Vihreiden talouspoliittisista linjauksista

Ville Niinistö lanseerasi uuden merkittävän argumentin nykyisenkaltaisen maahanmuuton puolesta keskustelussa Maria Lohelan kanssa 5.10.2009:

’Ruotsissa 70 prosenttia väestöstä on sitä mieltä, että maahanmuutto on ollut Ruotsille  hyvä asia. Ruotsalaiset seisoo aika vahvasti tämän maahanmuuttopolitiikkansa takana. Ruotsalaiset yritykset on saaneet hyvin paljon lisää kansainvälistä kauppaa niihin maihin, joista maahanmuuttajia on Ruotsiin tullut.

Argumentti vaatii tarkemman tarkastelun ainakin seuraavista syistä.

 • Väite lienee ensimmäinen oikea reaalimaailmasta peräisin oleva fakta, joka ei ole mitään uskonnollista huttua tyyliin monikulttuurionrikkaus.
 • Väitteen esittäjä on Vihreiden avainpoliitikkoja ja suurella todennäköisyydellä tuleva ministeri.
 • Jokainen näkee päivittäin ympärillään, mitä reaalinen maahanmuutto Afganistanista, Irakista ja Somaliasta Suomen sosiaaliselle ja taloudelliselle rakenteelle merkitsee, joten on terveellistä saada raikas positiivinen näkökulma sen vastapainoksi.
 •  Suomi on nopeasti ajautumassa taloudelliseen katastrofiin. Hallitus odottaa epätoivon vimmalla edes jotain valonpilkahdusta taloudesta ja puhuu kasvun versoista. Olisiko tässä kaivattu uusi kasvualue, joka toimisi talouden veturina? Tästähän Ville Niinistö on varma. Hänhän on myös esittänyt Turun kaupungin talouden virkistämiseksi ystävyyskaupunkisopimusta Somalian Hargeishan kanssa.

Lienee kohtuullista, että kansainvälisen kaupan tarkastelun kohdemaaksi valitaan Somalia, koska maasta tulleita on ollut Suomessa jo parikymmentä vuotta. Lisäksi Somaliaan on investoitu vuosien varrella kehitysapua kymmeniä miljoonia euroja, joten terveenä oletuksena voidaan pitää, että Ville Niinistön esittämä argumentti voidaan todistaa Suomen ja Somalian välisen kaupan volyymeillä.

Vuonna 2007 oli tuonti Somaliasta Suomeen huimat 120 euroa ja vuonna 2008 volyymi nousi jo ällistyttävään 1 890 euroon. Vastaavat vientiluvut olivat 96 106 (2007) ja 91 947 (2008). Kaupankäynnin kokonaisvolyymi oli siis hienoisessa laskussa. Suomen viennin ja tuonnin kokonaisvolyymi vuonna 2008 oli 128 miljardia euroa, josta siis Somalian osuus oli muikeat 0,000000718335937 %.

Kun tekee rohkean oletuksen, että kauppa Somalian kanssa vilkastuu 10 % vuodessa muiden maiden kanssa käytävän kaupankäynnin pysyessä ennallaan, kestää täsmälleen 393 992 vuotta ja neljä kuukautta, että kauppa Somalian kanssa vastaa edes heidän tämänhetkistä osuuttaan Suomen väestöstä.

Täytyy kyllä myöntää, että Vihreiden talouspoliittiset linjaukset ovat kohtuullisen pitkäjänteisiä.

Mainokset
Published in: on marraskuu 13, 2009 at 4:06 pm  Comments (13)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2009/11/13/vihreiden-talouspoliittisista-linjauksista/trackback/

RSS feed for comments on this post.

13 kommenttiaJätä kommentti

 1. Khattia kans.

 2. Ota huomioon khatin lisäksi muutkin virallisen tuonnin ulkopuolella olevat erät perheenjäsenistä tonnikalapiiraisiin. Se, ettei tätä voi numeerisesti todentaa ei tarkoita sitä, ettei kauppaa olisi erittäinkin laajalti. Tähän täytyy vain USKOA, samoin kuin siihen, että erityisesti ulkomaalaisasioissa kaikki kääntyy parhain päin, tilastot valehtelevat tai niitä tulkitaan valheellisesti ja ihmiset mahdollisimman erilaisista yhteiskunnista tuovat uutta virkistävää näkökulmaa tähän tylsään härmäläiseen ”juodaan tonkka kiljua ja piestään sitten vaimo” -epäkulttuuriimme.

  Itse asiassa muutamia taloudellisen toiminnan lohkoja on, joissa suomalaiset voisivat viedä osaamistaan/käydä kauppaa somalien kanssa:
  1) Asekauppa. Somaliassa on tiettävästi käynnissä aseellinen konflikti, mutta törkeällä tavalla somalikulttuuria loukkaavasti meidän valtionjohtomme pitää kiinni typeristä kv. sitoumuksista, joiden mukaan konfliktialueille ei viedä aseita. Esim. DDR:n T-72:t ja ”Lissun-kiinalaiset-kalasnikovit-joilla-ei-osu-ladon-seinään-edes-ladon-sisältä-ampuessa” olisivat mainio myyntiartikkeli. Puhumattakaan suomalaisesta tuotannosta.
  2) Elämysturismi. Venäläiset ovat jo huomanneet, että länsimaiset turistit maksavat maltaita päästäkseen metsästämään merirosvoja Somalian rannikolle. Suomalaiset mukaa pisneksiin!
  3) Keksi omasi.

  Eli kyllä tuolla ihan varteenotettavia taloudellisia tilaisuuksia löytyy, kunhan pitää huolen siitä, että hoitaa asiat moniarvoisen kulttuurin lähtökohdista eikä turhaan tuijota kaiken maailman etiikan tms. lällätyksen perään.

 3. Aamen…

 4. Jaa-a, että tuonti ihan 1.890 euroa. Kyllähän siinä sievoinen summa päivää kohden tulee. Pitäisköhän tässä alkaa vähän korjata asenteitaan?

 5. Olet väärässä, ainakin jos 10% kasvu tulee kasvun päälle. Tällöin päästään 132 miljardiin euroon jo 150 vuodessa. Suomi voisi siis yli kaksinkertaistaa viennin ja tuonnin kokonaisvolyyminsa huolehtimalla kansainvälisistä velvollisuuksistaan! Tupauunojen vastaväitteet eivät auta reaalipolitiikan edessä.

 6. Ave,
  Hamppujengi on taas alkanut soittamaan tätä paskalevyään.
  Kehtaavat saatana jauhaa tuota samaa helvetin paskaa, taas, aina ja ikuisesti!
  Tuontia somaliasta… hah.

  Nyt kun ei ole paskankäryisiä munauksia taas tehty polittikkojen toimesta tässä kuussa, niin sitten alkaa jälleen mediassa tämän genren jauhaminen.
  Voin vaan jälleen kerran todeta, että nämä

  Mokuttajat ovat kaikki täysiä luuseri-paskoja ja voisivat suksia vittuun.
  Parabellum.

 7. Kiitos kommenteista.

  Ehkäpä Villen visioma Somalian tulevaisuus on meidänkin kohtalomme. Kaikki Jumalat vain siltä ainakin lapsiani varjekoon.

 8. Ykä: siis ulkomaankauppa yhteensä oli 1890 euroa, josta tuontioli 170 euroa. Toukokuussa.

  Ok – myönnän, en ole ottanut laajamittaista khatin tuontia Suomeen. Ongelma on vain tilastointi.

  Suurin osa khatista tulee Britannian kautta. Sisäpiiri-infona voin kertoa, ettei siihen kiinnitetä (kulttuurisista syistä) mitään mielenkiintoa rajalla.

  Voimavaroista pensasruohoa märehtimällä Kultamuniksi, kai se on jokin suunnitelma sekin.

 9. Sisäpiiri-infona voin kertoa, ettei siihen kiinnitetä (kulttuurisista syistä) mitään mielenkiintoa rajalla.

  Joo, Tullin osalta noin, mutta Tulli on muutenkin vain keskittynyt kahteen asiaan: tuoteväärennökset ja Venäjän transitokauppa. Paha pelko on se, että tämä kaapattu Arctic Sea ei joutunut Suomessa edes rutiinitarkastuksen kohteeksi, kun sen riskiluokitus tippui päivää ennen sen Suomeen saapumista nollaksi. Herättää tietysti kysymyksiä, lahjooko Venäjältä joku Tullia vai onko Tullin tietotaito noin huonoa. Kuvaavaa on joka tapauksessa se, että Israel ei antanut Suomelle tietoa.

  Rajavartiolaitos kyllä seuraa noita khatteja ja muita rikastamisen muotoja. Rajavartion virkamiehet ei vaan oikein voi toimia ”avoimesti”, kun Viljanen on puikoissa.

 10. Olet unohtanut laskelmissasi ottaa huomioon rahanvienti teollisuuden kokonaan. Turvapaikan hakijat lähettävät 400 euroa kuukaudessa vanhaan kotimaahansa. Lisäksi kaikki muutkin uussuomalaistet lähettävät sosiaalituista asumis- ja muiden elinkustannusten jäkeen jäävät ylimääräiset noin 400 euroa. Osmokin on sanonut että kaikki suomalaiset eivät pystyi siihen. Jos somaliperäisiä henkilöitä on esim 20000 kpl suomessa niin siitähän tulee vuodessa jo 96 miljoonaa euroa. Kun nyt olet todistetusti hyvä matikan opettaja ja integrointi matikka on hallinassa niin laske minä vuonna rahanvienti teollisuus kasvaa suomen suurimmaksi vientialaksi ohi konepaja- metsä- ja bittiteollisuuden kun syntyvyys ja kuolleisuus otetaan huomioon.

  Olisko mahdolista täyttää pakolais kiintiöt jenkkiperäisillä henkilöillä? Jenkeissä ei käy nokian kännykät kaupaksi. Saatais vienti vetämään sinnekkin päin.

 11. ’Kun nyt olet todistetusti hyvä matikan opettaja ja integrointi matikka on hallinassa niin laske minä vuonna rahanvienti teollisuus kasvaa suomen suurimmaksi vientialaksi ohi konepaja- metsä- ja bittiteollisuuden kun syntyvyys ja kuolleisuus otetaan huomioon.’

  Loistava pointti. Tätähän Vihreät myös mainostavat. Äkkiä laskettuna Western Unionin kautta Afrikkaan virtaavat sosiaalituet nousevat Suomen viennin ylitse 15 vuodessa.

  Mahtavaa! Pestään lisää paitoja! Pestään toistemme paitoja ja hyräillään stalinistien tunkkaisia hymnejä! Eläköön Ultra Bra, Ville ’päästökauppa’ Niinistö ja kaikki tunkion stalinistit! Heil Otto Ville Kuusinen! Heil Sinnemäki! Heil!!!

  Vakavasti ottaen on muuten aika hassua, että Western Unionin konttorit seuraavat jostain käsittämättömästä syystä Suomeen perustettavia vastaanottokeskuksia.

  Sattuma varmaan, luulen ma.

 12. Ave,
  Parabellum viikonlopun treeneistä…
  Jees, RVL ei voi toimia, kun on viljanen puikoissa?
  Kuvastaa hyvin, kuinka saatanan olematon porvari-sisäministeri täällä on!
  demarit/demla vie sitä kuin paskasankoa, ja meitä, vituttaa.

  Ai vittu, kun kätevää tämä mokuttajien logiikka, tukea vaan sinne afrikkaan ja konteittain neekeriä tänne, on hienoa!

  Niin, ja ääriviherpunikki-puolue on sitten tulossa…
  heillä on agendalla vallankumous!?

  Mitähän tapahtuisi, jos esimerkiksi PS laukoisi, että heillä on agendalla vallankumous!
  Soini olisi varmaan samana päivänä raudoissa…
  Siis, parabellum.
  -P-

 13. Tämän väitteen yleishyödyllisyys perustuu samaan todellisuuteen kuin se kuuluisa väite, että i(l)lman somaleiden maahanmuuttoa Suomessa ei olisi somalin kielen tulkkeja.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: