilmaston lämpenemisen (vai -muutoksen?) vastainen kitinä.

 3. On vähän vaikeaa sanoa tosta ilmastomuutoksesta mitään, kun ei tieto riitä. Jotenkin vaan alkaa kallistua sille linjalle, että taitaa tosissaan olla huuhaata koko homma.

  Olisko kyse siitä, että joka sukupolvella pitää olla oma höhläämisensä? Oman sukupolveni (kai yksi monista) oli tämä ydinaseeton Pohjola. Veikkaan, että Octavius on suurinpiirtein samaa ikäluokkaa kuin minäkin, joten muistat, kun aktivistit keräsivät nimiä Ydinaseeton Pohjola-adresseihin ja muutenkin siitä kovin vaahtosivat. Ydinaseettoman Pohjolanhan piti kattaa Skandinavian maat, joissa ydinaseita ei ollut muutenkaan, mutta tietty Kuolan niemimaa, jossa oli valtava ydinasekeskittymä jätettiin asian ulkopuolelle.

  Minähän silloin, nuorena miehenä, kysyin adressin kerääjiltä, että eikös teidän mielestä asiassa ole jonkunnäkönen ristiriita, mutta naamanmutrua tuli vaan vastaukseksi. Ehkä se oli jotenkin siistä olla sillai tiedostava.

  Liekö samasta asiasta nyt kyse, mene ja tiedä?

 4. Ilmastonatsit yrittävät alistaa meidät ajattelevat kansalaiset fasistiseen paskahouruunsa.
  Koneisto on jo viritetty mokuttamisen kautta, viutn kätevää. Sama paskasakki siis kusettaa median avulla suurinta osaa puusilmä-kansaa, sehän tunnetusti uskoo mitä vaan mediasta tulee ulos.
  Totalitarismi on nurkan takana, ja kohta lukee mädättämöjen portin päällä: Klima Macht Frei!

 5. Meikäläisen kohdalla tilanne on aivan prikulleen sama kuin Yrjölläkin. Tieto tämän asian suhteen ei perehtymisen vähäisyyden vuoksi riitä, mutta pelkkä keskustelun seuraaminen on alkanut kallistaa pään sisäistä vaakakuppia siihen suuntaan, että melkoisesta huuhaasta taitaa tosiaankin olla kyse.

  Jo se että Virheä Lanka kirjoittaa tavallisen ylimieliseen tyyliinsä ”ilmastoänkyröistä” ja käyttää asiantuntijana äijää joka haukkuu Lindzenin kaltaisia tutkijoita hölmöiksi, riittää melkoisella varmuudella todistamaan koko homman huuhaaksi.

 6. Al Gore taisi olla se ilmaston uusista tuulista maksettu saarnaaja, joka ilosanomaa suomaisten keskuuteen aikoinaan toi.

  Se kun tuppaa olemaan niin, että jenkkien teot maailmalla ei kestä kriittistä tarkastelua, niin täytyy muidenkin maiden ryhtyä toistelemaan ilmaston muutoksen ihmeellisyyksiä.

  Varsinkin vihreiden C02-kommentit ihmetyttävät. Kohta kaiketi säädetään pierullekin jokin CO2-standardi. Pyörän kumit ajossa vielä toistaiseksi ainakaan eivät tuota mittään vaarallista ilmakehään.

 7. Olikohan se ensin se pelottelu, että rikkipäästöt on kamalia. Kuoleman piti korjata.

  Sitten taisi olla jääkauden uhka. Kuoleman piti korjata.

  Nyt tulee tulvat ja ilmastopakolaiset.

  Raamatullisista vitsauksista taitaa puuttua ainakin heinäsirkat. Vai korvautuukohan ne citykaneilla?

  Mutta tämä Aktuaari ja ilmastonmuutos alkoi jo hipoa absurdiuden rajoja. Miksi ei Siniset avaruusmyyrät ja ilmastonmuutos? Vaadin selitystä.

 8. Itseasiassa Ilmatieteenlaitoksen tutkijoista löytyy henkilöitä ketkä ovat olleet osana suurempaa yhteisöä vastaanottamassa nobel-palkintoa vuonna 2007. Eli tällöin IPCC sai Nobelin ja mukana oli tutkijoita Suomestakin.

 9. noobeleista: olet oikeassa, mutta kyllä sen noobelin sai IPCC järjestönä. Näin tulkitsen.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: