Mitä Stalinista tulisi oppia?

Nettiin on sitten tulossa sisäministeriön ideoimana ilmiantonappi, jolla voi ilmiantaa epäilyttävät ajatukset. Mallia on mitä ilmeisimmin haettu demlalaisesta yhteiskuntakäsityksestä, eli Stalinin henkisestä perinnöstä.

Esikuvana lienee Pavel Trofimovitsh Morozov. Hän on jäänyt maailmanhistoriaan siitä, että tämä 13-vuotias poika ilmiantoi oman isänsä kulakkina, joka luonnollisesti surmattiin kansanvihollisena. Pavlikista tehtiin määrätietoisella myöhemmin kampanjoinnilla esimerkillinen nuorukainen, joka saavutti mm. Neuvostoliiton sankarin arvonimen.

Tavoitteena on otaksuttavasti siis saada ihmiset perustamaan ilmiantokerhoja, tekemään erilaisia ansoja toisilleen ja houkutella kaikki epäilyttävät henkilöt ilmiannettaviksi. Ihannetilanne olisi viranomaisten mielestä se, että lapset ilmiantaisivat vanhempiaan. Ihmisten tulisikin aina pitää kynää ja muistikirjaa mukanaan. Jos naapuri ostaa bratwursteja Alepasta, hän on piilonatsi. Jos naapuri vetää iltaisin verhot ikkunoitten eteen, hän on epäilemättä pedofiili. Esimerkkejä on loputtomiin.

Ilmiannosta olisikin sisäministeriön mielestä saatava elämän täyte ja luonnollinen osa ihmisten arkea. Vasemmistonuoret ovat raivanneet jo asialle tietä ja jotain järkyttävää Suomesta kertoo se, että vasureiden ilmiantojärjestelmä oli tänään Ylen uutisten ykkösaiheena.

Suomessa ollaan kovaa vauhtia valmistelemassa lakimuutoksia koskien sananvapauden rajoittamista oikeusministeri Tuija Braxin johdolla. Länsimaisessa oikeusjärjestelmässä ja itse asiassa kaikissa ei-totalitaristisissa valtiossa noudatetaan oikeustieteen perustana olevasta legaliteettiperiaatteesta johdettua täsmällisyysvaatimusta eli epämääräisyyskieltoa.

Säädettäessä teko rangaistavaksi on laista siis täsmällisesti ja yksiselitteisesti ilmettävä, mikä se teko on, joka säädetään rangaistavaksi. Nyt tämä periaate ollaan täydellisesti murtamassa, eli kukaan ei voi tietää mikä teko on rangaistavaa ja mikä ei.

Viimeksi tätä periaatetta on sovellettu Neuvostoliitossa.

Yksi opettavainen tarina Neuvostoliitosta kertoo, kuinka hyvin harva kesti kidutukset ja allekirjoitti pian aivan mitä vain haluttiin. Eräs tällainen joka kesti oli Abhasian johtajan Nestor Lakoban leski. Hänet vietiin joka ilta kuulusteluun ja raahattiin aamulla selliinsä tajuttomana ja verissään. Kun häntä vaadittiin todistamaan miesvainajaansa vastaan, hän kieltäytyi joka kerta allekirjoittamasta ja sanoi järkähtämättä: ’En aio tahrata mieheni muistoa’. Hän ei antanut periksi vielä sittenkään, kun hänen 16 -vuotias poikansa, koululainen vasta, hakattiin hänen silmiensä edessä ja uhattiin tappaa, ellei hän suostuisi allekirjoittamaan. Leski kuoli kidutusten murtaman selliinsä allekirjoittamatta koskaan mitään.

Stalinin opetusten mukaisesti väärästä ajatuksesta, jonka siis braxilaiset ajatusinkvisiittorit määrittelevät kussakin tapauksessa erikseen, tulee Suomessa lain tullessa voimaan 2010 maksimissaan neljän vuoden vankeusrangaistus. Luulisi kansan oppivan ajattelemaan oikein.

Mitä tällä lakimuutoksella viime kädessä haetaan? Millaista ilmapiiriä yhteiskuntaan halutaan? 

Tarina kertoo, että myöhään yöllä tuli Moskovan planetaarioon puhelu Stalinin datsalta. Siellä Molotov ja Kaganovits kiistelivät oliko heidän yläpuolellaan oleva tähti Orion vai Kassiopeia. Stalin käski soittaa planetaarioon. Siellä oli NKVD:n upseeri, sillä astronomi oli pidätetty. Hän pyysi aikaa kysyäkseen joltain toiselta astronomilta.

Upseeri lähetti noutamaan kuuluisan astronomin planetaarioon. Tämä oli kuitenkin pidätetyn leningradilaisen astronomin ystävä eikä ollut kyennyt pelossaan nukkumaan moneen yöhön. Nyt hän kuuli auton tulevan ikkunansa taakse. Ovikello soi ja hän kuoli sydänkohtaukseen ovella.

Auto lähti seuraavan astronomin luo. Hän kuuli auton äänen klo 2.30. Hän oli yli 60 eikä halunnut joutua kidutetuksi. Hän hyppäsi ulos ikkunasta murskautuen kuoliaaksi. Kello viisi aamulla observatorion johtaja saattoi ilmoittaa tähden nimen. Hän soitti Stalinin datsalle ja päivystäjä vastasi, että kaikki ovat menneet aikaa sitten nukkumaan.

Lopuksi pohdittavaa:

mitä eroa on braxilaisuudella ja stalinismilla?

Ehkä voisi väittää, että braxilaisuudessa on yksi ulottuvuus yli stalinismin. Stalinin tukena ei koskaan ollut väitöskirjaa, johon hän olisi vedonnut ja jolla hän olisi perustellut ja oikeuttanut omat sairaat tekonsa.

Onko muuta eroa? 

__________

Triviaa:

Viides päivä maaliskuuta 1953 sai Stalin arvoisensa lopun. Hän makasi ennen kuolemaansa omassa kusilammikossaan halvaantuneena, kykenemättä puhumaan ja kärsien tuntikausia. 

Lahna (Abramis brama) on ruumiinmuodoltaan litteä ja korkea ja on suurikokoisimpia alkuperäisistä särkikaloistamme. Mulkosilmäisen lahnan suu avautuu putkimaiseksi sen ruokaillessa. Älykkäimmillään lahna on tönkkösuolattuna. Aikuisen lahnan pääravintoa ovat pohjalietteessä elävät nilviäiset, virallisesta totuudesta poikkeavat ajatusrikolliset ja hyönteistoukat.

Lahnan käännöksiä eri kielille:

 • tanskaksi: brasen
 • saksaksi: blei
 • englanniksi: bream
 • espanjaksi: besugo
 • viroksi: latikas
 • latviaksi: sparulus
 • puolaksi: leszcz
 • portugaliksi: brema
 • venäjäksi: лещ
 • ruotsiksi:  brax

 

 

Advertisement
Published in: on 22 tammikuun, 2010 at 7:03 pm  Comments (14)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2010/01/22/mita-stalinista-tulisi-oppia/trackback/

RSS feed for comments on this post.

14 kommenttiaJätä kommentti

 1. Lähteenä on käytetty Olavi Peltolan säkenöivän loistokasta artikkelia: http://www.kolumbus.fi/rov.o.peltola/teemat/Stalinismi.htm

 2. Ave,
  Sanattomaksi tässä menee tästä touhusta…
  Jotenkin nyt ollaan menossa sen kuuluisan rajan yli, josta ei ole paluuta…
  Vitun hienoa, tulee tällainen helvetin kyyläjärjestelmä, kansalaiset alkaa kyttäämään toisiaan. Kuten olen sanonut, stasi ei kahdonnut minnekään, se tuli tänne….

  Vapaussota 2 tästä tulee vielä, eli toinen matsi, ekan voitti oikeat suomalaiset 1-0. Tämä ei välttämättä ole nytkään puhdas kotiottelu, ja tässä voi jälleen olla jonkun verran ulkomaisia vahvistuksia, jees….

  Vittu tätä saatanan kyylä-braxia ja muita hamppuja, ja tämä kaikki tietenkin viljasen käskystä ja siunauksella.
  Mitä tekee hölmlund, etkö sä killisilmä niin kuin ymmärrä, että mitä täällä tapahtuu, mitä sinun ministeriössä oikein puuhataan??

  Kuka täällä johtaa maata, pääkanisteri?, ei. Eduskunta?, ei. demla, tarzan ja muut samikset….??

  Eläköön Vapaa Suomi, Parabellum!

 3. Ymmärtääkseni suojeluskunnat ovat vieläkin kiellettyjä, mutta toisaalta virkakoneistomme on kovasti muotoseikkoihin tarttuva, eli eikös voida pudottaa sanasta yksi s-kirjain pois ja perustaa suojelukuntia? Tarvetta alkaa pian olla.

 4. Terve Ykä,
  Itse asiassa kuka tai mikä ne on kieltänyt ja miksi, siis suojeluskunnat?
  Niin, neuvostoliittoa ei enää ole… (siitä tuli eurostoliitto), niin miksi ne on edelleen kielletty?
  Koska sodan jälkeen ryssän painostamina ne oli kiellettävä, ja punavalpo hoiti asian, että kielto pysyy… Tässä maassa kaikki tällainen on kiellettyä, kielto siellä ja täällä… ja lisää tulee, totalitarismi nousee, ex oriente lux. Ihan vaan retorinen kyssäri, onko punavalpo tullut takaisin?

  Niin, olkoon ne sitten nimeltään vaikka kodinturvajoukot, kuten ruåtsissa ja norjassa. Joka tapauksessa, ne tulevat tällä menolla….

 5. Pompeiukselle: Joo, en ole kyllä varma, onko enää mitään laillista tms perustetta kieltää suojelu(s)kuntia tai vaikka Lotta Svärd-järjestöä. Aika monesta Pariisin rauhansopimuksen pykälästähän Suomi yksipuolisesti irtaantui silloin 1990 kun Saksat yhdistyivät. Siinähän olisikin oikeusoppineille miettimistä. Valitettavasti tarvetta näille kaarteille alkaa pikkuhiljaa olla.

 6. ”Säädettäessä teko rangaistavaksi on laista siis täsmällisesti ja yksiselitteisesti ilmettävä, mikä se teko on, joka säädetään rangaistavaksi. ”

  Eikös näin juuri KKO:kin toiminut taannoin kun jätti tuomitsematta Espoossa vääriä tietoja antaneen maahanmuuttajan, joka oli keräillyt sossutukia, sillä perusteella että väärien tietojen antamista ei oltu kriminalisoitu.

  Eli hommahan toimii kuten haluat tällä hetkellä. Järjekäyttö kielletty.

 7. Kiitos kommenteista.

  Myönnän, että perjantai-ilta ei välttämättä ole kaikkein parhain ajankohta kiinnittää huomiota stalinismin ja Vihreiden väliseen kohtalonyhteyteen.

  Sitä haluaisi rentoutua eikä pohtia tällaista paskaa. No – aikansa kutakin.

 8. Tulipa tuosta vassarinuorten ilmiantopalvelusta mieleen, että pitäisiköhän malliksi ilmiantaa omat pomot. Anonyymisti toki ja firman nimeä mainitsematta. Vaihdoin taannoin työpaikkaa ja nyt minulla on niin järkyttävän hyvät esimiehet, ettei vassari varmaan voisi uskoa sellaisen olevan edes totta.

  Tuskin uskoisivat sitäkään, että nykyään minua ei tippaakaan v*tuta lähteä aamulla töihin, kunhan vain osaan olla muistelematta sitä, kuinka suuri osa työstä saamastani korvauksesta menee sosiaalidemokraattisen ikiliikkujan rahoitukseen.

 9. Vihreät on minunkin mielestäni liike, joka tähtää pakkokeinoin oman ideologiansa noudattamiseen. Vihreistä tekee hankalan keskustelukumppanin se, että he kääntävät asioita päälaelleen. Mikä ennen tarkoitti yhtä, tarkoittaa Vihreässä kielenkäytössä sen vastakohtaa. Otetaan nyt esimerkiksi äärioikeisto. Jos oikeisto on ajattelun ja talouselämän vapautta, äärioikeisto on johdonmukaisesti vapauden viemistä äärimmilleen, jonkinlaista 1600-luvun Amerikan villiä länttä. Vihreässä kielessä äärioikeisto kuitenkin tarkoittaa sitä väärää, 1945 hävinnyttä muotoa sosialismista.

  Toinen termi on rasismi, jonka olen alkanut hahmottaa toisin kuin Vihreät. Rasismi on rikos, mutta kovin montaa rasismista syytettyä saati tuomittua ei ole näkynyt, vaikka rasismi kuulemma on lisääntynyt. Itse aion jatkossa haukkua jokaisen Vihreän keskustelukumppanin jatkossa rasistiksi. Minusta nimittäin rasismia on se, että musta mies yrittää päättää Vihreän citytytön avulla, mitä saan ajatella ja ilmaista ajatuksiani netissä.

 10. Saatan täten tiedoksi, että maassamme vaeltaa vapaana professori, joka ei ymmärrä syy-seuraus -suhdetta:

  Belgian Antwerpenissa sijaitsevan Athenee-koulun rehtori Karin Heremans tuli tunnetuksi siitä, että hän puolsi koulujen sallivaa suhtautumista uskonnollisiin tunnuksiin. Hän vetosi uskonnonvapauteen, vähemmistöoikeuksiin ja kulttuurien väliseen vuoropuheluun. Viime kesänä hän kuitenkin käänsi kelkkansa ja määräsi kouluun uskonnollisten tunnusten kiellon.

  Päätöstään Heremans perusteli sillä, että muslimityttöjen käyttämästä huivista oli tullut poliittinen tunnus. Muslimioppilaat ja heidän vanhempansa olivat ryhtyneet painostamaan huivia käyttämättömiä muslimityttöjä tulemaan kouluun huivi päässään. Athenee-koulun ilmapiiri oli ollut muita belgialaiskouluja liberaalimpi. Islamilaiset konservatiivit pääsivät kuitenkin järjestäytymään koulussa ja esittivät yhä enemmän vaatimuksia esimerkiksi oppilaiden oikeudesta olla osallistumatta tietyille tunneille ja retkille. Koulua vaadittiin myös luopumaan vanhempainilloista, joihin molemmat sukupuolet osallistuvat.

  Tähän asti pohdinta on ihan järkevän tuntuista. Sitten arvon professorin prosessori saa virtapiikin ja sulaa muodottomaksi klöntiksi:

  Belgiassa, kuten monissa muissakin Länsi-Euroopan maissa, on myös laajempi yhteiskunnallinen syy valtaväestön ja muslimisiirtolaisten välien huononemiseen: äärioikeiston lietsoma rasismi.

  Äärioikeiston harjoittama propaganda on myrkyttänyt ilmapiiriä ja vaikeuttanut muslimien kotoutumista yhteiskuntaan. Puolustuskannalle joutuneiden muslimien taistelunhalu on vahvistunut.

  Maassamme on yli 40 000 muslimisiirtolaista, ja määrä on kasvussa. Muslimiyhteisöjen ja valtaväestön väliset suhteet ovat olleet melko hyvät. Eniten ongelmia on aiheuttanut valtaväestön harjoittama syrjintä.

  Eli muslimien vallankaappaukseen tyytymättömät eurooppalaiset ovat syyllisiä muslimien terroriin…

 11. Mulukku: onneksi olkoon. Hyvä duunipaikka on yksi elämän arvokkaimmista asioista. Hyvä yhteishenki ja tekemisen riemu heijastuu kaikkeen.

  Kumitonttu: tiedustelupalveluiden konsensusarvio lienee, että Euroopan muslimeista on 1-2 % salafisteja. Eli täällä hiippailee parhaillaan 300 000 potentiaalista teroa. Suomessa siis 500 nyt ja määrä kasvaa koko ajan.

 12. Pompeius kirjoitti:
  Vapaussota 2 tästä tulee vielä, eli toinen matsi, ekan voitti oikeat suomalaiset 1-0. Tämä ei välttämättä ole nytkään puhdas kotiottelu, ja tässä voi jälleen olla jonkun verran ulkomaisia vahvistuksia, jees….

  Ehkäpä vastapuolella tulee olemaan EU-joukkoja ja mokuttajia mamuineeen.

 13. Hyvä puoli siinä uudessa vapaussodassa olisi se, että vastapuolella olisi porukkaa, joka on lähtenyt jopa omasta maastaan sotaa pakoon sekä täkäläisiä mokuttajia, joista melkoinen osa on alan koulutusta saamattomia sivareita… Me vietäis niitä 6 – 0.

 14. Kiitoksia reippaasta otteesta ja kirjoituksesta (jälleen kerran).

  Minä uskon, että vihreä ekosähköllä Oden polkupyörän dynamon voimalla toimiva melonijuna on ajanut vasemmalta ohi sivuraiteella seisovan kommunismin vuoden 1916 mallia olevan panssarijunan.

  Mitä muutakaan voi enää ajatella, kun itse Don Dan päästelee blogissaan tällaisia?


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: