Anni Sinnemäki – typerys?

Vaikka on vasta tammikuun puoliväli, on vuoden ehkä typerin talouteen liittyvä kommentti jo esitetty. Aika huolestuttavaa on, että sen esittäjä on ministeri.

Listaamattomien yritysten omistajilleen maksamia osinkoja aletaan verottaa täysimääräisesti jo tämän kevään aikana, jos hallituspuolue vihreiden puheenjohtajan Anni Sinnemäen tänään paljastamat suunnitelmat toteutuvat. Vihreiden puheenjohtaja Sinnemäki esitteli tiistaina puolueensa lähiajan veropolitiikkaa. Puolue haluaa kiristää pääomatulojen verotusta. Ensimmäisenä tulilinjalla ovat listaamattomien yritysten osinkotuotot.

Kysyttäessä, miten osinkojen verotus kannustaa ihmisiä ryhtymään yrittäjiksi, Sinnemäki piti pienen tuumaustauon.

Yrittäjälle jää mahdollisuus vähentää tappioita. Yrittäjät varmasti ajattelevat, että yrittäjällä on huomattavasti paremmat tulot kuin mitä palkansaajana on mahdollista.

Pari kysymystä:

 • Tietääkö kukaan tai onko kukaan kuullut Vihreitä äänestävästä ihmisestä , joka ei olisi julkisella sektorilla töissä?
 • Mitä arvelette, onkohan ministerillä hajuakaan siitä, että pelkällä tuolla yhdellä aivopierullaan hän aiheutti välittömästi usean sadan yrityksen siirtymisen Viroon? Asian varmistamiseksi ei tarvitse kuin vilkaista keskustelupalstoja.
 • Varmaa on myös, että samalla työministeri hävitti pysyvästi Suomesta pysyviä työpaikkoja, joiden määrää en uskalla edes arvailla. Kuuluuko tällainen toiminta työministerin tehtäviin?
Mainokset
Published in: on tammikuu 21, 2010 at 5:30 pm  Comments (20)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2010/01/21/anni-sinnemaki-typerys/trackback/

RSS feed for comments on this post.

20 kommenttiaJätä kommentti

 1. Kuuluu. Se nimenomaan kuuluu tuon työministerin ja puolueensa työnkuvaan. Kuinka muuten tässä maassa saataisi kansa vaihdettua?

 2. Ministeriksi pääsee näköjään vähillä lahjoilla. Ei silti, että kommentti olisi yllätys, kun ajattelee sen lausujaa.

 3. yrittäjänä ottaa riskin, ei maksettuja lomia, ei sairaspäiviä, sijoittanut pääomaa, yrityksen tuloksesta maksettava omat eläkkeet,,, eli puhdas riistäjä

 4. Mielestäsi siis tuhannet Vihreitä äänestävät julkisella sektorilla töissä olevat opettajat, lääkärit, insinöörit, sihteerit, tutkijat, professorit ym. eivät ole ”oikeissa töissä”? Mikä sinun mielestäsi on ”oikeita töitä”? Missä itse olet ”oikeissa töissä”?

 5. Ave,
  Juuri näin, taas tämä hamppu-anni avasi perseensä ja aivopieru sieltä tuli taas, mitäs muuta…
  säälittävä tapaus, ja vielä nimisteri, dsiisus millaisten paskojen käsissä täämän maan johtaminen on.

  Adjö suomi, tervetuloa hamppulandia, ja tänne vaan kaikki maailman loisijat, me annamme teille rauhan…
  eiku siis rahamme ja asunnon ja nokian paskatulpan ja diskorahaa, tänne vaan kaikki hamput, kyllä suamlainen mies maksaa kaiken!

  Amen.

 6. Vastaanpa tuohon ensimmäiseen heittoosi:
  Meitsi on äänestänyt vihreitä melkein aina, vaikka
  – olen yrittäjä (kotiäitiyden vuoksi nyt tosin aikalailla pöytälaatikossa)
  – vääntänyt pitkän työuran tehtaissa ns. liukuhihnaduunarina ennenkuin ”ylennyin” yrittäjäksi
  – FM töitä en ole BTW tehnyt päivääkään, vaikka sellainenkin titteli on tullut harrastettua.

  Mutta ei se tarkoita, että olisin tuossa kohtaa samaa mieltä kuin Sinnemäki. En todellakaan.

 7. ”Tietääkö kukaan tai onko kukaan kuullut Vihreitä äänestävästä ihmisestä , joka ei olisi julkisella sektorilla töissä tai joka olisi ollut edes joskus oikeissa töissä?”
  – Äänestin esim. Braxia opiskelijana ollessani. Vihreitä en ole kyllä sen jälkeen äänestänyt. Äänestäisin mielelläni SDP/Vas., jos niillä olisi haluja tehdä työtä työntekijöiden ja työttömien hyväksi, mutta koska niillä ei ole, joudun äänestämään protestiksi Persuja, SKP:tä ja sitoutumattomia ehdokkaita. Olen siis ollut töissä seitsemän vuotta (jona aikana en ole äänestänyt Vihreää ehdokasta, vaikka olen halunnut; siis ei ole löytynyt yhtään tarpeeksi tolkkua).
  ”Mitä arvelette, onkohan ministerillä hajuakaan siitä, että pelkällä tuolla yhdellä aivopierullaan hän aiheutti välittömästi usean sadan yrityksen siirtymisen Viroon? Asian varmistamiseksi ei tarvitse kuin vilkaista keskustelupalstoja.”
  – Tuo on liioittelua eli paskapuhetta. Ihan kuin Suomessa yrittäminen olisi tuosta kiinni, verolainsäädännön kusipäisen monimutkaisuuden takia mikään muutos yritysverotuksessa ei oikeasti aiheuta merkittäviä muutoksia yritysverotuksessa, koska edes lainsäätäjä ei tajua ko. lainsäädäntöä eli muutos voidaan kiertää. Konkurssilaeilla vaikutetaan enemmän yrittäjyyteen kuin veropilkuilla, vaikka jälkimmäiset uutisoidaankin näyttävästi.
  ”Varmaa on myös, että samalla työministeri hävitti pysyvästi Suomesta pysyviä työpaikkoja, joiden määrää en uskalla edes arvailla. Kuuluuko tällainen toiminta työministerin tehtäviin?”
  – Onko Vihreiden inhoaminen riittävä perustelu suoranaiseen valehteluun? Vai onko sinulla näyttöä asiasta. Tai edes perusteluita tähän huispaisuun?

 8. Soininvaarakin aikoinaan Sinnemäkeä kommentoi rock-sanoittajaksi.

 9. Anni Sinnemäellä on 9 vuoden yliopistouralta valmiina kandintyö filosofiasta ja venäjän kielestä, ja CV:ssä listattuna ns. oikeina työpaikkoina ”Jobs during student years 1992-1997 e.g. market research, coding, childminding”.

  Sinnemäellä ei ole minkäänlaista kokemusta tai koulutusta lausua työelämästä yhtään mitään – mutta silti hänet katsotaa sopivaksi työministerin virkaan.

  Suhtaudun tähän touhuun äärimmäisen varautuneesti, kuten vihreiden touhuihin ylipäänsä. Puolue, joka katsoo noilla meriiteillä ihmisen olevan pätevä tuohon pestiin on täydellinen pellesakki.

 10. Hei JJ Cale,
  Näin se menee, te kaikki tuhannet virheiden äänestäjät, ottakaa pää pois perseestä ja ajatelkaa ihan oikeasti vaihteeksi itse, että mitä se kaikki hamppu-houru on tällä puolueella?
  Juuri kuten Taustavaikuutajakin kommentoi, niin tämä anni ei ole tehnyt koskaan oikeita töitä, dsiisus… ja se on työnimisteri, voi vittu….

  Siis ihan nyt todella vakavasti, ajatelkaa ihmiset välillä ihan itse. Asettakaa asiat kyseenalaisiksi, ja alkakaa hakemaan tietoa ja faktoja, maailma alkaa näkymään aivan toisessa valossa. Se on aika häkellyttävä tunne, kun teille avautuu, mitä sontaa mm virheet touhua, muiden seassa.

  Löytämisen riemua teille!

 11. Kiitos kommenteista.

  JJ: milloin olen väittänyt, että koko julkinen sektori olisi turha? Ei siitä ole turhaa kuin se suunnilleen 30-40 % – tätä aihetta olen käsitellyt aika monessa kirjoituksessa tässä blogissa.

  Kotiäiti: upeaa. Nyt täytyy kysyä syy, että miksi olet sitten Vihreitä äänestänyt? Sinullahan on jokin rationaalinen peruste, otaksun.

  Sitten itse koko merkinnän tarkoitukseen tai ajatukseen, jota yritin tuoda esille.

  Tässä taitaa nyt unohtua aika monelta se pointti, että pk-sektori työllistää öpaut 80 % yksityisellä sektorilla. Sieltä mistä ne rahat maailman yhden turvonneimman julkisen sektorin elättämiseen tulevat. Tyypillinen yrittäjä, joita tunnen jollain tavalla muutamia satoja, painaa 16-tuntista päivää viiden päivän vapailla vuodessa. Hän työllistää samalla 5-100 muuta ihmistä ja ottaa koko omaisuudellaan ja aika monessa tapauksessa elämällään täyden riskin.

  Kokemuksesta voin sanoa, että omalla tavallaan yrittäjän pitää olla hieman hullu, että siihen lähtee. Jos yrittäjä on saanut ehkä kymmenen vuoden raadannalla tuon millin kerran verotettua vapaata pääomaa yritykseensä kasaan, niin hän voi kuitata nykyisen verolain mukaan 90 donaa siitä verovapaasti.

  Minusta aika kohtuullinen palkkio suhteessa tehtyyn työhön ja otettuun riskiin. Nyt tulee jokin randomvihreä, joka ei ymmärrä itse asiasta yhtään mitään ja väläyttää, että verotetaanpa ne rahat sitten toiseen kertaan. Saat sitten vähentää tappiot.

  Saattaa olla, että aika monen yrittäjän verenpaine on ollut kovilla Annin kuolemattoman ajatuksen edessä. Voit sitten niinq tappiot vähentää. Ok.

  Olin kyllä hämmästynyt, kun toimittaja kerrankin kysyi jotain oleellista. Miten osinkojen kahdenkertainen verotus kannustaa ihmisiä ryhtymään yrittäjiksi?

  Voit sitten vähentää tappiot. Voi Jeesus.

  Muuten olen sitä mieltä, että jos ministerille tulee tilanne, josta hän on aivan pihalla, tulisi hänen olla hiljaa tai vastata ettei tiedä. Kyllähän Annin tyhjien tynnyrien kolina taisi kuulua Kuun pimeälle puolelle saakka.

 12. Hepsille vielä sen verran täydennystä tuohon vastaukseen: riittääkö kuusi yrittäjää ja arviolta (ihan tarkkaa lukumäärää en tiedä) 20 työpaikkaa, jotka tiedän itse varmasti ihan päivittäisestä kontaktipiiristä.

  Se voi olla ’hupsaisu’ Suomen mittakaavassa, mutta kun sen kertoo skaalalla, ainakin minä uskon, että määrä on paljon suurempi.

 13. JJ: milloin olen väittänyt, että koko julkinen sektori olisi turha?

  En tiedä, oletko joskus noin väittänyt. Jos sanot, että et ole, uskon sinua. Tästä ei ollut kyse.

  Vastaa silti kysymykseeni. Mielestäsi siis tuhannet Vihreitä äänestävät julkisella sektorilla töissä olevat opettajat, lääkärit, insinöörit, sihteerit, tutkijat, professorit ym. eivät ole “oikeissa töissä”

 14. Kuvittelisi, että keltainen lehdistö olisi opettanut sen verran, että ihmisten nimittely on mautonta olivatpa he sitten millaisia tahansa. ( Typerys ) Tämänkaltaiset purkaukset vievät kirjoittajalta enemmän suosiota kuin tuovat, vaikka tämä oikeassa olisikin.

 15. Kiitos kommenteista.

  Jj: Mielesti suuri osa tuhansista Vihreitä äänestävistä julkisella sektorilla töissä olevista opettajista, lääkäreistä, insinööreistä, sihteereistä, tutkijoista, professoreista ym. ovat oikeissa töissä.

  Trivento: ööö – tämä on vain yksi blogi kymmenien miljoonien blogien joukossa. Jos mielestäni Anni on typerys ja laukoo typeriä mielipiteitä, on minulla kai oikeus olla sitä mieltä?

  Ja kuten varmaan olet huomannut, ovat juttuni tarkoituksella viritetty hieman provosoiviksi toiveena herättää ajatuksia ja tunteitakin.

 16. ”tämä on vain yksi blogi kymmenien miljoonien blogien joukossa. Jos mielestäni Anni on typerys ja laukoo typeriä mielipiteitä, on minulla kai oikeus olla sitä mieltä?

  Ja kuten varmaan olet huomannut, ovat juttuni tarkoituksella viritetty hieman provosoiviksi toiveena herättää ajatuksia ja tunteitakin.”

  Juuri näin. Blogi on ollut hyvä, mielenkiintoisia näkemyksiä, joihin ei jostain syystä monestikaan törmää valtamediassa.

 17. Kuvittelisi, että keltainen lehdistö olisi opettanut sen verran, että ihmisten nimittely on mautonta olivatpa he sitten millaisia tahansa. ( Typerys ) Tämänkaltaiset purkaukset vievät kirjoittajalta enemmän suosiota kuin tuovat, vaikka tämä oikeassa olisikin.

  Luulen, että tuo kommentti on sketsi, mutta kommentoin kuitenkin, koska väitteessä on ajatuksen tynkää. Poliitikkojen nimittely ei ole mautonta. Poliitikko on itse halunnut asemaansa ja käyttää valtaansa asioihin, jotka vaikuttavat kaikkien meidän tekemisiimme. Poliitikkojen haukkuminen on myös terapeuttista, koska parempi purkaa turhautuminen poliitikkoihin kuin työkavereihin tai rakastajattareen.

  Kyse on siis siitä, että politiikassa käytettävä kieli on erilaista kuin arkielämän puhekieli. Kiinassa ei ole kohteliasta sanoa ”ei”, ja siksi ikinä et voi tietää, tarkoittaako kiinalainen kyllä sanoessaan ”kyllä”. Poliitikkojen haukkuminen on vastaavanlainen poikkeus muuten värittömyyttä, koruttomuutta ja kohteliaisuutta arvostavasta suomalaisesta puhetavasta. Poliitikko valehtelee päin näköä sumeilematta. Ei sellaisen kanssa keskustellessa tarvitse olla kiltti ja nöyrä. Saa toki, mutta ei se mitään hyödytä.

 18. On se aika huolestuttavaa, että kokonainen eduskuntaryhmä (lue vihreät) voi olla niin tietämätön yksinkertaisista tosiasioista osingoista. Kun Sinnemäki & co väittävät, että meillä on nolla-vero osinkoja niin itse en ole huomannut sitä. Yhtä absurdi (ja virheellinen) vaatimus olisi jos minä
  vaadin että vihreiden kansanedustajien pitää maksaa veroa NETTO-palkastaan.
  Ja harmittaa, kun aika monin tavallinen kansalainen nyt luulee, että osinkoja voidaan nostaa ihan miten vaan ilman veroa.
  Jos joku kuitenkin on kateellinen (miksi olisi) yrittäjille niin asia on helppo korjata. Ryhdy yrittäjäksi! Näin alkuvuodesta voit ehkä saada starttirahaa, mutta haittapuolena on se, että menetät
  mahdolliset työttömyyskorvaukset, et saa palkkaa jos olet sairaana muutama päivä jne jne.

 19. Olisi muutenkin hyvä mennä suuntaan missä sisältö merkkaa, ei muoto.

  Octaviuksen kanssa olen samaa mieltä, että yrittäjä suomessa on hullu ja lievästi sanottuna masokistinen persoona. Ja ennen kuin kukaan vetää herneet nenäänsä tuosta, niin puhuin vain itsestäni.

 20. Thomas: tuo sosiaaliturvaloukku on mielestäni kaikkein pahin ongelma aloittavalla yrittäjällä. Suomessa on aivan ihmeellinen järjestelmä, esimerkiksi jos perustat Oy:n vaikka sivubisneksiäsi varten, menetät käytännössä samalla koko työttömyysturvasi. Todella kannustavaa.

  Periaatteessa olen sitä mieltä, että jokainen terve ihminen elättää itsensä ja lapsensa itse ja omin avuin ilman sentin senttiä jotain yhteiskunnan almuja, mutta asia tuleekin mielestäni suhteuttaa toisiinsa ja verrata ammatillisten statusten sosiaalista oikeudenmukaisuutta.

  Ja koko tuossa keskustelussa kyse on pelkästään kateudesta. ’Saamattomat’ ihmiset ovat kateellisia kyvykkäimmille ja suurimmaksi osaksi vielä täysin aiheetta, mikäli pelkkää rahaa ajatellaan.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: