Vuoden 2009 Itsemurha

Octavius-säätiö myöntää Vuoden 2009 Itsemurha –palkinnon Helsingin kaupungille.

Helsingissä käyttää valtaa kaksikko Kokoomus ja Vihreät. Valtakaksikon ajama politiikka on kristallinkirkas – Helsingin sosiaalinen ja taloudellinen itsemurha. Kaupungista on päätetty ajaa veronmaksajat pois varmistamalla koko kaupungin slummiutuminen. Seuraavana vaiheena onkin sitten kaupungin organisaation ja sen toimivuuden tuhoaminen.

Octavius-säätiön hallitusta kiehtoi etenkin kaupungin sisäinen ohjeistus, joka näyttää siis tältä:

 • Etninen tausta ei siten ole merkityksellinen seikka esimerkiksi työhönottotilanteessa…
 • Esimerkiksi työhönotossa voidaan ottaa huomioon hakijan etninen tausta palkkaamalla tehtävään työmarkkinoilla aliedustettuun ryhmään kuuluva henkilö, vaikka tämä ei olisi aivan yhtä pätevä kuin paremmin edustettuun ryhmään kuuluva…
 • Lisätään etnisiin vähemmistöryhmiin kuuluvien ja maahanmuuttajien palkkaamista esimiestehtäviin…

Onnea vaan Helsinki!

Published in: on 6 joulukuun, 2009 at 2:20 pm  Comments (7)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2009/12/06/vuoden-2009-itsemurha/trackback/

RSS feed for comments on this post.

7 kommenttiaJätä kommentti

 1. Toivottavasti Espoon ja Helsingin kuntaliitos ei toteudu ikinä. Toisaalta aivan yhtä älytön meininki se on täälläkin.

 2. Viihtyminen alaisena ja motivaatio työntekemiseen edellyttää käsittääkseni jonkinasteita kunnioitusta esimiehen asemaan,,, nämäkö niitä julkishallinnon tehostamistoimia?

 3. Mulukku: voin vakuuttaa molempien kaupunkien organisaatiot tuntevana, että Espoo on vielä kymmenen kertaa Helsinkiä hullumpi.

  Vantaa on tästä pupukolmikosta kaikkein kahjoin. Se romahtaa ensimmäisenä. Seuraavaksi tulee Espoo. Helsinkiä nimittäin kannattalee taloudellisesti vielä joten kuten yritysten pääkonttorit ja mamut. Siis sellaiset oikeat duunia tekevät maahanmuuttajat.

  Vantaalla ei ole kuin lentokenttä ja lepikkoa. Espoolla on Nokia ja lepikkoa.

  Mutta seurataan mielennkiinnolla Turkua ja Vantaata. Näillä kahdella on kova kisa, molemmat nimittäin asemoivat öpaut viisi vuotta itsensä monikulttuurin edelläkävijöiksi.

  Kumpi sortuu ensin?

 4. Ruuhkamaksut saattavat olla yksi pääkaupunkiseudun elinvoimaa heikentävä tekijä. Ne olisivat ehkä eräs hyvä lääke tilanteessa, jossa kaupunki olisi niin pahasti ruuhkautunut, ettei huoltoliikenne toimi ja autot joutuisivat päivisin mennen tullen seisomaan ruuhkissa tuntikausia. Mutta kun sellaista tilannetta ei ole. Liikennettä on vähän ja julkisen liikenteen kaistat vetävät.

  Ruuhkamaksut ovat lääke ongelmaan, jota ei ole. Tai jos maksut ovat ennakoiva lääke, niin sivuvaikutuksia ei ehkä ole ajateltu. Mitenkähän asiat ovat hoidettu esimerkiksi Tokiossa?

 5. Vantaa arvatenkin liitetään Helsinkiin ennen kuin sen romahdus on liian ilmeistä. Hakematta tulee mieleen wanha wiisaus housuihin kusemisesta pakkasella.

 6. Onnea PK-seutu! 🙂
  Ei voi kuin jälleen ihmetellä, hämmästyä ja vittuuntua.
  Onneksi en enää asu siellä seudulla.
  Kuitenkin se paska ja ihanuus on leviämässä myös tänne kehitysalueille, tosin täällä on alettu laittaa jo hanttiinkin.
  Onneksi täällä länsirannalla asuu niin saatanan vittumaisia ihmisiä, että täällä ei somput ja muut hamput kauaa viihdy! 🙂
  24 pvää työvoimapulaan!
  Parabellum.

 7. Affirmative action: kuoleman suudelma. Mutta Suomessa pidetään aina päättäjien piirissä kunnia-asiana olla oppimatta mitään muiden maiden virheistä.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: