Vanhanen – valtakunnanvalehtelija?

Matti Vanhasen ura Suomen suurmiehenä ja vuoteen 2018 istuvana pääministerinä on nyt sitten KRP:n käsissä. Matti Vanhasen argumentointi roolistaan pääministerinä, joka jakaa rahaa itselleen eri yleishyödyllisten järjestöjen kautta, on kyllä mielipuolisen mielenkiintoista.

Tiivistettynä hän väittää, että jos lahjusraha tai jääviydellä kavallettu summa rahaa käytetään vaalitukeen ja erityisesti hänen vaalitukeensa, siihen eivät päde samat moraali-, jääviys- ja rikossäännökset kuin tavalliseen kavallukseen. Aivan kuin kavallettu raha muuttuisi taikaiskusta hyväntekeväisyyteen rinnastettavaksi laupeudenteoksi.

En lähde tässä sen tarkemmin analysoimaan Matin moraalia, koska tietsikan näyttö luultavasti sulaisi tekstin voimasta.

Mutta asiaan – Iltasanomat 28.1:

Pääministeri Matti Vanhanen kiistää valehdelleensa krp:n tutkimuksia koskevissa lausunnoissaan. Vanhanen vakuutteli toimittajille keskustan puoluetoimistolla tänään pidetyssä tiedotustilaisuudessa, ettei hän ole vieläkään saanut viranomaisilta tietoa keskusrikospoliisin mahdollisista tutkimuksista. Sen sijaan oikeuskansleri oli kertonut hänelle kansalaisten tekemistä kanteluista.

Mikä kello kilahtikaan juuri?

 • Miten Vanhanen käyttäytyi, kun hän kertoi tapaamisestaan Susanin kanssa? Hän valehteli.
 • Miten Vanhanen reagoi, kun paljastui, että hän on lähetellyt 69-viestejä keskustan vaalityöntekijälle. Tiedotustilaisuudessa hän valehteli kylmän viileästi ilmoittaessaan jo kauan ennen sovitusta kihlauksestaan Sirkka Mertalan kanssa. Ainoa tarkoitus kun oli saada huomio pois seksuaalisesta ahdistelusta.
 • Miten Matti Vanhanen vastasi kansanedustaja Jukka Gustafssonille kysymykseen tapaamisesta vaalirahoittaja Nova Groupin avainhenkilöiden kanssa? Kukaan ei varmaan ylläty siitä, että hän valehteli.
 • Miten Vanhanen reagoi, kun hän ilmoitti vetäytymisestään juuri ennen joulua? No hän yllättäen valehteli. Vain täydellinen idiootti ei olisi ymmärtänyt olevansa poliittinen ruumis tuossa vaiheessa.

Psykopaattisia persoonallisuuspiirteitä on arviolta 1,5 prosentilla väestöstä. Tämä tarkoittaa sitä, että noin 50 000 suomalaista on enemmän tai vähemmän psykopaatteja. Psykopatian piirteitä ovat muun muassa pinnallinen viehätysvoima, narsistisuus, valheellisuus ja kyvyttömyys empatiaan.

Kriminaalipsykologi Häkkänen-Nyholm:

’Kyse on persoonallisuudesta, ei mielenterveysongelmasta. Psykopaattisia piirteitä omaavat persoonallisuudet ovat hyvin lipeviä ja manipulatiivisia…

He kykenevät patologiseen valehteluun…

Psykopaatin aivokapasiteetti ei kulu omien tunnereaktioiden käsittelyyn. Hän käyttää sen kokonaan vastapuolen arvioimiseen ja tarkkailuun. Se mahdollistaa itsevarman ja röyhkeän käyttäytymisen.’

Published in: on 30 tammikuun, 2010 at 11:20 am  Comments (4)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2010/01/30/vanhanen-valtakunnanvalehtelija/trackback/

RSS feed for comments on this post.

4 kommenttiaJätä kommentti

 1. Kuinka paljon mekin olemme esiin nostaneet Vanhaseen liittyviä asioita…

  Toisaalta, uhrilammas on nyt valittu ja touhu jatkuu perinteiden mukaan aivan yhtä härskinä tulevaisuudessakin.

 2. Ave,
  Hyvin kirjoitettu taas kaikesta tästä persemasa paskasta. Mitä helvettiä tämä pillumasa on puuhastellut viime vuosina. Siis todella nyt kun tässä oikein miettii näitä kuvauksia tästä persoonlaisuuspoikkeamasta, joka on selkeästi psykopaatin kuvaus, niin kyllä se piru vie istuu täysin häneen. Karmea totuus alkaa tulla esiin…

  Tämä pillukeisari on nyt täydellisesti ilman vaatteita ja hän vaan änkyttää edelleen jotain ihme soopaa jostain jääviydestään kun on tullut vähän kähmittyä rahoja. Kertakaikkiaan säälittävä tapaus, murheellinen tyyppi.

  Tässä sanon nyt tämän terveiseni maan johtotähdelle loud and clear:
  ”Pesä-masa hei, sä voit itse asiassa nyt suksia vittuun, keli on hyvä!”

  Katotaan vaan, niin tämä hra69 ei todellakaan aio erota…. on tämä vittu ihmeellinen valtakunta, kun täällä ei mistään saatanan kusetuksesta tarvitse erota. Tämä on siis ikään kuin maan tapa, eikö?

  Ensimmäisenä hänkin oli kyrpä ojossa huutamassa Soinille viime vuonna rasismista ja muusta paskasta. Ja mitä sitten löytyykään omasta pesämasan pesästä.

  Siispä nimi listaan ja Parabellum.

 3. Hei Matti!

  Oletko valmis elämään kuusi kuukautta pelkällä peruspäivärahalla, kuten nyky nuoret joutuvat tekemään? Oletko valmis menemään kuudeksi kuukaudeksi työharjoitteluun ilman palkkaa, kuten nyky nuorten täytyy tehdä saadakseen töitä? Ajat kovilla eläkeiän nostamista, oletko ajatellut, että nämä nuoret joiden täytyy tehdä töitä peruspäivärahalla, tarvitsisivat ne työpaikat jotka vapautuvat niiltä väsyneiltä, 30-40 vuotta työssäkäyneiltä eläkkeelle pääsyä odottavilta miehiltä ja naisilta. Olen sitä mieltä että niin kauan kun nautit pääministerin- / kansanedustajan palkkaa sinun on tosi helppo puhua siitä että ihmiset pitäisi saada tekemään pidempään töitä. Eikö olekkin niin että jos nämä nuoret jotka valmistuvat erilaisista kouluista tarvitsevat kaikki mahdolliset vapautuvat työpaikat jotta pöösevät tekemään sitä pitkää työhistoriaa ja antavat samalla niille, jotka haluavat, mahdollisuuden lähteä eläkkeelle silloin kuin itsestä tuntuu hyvältä eikä silloin kuin Matti Vanhaselle sopii. Onko sinulla jo eläketyöpaikka valmiiksi katsottuna, nyt kun lopetat pääministerinä? Olisiko mahdollista että luopuisit siitä hyvä palkkaisesta toimesta ja antaisit jollekkin sellaiselle jolla on vielä paljon työvuosia jäljellä. Hyvä mies järki käteen, nuoret eivät saa muutenkaan töitä ja nyt suuren työttömyyden lisäksi ajat asiaa mikä vähentää näitä työpaikkoja entisestään.

  Ystävällisin terveisin

  63-vuotiaana eläkkeelle jäävä, porkkanat eivät vaikuta asiaan.

 4. Kiitos Muti hyvästä yhteenvedosta.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: