Suomalaisten toimittajien tasosta

Matti Vanhanen ilmoitti kategorisesti 18.10.2009, että hänen asemansa on vahvempi kuin koskaan.

Ennen joulua Vanhanen ilmoitti jättävänsä Keskustan puheenjohtajuuden ja samalla pääministeriyden. Yllättävää tekoa pidettiin toimittajien analyyseissä yleisesti valtiomiesmäisenä ja pohdittiin Vanhasen jalkavaivojen luonnetta.

Viimein torstaina 7.1.2010 jalkavaivojen laatu alkoi paljastua. Se ei ollutkaan nivelrikko, silsa tai känsä, ei.

Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) jättää poliisille tutkintapyynnön vuokra-asuntoja rakentavan ja tarjoavan Nuorisosäätiön osallistumisesta vaalityöhön.

Aiemmin oli tapahtunut seuraavaa (Vanhanen sai merkittävää taloudellista tukea Nuorisosäätiöltä ollessaan sen hallituksen puheenjohtaja):

Kaikkonen: – En tiedä jääväsikö sitten Vanhanen itsensä näissä hallituksen keskusteluissa.

Asiaahan on tivattu toistuvasti Vanhaselta joka ei suostu vastaamaan… Yksi miestoimittaja, kuulemma STT:stä, työnsi mikrofonin Vanhasen kasvojen eteen ja yritti moneen kertaan kovalla äänellä, kuulin ainakin kolme suoraa kysymystä, tiedustella Vanhasen roolia ja toimintaa Nuorisäätiön toiminnasta.

”Jääväsittekö itsenne, kun Nuorisäätiön hallitus päätti vaalirahoituksesta?”

Mitä teki Vanhanen kysymyksen kuultuaan? Joo, hän yritti edetä käytävällä, oli hieman hätääntyneen näköinen, mutta ei ollut kuulevinaan kolmeen kertaan esitettyä kysymystä. Sen sijaan hän kurotti kaulaansa ja poimi kauempana hänestä olevilta toimittajilta pari kolme muuta kysymystä , jotka koskivat helppoa tuppeensahaamis-asiaa. Noihin turvallisiin kysymyksiin hän vastasi helpottuneen oloisena muutamalla sannalla ja pääsi vihdoin etenemään hieman joutuisammin.

”Mutta jääväsittekö te…”

yritti STT:n mies vielä kerran huutaa pääministerin perään, mutta tuloksetta.

Lähde.

Ensimmäisenä herää kysymys siitä, mikä on suomalaisten politiikan toimittajien taso? Vain yksi ainoa toimittaja yritti. Siis vain yksi. 

Onko se taso jossain likakaivon pohjan ja kaatopaikan välillä? Vai alempana?

Hävettääkö?

Published in: on 7 tammikuun, 2010 at 4:40 pm  Comments (9)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2010/01/07/suomalaisten-toimittajien-tasosta/trackback/

RSS feed for comments on this post.

9 kommenttiaJätä kommentti

 1. No hävettää. Aina en vaan tiedä, et toimittajien vai poliitikkojen puolesta. Mietin, et mikä toimittajien työtä ohjaa: lehtien levikit vai ”suuret voimat” poliitikkojen takana. Kun joku isompi dirika ottaa yhteyttä päätoimittajaan, niin komennetaanko toimittajat raportoimaan kissan penikoimisesta perä Pöppölässä. Esim. noi keskustan ja varmasti muidenkin puolueiden rahasotkut on vaiettu unholaan… Tonkisivat nyt vaan niitä köntsäkasoja. Kansa tykkäis lukea.

 2. Suomen lehdistö ei ole vallan vahtikoira, vaan sen sylikoira.

  Vuh!

  Miten voi olla mahdollista, että joku satunnainen bloggaaja (=Virolainen) pitää journalismin tason paremmin kuin kymmenet tuhannet toimittajat yhteensä?

 3. Lautakasasta lähtien media eksyi väärille poluille ja kuvitteli lautakasasta nousseen kohun vahvistaneen pääministeriä.

  Nuorisosäätiö ei siis kaatanut pelkästään Kangen poliittista uraa vaan mukana meni myös oppi-isä.

  Jos toimittajat olisivat osanneet hommansa, he olisivat penkoneet Nuorisosäätiön tilejä ja toimintaa eikä jotakin yli 10 vuotta vanhaa rakennusprojektia.

 4. ”Mikä on suomalaisten politiikan toimittajien taso?”

  Olisko siinä taloustoimittajan tienoilla? Taloustoimittaja voi omistaa osakkeita, muttei ymmärrä, mitä tekemistä asialla on talouden kanssa. Samoin politiikan toimittaja voi olla stallari, muttei ymmärrä, mitä tekemistä asialla on politiikan kanssa.

  Onneksi Nykäsen Masasta voi kirjoittaa mitä tahansa, ei lopu toimittajilta leipä. (Ai miten tämä liittyy politiikan toimittajiin? Ei mitenkään, muttei mikään todellisuudessa tapahtuva asia muutenkaan liity politiikan toimittajiin)

 5. Ave,
  Hyvin argumentoitua tekstiä täällä kaikilta.
  Ei tässä aina meinaa itsekään pysyä perässä, että missä mennään. poliitikot koittaa koko ajan kusta meitä silmään, se on niin vitun tosi.
  Siis, lautaläjä oli harhautusoperaatio tai peiteoperaatio, osa mediaa meni halpaan tai…. olikin siinä mukana…. niin, miten on?

  Mutta, siis nyt on kyllä keskijalkaa sahattu tuppeen varmaan oikein saatanan urakalla, että jokin leikkaus on nyt paikallaan.
  Sen voisi leikata ja istuttaa vaikka otsaan, sen verran kestovitutusta on tiedossa tälle hemulille, hah.

 6. Kyllähän tämä on alusta saakka vaikuttanut aivan selvältä caseltä sekä tämän paikallislehden toimittajaharjoittelijan että Kangen kannalta.

  Jos tämä loppuun saakka menee ja sanktioita tulee päälle, mitä kyllä vielä erittäin vahvasti epäilen, uskoni Suomeen oikeusvaltiona palautuu ainakin hitusen verran.

 7. Tuota noin, ihan silleen aikuisten oikeasti (leikitään ainakin aikuista), kuka on edes toiviounissaan voinnut kuvitella suomalaisen median olevan vallan vahtikoira enään vuosikymmeniin?

  Vanha (ikivanha) sanalasku sanoo, että sen kättä nuolet kuka sinua ruokkii. Eikä valtion lehdistötuki (vai onko sillä nykyään joku toinen nimi) ole ihan pikkuraha. Eniten sitä muuten saa erkkomedia muistaakseni.

  Samasta syystä aikoinaan pidettiin MTV bannassa uutis- ja ajankohtaisohjelmista, eli heillä ei ollut lupaa niitä esittää ohjelmistossaan. Sehän rahoitti itsensä mainoksin, eikä verovaroin, joten eliitti ei voinnut sitä vahtia ja käskeä mitä saa/ei saa julkaista…

 8. Hannes: juuri noin.

  On ollut huvittavaa seurata kehitystä, jossa netin kautta toimivat keskustelupalstat ja blogit ovat ottaneet tiedotusvälineiden paikan.

  Sitä en vain millään ymmärrä, ettei tiedotusvälineiden päätoimittajat tai omistajat reagoi asian mitenkään. Kun tämä muutaman vuoden nähtävissä ollut kehitys jatkuu, jäävät ne ilman maksajia.

  Kuka haluaa oikeasti haluaa maksaa Pravdan kolumnista, jossa jokin MP Heikkinen voivottelee sitä, että on käynyt Thaimaassa, koska ilmastonmuutos? Jos kirjoitusten taso on tuota luokkaa, voi kysyä miksi se yleensä painetaan lehteen. Kauhea paperinkulutus pelkkään paskaan.

 9. Matti Vanhanen ilmoitti kategorisesti 18.10.2009, että hänen asemansa on vahvempi kuin koskaan.

  Ennen joulua Vanhanen ilmoitti jättävänsä Keskustan puheenjohtajuuden ja samalla pääministeriyden. Yllättävää tekoa pidettiin toimittajien analyyseissä yleisesti valtiomiesmäisenä ja pohdittiin Vanhasen jalkavaivojen luonnetta.

  Viimein torstaina 7.1.2010 jalkavaivojen laatu alkoi paljastua

  Imeisesti Matti Vanhanen ei ainakaan lokakuuhun saakka ole elännyt todellisuudessa. On ollut omassa mielikuvitusmaailmassaan vahvoilla oleva pääministeri. Se, että hän on saanut jatkaa tehtävissään lienee osoitus kepun rappiosta. Valtamedia toimittajineen on menettämässä uskottavuuttaan.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: