Miten vähennän omia hiilipäästöjäni?

Nyt on aika koota ideoita miten itse kukin voi pienillä teoillaan vähentää omia CO2- päästöjään. Oletko itse muuttanut jotenkin käytöstäsi vähentääksesi CO2-päästöjäsi? Kaikki pienet ja suuremmatkin ideat kannattaa jakaa toisten kanssa ja kokeilla niitä itse.

Avaan itse pelin.

__________

Ihmisen uloshengityksestä tulee hiilidioksidia noin 900 grammaa vuorokaudessa. Vuodessa tuotan siis pelkästään hengittämällä 328,5 kiloa hiilidioksidia. Olenkin siirtymässä käytäntöön, jossa kerään kaiken uloshengittämäni ilman muovipusseihin. Yön ajaksi muovipussi vaihdetaan jätesäkkiin, joka kiinnitetään kasvojen eteen jeesusteipillä. Pussit voi sitten sitoa näppärästi kiinni, eikä maailman pahin myrkky pääse karkuun.

___________

Edellä kuvatussa keinossa ongelmaksi muodostuu tietysti se, että muovipusseja kertyy jo viikossa aikamoinen läjä. Testatessani ideaa havaitsin, että jo viikossa asunto oli täynnä pusseja täynnä uloshengitettyä ilmaa. Mikä neuvoksi?

Kehitin tähänkin käytönnöllisen ja helpon ratkaisun. Hiilidioksidia täynnä olevat pussit pilkotaan kirveellä palasiksi. Itse suosittelen työhön Fiskarsin halkaisukirvestä. Pilkkomisella saadaan hiilidioksidi hajoamaan hiileksi (C) ja dioksidiksi (O2 ). Hiilen voi pussittaa ja myydä huoltoasemaketjujen avulla kesän grillaajien tarpeisiin.

Lisäämällä taas dioksidiin 2/3 vettä, eli H2O:sta jätetään se O pois, saadaan H2O2 :sta, joka tunnetaan paremmin nimellä vetyperoksidi. Sillä on taas lähes rajattomat markkinat mm. kantorakettien polttoaineena ja propyleenioksidin valmistuksessa, jota taas tarvitaan mm. elektronimikroskooppinäytteiden valupohjissa. Näillä jalostusprosesseilla saan itselleni merkittävät sivutulot.

Liiketoimintaa on myös helppo laajentaa keräämällä myös muiden perheenjäsenten päästöt talteen. Lasten koulunkäynnin helpottamiseksi suosittelen informoimaan asiasta etukäteen opettajia. Helsingissä tämä käy helposti Wilma-infojärjestelmän kautta. 

__________

Maailmalla on kohistu paljon koirista ja niiden aiheuttamasta hiilijalanjäljestä. Uudessa Seelannissa julkaistu tutkimus oli myös Pravdan tiedesivuilla 23.10.  ja totuushan on, että suuri koira aiheuttaa merkittävästi enemmän päästöjä kuin katumaasturi. Tarkoitukseni onkin alkaa järjestelmällisesti ampua Pravdan toimittajien koiria. Uskoisin, että kun yhden hurtan viikossa .308:lla lasauttaa pois saastuttamasta, on sen viikon uurastus hiilijalanjäljen pienenemisen eteen tehty ja mieli on auvoinen.

__________

Olen muuttanut myös radikaalisti ruokailutottumuksiani. Aiemmin söin vain saimaannorpan raakaa lihaa, mutta sehän on melkoisen epäeettistä. Vihannesten syöminen on hiilipäästöjen kannalta taas todella tuomittavaa, koska kaikki vihreä sitoo hiilidioksidia.

Olenkin päätynyt syömään pääasiassa lahoavaa puuta. Siinäkin on omat ongelmansa, koska uhanalaisten kovakuoriaisten kuten viitosaatukaisen, haapasyöksykkään, rusopiilopään, niinijäärän ja luihukuoriaisen poimiminen lahoavasta pölkystä on tarkkaa hommaa.

Suosittelen avuksi pinsettejä.

__________

No niin – lisää käytännön ideoita kehiin ja kokeilemaan. Elämäntapojen muuttaminen on helppoa ja samalla saa hyvän mielen.

Mainokset
Published in: on marraskuu 29, 2009 at 12:07 pm  Comments (19)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2009/11/29/miten-vahennan-omia-hiilipaastojani/trackback/

RSS feed for comments on this post.

19 kommenttiaJätä kommentti

 1. Tervehdys Octaviukselle. Loistavia ideoita. Pieniä lisäyksiä:

  ”Lisäämällä taas dioksidiin 2/3 vettä, eli H2O:sta jätetään se O pois, saadaan H2O2 :sta, joka tunnetaan paremmin nimellä vetyperoksidi. Sillä on taas lähes rajattomat markkinat mm. kantorakettien polttoaineena ja propyleenioksidin valmistuksessa, jota taas tarvitaan mm. elektronimikroskooppinäytteiden valupohjissa. Näillä jalostusprosesseilla saan itselleni merkittävät sivutulot.”

  Eikös se ole niin, että vetyperoksidia käytetään myös hiusten blondaamisessa? Kun ottaa huomioon naisten turhamaisuuden ja ittensä tälläämisen ympäri maailmaa, niin tässähän aukeaa huomattavat taloudelliset mahdollisuudet.

  ”Uskoisin, että kun yhden hurtan viikossa .308:lla lasauttaa pois saastuttamasta, on sen viikon uurastus hiilijalanjäljen pienenemisen eteen tehty ja mieli on auvoinen. ”

  Tässä kyllä olen eri mieltä. Siis en asiasta itsestään, mutta kyllä koiran aivoihin ammuttu .22 ajaa asiansa, ja riittää aivan hyvin, ja jos vielä käyttää subsoniceja ja äänenvaimenninta, niin ei tule meluhaittojakaan.

  Tosta ruokapuolesta ajattelin siirtymistä omien kynsien syöntiin, mutta ehkä se vaatii hieman hiomista. Antanet hieman aikaa asian kehittelyyn?

  Voimia eloon Octaviukselle. Uutta, suurta ja vihreää aikaa odotellessa.

  PS. Niin juu, se ilmastointiteippi eli rouditeippi eli jeesusteippi tulee illman muuta nimetä uudestaan Allahteipiksi.

 2. Vetyperoksidia käytettiin blondaamisessa, mutta se taidettiin kieltää sen myrkyllisyyden vuoksi.

  Tuo kynsien syöminen on kyllä hyvä ajatus, siitähän saisi varmaan hivenaineita, joita ei välttämättä lahoavassa puussa ole.

  Yksi idea mikä tuli juuri mieleen, että tietokoneen monitorihan kuluttaa sähköä ja saastuttaa ilmaa. Jatkossa alankin käyttämään tietsikkaa ruutu pimeänä.

  Olet kyllä Ykä oikeassa siinä, että onhan tuo .308 aika järeä peli etenkin kaupunkioloissa. Kyllä piekkari on parempi kaikin tavoin.

 3. Hengittäminen pitäisi lailla kieltää, myös eläimiltä.

  Hengittämättä oleminen on ihanaa, luonnollista ja väistämätöntä.

 4. Tuo eläinten hengittäminen on kyllä jotenkin estettävä.

  Entäpä esim. hirvien metaanipäästöt?

  Tässä on vielä paljon tehtävää ennen kuin maapallo on pelastettu.

 5. Ave,
  Hyvä aihe tämä ympäristöpaska, ja onhan tätä tullut pohdiskeltua kyllä.
  Pieru, siinä on lähes ehtymätön metaanin ja muun hajukaasun lähde, ja palaa hyvin. 🙂
  Siispä, nyt kaikkiin kolhooseihin, eli erityisesti pk-seudulle pierunkeruulaitteita aivan joka saaatanan kadunkulmaan ja kahvilaan. Eli joku saatanan torvi, johon voi töräyttää kaasut perseestään, ja systeemi imee sen pk-seudun olemassa olevaan kaasujärjestelmään. Ai vittu kun kätevää, pieru tulisi hyödynnettyä ja kaikilla olisi kivaa ja halpaa huvia samalla! 🙂

  Paha paha pojat, nyt ei saa puhua .22-aseista lainkaan, ei mitään. Ne on nyt pannassa lopullisesti. Tuleva hyysärien paska-aselaki tuhoaa kaiken lopunkin aseharrastamisen, ja se on tarkoituskin.

  Eli ei muuta kuin pierimään vaan, välillä tuntuu että tämä elämä on yksi saatanan suuri pieru.

  Jees, aika mielenkiintoinen äänestys muuten Sveitsissä tästä paskapiikkiasiasta, mielenkiintoista…
  Parabellum.

 6. Kielletään lattialämmitykset laattaperustaisissa taloissa. Tuollainen hulvaton maapallon lämmittäminen
  nostaa sen lämpötilaa vähintään 2 astetta. Sama koskee rosvopaistin tekoa.

 7. Itse suosin alkoholittomia ja hiilidioksidittomia oluita ruokavaliossani. Saahan sillä hullun maineen ja pääsee pääkanisteriksi, mutta mikään hinta ei ole liian kova, jos tavoitteena on pelastaa Gaia.

 8. Noin pitkälle en suostu menemään missään tapauksessa, että jättäisin rosvopaistin tekemättä.

  Tunnen pari lihanleikkaajaa, jotka tekevät karitsan paistikuntoon todella hienosti. Suosittelen muuten lämpimästi. Pitkä vkonloppu ja rosvopaisti. Kypsennyksessä menee 1,5 vuorokautta. Notskilla voi sitten parantaa maailman kuntoon.

  Yksi vuoden kohokohtia…

 9. Suomi voisi vähentää huomattavasti hiilijalanjälkeään keskeyttämällä maahanmuuton ja antaa väkiluvun laskea, niinkuin nyt ilman maahanmuuttoa näyttäisi tapahtuvan. Tähän menetelmään voitaisin ottaa avuksi myös demografian etninen ennallistaminen vaikkapa vuoden 1980-koostumukseen,

  Jos Suomesta saataisiin poistumaan noin 100.000 vierasperäistä rikastajaa, niin siitäkin olisi heti apua hiilijalanjäljen piententämisessä. Tässä osaratkaisussa olisi etuna, että koska poistujat ovat thorslaisen infomatioon mukaan oikea piristysruiske talouselämälle, he voisivat Suomen sijasta nostaa uudet kotimaansa kukoistukseen. Se voisi olla Suomen lahja Afrikalle, voisimme luopua rikastajista Afrikan hyväksi. Ehkä voisimme samantien loptettaa kehitysavun. Kyllä 100.000 rikastajaa vastaa vuosisadallista kehitysapua.

 10. Ei käy acc. Emme muuten opi itsestämme. Ja rikkaus sekä voimavara. Ei käy.

  Suomi on muutettava Pohjois-Afrikaksi. Itäkeskus toimii loistavana esimerkkinä. Ja Pudasjärvi. Se Lapin TE-keskuksen tätsykkä taisi antaa hyvän esimerkin Piilaaksosta.

  Olen aivan vakuuttunut siitä, että Pudasjärven tyhjentyneissä kivivetoissa on tekeillä Googlen tai Applen kaltaisia menestystarinoita. Siellä pälvikaljuiset itäafrikkalaiset pojat, siis lapset an sich, uurastavat Suomea pelastamassa. Suomi nousee tuon sotakorvausksiin luettavan huippuosaamisen myötä. Pudasjärvi here we come, suoraan Kajaanin tiellä.

  Suomea tai suomalaisuutta ei oikeasti edes ole. Mieti nyt. Olen suomalainen -biisikin on italiainen käännös. Oikeasti olemme henkisiä somaleita. Ihmiskuntakin on kotoisin Afrikasta.

  Lisäksi humanitäärit syyt. Suomi on vauras maa. Sotalapset. Karjalaisten asuttaminen. Afrikkalainen luku-, kirjoitus- ja ammattitaidoton sosiaalipummi työllistää kuntia. Ei bussit kulkisi Helsingissä. Kunnat saavat verotuloja. Voimavara ja talouselämä piristyy. SPR. Maahan saapuva sosiaalipummi tuo yhteiskuntaan heti rahaa, toisin kuin suomalainen lapsi. Valtio maksaa kaiken ja elinkeinoelämä virkistyy. Pirjo Pajunen. Satu Kurri.

  Opimme uutta huumoria ja uusia tapoja olla yhdessä. Voimavara. Rikkaus. Vauras maa. Orjalaivojen terva. Suunnaton ja kasvava kauppa Somalian kanssa. Afrikkalainen nauru ryöpsähtää lähijunaan ja tuo meille iloa. Tulee kutoa rihmastoja. Suomalaisten väkivalta. Punainen Risti ja humanitäärinen apu. Pelkkä laskelma antaa tulokseksi että yhdetä vuohipaimenesta yhteiskunta hyötyy 400 tuhatta euroa. Ajattele nyt. Millä Suomi nousee lamasta ilman miljoonittain vuohia, kysyn vaan? Työvoimapula. Työvoimapla. Työvoimmapla. Enää 31 vuorokautta, niin se karjuu. Työvoimapula.

  Olet väärässä acc. Kyllä nyt täytyy keksiä jotain muuta.

  Korjatkaa, jos jotain unohtui, kiitos.

 11. Kyllähän tämän kuvitteellisen ihmisen aiheuttaman ilmastonmuutoksen estäminen on verrattavissa toimintaan, jossa kahvilusikalla yritetään täyttää kuoppaa jota kaivinkone kaivaa. Ja kaivinkoneella tarkoitan Kiinaa, Intiaa, Venäjää, Yhdysvaltoja jne.

  Mikä siinä on niin helvetin eriskummallista, että ilmasto muuttuu? Se on aina muuttunut ja tulee aina muuttumaan, ilman homo sapiensista.

  Ja mitä sitten vaikka se merenpinta nousisi sen 7m sadassa vuodessa mitä jotkut ovat maalailleet. 100 vuotta on jumalauta aika pitkä aika, että eiköhän ihminen kummasti sopeudu muutoksiin siinä ajassa.

  Järki tässä lähtee itseltä kun katselee tätä maailman menoa.

 12. Heinäpaali: hyvä kommentti.

  Olen itse kotoisin paikasta, jonne iso-jne-isät tulivat vuonna 1498. Vanhoja papereita ja sukuselvityksiä kun lukee, niin tyhmempikin huomaa, että ilmasto muuttuu.

  1800-luvun puolivälissä oli kolme vuotta, jolloin oli aika karua. Kyläkunnista puolet kuoli nälkään, kun sattui takatalvet touko-kesäkuulle. Kirkonkirjat jostain 1860-luvun lopulta ovat aika surullista luettavaa.

  Itse aloin ihmettelemään tätä ilmastonmuutoshypeä ihan tuolta pohjalta. Joskus 1000-luvun kieppeillä (olen ollut avustamassa kaivauksia…) Keski-Suomessa kasvoi pähkinäpensas, lehmus ja tammi aivan yleisenä. Eli Suomessa oli silloin öpaut Keski-Euroopan ilmasto.

  Sitten katselin noiden ilmaston ihmisen aiheuttamaan muutokseen uskovien kaavioita ja ihmettelin, ettei nyt oikein kaikki natsaa.

  Huvittavinta on se, että tuo keskiajan ja (aiemmat) lämpökaudet selitetään paikallisina ilmiöinä. No – antaa poikien tutkia. Olen sen verran opiskellut sovellettua matematiikkaa ja tilastotiedettä, että osaan tehdä johtopäätökset. Toivottavasti luonnontiede voittaa.

  Hullut ovat loppumaton voimavara – kävi miten kävi. Ja pakollinen disclaimer: folioihin en usko.

 13. Laulaja Sheryl Crow ehdotti, että ihmiset käyttäisivät wc-asioinnin yhteydessä vain yhden arkin paperia.

  Minä ajattelin ehdottaa, että maailman pelastamiseksi wc-paperin käytöstä luovuttaisiin kokonaan. Eli ei enää pyyhkimistä tarpeiden teon jälkeen vaan kalsarit suoraan päälle.

  Jos joku ihmettelee hajua, voi vain todeta osallistuvansa näin ilmastotalkoisiin.

 14. Hammerilta loistoidea.

  Muistilohkoissa on jokin jälki suomalaisesta kaverista, joka oli tehnyt tuon. Olisikohan ollut Komsomolskaja Pravdan juttu vuosia sitten.

  Kuusenkäpyjä voisi käyttää ehkä korvikkeena.

 15. Olisin pikkuisen suvaitsevaisempi tuon wc-paperin kanssa. Kolme palaa voisi käyttää. Yhdellä ylös, toisella alas ja kolmannella kiiltäväksi.

  Lisää ideoita: Parmesan-juusto on energiantuhlausta ja se tuhoaa maailmaa. Sitä kuskataan jostain Italiasta tänne, että sitä voi ripotella pastabolognesen päälle.

  Kotimainen ja aivan yhtä toimiva versio: suomalaisten miesten jalat, ja varsinkin kantapääthän ovat yleensä aivan rauskana, koska jalkavoiteitten käyttö on homojen hommaa. Kuulun itsekin tähän kastiin.

  Kun suomalainen mies on käynyt saunassa, hän voi raspilla rapsutella kantapäänsä (rankempiin tapauksiin käy ehkä rälläkkä). Lopputuloksena on huomattava määrä Parmesan-juustoa muistuttavia rakeita. Loppusilaus tehdään niin, että ollaan kaksi päivää rankametsässä samoilla sukilla ja laitetaan sen jälkeen raspatut rakeet niihin sukkiin viikoksi.

  Tällä tavalla saadaan kotimaiseen Parmesaaniin oikea haju. Maku ei ehkä ihan täsmää, mutta sillä ei oo niin väliä, koska jonkun soijarouheen päällehän sitä kumminkin oikeaoppisesti on laitettava.

 16. Loistavaa Ykä. Täytyy vielä muistaa, että rälläkän pitää olla tuulikäyttöinen.

  Siinä olisi tuotekehitysidea vaikka Boschille, jonka työkaluja ainakin minä käytän.

  Ja että jotain voiteita miehille? Ei jumalauta, tummelit kuuluu kyllä naisille ja vauvojen pyllyyn. Olen joskus naureskellut Stockkalla kun isot miehet
  Näprää jotain tummeleita siinä kosmetiikkaosastolla. Mihin tämä maa on menossa?

 17. Tai miksei samantien vesivoimalla toimiva rälläkkä, vuosisadan alun tehtaissahan oli nk. valta-akseli joka hoiti voiman jaon koko tehtaaseen, eikös semmoisen voisi rakentaa myös omakotitaloihin? Ulosotto joka huoneeseen.

  Tosin tämähän taas aiheuttaisi moraalisen ja alemmuuskompleksi-ongelman, samaan tapaan kuin urheilu-autot on varustettu tarpeettoman suurilla moottoreila, ja tarpeettoman pienillä hyteillä, niin kymmenien tai satojen hevosvoimien ulosotto talossa rälläkkää tai vatkainta varten on tietenkin paheksuttavaa sinällään, on ajateltava kaikkia afrikan äitejä joilla ei ole tehokasta ulosottoa, saatikka vatkainta savimajassaan.

 18. Ihmettelen miksi maahanmuuttokriittisten pitää laumassa olla ilmastonlämpenemisskeptikkoja.

  Ja vastaan:

  Ne jotka ovat tulleet mukaan vaikkapa Hommaan viime aikoina ovat ihan samanlaisia uskovaisia kuin vihreätkin.

  Omilla aivoilla ei ajatella vaan mennään mukaan.
  Tyypillistä on nyt tämä vinkuminen että ”emme ole rasisteja” ja ”oli aimemmin ihan samanlainen monikultturisti mutta nyt ymmärrän… ”.

  Hohhoijaa.

 19. ’Ihmettelen miksi maahanmuuttokriittisten pitää laumassa olla ilmastonlämpenemisskeptikkoja.’

  Ei kai? Luulisin, että päämäärä on aika monella nimenomaan ajatella omilla aivoilla.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: