Pitäisikö Suomen älymystö vaihtaa?

Viime päivinä on paljastunut useita petoksia, joissa on toimittu lääkäreinä tai eläinlääkäreinä ilman ammatin vaatimaa pätevyyttä.

Ikävä kyllä ilmiö on huomattavasti laajempi, jolla tarkoitan valtamedian käyttämiä asiantuntijoita tai kommentoijia. Mielikuvitusta venyttäen heistä voisi käyttää myös nimitystä älymystö tai ainakin he itse itsensä älymystöön kärkkäästi laskevat.

Jostain ihmeestä nämä samat henkilöt ilmestyvät esiin kommentoimaan yhteiskunnan kehitykseen liittyviä asioita kuin vieteriukot. Ikävä kyllä heillä ei oikein ole tähän tarvittavia kykyjä eli rationaalisuutta, analyyttisyyttä, kykyä tehdä argumentoituja johtopäätöksiä tai edes auttavaa yleissivistystä. Yhteinen piirre heille on se, että he ovat keksineet itselleen mitä huvittavimpia titteleitä tai ammattinimikkeitä.

Kommenttien sisältö taas koostuu huonosti peitellystä halveksunnasta, ylimielisyydestä, puolivillaisesta feminismistä ja suomalaiseen mieheen kohdistuvasta miesvihasta, yleisvasemmistolaisesta pohjattomasta maailmantuskasta sekä järjettömiin vertauksiin ja kielikuviin puetuista pseudoälykkäistä kannanotoista ilman perusteluita.

Pitäisikö Suomen älymystö siis vaihtaa? Voiko meillä olla valeälymystö?

Alle on koottu esimerkkejä hassuista titteleistä, niiden käyttäjistä ja heidän panoksestaan yhteiskunnalliseen keskusteluun.

Monikulttuurisuusasiantuntija: Anita Novitsky / Umayya Abu-Hanna / Eve Kyntäjä.

Moniaistisessa tilassa maisemat, äänet tuoksut ja maut johdattelevat kävijää eri kulttuureihin. Tilaa voidaan käyttää maahanmuuttajan oman kulttuurin tukemiseen, siirtämiseen toisen polven maahanmuuttajille ja kansainvälisyyskasvatukseen eri kohderyhmille.

Mediatutkija: Camilla Haavisto.

Maahanmuuttajat sinänsä eivät ole tuoneet mitään huonoa. Toki on joitain heihin liittyviä negatiivisia ilmiöitä, mutta ne eivät ole maahanmuuttajien vaan yhteiskunnan tuottamia.

Yhteiskuntakriitikko: Kaarina Hazard / Reko Lundán.

Emme voi kuvata eläimen kokemuspiiriä, koska meillä ei ole siihen edellytyksiä…haluan myös tutkia, näkyykö englantilaisten tekemissä luontodokumenteissa kolonialistinen perinne silloin, kun ne käsittelevät vanhoja siirtomaita?

Tulevaisuusskenaristi: Jukka Paaso.

Yhteiskunta tulee järjestää siten, että kulttuurien monimuotoisuutta voidaan edistää ja säilyttää (vertaa luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen). Tämä toteutuu tarjoamalla maahanmuuttajille jonkinasteinen autonomia tai myöntämällä heille erioikeuksia.

Älymystön edustaja, älykkö, filosofi tms: Jukka Relander, Ruben Stiller, Rakel Liekki.

Tuntuu että mikään järkiargumentti ei tuntuisi tänä päivänä puoltavan vasemmistoa. Mutta eihän se näin voi olla, koska tämähän muodostaisi sellaisen tilanteen, että totuus on oikeiston puolella.

Kaari Utrio, Timo Vihavainen, Tuomas Kyrö, Sampo Terho, Tuomas Embuske, Silja Hiidenheimo, Anja Snellman ja muut: pelastakaa meidät.

Mainokset
Published in: on tammikuu 14, 2010 at 4:59 pm  Comments (10)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2010/01/14/pitaisiko-suomen-alymysto-vaihtaa/trackback/

RSS feed for comments on this post.

10 kommenttiaJätä kommentti

 1. Tossa tuli esille kymmenen henkilöä, joitten palkalla voitaisiin palkata ihmisiä esim. vanhustenhuoltoon. Me kaikki hyötyisimme käytetystä rahasta enemmän. Hyvää alkanutta vuosikymmentä Octaviukselle tv. Ykä.

 2. Jokaista kahta reaalitalouden työntekijää kohti on yksi verorahoitteinen. Todellinen *huoltosuhde* on siis 1:2 ilman eläkeläisiä, lapsia ja sairaita etc..

  Noin miljoona suomalaista elää 2.1 miljoonan oikeeta työtä tekevän siivellä, ja lisää jengiä lappaa.

  Tässä on syy valtion velkaantumiseen, palvelujen alas-ajoon ja korkeaan verotukseen.

  Huomattava osa turhasta virkakunnasta on juuri näitä puolueiden virkakiintiöiden sossuja ja po. kyldyyriväkeä.

  Huomenna he upottavat koko kansantalouden.

 3. Voisiko viisas Herra Octavius purkaa tämän lausen nuorelle typerykselle: ”Moniaistisessa tilassa maisemat, äänet tuoksut ja maut johdattelevat kävijää eri kulttuureihin. Tilaa voidaan käyttää maahanmuuttajan oman kulttuurin tukemiseen, siirtämiseen toisen polven maahanmuuttajille ja kansainvälisyyskasvatukseen eri kohderyhmille”.

  Mitä v…ua?

  P.S Abu H on nykyään Finskin Blue Wings lehden kolumnisti. Olen valittanut joka taholle ja uhannut siirtää firman lennot Star Alliansille mikäli kapinan lietsoja saa jatkaa. Valittakaa muutkin. Minua aidosti loukkaa, että tuollainen tyhjän ja tyhmän toimittaja kirjoittelee lehteen, joka on monille ensimmäinen kontakti matkalla Suomeen. Voi stana tätä hulluutta….

 4. Kyllä kait se kuitenkin on niin, että saksofonin soitostakaan ei peräpää puhtaasti soi, jos sopivalla ajankohdalla torveen puhaltaa.

 5. Kiitos Octaviukselle hiukset pystyyn nostattavista siteerauksista.

  Octavius esitti kysymyksen:
  Pitäisikö Suomen älymystö siis vaihtaa?

  Nythän meillä on Suomessa jo käynnissä vaihtoprosessi. Älymystö aikoo pysyä paikoillaan, joten kansa on vaihdettava. Nykyälymystö ei sovi yhteen nykykansan kanssa. Toisen on mentävä. Siksi nyt on käynnissä kansanvaihto ja poisvaihdettavan väestön ja sen kulttuurin vähättely. Punavihreät höpsismin maisterit pitävät kiinni eduistaan ja ihanteistaan viimeiseen asti. He eivät poistu näyttämöltä muutoin kuin pakon edessä ja siksi he tuottavat maahan luku- ja kirjoitustaidottomia huippuosaajia liittolaisikseen.

  Vastaus Octaviuksen retooriseen kysymykseen. Jos suomalaiset haluavat isäntinä omassa maassaan, älymystön on vaihduttava.

  Sami kirjoitti:
  Abu H on nykyään Finskin Blue Wings lehden kolumnisti. Olen valittanut joka taholle ja uhannut siirtää firman lennot Star Alliansille mikäli kapinan lietsoja saa jatkaa.

  Finnairia odottanevat vielä suuret mullistukset. Ehkä siinä yhteydessä sieltä saadaan ulos ne henkilöt, jotka Hannan ovat kolumnistiksi ottaneet, jolloin Hannakin saa mennä. Mutta sitä odotellessa kannattaa antaa palautetta.

  Finnairista sen verran, että yritys nähdäkseni on vaikeuksissa väärän strategiansa vuoksi. Nyt on valittu kustannusten leikkausten tie ja myydään toimimantonta kokonaispalvelua. Toimimattomuus näkyy tällä hetkellä esimerkiksi laukkujupakkana. Tätä tietä kun mennään eteenpäin edessä on Finnairin lopetus. Toinenkin tie olisi tarjolla. Pidetään palvelut tasokkaina ja hinnat sen mukaisina. Ehkä siinäkin uhkana on firman lopetus, mutta on myös mahdollista, että laadukkaan ja toimivan lentoyhtiön palveluille löytyy ostajia. Ainakin luksustuotteille löytyy ostajia, miksei siis myös taatusti luotettaville lentomatkoille.

 6. Kiitos kaikille kommenteista.

  Kyllähän se niin on, että tämän porukan määrä vain lisääntyy. Otin vain muutaman ensiksi mieleen tulleen kafkamaista hulluutta tihkuvan tittelin, kuukkeloin sillä ja listasin esimerkkejä suoraan alusta. Titteleitä on vielä paljon lisää. Ja tämänkaltaisen älymystön määrä lisääntyy koko ajan, heitä lienee jo kymmeniä tuhansia, jos suoraan hihasta pitää luku arvioida. Kirjoitinhan minä taannoin siitä hämeenlinnalaisesta tädistä, joka ojenteli karvaelukoita ringissä monikulttuurikoulutuksen nimissä.

  Kaarina Hazardhan veti jo pohjat, hänet ehkä voisi nostaa jonkinlaiseksi esikuvaksi tälle porukalle. Tarkoitan siis älymystölle. Itse ainakin nauroin ääneen, kun löysin tuon maininnan Kaarinaa pohtimassa norsujen parittelun metafyysistä suhdetta brittiläiseen kolonialismiin. Ei jumalauta…

  Sami: vaihtoon vaan Finski. Money talks. Ja olen acc:n kanssa aivan samaa mieltä. Finskin olisi vain pitänyt asemoida itsensä luotettavana ja turvallisena luxuslentoyhtiönä ja kokeilla sitä. Mutta taitaa olla jo liian myöhäistä. Kierre on jo niin syvä, että taitaa olla vaikeaa poiskaan päästä.

  Tappis: juuri noin se menee. Hyvinvointivaltio on romahtamassa, jälkihöyryillä ajataan vielä niin kauan kuin lainaa saadaan. On Suomella hieno hallitus.

 7. Tää onkin metka juttu. Nää ns. älyköt. Kaikilla näyttää olevan sana halussa. Osaavat puhua ja kirjoittaa. Ovat mediaseksikkäitä (hitto mikä sana!). Samaan aikaan kun toimittajat jonottavat haastatteluja näiltä viisailta, oikea älymystö tekee duuniaan norsunluutorneissaan. Tutkivat, funtsivat, kirjoittavat julkaisuja. Niitä sitten osa näistä julkiälyköistä lukee ja puhuu sisällön omana ajatuksenaan. Vähän muokaten, ettei yhtäläisyyttä tunnisteta.

  Niin kuin politiikassa. Tausta voimat politiikkojen puheet kyhää. Tautavoimat ne sanoo mitä tehdään. Tausta voimat ne sanoo, kuka valtaan nostetaan. Perusteluna tälle on, etteivät politikot ehdi ihan joka asiaan perehtyä. Nii-in… ja sitten tehdään päätöksiä ilman taustojen tarkistuksia. Just niin kuin taustalla haluttiin…

  Tutkijat tuottavat julkiselle ”älymystölle” materiaalia. Poliitikkojen tautavoimat ajavat omia intressejään. Ja väärät ihmiset hyötyvät.

 8. Ave,
  Hyvää juttua täällä taas.
  Mistäs alkaisi, ihan sama toisaalta, mennään tällai ihkusti niinku miltä tuntuu ja sillai vähä niinku fiilispohjalta…

  Tony Halme sitten kuoli pois, lepää rauhassa Viikinki. Olen lukenut Tonyn molemmat kirjat, ja aivan asiaa se kaveri kirjoitti, rankkoja reisuja sillä oli ollut. Tony hakkasi mamuja epsanjanssa ja täällä, kun kävivät nuijat kimppuun, kova taistelija hän oli.

  Sitten on tämä saatanan kaarina hazard, voi perse mikä lehmä! Kehtaa kirjotella tuollaista paskaa kuolleesta, >120 valitusta tehty JSN:ään. Toivon todella, että tämä horo floppaa totaalisti, hänen leffansa on ainakin suoraan perseestä. Koko ämmä on aivan nolla, kusipäinen hyysäri. Suksikoon v…uun, kuten Halme aina sanoi… hah!

  Niin ja aivan samantasoisen palautteen annan kollektiivisesti jokaiselle Octaviuksen kirjoituksessa olleelle ”älymystö”-nimelle, yhdessä ja erikseen. Voitte siis todella kaikki suksia vi…uun.

  Ei voi kuin suuresti ihmetellä tätä eliitin perseenhajuista touhua täällä, aina on joku päivystävä hamppu-dosentti valmiina lausumaan näistä jutuista heti jotain vitun viisasta. Sama mantra aina, suamalainen mies on perseestä ja syypää kaikkeen ikävään täällä, myös rikastajien tekemiin rikoksiin, aivan ihan mihin vaan. Lisäksi ampujat on perseestä, aselaki heti kireäksi, ja kerätään pois vaan kaikki .22 aseet ja järeät käsiaseet, muita ei ole ikään kuin olemassakaan, siis kaikki pois vaan…

  Tämä maa on siis oikeasti mennyt ja mokutettu jo aivan vituiksi, ja on suoraan syvältä perseestä. Piste. Koko eliitti voi siis suksia vittun!

  R.I.P Tony Halme. Teit paljon hyvää, oikeasti. Amen.
  Parabellum.

 9. ”Toimimalle toisin voimme murtaa sitä negatiivista valkoisuutta, joka herkästi tuottaa rasismia tai ainakin jättää reagoimatta siihen, ja on näin myös jatkuvasti alttiina rasismisyytöksille.”

  A. Rastas: Rasismin kiistäminen suomalaisessa maahanmuuttokeskustelussa, s. 60. (Keskinen, Rastas, Tuori (2009) En ole rasisti, mutta… Maahanmuutosta, monikulttuurisuudesta ja kritiikistä. Vastapaino)

  ”Liike-energia kasvaa nopeuden neliössä, joten törmäysvoimat suurenevat samassa suhteessa.”

  Fysiikan kirja yläasteella.

 10. Jees, hyvä Riikka,
  Jos olet lukenut tämän blogin juttuja syvällisemmin, teidät varmaan mistä todella on kyse.
  Pakkoislamissaatio tunkee jokaisen perseeseen, sekä mokuttaminen yleensä mädättää koko yhteiskunnan, valitettavasti…

  Juu, fysiikka on tieteistä suurin, ja on tuttua kanssa itselle. Niin ne energiat kasvaa jne. Mutta on olemassa myös häviämättömyyden peruslait, mm. massan-, energian-, ym. häviämättömyyden lait.

  Ihan näiden perusjuttujen pohjalta jo voi ajatella, että ei ongelmia saa hävitettyä jonnekin helvettiin tuosta vaan, kuten kaikki humanistit luulee… mikään ei häviä itsekseen, se on syytä alkaa ymmärtämään.

  Näin on myös totuuden kanssa, se tulee esiin väkisin, lopulta juuri tuon kuvaamasi liike-energiayhtälön mukaisesti, eli kun lyö lujaa, se sattuu…
  E=mc2


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: