Abdullah al-Asiri ja Marja Koivula: Vuoden 2009 Valopäät

Vuosi lähestyy loppuaan ja Octavius-säätiön on aika avata vuosittainen palkintogaalansa. Ensimmäisenä palkintona säätiö jakaa Vuoden 2009 Valopää –palkinnon.

Valintaprosessi ei todellakaan ollut helppo, koska hyviä ehdokkaita on tuhatmäärin. Säätiön hallitus päätyi kuitenkin pitkän harkinnan jälkeen jakamaan tittelin kahden ehdokkaan kesken.

___________

Ensimmäinen palkittava Abdullah al-Asiri, 23, keplotteli elokuussa itsensä sisään paikallista turva-alan yritystä johtavan prinssi Mohammed Bin Nayefin toimistoon. Ruumiintarkastuksessa ei selvinnyt mitään, koska räjähteet oli kätketty al-Asirin takapuoleen. Murhayritys epäonnistui, sillä itsemurhapommittajan keho rajoitti räjähdysvoiman suuntautumista kohteeseen. Bin Nayef loukkasi räjähdyksessä vain kätensä.

Tapahtuman vaikuttavuutta korostaa se, että al-Asiri loi teollaan mm. aivan uuden merkityksen käsitteelle likainen pommi.

__________

Toinen palkinto menee taas Lahteen. Päijät-Häme-lehdessä järjestettiin kysely, jossa kartoitettiin lukijoiden suhtautumista maahanmuuttajiin. Tulokset, joiden mukaan suomalaiset vastustavat murskaavalla enemmistöllä politiikkaa, joka mahdollistaa maahan vyöryvän sosiaaliturvaa etsivän joutoväen määrän jatkuvan kasvamisen, sai eliitin hämmentymään. Tässä toisen Vuoden 2009 Valopää-palkinnon voittajan kommentit tuoreeltaan. Päijät-Hämeen liiton kehittämisjohtaja Marja Koivula:

 • Maahanmuuttajat ovat ratkaisu laman jälkeen lähestyvään työvoimapulaan.
 • Yleensä ihmiset pelkäävät asioita, joita he eivät tunne. Tässä tapauksessa maahanmuuttoa.
 • Suuret ikäluokat eläköityvät ja tilalle tarvitaan työvoimaa maahanmuuttajista.
 • Lisäksi meidän on huomioitava humanitaariset syyt.
 • Olemme vauras maa ja maakunta nykyään, mutta on Suomestakin aikoinaan lähtenyt ihmisiä nälkää pakoon esimerkiksi Amerikkaan.
 • Toivon, että meillä on tulevaisuudessa monikulttuurinen Päijät-Häme.

Säätiön hallitus kieltäytyy hervottoman naurun säestämänä antamasta Marja Koivulan palkitsemisperusteita julkisuuteen.

__________

Onnea voittajille!

Mainokset
Published in: on marraskuu 27, 2009 at 2:13 pm  Comments (15)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2009/11/27/abdullah-al-asiri-ja-marja-koivula-vuoden-2009-valopaat/trackback/

RSS feed for comments on this post.

15 kommenttiaJätä kommentti

 1. Abdullahin aikaansaannoksista on julkaistu kuva.

  http://www.dailymail.co.uk/news/worldnews/article-1218562/Bombers-hide-devices-inside-bodies-Travellers-Europe-face-body-X-rays.html

  Abdullahin täydellisen onnistumisen esteenä oli liian pieni räjähdysainemäärä. Ehkä seuraavaksi kokeillaan naisia samankaltaisiin iskuihin.

 2. Juu naisia voitais käyttää. Näillä lienee kaiken muun hyvän lisäksi kaksinkertainen kapasiteetti kantaa räjähteitä.

  Tuli tuosta Marja Koivulan jutusta taas mieleen, että kun suomalaiset kerran aivan sairaasti pelkäävät maahanmuuttajia siksi, etteivät tunne näitä niin onko nyt niin, että esim. Koivulan olohuoneessa hengailee somalijengi vuorokauden kaikkina aikoina. Selkeesti nää koivulat tuntee kaikki maahanmuuttajat niin vois pyytää niiltä vaikka pientä nimilistaa.

 3. Marja Koivulan siteerausten lähde on YLE.
  http://yle.fi/alueet/lahti/2009/11/nihkea_suhtautuminen_maahanmuuttajiin_kummastuttaa_1134111.html

  Jutun perässä on nuivia kommentteja.

 4. Abdullahin räjähdysmäärän kokoa lienee rajoittanut ns. luonnollinen syy. Al-Qaidan pitää varmaan värvätä jatkossa teroja, joilla on isompi takapuoli.

  Marjan lausuntojen typeryyttä ei ilmeisesti ainakaan kapasiteetti rajoita.

  Marjaan oli säätiö pettynyt, koska lausunnosta puuttui määritelmä. Höh – ihan vaan tavallinen työvoimapula. Missä huutava, kirkuva, karjahteleva, uliseva, hirnuva, massiivinen tai nikotteleva?

  Kysyn vaan.

 5. Tuo P-H-tutkimus ansaitsisi myös kunniamaininnan kouluesimerkkinä, miten tutkimusta EI pidä tehdä.

  Koko kysely oli, peittely-yrityksistä houlimatta, akselilla: Haluan kaikki Afrikkalaiset tänne – Haluan Kaikki ulkomaalaiset 1930-luvun keskitysleireille.

  Kyselyssä niputettiin yhteen sekä sveitsiläinen luonnontieteiden professori, japanilainen tietokoneinsinööri, että kolmannen maailman ”12-v.-eläkeläinen”.

 6. Olen käsittänyt, että luku- ja ammattitaidottomien ihmisten maahanmuutto on Suomelle dogman mukaan kannattavaa ja rikkaus. Tässä piilee suuri taloudellinen potentiaali. Jätetään 90 prosenttia ikäluokasta kaikenlaisesta koulutuksesta paitsi. Siinä säästyisi roimasti rahaa ja saataisiin rikastuttajamaahanmuuttajien veroisia ihmisiä ihan omasta takaa. Säästyneillä varoilla voitaisiin tuoda vaikkapa itäisestä Afrikasta nykyistäkin enemmän luku- ja kirjoitustaidottomia työmarkkinoille taidoiltaan soveltumattomia ihmisiä. Näin voitaisiin myös kotoperäisesti torjua työvoimapulaa, joka alkaa kuulemma heti laman loputtua.

 7. Katainen on ilmoittanut työvoimapulan alkavan 2010.

  Kiire tulee työvoimapulalle.

 8. Ave,
  Hauska juttu, hyvin on nyt jaettu palkinnot. Kukaan ei voi nyt sanoa, että olipas tämä juttu täysin perseestä… 🙂
  Se oli sitä puoliksi, hah.

  Kyllä nämä valopäät yllättävät, ei voi kuin hämmästyä, kuinka saatanan tyhmiä ihmiset ovat, erityisesti tuolla pommiperseiden alueilla, mutta myös täällä.
  Kuinka joku saatanan marja koivula voi olla noin vitun tyhmä? Se vaan on niin, hän vaan on niin vitun tyhmä.

  Viikon paras on juuri tämä, että nyt on määritelty uudella tavalla likainen pommi! Hah! Juttu muuten haisee paskalle… hah

  Nyt vaan joka murjaani pommi perseeseen ja baanalle, sillä se tuleva karjuva työvoimapula torjutaan, asiaa.
  34 päivää työvoimapulaan, osta nippa-nappa.

 9. Myöntää täytyy, että valinta on oikeaan osunut ja varmasti oli paikallaan myös jakaa se arvokas palkinto. Aivan selvää on myös, että valinta on ollut vaikea: ehdokkaita, siis hyviä, on vaikka kuinka paljon.

 10. Tere!
  Onko näillä partaveikoilla uskonnon puolesta sallittua tunkea hanuriin jotain ja antaa sen vielä laueta sinne?
  Muuten kyllä erittäin innovatiivista, ihan mieltä lämmittää! Seuraavaksi noi vois ettiä tyhjää tilaa korvien välistä, kun siellä sitä tuntuis olevan.

 11. Uhh … Suomalaista lentävää lausetta mukaellen: ”pysyy kuin Abdullah Nayefin tuvan seinässä”. Erinomainen valinta.

 12. Niin kuin Pompeius totesi, kerrankin juttuni ei ole aivan perseestä.

  Asiaan liittyen, onko kenelläkään aavistusta minkä kokoinen se työvoimapula on? Tuli vain mieleen, että mahtuukohan se Marja Koivulan takapuoleen?

  Asiaa tietysti helpottaa se, että Koivulan mukaan se ei karjahtele.

 13. #
  Nähtyäni kyselytulokset huolestuin. Sitten totesin kyselyn osoittavan, että työtä riittää. Yleensä ihmiset pelkäävät asioita, joita he eivät tunne. Tässä tapauksessa maahanmuuttoa.
  #

  Mitä kautta Koivula tuntee asiat paremmin kuin ne, jotka eivät asioita tunne. Onko Koivulalla käytössään kritallipallo josta näkee tulevaisuuteen.

 14. On jo niin klisee tuo työvoimapula.

  Sattumalta luin marraskuussa tämän artikkelin aamulehdestä, Koivulahan ei varmasti tälläisiä lue.

  http://www.sampoterho.net/?p=512

 15. Minua vituttaa – siis oikeasti – koko hölinä työvoimapulasta. Suomessa alkaa olla sellaiset puoli miljoonaa ihmistä vailla töitä. Määrä kasvaa koko ajan.

  Sitten saapuu Marja jostain turhakeduunista ja ilmoittaa suuressa viisaudessaan työvoimapulan saapuvan. Jotenkin sairaalla (myönnän) tavalla toivoisin työvoimapulan ulottuvan myös rouva Koivulaan.

  Kaikki tiedämme ettei Marjasta olisi oikeisiin töihin. Ei ne mokutuskulturaattoriduunit oikein kauheasti lisäarvoa tuota.

  No – luotan siihen, että elämä opettaa.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: