Case Kokemäki: Vuoden 2009 Kusetus

Octavius-säätiön hallituksessa käytiin kiivas sananvaihto siitä, mikä olisi sopiva valinta vuoden 2009 kusetukseksi. Ehdokkaita olisi palkinnon saajaksi tuhansittain, mikä teki päätöksestä hirvittävän vaikean. 

Pitkällisen älykkään ja kultivoituneen keskustelun jälkeen hallitus päätti myöntää tunnustuspalkinnon Kokemäen kaupunginhallinnolle. Sydämelliset onnittelut!

Säätiön hallitus perustelee valintaansa mm. seuraavalla tapahtumaketjulla.

 • Kokemäen kaupunginhallitus päätti yksimielisesti 30.11.2009, että kiintiöpakolaisia on mahdollisuus sijoittaa Kokemäelle vuoden 2010 aikana. Päätös oli vastaus Satakunnan TE-keskuksen tiedusteluun. Asiaa valmistelivat TE-keskuksen asiantuntija Minna GissHanna Holm SPR:n Spirit-hankkeesta ja puheenjohtaja Juhani Merikallio SPR:n Satakunnan piiristä sekä kaupungilta Leena Aalto-Setälä, Eija Kuokka, Minna Katajala ja Martti Jalkanen.
 • Seuraavassa kokouksessa 14.12.2009 kaupungin hallitus päätti yksimielisesti, että Kokemäen kaupunki on valmis aloittamaan turvapaikanhakijoiden vastaanottotoiminnan Kokemäellä. Kaupunginhallitus perusteli päätöstä 30.11.2009 käsittelyssä olleella linjauksellaan.

Kaupunginvaltuustossa koko asia ei ole käynytkään, vaikka päätöksellä on tavattoman suuri merkitys kaupungin taloudelle. Se nimittäin tuhoutuu tuon päätöksen seurauksena. Sitä suurempi merkitys päätöksellä on Kokemäen kaupungin asukkaille, joiden elämänlaatu tulee muuttumaan radikaalisti. Voi perustellusti väittää, että ko. päätös on Kokemäen koko kunnallishistorian merkittävin. 

Kusettajia tässä ainutlaatuisessa tapahtumaketjussa olivat siis SPR ja Satakunnan TE-keskus sekä kusetettavina Kokemäen kaupunginhallitus ja –valtuusto sekä kaupungin asukkaat.

Tiivistettynä siis:

 • Kaupunginhallitus oli päättävinään painostuksen alla suostua muutaman kiintiöpakolaisen kuntapaikkaan. Lopputuloksena kaupunki saa satojen pälvikaljuisten testosteronia tihkuvien nuorten miesten kultamunahautomon.
 • Lisäksi kaupunginvaltuuston jäsenet ovat mahdollisesti rikkoneet kuntalakia. Lain mukaan nimittäin valtuuston tulee päättää talouden, rahoituksen ja sijoitustoiminnan perusteista sekä hyväksyä talousarvio (Kuntalaki; 2 luku, 13 §).
Advertisement
Published in: on 18 joulukuun, 2009 at 4:00 pm  Comments (14)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2009/12/18/case-kokemaki-vuoden-2009-kusetus/trackback/

RSS feed for comments on this post.

14 kommenttiaJätä kommentti

 1. Lisäksi kaupunginvaltuuston jäsenet ovat mahdollisesti rikkoneet kuntalakia. Lain mukaan nimittäin valtuuston tulee päättää talouden, rahoituksen ja sijoitustoiminnan perusteista sekä hyväksyä talousarvio (Kuntalaki; 2 liuku, 13 §).

  Tuossa lienee mahdollisuus kunnanvaltuustolle kaataa päätös.

 2. Niin, kunnanvaltuustolla olisi mahdollisuus kaataa päätös, jos eläisimme edes säällisessä demokratiassa.

 3. Tuohan meni ihan ”maan tavan” mukaan. Pieni itsensä muiden yläpuolelle nostanut ”kerma” päättää asiat itselle taloudellisesti hyödyllisellä tavalla.
  Mitään vastuutahan ei näistä koplauksista joudu kantamaan sillä nyrkkihän pysyy taskussa ja joku SM-liigan lätkä/potkupallo-ottelun tulos on kansan ajatuksissa kuitenkin päälimmäinen huoli.

 4. Suomessa on demokratia ja Suomi on oikeusvaltio. Oli se joskus.

  Oikeusvaltio…:D.

 5. Ave,
  Täällä länsirannalla tapahtuu tällaista kaikenlaista sontaa jälleen. Harjavaltaan ei nyt sitten toistaiseksi synny mädättämöä, niin sitten se pusattiin kokemäelle.
  Onnea kokemäki! hah…. 😛

  Kuuleman mukaan kokemäellä on kuitenkin jonkun verran erittäin lyhyttukkaisia aseveli-henkisiä kavereita… katotaan miten mädättämön somppu-sakin käy…!

  Tämä on juuri maan tapa, perseenhajuista hommaa kähmitään siellä täällä, ja puusilmät ei sano ja huomaa yhtään mitään. Siis juuri niin, joku paska-BB ja lätkämatsi on paljon tärkeämpi juttu aina… Kunnanhallitus on kuin itse sananmuunnos, ja kähmii tällaisen jutun suljettujen ovien takana, on siis maan tapa. Ei siitä mitään seuraa, katotaan vaan. Olen menettänyt uskoni tämän maan oikeuslaitokseen, se on oikeuslaitoksen irivikuva.

 6. Pitää selvittää (heti kun on aikaa) tämän Martti Jalkasen taloudelliset kytkökset.

  Kuka paikkakuntalainen voisi käydä kopioimassa verotstosta Jalkasen veropaperit? Ne ovat julkisia ja ne saa verotoimistosta pyynnöstä käteen. Auttaisi paljon – kiitos etukäteen.

  Samalla vaivalla voisi ottaa kopiot noista Juhani Merikallion papereistakin.

  Tämä läjä haisee todella pahalta.

 7. Se on nyt sitten menoa taas. Avustusjärjestöt ovat kyllä melkoinen mafia. Pakko kai lähteä aamulla kalaan muuten pää halkeaa.

 8. Kiitos Octavius tämänkin läjän tonkimisesta. Alkaa löyhkä hiljalleen kantautumaan kotiseudulta Satakunnasta tänne pääkaupunkiseudulle asti.

  Kokemäki on de facto konkurssikypsä jo ennen tätä viimeistäkin käännettä. Näyttää siltä, että kaupunginjohtaja Jalkanen esikuntineen panikoi ja yrittää haalia kaikki mahdolliset/mahdottomat tuet valtiolta, seurauksista piittaamatta.

  Kaupunki taistelee muuttotappiota vastaan. Lisäksi yritystoiminta on hiipumaan päin. Viimeisin lähtijä on Starcke Oy, joka ilmoitti siirtävänsä koko liiketoimintansa naapurikuntaan. Asia aiheutti ilmeisen härdellin paikkakunnalla ja lähdöstä syytettiin mm kaupunginhallituksen saamattomuutta. Kauppalehti on muuten listannut ko. yhtiön Suomen menestyneimmäksi. (jos tälle nyt mitään painoarvoa voi antaa) http://www.kauppalehti.fi/5/i/yritykset/menestyjat/lista.jsp?id=1

  Juhani Merikallio (sd) ansaitsee aivan oman lukunsa tässä farssissa. Mieshän on siis SPR:n Satakunnan piirin puheenjohtaja. Tämän lisäksi Merikallio istuu sekä Kokemäen kaupunginvaltuustossa, että kaupunginhallituksessa ja oli kokouspöytäkirjan mukaan päättämässä asiasta 14.12.2009.

  Kokemäen SDP:n johtokunnan jäsenenä Merikallio on ollut värväämässä paikallista SPR:n osastoa osaksi SDP:n puoluetoimintaa. Esimerkki: vuosi sitten, kuntavaalien jälkeen, hän järjesti äänestäjilleen kiitoskahvituksen SPR:n tiloissa samaan aikaan SPR:n ystävpiirin kanssa. Asia joka aiheutti ”jonkin verran” kuohuntaa SPR:n jäsenistössä.

  Juhanin ajatuksiin voi tutustua täällä:
  http://juhanimerikallio.blogspot.com/

  Mutta mitä mieltä asiasta onkaan paikallinen aviisi, paikallislehti, Sydän-Satakunta? Tutkivaa journalismia? Kysymyksiä toimittajilta? Ei mitään. Uutinen kaupunginhallituksen myönteisestä päätöksestä löytyi vasta lehden sisäsivulta ja vei palstatilaa tavallisen joulupostimerkin verran.

  Päätoimittaja Timo Simula kommentoi asiaa tosin jo aiemmin (3.12.) lehden pääkirjoituksessa: ”Mikäpä siinä – muuttotappiopaikkakunnan palvelurakenne kestää kyllä uusia tulijoita. Miksipä ei siis avattaisi ovia pakolaisille.”

  Simula onnistui myös hivelemään mustaa huumorintajuani, sekä aiheuttamaan spontaanin röhönaurukohtauksen seuraavan lehtensä (7.12.) pääkirjoituksen otsikoinnilla. ”Selvittämättömiä paloja on liikaa.”
  Tästä heitosta Nostradamuskin olisi ylpeä.

  Onnea Kokemäki! Onnea Satakunta! Maakunnan ensimmäisen vastaanottokeskuksen johdosta.

 9. Kiitos Spartan.

  Mitähän mahtaa Kokemäen kaupunginvaltuutettujen päässä liikkua? Olisiko siellä yhtään ajatusta asiasta?

  Mitähän mahtaa miettiä paikkakuntalainen, jonka elinympäristö on päätetty tuhota?

  Eikö kukaan tosiaan aio tehdä mitään? Nykyinen punavihereliitti on kannattanut kaikkea kansalaisaktivismia. Eikö nyt olisi sen paikka?

  Oletteko kokemäkeläiset todellakin pelokkaita mikkihiiriä?

 10. Päätöksestä voi ja kannattaa valittaa.

 11. Minä voisin koittaa vähän masinoida Kokemäellä vastarintaa, mutta paikallisia aktiiveja tarvitaan myös. Tai niitä siis nimenomaan tarvitaan.

  Minuun voi ottaa yhteyttä:

  jari.leino ättämerkki muutos2011.fi

  0400 739307

 12. Nyt on kyllä pojilla ja tytöillä puurot ja vellit sekaisin.
  Vaikea käsittää miten aikuiset ihmiset kasvavat näin umpiossa. Miksi te ette ole itse siellä Kokemäen poliittisessa maailmassa vaikuttamassa, jos kerta tiedätte asiat paremmin.
  Suomi, Suomen valtio, eli te ja teidän edustajat eduskunnassa ovat sitoutuneet tiettyihin humanitaariisiin tavoitteihin.

  Miten mahtaisi teillä mennä sormi suuhun, jos olisitte itse pakolaisen tai turvapaikanhakijan asemassa? Joutuisitte maailmalle anomaan turvapaikkaa? Tiesikö teistä kukaan, että se on yksi ihmisen perusoikeuksia? Niin että jos Suomessa elämä näin paljon ahdistaa niin lähteekääpä kokeilemaan olisi onni parempi jossain muualla. Eipä tarvitse mennä montaakaan vuosikymmentä taaksepäin kuin Suomesta lähdettiin pakoon sotaa. Ja ihan samanlaisia vaikeuksia oli kielitaidottomilla lapsilla silloin kuin nyt on toisilla ihmisillä, jotka ovat hätää kärsimässä. Vastassa oli ja on teidän kaltaisia.

  Mielestäni Kokemäki ansaitsee arvostusta auttaessaan erilaisia ihmisiä.

 13. Kiitos kommentista Mikko Suomalainen.

  Kommenttisi on loistava tiivistys siitä hulluudesta mikä tämän maan tuhoaa.

  Afrikassa on sellaiset öpauttiarallaa 400 miljoonaa ihmistä haluamassa muuttaa paremman elintason pariin.

  Miksi Mikko ei toimi? Myy se kämppäsi ja perusta vaikka Tansaniaan pakolaiskeskus, sairaala ja koulu. Onnistuu kuukaudessa ja voit näyttää aivan itse millainen maailmanhalaaja oikeasti olet. Sinulla jää vielä kämppäsi myynnistä rahoja hyvään elämään suunnilleen 10 vuodeksi siellä Tansaniassa.

  Anna Mikko palaa. Näytä, että olet mies, etkä vikisevä päästäinen.

  Ei muuta kuin toimeksi, ettei tarvitse itkeä siitä, että toiset ovat huolissaan yhteiskuntansa muuttumisesta Afrikaksi.

  Tuosta umpiosta Mikko kysyisin yhtä juttua. Arvaa kumpi meistä kahdesta on nähnyt enemmän maailmaa, ihmisiä ja erilaisia kulttureita? Kummalla meistä
  kahdesta on enemmän tuttuja ja kavereita ympäri maailmaa? Saat kaksi arvausta.

  Voi viddu mikä pelle olet, anteeksi vain.

  Anna palaa Mikko – arvaa nyt.

 14. Eipä tässä muuta kun putket heilumaan


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: