USA ja Kanada: kotouttamisen tulokset?

Ritva Viljasen johdolla SM on valmistellut pikavauhtia maahanmuuttajien kotouttamiseen tähtäävän lain. En käy sen sisältöä tässä läpi, mutta se sisältää kolme kappaletta erilaisia polkuja.

Ritvan työryhmä on vieraillut Kanadassa, tuossa lännen ihmemaassa, jossa kotouttamisen on hoidettu saatujen tietojen mukaan suorastaan esimerkillisesti ja josta mallia on nyt haettu. Vastassa olleet viranomaiset olivat iloisia ja avuliaita. Pdf-muodossa mukaan saatu kalvopakettikin oli positiivista sanomaa täynnä ja pallukat, nuolet sekä prosessikaaviot olivat väritetty eloisasti. Ratkaisun avaimet kaikkein ongelmien ehkäisyyn on siis löydetty.

Johanna Suurpää otti 19.11.2009 Hommafoorumin tentissä asiaan myös kantaa seuraavasti:

Esimerkiksi USA:ssa somalit ja muslimit yleensäkin ovat keskimäärin hyvin integroituneita. Olennaista on se minkälaiset mahdollisuudet mm. työllistymiseen ja muutenkin osallisuuteen yhteiskunta käytännössä tarjoaa.

Koska satunnaisella bloggaajalla ei ole aikaa tehdä laajamittaisempaa sosiologista tutkimusta Pohjois-Amerikassa, täytyy kirjoittajan valitettavasti tukeutua esitettyjen väitteiden todenperäisyyden varmistamiseksi erittäin lyhytmuotoiseen (=yhteensä 10 minuuttia) tiedonhakuun. Tulokset ristiintarkistettiin (tosin täysin ilman mitään tieteellistä tms. validia pohjaa) vielä satunnaisilta keskustelupalstoilta. Lisäksi asiaan on saatu katutason infoa Kanadasta. Pahoittelen lähdepuutteiden vuoksi siksi syvästi, mikäli tulokset ovat täysin harhaanjohtavia.

Sivuhuomiona voi tietysti todeta, että USA:n ja Kanadan pompsahtaminen kotouttamisen mallimaiksi on koomista. Maathan ovat vihervasemmiston maailmankuvassa kaiken pahan alku ja juuri, mutta nyt tässä yhdessä asiassa ne ovatkin yhtä-äkkiä mallimaita. Kyyninen voisi tietysti todeta, että maat sijaitsevat tarpeeksi kaukana. Aikaisemmin esikuvina toimineiden Ruotsin, Hollannin tai Englannin esimerkkejä ei oikein enää niiden irvokkuuden vuoksi voi käyttää – lopputulos kun on aivan liian monen todettavissa omin silmin.

USA:han ja Kanadaan on saapunut noin kymmenen vuoden aikana yhteensä arviolta 200 000 somalia – lähes kaikki pakolais/turvapaikanhakija-statuksella tai vastaavalla. Suurimmat somalikeskittymät Pohjois-Amerikassa sijaitsevat Kanadan Torontossa sekä Twin Cities:ssä (Minneapolis ja St Louis).

Nopeasti haettuna Minneapolisin somalitaustaisista 65 % on työttöminä. Hmmm – vaikuttaa huolestuttavalta. Entä kotouttamisen tulokset, miten ympäröivään yhteiskuntaan ja sen sääntöihin integroituminen onkaan sujunut? Mihin kolme kultaista valoa hohtaneet polut ovat johtaneet?

Alle minuutin kuukkeloinnilla löytää seuraavat uutisotsikot (kaikki kahden viime vuoden ajalta):

 • Somali kids need help to avoid gangs, new report says.
 • Minneapolis struggles with rise of Somali gangs.
 • Are Somali teen gangs a growing issue in Minneapolis?
 • Minnesota Neighborhoods Struggle With Rise of Somali Gangs.
 • Are Minneapolis Taxi Fares Going To Support Al-Qaeda?
 • Toronto struggles with rising gun violence.
 • Cops take aim at street gangs.
 • Police on the trail of attackers shown in YouTube video. 
 • Mayor speaks out against Toronto gun violence.
 • Minneapolis focuses on Somali killings.

Kyllä se siitä lähtee.

Sen äärimmäisen pienen todennäköisyyden varalta, ettei uusi suunniteltu kotouttamisen polkuverkosto toimisikaan, suosittelen seuraavaksi ottamaan mallia Zorgon-planeetalta, jossa on saatu hyviä kokemuksia klingoneiden integroimisesta. Zorgon sijaitsee Tukaanin tähdistössä Pienen Magallenin pilven Linnunradasta katsottuna oikeassa reunassa noin kello puoli kolmessa.

Ennen kaikkea suosittelen ja edellytän SM:n Ritva Viljasen työryhmän matkustamista paikan päälle. Planeetta sijaitsee 210 000 valovuoden päässä maasta.

Mainokset
Published in: on marraskuu 20, 2009 at 4:15 pm  Comments (10)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2009/11/20/usa-ja-kanada-kotouttamisen-tulokset/trackback/

RSS feed for comments on this post.

10 kommenttiaJätä kommentti

 1. Ennen kaikkea suosittelen ja edellytän SM:n Ritva Viljasen työryhmän matkustamista paikan päälle. Planeetta sijaitsee 210 000 valovuoden päässä maasta.

  Sait hymyn karehtimaan kanssabloggaajan huulille.:)

  Jokainen joka kaipaa americanaa ja sikäläistä monikulttuuria, voi puolestani hipsiä sinne rapakon taakse – ja pysyä siellä.

 2. Kiitos nauruista. Tekee hyvää tähän sikalentsun rienaamaan tomumajaan hiukka nauraakin. =)

 3. Hannekselle paranemisia. Ei se kestä kuin 7 päivää tai vaihtoehtoisesti viikon.

 4. Oho,
  Vai on paskahyysärit alkaneet ihannoimaan USAa ja Kanadaa…?
  Aivan oikein analysoit, liian moni on jo täällä tajunnut, että ruåtsi on täysin viturallaan mokuttamisesta ja muut tulee heti perässä eussa.

  Oho, vai on vesipää ollut hommassa hyysättävänä, alkaa olla säälittävää touhua sielläkin… ?

  Tuo Zorgon-planeetta jupina oli ihan osuva, hah!

 5. Joku Jonskun kioskin lukuisista ylipäätarkastajista varmaan seurailee työkseen tätäkin blogia, notta ei tarvinne erikseen käydä hieromassa.

  Huvitti tosiaan jo legendaarisessa ”prässiklubissa” kun äeentinen stalinisti Salmen tärisi Yhdysvaltojen monikulttuurin hienoutta. On ne maailmankirjat sekasin, on. DDR:n ja Neukkulan kaatumisen jälkeen nämä kotoperäiset ei tunnu oikein tietävän mihin nojata. Mao meni jo, Kuuba on romanttinen, mutta vähän nolo sekin. Kimmo L. Jonkkilaa ne itsekään ei oikein korkealle noteeraa.

 6. Kiitos Octavius.

  Sampo pamautti potin työvoimapulakirjoituksellaan, mutta olisiko sinulla aikaa ja halua paneutua tähän huijaukseen – ilmastomuutos. Asiasta kerennyt jo Korholakin olemaan kovin huolestenut. Itselläni tuo kielitaito laittaa rajoituksia paneutua – ja toki tämä possutautikin

  http://piraattiliitto.org/uutiset/2009/11/climategate-levisi-maailman-mediaan-tama-ei-ole-savuava-ase-vaan-sienipilvi

 7. Tuosta ilmastonmuutoksesta kirjoittamaan on minua paljon parempia asiantuntijoita.

  Jos nuo uutisoidut vuodot pitävät paikkansa, on tuo länsimaisen modernin tieteen kaikkien aikojen suurin huijaus. Voittaa jopa Piltdownin ihmisen.

 8. En epäile yhtään etteikö olisi totta nuo vuodot. Jotenkin se pitäisi saada laajempaan tietoon, sillä olen aivan varma, että kotoinen valtamediamme ei asiasta tule hiiskumaan juuri mitään, jos edes yhtään.

  Sama koskee salassa käytäviä ACTA-neuvotteluja USA:n ja EU:n välillä. Niistäkin ainoat tiedot löytyy Piraattiuutisista – vuotoineen. Ja niihin uutisiin nähden ei ole ihme Suomessakin tehdyt sensuuri- ja urkintalait nettijuttuihin, eikä niiden kiristyskaavailut.

  Ei vain ole taitoa allekirjoittaneella kirjoittaa noista.

 9. Saa sitä somaleja paljon rahdata ympäri maailmaa, kun ei olla ratkaistu ongelmia. Ei Somalia mikään valtio ole ollut 18 vuoteen.

  No ei kyllä tästäkään asiasta ole ollut sen suurempaa mölyä, koko asia ollut jo kauan tiedossa mutta on jäänyt pimentoon.

  http://www.piraattiliitto.org/uutiset/2009/11/16-paivaa-viestintasalaisuutta-jaljella-%E2%80%93-taloussanomat-herasi-lind%C3%A9n-kirjaimellises

 10. Kiitoksia taas muistutuksesta. eihän Somalia koskaan ole ollut mikään oikea valtio, korkeintaan joukko keskenään vihaa pitäviä klaaneja, jotka elävät rosvouksilla ja ryöstelyllä. Muut afrikkalaisethan oikeastaan inhoavat somaleja.

  Nyt on taas mukavaa lähteä pienelle eräretkelle suomalaiseen maisemaan pois asfaltin pölystä ja politiikan hajuista, lähes isoveljen ulottumattomiin.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: