Poikkeuksellisesta nerokkuudesta

On aina syytä hiljentyä poikkeuksellisen nerokkuuden edessä ja nyt on sen aika.

Ajatelkaa, viisisataa vuotta on tahkottu aivan turhaan. Sitten kun laitetaan oikeat ihmiset asialle, ratkaisut löytyvät aivan itsestään ja alla kuvattu työ kesti ainoastaan yhdeksän kuukautta.

Uskoisin seuraavien mullistavien johtopäätösten olevan sovellettavissa myös muiden nopeasti kasvavien vähemmistöryhmien osalta Suomessa. Luotan myös vakaasti, että kyseisen työryhmän työ on sitä uutta osaamista, joka pelastaa Suomen lamasta ja  avaa valtavat vientimarkkinat asiantuntijatyön osalta koko Länsi –Euroopan laajuisesti.

Romanilasten syrjäytymistä on alettava ehkäistä jo ennen kouluikää, linjaa asiaa pohtinut työryhmä. Romanien koulutusta ja työllistymistä halutaan tukea jakamalla kunnille valtionavustusta.

Sosiaali- ja terveysministeriön työryhmä esittää kolmen miljoonan euron avustusta, jonka kunnat voisivat käyttää esimerkiksi romanitaustaisten koulunkäyntiavustajien ja varhaiskasvattajien palkkaamiseen.

Mullistavan innovaation takana on seuraava työryhmä:

Haavisto Pekka, Arrhenius Viveca, Biskop Maria, Mäkeläinen Arja, From-Emmesberger Sophie, Granqvist Kimmo, Hänninen Anneli, Grönfors Janette, Haavisto-Vuori Päivi , Lähdesmäki Timo, Halmetoja Raila, Huttu Henna, Lindgren Henry, Hynynen Raija, Pietiläinen Jorma , Jääpuro Unto, Majaniemi Päivi, Kauppinen Timo, Karjalainen Jouko, Keskinen Sinikka, Makkonen Timo, Kurkinen Mirja, Westermarck Ulla, Laiti Malla, Lehmusta Taito, Lindberg Tuula, Lindström Tenho, Lindberg Väinö, Friman Alida, Mämmi Leena, Nissilä Leena, Rajala Susanna, Pikkarainen Tiina, Valentin Helena, Varjola Tino, Florin Kyösti, Vuolasranta Miranda, Viemerö Jaana, Åkerlund Tuula, Rauhala Leena, Ärling Katja, Lindgren Tuula, Friman-Korpela Sarita, Syrjä Hannele, Hedman Henry ja Suurpää Johanna.

Mainokset
Published in: on joulukuu 8, 2009 at 4:10 pm  Comments (7)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2009/12/08/poikkeuksellisesta-nerokkuudesta/trackback/

RSS feed for comments on this post.

7 kommenttiaJätä kommentti

 1. Tämän rinnalla jää avaruustiedekin toiseksi. Kyllähän taas vaihteeksi (väkisin)naurattaa. Tämän havaitsemiseen tarvittiin ainoastaan 46 asiantuntijan panos. Siis NELJÄNKYMMENENKUUDEN. Laskinko oikein? Olenko elossa? Onko tämä(kin) sitä Pahkasikaa?

 2. Miksi tätä ei ole ennen keksitty? Tarvitaan vain rahaa, valtionavustusta.

 3. Olisihan tuota rahaa voinut antaa vähän enemmänkin.

  Sillä olisi sitten voitu hakea lisää romaneja Romaniasta.

  Sitten voitaisiin palkata lisää avustajia ja varhaiskasvattajia.

  Ja homma kääntyisi rikkaudeksi ja voimavaraksi.

  Sitten meillä olisi taas rahaa hakea lisää romaneja ja voisimme palkata lisää avustajia ja kasvattajia…

  Tämähän kuulostaa aika hyvältä mutta haiskahtaa pyramidihuijaukselta tai ikiliikkujalta.

  Mutta luulen että kannattaa yrittää. Eihän sitä tiedä ennen kuin kokeillaan.

 4. Ave,
  Jees, taas on joku tusina-komitea päästänyt löyhkäävän aivopierun, saatana kun on hienoa.
  Eikö tällä mustalaisporukalla tässä maassa ole ollut oikein aikaa kotoutua vai mikä saatana tässä ei toimi? hah.
  Juu, rahaa lisää ja kaikki oikenee, fakta homma.

  Kun katsoo tuon nimilistan ensimmäisen nimen, pekka haavisto, tulee heti oksennus. Katselin tässä tallennukselta linnan hyysäysjuhlaa, ja ai vittu siellä kätteli tarzania haavisto homokaverinsa kanssa. Siinä oli kiteytettynä se oleellinen siinä kuvassa, tarzan ja homopari, ihkua ja onnea!

  Niin ja se toinen on se listan viimeinen nimi, niinpä niin, johanna suurpää. Kun on tällaiset älyn jättiläiset komiteassa, niin siitä saatanan hevosesta ei voi tulla kameli, eikö vaan? VArsinkin kun komiteaan kuuluu melkein 30 nimeä, ei saatana tätä touhua…
  Parabellum.

 5. V…ttaa noiden materialistisuus. Kaikkeen auttaa aina raha ja sen lisääminen jotenkin poistaa ongelmia vihreiden ja muiden hörhöjen mielestä. Eikös se ole jotenkin ristiriidassa vihreiden perusideologian kanssa.
  Miksei ne voi ehdottaa jotain henkisempää kuten meditointia romaneille ja muita henkisiä harrastuksia. Miksi aina vaan rahaa kun kerran kaikkien tiedossa on ettei raha tee onnelliseksi. Vaan henkiset asiat tekee onnelliseksi. Tämä on hieman halvempi ratkaisu kuin perinteiset.

 6. Jännää. Koska romaneille ei koskaan ennen ole jaettu lainkaan vastikkeetonta rahaa, niin nythän asia on korjattava 🙂

 7. Ei saatana tälle voi enää kuin nauraa.

  Viisikymmentä tyyppiä pohtii 9 kuukautta tällaista asiaa.

  Aika moni oli muuten töissä jossain romanikulttuurin maakunnallisessa edistämiskeskuksessa. Siellä mahtaa lapio heilua niin että alkaa silmissä huimata…:D.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: