Kööpenhaminan katastrofi

Kööpenhamina päättyi sitten juuri niin kuin ennustin. Lopputulos on tiivistettynä, että EU maksaa Afrikkaan noin sata miljardia euroa vuodessa. Se on niin kutsuttua ilmastorahaa.

Summalla saa kymmenentuhatta uutta Lear Jet–suihkukonetta afrikkalaisen eliitin käyttöön. Käytetyn Lear Jetin saa taas alle viiden miljoonan ja ne varmaan kelpaavat Afrikan diktatuurien keskijohdolle, koska kone on laadukas ja sen käyttöikä on useita kymmeniä vuosia. Suomen osuus suihkareiden hankkimisesta on 200 miljoonaa euroa vuodessa.

 • Totta kai se tulee olemaan meille taakka ja hankalaa, etenkin nyt kun ollaan lamassa ja valtion talous on pahasti alijäämäinen. Toisaalta on muistettava, että meihin rinnastettavissa maissa ollaan nyt jo kehitysrahoituksessa yhden prosentin tasolla eli huomattavasti yli sen, missä me olisimme, jos me hoitaisimme ilmastorahoituksen nykysuunnitelmien päälle, Väyrynen sanoo.
 • Väyrysen mukaan ilmastorahoitus on uutta rahaa, joka tulee nykyisen, vajaan miljardin euron vuosittaisen kehitysavun lisäksi. Väyrynen sanoo, että rahat on löydettävä valtion budjetista.

Mutta hei – ollaan positiivisia ja oletetaan, ettei Afrikkaan kaadettu raha menekään kokonaisuudessaan Bombardierin kassaan. Oletetaan leikisti, että vaikka puolet kaadettavasta rahasta valuisi Afrikan mantereen yhteiskuntiin. Mitä siitä seuraisi?

Lopputulos on tietysti väestönkasvun kiihtyminen edelleen. Afrikan väkiluku oli vuonna 1950 260 miljoonaa, väestön määrä ylitti juuri miljardin rajan ja rahojen kaataminen varmistaa sen, että kolmen miljardin afrikkalaisen rajapyykki rikkoutuu noin vuonna 2050.

Väestönkasvun kiihdyttäminen, joka on kaikkien maapalloa tuhoavien mekanismien perussyy ja kaikkien ongelmien äiti, varmistaa maapallon ekosysteemien kiihtyvän tuhoutumisen, metsien hävittämisen jatkumisen ja tuhansien eliöiden sukupuuton.

En millään voi vastustaa kiusausta lainata lopuksi ehkäpä ääliömäisintä lehden pääkirjoitusta, mitä Suomessa on tänä vuonna ilmestynyt. Alla olevan kirjoituksen sisältämä typeryys on jo niin käsittämätöntä, että se hipoo jo rikosta koko ihmiskuntaa vastaan. Minulta ainakin loppuvat sanat ja verbaalinen lahjakkuuteni musertuu sirpaleiksi lukiessani tällaisia mielipiteitä. Tyhjennyin henkisesti  ja pohjattomilta tuntuneet voimani loppuivat Elinan ajatusten edessä. 

Vihreä Lanka 11.12.2009, päätoimittaja Elina Grundström:

 • Tätä kirjoittaessani Helsingissä ei ole tietoakaan valkoisesta joulusta. Lumen sijaan parvekettani koristavat yllättävän comebackin tehneet viimekesäiset miniorvokit. Ilmaston lämpeneminen on tosiasia, jota ilmastoskeptikot eivät valitettavasti pysty muuttamaan miksikään.
Advertisement
Published in: on 19 joulukuun, 2009 at 3:30 pm  Comments (20)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2009/12/19/koopenhaminan-katastrofi/trackback/

RSS feed for comments on this post.

20 kommenttiaJätä kommentti

 1. Niinkö siinä nyt kävikin?

  Luulin ja toivoin hetken, että tuo Köpiksen CO2-ilmastomuutos-päästökauppa-rahastuskusetuskokous olisi käytännössä vesittynyt?
  http://www.aamulehti.fi/uutiset/ulkomaat/ilmastokokous-valtaisa-pettymys-jarjestoille/165070
  http://www.aamulehti.fi/uutiset/ulkomaat/ykn-ilmastokokous-paattyi-laihoin-tuloksin/165054

 2. Kokoliha – kiitos kommentista.

  Ööö – etkö lue blogiani? Kerroin jo viikkoja sitten, että Suomi ja Sinä maksat, kävi miten kävi.

  Odotan huvittuneena Vanhasen ja Halosen kommentteja. Myös ilmastonmuutosprofessori Tynkkysen lausuntoja alkaa olla jo ikävä.

  On Suomella ainakin arvoisensa edustajat. Kolme idioottia, joista yksi on homo, yksi on lesbo ja yksi on säälittävä Suomi24:ssa pillua jahtaava runkkari.

  Kuka tuon yliviivatun kirjoitti?

 3. Juu. No, niin sinä kaiketi käy.

  Pointtini oli kuitenkin se, että Köpiksen hurmoskokous vesittyi latteiksi julkilausumiksi kohtalaisen hyvin, eivätkä sen tulokset sinänsä sitoisi ja pakottaisi meitä maksamaan yhtään mitään, jos Matti, Tarja, Oras etc. eivät niin kovasti haluaisi ottaa lisää velkaa antaakseen suomalaisten rahoja ja kilpailukykyä pois.

  Ehkäpä kuvaavinta CO2-uskonnolle oli se, kun satuhassit odottivat Obamaa kuin Messiasta lattialla istuen. Mitenkähän muuten nyt käy ViNolaisten nälkälakon kanssa?

 4. Kokoliha: lyödäänkö vetoa, että Suomi maksaa joka tapauksessa. Jotain jonnekin, en tiedä minne, mutta Sinä maksat vielä ilmastoveroja ja paljon.

  Tuopin olutta, jonka voitan, juon mielelläni jossain Hgin keskustan baarissa.

  Otamme tuopillisen Oraksen kunniaksi. Täytyyhän alan oppiarvoja kunnioittaa, vai mitä?

  :D.

 5. Eikö edes pientä osaa noista Afrikkaan upotettavista miljoonista voitaisi korvamerkitä käytettäväksi kortsuihin ja ehkäisypillereihin? Tietysti kuvallisin ohjein, jotta heikäläiset eivät pistäisi niitä loitsujen saattamina tyynyn alle kuvitellen niiden toimivan jotenkin maagisesti.

 6. Idioottikin ymmärtää, että kaikki raha, mitä Afrikkaan tai Lähi.itään kaadetaan, on sidottava väestönkasvun hillintään.

  Mikä ihme siinä on niin vaikea sisäistää?

 7. No, itse korkkasin jo, vaikka tuohon vetoon ei kannatakaan lähteä 😉 Onhan se toki varma, että ilmaston(kin) varjolla kerätään taas jokin uusi muutaman sadan euron vuosimaksu.

  Btw, toivottavasti suomalaisiin Oraksen – kaiketi maailman parhaimpiin – vesihanoihin ei jatkossa liitetä negatiivisia konnotaatioita.

 8. Saamarin Octavius!
  Koittaisit edes Sinä pysyä asiassa etkä itse tuhoaisi blogisi vähintäkin uskottavuutta yliviivauksineen. Harmittaa niin vietävästi tuo harrastamasi tarpeeton itsetuhoisuus :(.

 9. Aihetta sivuten,,, kahtena vuotena peräkkäin on uskollinen vanha Volvoni katsastuksessa määrätty
  välittömään ajokieltoon. No.. pienillä säätämisellä CO2 arvot on saatu leimaa edellyttäviin rajoihin rimaa hipoen. Olin jo päättänyt ostaa uuden n.200e kaasuttimen, että sais CO2 päästöt kunnolla aisoihin.
  Harmi että nuokin ”korvamerkityt” rahat joku päätti lahjoittaa afrikan diktaattorin sponssaamiseen…

 10. Ave,
  Hyvin kirjotat ja kysyt myeö juuri oleellista, että mikä tässä kaikessa on niin vitun vaikeeta ymmärtää?
  Populaatio on liian iso tänne pallolle. Sitä halpaa energiaa on nyt tultava, tai tästä ei hyvä seuraa tätä vauhtia. Tätä aihetta on jankattu täällä jo tarpeeksi.

  Jees, eikö olekin helvetin hieno troikka hyysäämässä suamen asioita maailmalla, voi saatana…
  Hävettää oikein taas. Oikein asiantuntijat!
  Onneksi pian on vaalit, eli vuosi 2011 tulee ja tappaa!
  Niin, 12 päivää työvoimapulaan.

 11. Kiitos kommenteista taas kerran kaikille.

  Wp:lle sen verran sanoisin, että Volvon ainoa keino säilyä hengissä on identifioitua joksikin kulttiautoksi tms. Nimittäin nyt ollaan vaiheessa, jolloin kaikki teollinen työ lähtee pois täältä. Poikkeuksia ovat niche-alueet ja erikoisosaamista sisältävät tuotteet.

  Sinunkin Volvosi, jos merkki säilyy enää, tulee kohta Kiinasta/Intiasta.

  Onneksi meille jää sosiaalitukien jakamisen ja ilmastomuutoksen vastaisen taistelun teorian huippuosaaminen. Lisäksi luulisin, että demokraattisen ja hyvinvoivan valtion tuhoamisen -moniosaaminen on hyvin hanskassa. Lisätietoja voi kysyä Kokoomuksen ja Keskustan toimistoista.

  Sopeudu tai kuole.

 12. Tuo vihreiden nälkälakko lisää vaan käsitystäni outoina hihhuleina. Hyvin kyllä nauroin.

  Aloitetaan nälkälakko maahanmuuton vuoksi, kuuntelisko meitä kukaan. Saisiko minnekään uutista.

  Tai sitten jokin uusi virus tai zoonoosi tulevaisuudessa?

  Lehtileike ohjelmasta

  Eräs asiantuntija sanookin osuvasti: virukset hyökkäävät mihin tahansa populaatioon, jossa on liikaa yksilöitä, ja vähentävät tällä tavalla liikakansoitusta. Meitä nyt vain sattuu olemaan jo liikaa tällä maapallolla.

  Dokumentissa haastatellut asiantuntijat antavat varsin synkän kuvan globaalin yhteiskunnan haavoittuvuudesta erittäin muuntautumiskykyisille viruksille, joiden ”riistaa” ihmiset ovat.

 13. Teollisuustuotannon hiipuessa jotkut ovat pistäneet tulevaisuuden toivonsa matkailualaan, Siksi päättäjiemme yli-innokkaat ilmaston lämpenemisrajoitukset pistävät ihmettelemään. Kuka maksava asiakas tänne koleaan kesäparatiisiin tulisi…

 14. KJNI: tuo virusasia on mielenkiintoinen.

  Itse pidän vaihtoehtoa, jossa jokin virus harventaa ihmiskuntaa rankalla kädellä hyvin todennäköisenä. Siihen ei tarvita edes yhtään foliota, koska se on vain luonnon tapa toimia.

  490 miljardia kiloa lihaa on nimittäin aika hyvä saalis mille tahansa organismille.

 15. Äänestän myös viruksen puolesta lopullisena ”tasapainottajana”, mutta veikkaan että ensin tapahtuu muunlaista olojen huononemista ja laajempaa ihmisliikettä ennenkuin virus saa tarpeeksi polttoainetta. Sen aiheuttajaksi on puolestaan tarjolla oikein kattava valikoima ekologisia uhkia, jotka yhdistettynä väestönkasvuun vetävät suupieliä hieman alas. Tai ylös, riippuen siitä miten kovasti tykkää olla oikeassa.

 16. Juholle:

  Minä ainakin huomaan melkein joka päivä toivovani, että olisin väärässä.

  Ikävä kyllä sellaista ei ole näköpiirissä.

  Kiitos blogilinkistä, se pääsi heti listoille.

 17. Vaikka alkaisi näyttää ilmeiseltä, että AGW (Anthropogenic Global Warming)-uskonto, tai ainakin ihmisen aiheuttamiin CO2-päästöihin perustuva osuus siitä on romahtamassa omaan naurettavuuteensa (muiden paitsi Turkulaisten vegaani-brekdance-ohjaajien ja muiden kiihkeimipien lahkolaisten mielestä), niin ei silti liene aihetta hymyyn.

  Jokin muu yhtä hurmoshenkinen punaviherfeministis-monikultturistiseen meemiperheeseen pohjautuva hullutus tulee sen tilalle uskonnon korvikkeeksi. Tässä vaiheessa loppuu hiukan mielikuvitus kesken. Mikä se voisi olla?

  Ufot? Juuston ja lihansyönnin kieltäminen? Vaatimus ruutiaseiden kiellosta metsästyksessä? Vesiliikenteen ja myöhemmin myös merenkulun pakottaminen takaisin purjelaivoihin?

  Octaviuksella on tunnetusti ollut sekä kykyä nähdä asioita hiukan eteenpäin että mielikuvitusta

  Luulen, että kun CO2 -uskonto romahtaa, ja pienhiukkasten & nokipäästöjen rooli myönnetään, niin nyt juuri ostetuille uusille turbodieseleille lätkäistään parin vuoden päästä jokin hirmuvero ja kiesien arvokin romahtaa. Samalla autoverotuksesta tietysti poistetaan nykyinen sidonnaisuus CO2-päästöihin.

 18. Floodataan nyt vielä sen verran, että tämän kuvan myötä toivotan kaikille valkoista ja Hyvää Joulua.

 19. Vaikka AGW-teoria kaatuisikin, niin tuskin autojen CO2 -verotusta mihinkään poistetaan, se vain perustellaan uudelleen.
  Ja perusteenahan on auton polttoaineen kulutus. Öljy on näet ehtyvä luonnonvara ja siksi paljon kuluttavia autoja tulee verottaa rankalla kädellä.

  Itse suosisin enemmänkin verotusmallia, missä vero olisi kokonaisuudessaan polttoaineen hinnassa ja auton käyttömaksu poistettaisiin kokonaan. Näin verotus perustuisi autolla ajamiseen, eikä sen omistamiseen. Mutta eihän tämä voi olla mahdollista tässä maassa…

 20. […] ei kuitenkaan ole riittänyt kaikkialle. Aivan kuin aiemmin kerroin, ilmastonmuutos siirtyi joulukuussa Elina Grundströmin parvekkeelle. Saatujen tietojen mukaan parvekkeella kukoistavia […]


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: