Vuoden 2009 ilmiö

Octavius-säätiö jakaa seuraavan vuotta 2009 koskevan palkintonsa. Se kantaa nimeä vuoden 2009 ilmiö ja sen saa Suomen nykyinen hallitus.

Palkintoa ei myönnetä mistään yksittäisestä teosta, vaan siitä, mitä Suomessa on meneillään. Ei hyvältä näytä.

 • Suomalaisten suhteellinen ostovoima ja elintaso laskee jyrkästi.
 • Eriarvoisuus lisääntyy. Opiskelijat, yksinhuoltajat, ansiosidonnaiselta työttömyysturvalta tippuvat, vanhukset, jne. jäävät tyhjän päälle. Samaan aikaan aikaan Helsingin keskustaan asutetaan veronmaksajien rahoilla turvapaikanhakijoita hotelleihin.
 • Afrikkaan ja muualle kehittyvään maailmaan maksetaan koko ajan kumulatiivisesti suurempia ’ilmastoveroja’ ja kehitysapuja.
 • Järjestelmän nettomaksajien määrä vähenee ja heidän verotuksensa kiristyy maailman taloushistorian kireimmäksi. Pääministeri horisee jotain sotakorvauksista ja valtiovarainministeri taas talvisodasta.
 • Maahan virtaa koko ajan enemmän sosiaalituella elätettäviä luku-, kirjoitus- ja ammattitaidottomia ihmisiä.
 • Koulutusjärjestelmän rappeutuminen on hyvässä vauhdissa.
 • Asuinalueiden sosiaaliset erot kärjistyvät koko ajan.
 • Suomi on muuttunut joksikin koko maapallon sosiaalitoimistoksi, josta mm. EU-kansalaiset käyvät hakemassa rahaa elämiseen.
 • Oikeusjärjestelmän uskottavuus on murentunut.
 • Suomeen ovat rantautuneet poliittiset oikeudenkäynnit.
 • Näköpiirissä ei ole yhtään merkittävää poliittista puoluetta tai poliitikkoa, jolla olisi näkemystä siitä, mitä pitäisi tehdä. Merkittävimmän oppositiopuolueen johtaja vetää suuria linjojaan feisbuukkaamalla samalla kun istuu pöntöllä.
 • Koko poliittisen järjestelmän korruption ja omaneduntavoittelun paljastuttua kukaan poliitikko ei joudu vastuuseen. Pääministeri ilmoittaa sen olevan maan tapa.
 • Merkittävä osa Suomen teollisesta rakenteesta on pyyhkiytynyt pois.
 • Mitään uutta merkittävää talouden kasvusektoria ei ole näköpiirissä.
 • Julkinen talous paisuu eikä mitään halukkuutta sen karsimiseen ole.
 • Julkisen talouden velka nousee yli 150 miljardin.
 • Kotitalouksien velka puhkaisee 100 miljardin euron rajan.
 • Samaan aikaan hallituksen käyttämät ekonomistit kehottavat ihmisiä kuluttamaan lisää. Joku täysin järjiltään nyrjähtänyt ekonomisti taas julistaa, että valtion velkaa ei tarvitse maksaa koskaan takaisin.
 • Vaikka Suomeen on kehittymässä rakenteellinen ja pitkäkestoinen massatyöttömyys ja sitä seuraava kyvykkäiden ihmisten maastamuutto, joku vielä jaksaa änkyttää lähestyvästä työvoimapulasta.
 • Presidentti palkitsee  itsenäisyyspäivänä kunniamerkeillä kaikkein suurimmat syylliset.

Octavius-säätiö valitsee vuoden 2009 ilmiöksi hyvinvointiyhteiskunnan tuhoutumisen.

Suomi on hallituksen johdolla elänyt kuin kuolaava sika vatukossa. Velkaa ottamalla voi vielä vähän aikaa kuvitella, että sama voisi jatkua. Eipä voi, kun rahoitusrakenne ei tätä touhua kestä. Yhteinen kassa on nyt tyhjä.

Aikansa kutakin.

Mainokset
Published in: on joulukuu 2, 2009 at 4:00 pm  Comments (14)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2009/12/02/vuoden-2009-ilmio/trackback/

RSS feed for comments on this post.

14 kommenttiaJätä kommentti

 1. Olisin kyllä toivonut että ruotsi olisi kaatunut varoittavaksi esimerkiksi ensin,,, saatiimpahan uusi ”talvisota” ja uudet traumatisoituneet veteraanit.

 2. Vaikka olenkin paatunut valtiovastainen libertaristisika niin tällä viikolla oli mukava huomata, että jopa VM:ssä on järkeviä ihmisiä. Kansiksen luennolla kävi mainitusta lafkasta joku nuorehko miekkonen kertomassa ajatuksiaan ja omana mielipiteenään hän kommentoi tuota velkaantumista ja sanoi tilanteen olevan aika saatanan lohduton. Lisäksi myös tämä aivoton elvytys ja Vanhanen viime aikaisine puheineen sai osansa, etennkin tuo sotakorvaus, josta tulee mieleen Obaman kosmeettiset, mutta ah niin viekottelevat ja vetoavat lillukan varret.

  Kun aiemmin mietti ettei Suomi ikinä luisu samaan sarjaan EU:n banaanivaltioden kanssa niin jopa VM:n kalvosetin mukaan ei menee montaa vuotta niin tämä maa on todella pahassa kusessa.

  Ihan virkistävää suorapuheisuutta virkamieheltä. Tosin aiemmin myös KELAn heppu yllätti rehellisellä katsauksella, jossa verrattiin sosiaaliturvan ja terveydenhuollon tilaa lähi historiassa ja nykyisyydessä Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Ei se pohjoismainen malli sitten niin kattava, uraa uurtava ja antelias loppujen lopuksi olekaan.

  Suomi on KELAn tyypin mukaan kuulemma markkinoinut kovin pohjoismaista mallia myös lähi-idän maihin, mutta siellä oli kuulemma naurettu päin naamaa tälle systeemille. Eivät meinanneet millään uskoa, että ”ilmaista rahaa” jaetaan aivan miten sattuu. Siellä vaan kommentoitiin pohjoismaisen mallin rapauttavan yhteisöllisyyden ja perheen.

 3. Helsingin keskustaan asutetaan veronmaksajien rahoilla turvapaikanhakijoita hotelleihin.

  Jospa sieltä tulee muutama innovaatioiden tekijä?

  Ei pysty unohtamaan tuota HS 4.11 juttua.

  Bussi toi turvapaikkaa hakevat Punavuoreen.

  Ukrainalainen Eugene Danevits näyttää bussin lähtiessä ohjaaja Elina Ylipelkoselle henkilöllisyyskorttinsa.

  Siellä Ukrainassa on varmaan rankkaa, no onhan mukavassa hotellissa asunut lähes kuukauden. Onkohan turvapaikkahakemus mennyt läpi. Todellinen elintasopakolainen.

  HS 22.11 Hakunila juttu

  Ilman sitä Suomi ummehtuisi. Kansa vanhenisi ja työikäisten osuus pienenisi. Monet innovaatiot, yritykset ja palvelut eivät koskaan syntyisi.

 4. Muistelen, että valtionhallinnolla tai ainakin joillakin poliitikoilla olisi ollut tänä vuonna suunnitelmissa maahanmuuttajien värväyspisteiden perustaminen muunmuassa Afrikkaan. Kuinkahan tuo hanke etenee. Se olisi oiva lisäperuste ”Vuoden ilmiö”-palkinnon saajille.

  Myös afrikkalaisten opiskelijoiden värvääminen opiskelijapulasta kärsivien ammattikorkeakoulujen opiskelijoiksi ja pääsykokeiden järjestäminen Afrikassa oli tapetilla. Muistanko oikein?

  Myös Astrid Thorsin joko kuluvana tai viime vuonna esittämä toteamus ”sharia ei kuulu islamiin” antaa ilmiölle pikantin lisän.

 5. ”Merkittävimmän oppositiopuolueen johtaja” > ??? Siis, minkä puolueen, mehän elämme monipuolue- mutta yksipolitiikkajärjestelmässä? En ole ainakaan kymmeneen vuoteen huomannut, että Suomessa olisi oppositiopuolueita. Kaksi kykypuoluetta kyllä on, millä tarkoitetaan ilmeisesti puolueita, joilla on kykyä sotkea maan asiat erinomaisen tyylikkäällä ja todellisuudesta vieraantuneella tavalla suohon.

  Kansanvallan kehittäminen olisi kylläkin liitettävä tuohon meriittilistaan ehdottomasti. Kielteinen suhtautuminen kaikenlaiseen suoraan demokratiaan ja presidentin loppujenkin valtaoikeuksien rippeiden poisto ovat mainioita esimerkkejä. Vaikka olisi mitä tahansa mieltä Tavjasta, täytyy muistaa se, että presidentti on kuitenkin Suomen viimeinen toimeenpanevan vallan edustaja, jonka valintaan kansalla on suora vaikutusmahdollisuus.

 6. Suomalaisessa yhteikunnassa on meneillään samantapainen kehitys kuin oli aikoinaan Neuvostoliitossa. Alkujaan paukuteltiin henkseleitä omasta ylivertaisuudestaan, kansalta ei kukaan kysynyt mitään ja poliittinen eliitti puuhasteli omaan pussiin, toisiajattelijat teilattiin.

  Kun sitten pää tuli vetävän käteen, niin oma pää laitettiin pensaaseen (siinä vaiheessa kansa jo vähät välitti), seurauksena romahdus, joka ei näytä korjaantuvan.

  Mutta mitä muuta voikaan odottaa hallitukselta, joka on valittu sopivuuden eikä osaamisen perusteella. Tervemenoa Suomi.

 7. Kiitos hyvistä kommenteista.

  ’Kun aiemmin mietti ettei Suomi ikinä luisu samaan sarjaan EU:n banaanivaltioden kanssa niin jopa VM:n kalvosetin mukaan ei menee montaa vuotta niin tämä maa on todella pahassa kusessa.’

  Jou, VM:n virkamiehet yhdessä Valtiokonttorin kavereiden kanssa ovat valtionhallinnon terävintä kärkeä. En varmaan ikinä jaksa lakata ihmettelemästä, miksi esim. Sozaburon mainitsemat virkamiehen esiin tuomat aivan päivänselvät jutut eivät sitten ministeritasolle uppoa.

  Toinen asiaan liittyvä erittäin merkittävä asia on sitten tämä: https://octavius1.wordpress.com/2009/09/05/vaiettu-totuus/

  Eikö hälytyskellot kilkata yhtään?

 8. Taloudenpito taitaa olla liian vaativaa puuhaa. Eilen TV:ssä tentattiin ympäristöministeriä siitä mitä köpiksen sopimus tulee maksamaan,, Ei saanut vastausta kun laskentatavoissa on eroa ja haakukka on suuri jne jne,, vitosia, kymppejä,,,,tai satasia.

  En minäkään allekirjoittanut asuntolainasopimusta tietämättä mitä se tulee maksamaan, mutta köpiksessa varmaan allekirjoitetaan salamavalojen loisteessa.

  Ei kuulemma ministerin mukaan heilauta suomen taloutta suuntaan eikä toiseen.

 9. No lasketaan. Eikö se yksi himmeli selittänyt, että se on muutamia satasia vuodessa suomalaista kohti?

  Asiayhteydestä voi päätellä, että muutama satanen on suomeksi 700 euroa noin aluksi. Yhteensä siis 3,7 miljardia euroa. Summa sattuu olemaan 35 % valtion keräämistä tuloveroista.

  Ei heilauta Suomen taloutta?

  Summa sattuu olemaan muuten 27 % valtion keräämistä arvonlisäveroista. Otetaan esimerkki. Ostat erilaista roinaa donan edestä kuukaudessa. Vuodessa maksat Afrikkaan ja Kiinaan 600 euroa ilmastoveroa noissa rojuissasi.

  Ei heilauta Suomen taloutta, ei.

 10. Suomen nykyinen hallitus elää virtuaalisessa rinnakkaistodellisuudessa, jossa keskitytään huolehtimaan tiedonvälityksen kontrolloinnista ja verkkomedioitten lööpeistä sen sijaan, että pyrittäisiin pelastamaan lihasta ja verestä koostuva Suomen kansa mahdollisimman vähin vaurioin rauhanajan suurimmalta talouskatastrofilta. Tuollaiset sijaistoiminnot ovat tyypillisiä stressireaktioita tilanteissa, joissa henkiset rahkeet eivät riitä todellisen tilanteen käsittelyyn.

  Strategiana tuntuu olevan: Vaalien yli, maksoi mitä maksoi. Kun valtion rahoittajien lainahanat viimeistään vuonna 2012 sulkeutuvat (jolloin arviolta 30-35% suomalaisesta työvoimasta on kilometritehtaalla ja viimeisetkin tehtaanpiiput maakunnissa ovat lakanneet tupruttamasta), koulut, sairaalat, poliisi- ja paloasemat samoin kuin maantiet Turku-Tampere-Helsinki kolmion ulkopuolelta (ainakin talvisin) on suljettu, saa uusi hallitus ottaa todella ison paskan niskaansa – kuin myös se kansanosa, joka jostain syystä jää tänne Vanhasen hallituksen ”investointeja” maksamaan.

 11. Kun valtion rahoittajien lainahanat viimeistään vuonna 2012 sulkeutuvat (jolloin arviolta 30-35% suomalaisesta työvoimasta on kilometritehtaalla ja viimeisetkin tehtaanpiiput maakunnissa ovat lakanneet tupruttamasta), koulut, sairaalat, poliisi- ja paloasemat samoin kuin maantiet Turku-Tampere-Helsinki kolmion ulkopuolelta (ainakin talvisin) on suljettu, saa uusi hallitus ottaa todella ison paskan niskaansa – kuin myös se kansanosa, joka jostain syystä jää tänne Vanhasen hallituksen “investointeja” maksamaan.

  Kuka tuossa uudessa tilanteessa elättää somalit? – Alkaisikohan silloin rikastuttajien muutto pois Suomesta aivan niinkuin heinäsirkkaparvet Afrikassa jatkavat muuttoaan, kun ovat kalunneet jonkin alueen puhtaaksi kaikesta vihreästä.

  Minä nyt tässä vain yritin etsiä etsimällä jotain hyvää. 🙂

 12. Ei ne somalit ja muut rikastajat ehdi muuttaa enää minnekään tuossa vaiheessa. Suomalaisilla on todella huono tapa kärvistellä käsi nyrkissä taskussa ja valittaa ja jupista itsekseen pitkän aikaa mutta sitten kun kiehahtaa yli niin lähtee nollasta sataan kertalaakista ja täysillä.

  Ja voin kuvitella että kaikki nämä helposti erottuvat etuoikeutetut herrakansalaiset ovat silloin tulilinjalla suojelijoineen. Ilmankos EU-armeijaa ja aseiden poiskeräystä koitetaan hehkuttaa.

 13. Ave,
  Taas ollaan takaisin reisusta. Täällä plokissa väännetään juttua ihan urakalla, ja kovasta aiheesta.
  Kyseessä on tämänkin maan selviytymistarina tulevaisuudessa, ja hyvältä ei todellakaan näytä, ei todellakaan…
  Jees, tämä paska on lähtenyt lapasesta jo kauan sitten, kaikki nimisteriöt saatana puuhastelevat jotain ihme juttujaan, ja kukaan ei todellakaan johda tätä maata, ei päänimisteri, ei kukaan.
  Tämä on persein hallitus todella, tässä maassa ei ole todellista johtajaa ollut vuosikausiin. eu vedättää kaikkia heikkoja valtioita, kuten tätä valtakuntaa. (Toisaalta demla, tarzan ja muut hyysärit koittavat tehdä nyt samalla viimeistä vallankumoustaan, aseet pois lahtareilta, neekereitä maa täyteen, näytösoikeudenkäyntejä, vainoamista, media-juntta jyrää, tuntuuko tutulta?… säälittävää sakkia…indeed.)

  Kuten olet jo kauan sitten sanonut veli Octavius, tämäkin maa vajoaa jonkinlaiseen pirstoutumiseen ja hajaannukseen, kun kohta rahat on loppu ja velka on infernaalinen, maa on imurioitu täyteen neekereitä ja muita vitun paskoja, sekä kohta paskapiikit sojottavat joka kaupungissa, ja se vitun jodlaaminen alkaa joka helvetin aamu klo 6. Ihkua ja vitun rikasta.

  Edessä on tällä menolla karmeat ajat, siis todella karmeat, sellainen aika oli täällä viimeksi 1918…

  Siispä nyt kansalle leipää ja sirukushuveja, kuten jo roomalaiset älysivät tehdä. Kohta alkaa vaan olla leipä loppu, myös sieltä leipäjonosta. Ja sitten alkaa muuten kapina…
  Hei, miksi niissä leipäjonoissa ei ole koskaan somppuja ja muita murjaaneja…? Niin, kandee miettiä sitäkin.
  Siispä, Parabellum.

  (Edit 4.12. O)

 14. Matti on muuten yksi fiksuimpia yritysjohtajia, joita olen koskaan tavannut.

  http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=2009/12/28519&request_ahaa_info=true


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: