Kuin kaksi marjaa, osa III

Jyrki Katainen on raivoissaan.

Hän, joka ei ole päivääkään töitä tehnyt, on hurjana ihmisille, jotka aikovat jäädä eläkkeelle ennen kuin täyttävät 68 vuotta. He kuulemma vihaavat Jyrkin mukaan hyvinvointiyhteiskuntaa.

Tanner tömisee ja veret hyytyy, kun Jyrki on ollut niin hurjana että. Oikeasti – kuka voisi olla hymyilemättä Jyrkin raivolle? 

Katainen on myös kaksi vuotta pohtinut asioita ja tullut siihen ällistyttävään johtopäätökseen, että julkisessa taloudessa on kestävyysvaje. Ihan itseköhän Jyrki on tämän johtopäätöksen tehnyt? Vau. 

Hmm – mitä Katainen on sitten saanut aikaan? Tuossa alhaalla se näkyy. Tiivistettynä kahteen graafiin ja sanoja ei todellakaan tarvita.

Hän on tuhonnut Suomen kansantalouden ihan omilla pikkupikku kätösillään sen muun idioottilauman kanssa, jota hallitukseksi kutsutaan. Sattumalta julkisen talouden vaje on täsmälleen samaa suuruusluokkaa kuin mitä Jyrkiboy on saanut ihan itse aikaan paisuttamalla koko julkista sektoria järjettömällä tahdilla.

Missä se työvoimapula on nyt, Jyrki? Näkyykö sitä?

Kannattaako veetuilla oman idiotisminsa tuloksista töissä loppuun ajetuille ja eläkkeelle haluaville ihmisille? Kannattaako?

Kannattiko aloittaa kahden miljoonan ammatti-, kirjoitus- ja lukutaidottoman vuohipaimenen roudaaminen Suomeen? Oliko hyvä idea? Oliko?

__________

Mutta asiaan. Vilkas on Disneyn luomista kääpiöhahmoista se, joka suhtautuu kaikkeen innokkaan ja viattoman lapsen tavoin. Aikuisten maailmassa häntä voisi kutsua hyväntahtoiseksi idiootiksi. Juuri sellaiseksi, jolle ei missään tapauksessa saisi antaa minkäänlaista vastuuta taloudellisista asioista. Ajatelkaa sellaista hypoteettista tilannetta, jossa Suomessa olisi valtiovarainministerinä Disneyn piirroselokuvasta hypännyt isokorvainen kääpiö. Vain pipo puuttuisi. 

Millaista tuhoa se voisikaan saada aikaan?

Mainokset
Published in: on helmikuu 3, 2010 at 4:05 pm  Comments (15)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2010/02/03/kuin-kaksi-marjaa-osa-iii/trackback/

RSS feed for comments on this post.

15 kommenttiaJätä kommentti

 1. Eikö Jyrkin mukaan tämän päällä olevan laman pitänyt hypähtää Suomen yli?
  Muistan myös, kun poju loppusyksyllä 2009 jutteli, että Suomen taloutta pitää hoitaa ja tullaan hoitamaan samalla tavalla kuin kotitaloudet hoitavat talouttaan l. eletään suu säkkiä myöden sen mukaan mitä on tuloja.

  Minulle puolestani tuli välittömästi mieleeni Walt Disneyn Pinocchio-hahmo, kun Kataisen TV:ssa näin.
  Olen vain odotellut, koska nenä alkaa kasvaa – mahdollisuuksia on ollut jo kymmeniä…

 2. Korjaus: loppusyksyllä 2008 niitä Kataisen taloudenhoito-kommentteja sai lukea ja kuulla.

 3. Onneksi olkoon pm – olet saanut kunnian kirjoittaa näemmä 4000:nnen kommentin tähän blogiin!

  Jep – Jyrki on ollut hiljaa kuin pissi sukassa koko vuoden 2009, varmaan lamautui täysin vuosi sitten. Vielä vuodenvaihteessa 2008/09 se reppana houraili vielä työvoimapulasta.

 4. ”Missä se työvoimapula on nyt, Jyrki?”

  Heh, Yle valistaa meitä ankarasta työvoimapulasta: ”Jotta kaikkien eläkkeelle jäävien työpaikat saataisiin täyteen, Suomeen pitäisi ottaa neljän seuraavan vuoden aikana saman verran väkeä kuin Helsingissä on asukkaita.”
  http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/02/ammattimiehia_haalitaan_nyt_romaniasta_1411406.html

 5. Aika hyviä kommentteja tuossa uutisessa.

  Nyt on mennyt jo epätoivoiseksi – on pitänyt hakea vuokratyöfirma itkemään työvoimapulaa…:D.

  Voikohan alemmaksi vajota?

 6. ”Voikohan alemmaksi vajota?”

  Voi vajota – ja tulee vielä vajoamaan. Kuten aina, kun paska alkaa läjähdellä tuulettimeen, propagandasta ja disinformaatio tulee sitä mukaan alhaisempaa.

 7. Tuohon Yle:n uutiseen sen verran että rakennusliitto veti siitä herneen nenään. Ainakin Stt:n uutisen mukaan.

  http://www.rakennusliitto.fi/mestalla/?x2876728=2982322

  Että semmoinen pula meillä on rakennusmiehistä.

 8. suomalainen hyvinvointiyhteiskunta on uusi Matti Nykänen.

 9. Ave,
  jyrkiboi on nero vailla vertaa, oikea todellinen talousnero saatana.
  Aivan, kannattiko jykä alkaa hinaamaan tänne vuohipaimenia konttikaupalla? Nyt ne koittaa luoda lunta hesassa, säälittävää kerta kaikkiaan… siinä on työtä todella mustaa valkoisella… hah, rasistipaska.

  Upeeta, jyrkiboi visioi suameen 1,8, milj hamppua karjuvaa työvoimapulaa paikkaamaan. Miten on jykä, vieläkö niitä paskaturpia hinataan tänne?

  Ja mitä tekee ylen, kehtaa jumalauta huutaa tällä työttömyyden hetkellä, että 4 vuoden sisällä tarvitaan n. 1 milj. hamppua tänne paikkaamaan työvoimpulaa, joka tulee nyt ihan heti kohta pian nurkan takaa näillä vitun näppäimillä, jookos eikös vaan niinku…

  Ei helvetti, ja mikä on reaktio…? Ei mitään, ei saatana mitään. Ainoastaan joku rakennusliitto saa vähän ääntään kuuluviin, siitä pitää tämä roska/paskalehdistö huolen. Saatana, tämä maa on mokutettu ihan vituiksi. Tässä on pojat edessä karmeat ajat.

  Muuten, kandee kattoa huomenna iltalehti, siellä on ilmeisesti aika mielenkiintoinen ilmoitus ampumaharrastajilta… kandee kattoa ja lukea.
  Parabellum.

 10. Loistava tuo rakennusliiton sivujen kirjoitus.

  Vuokratyö on kyllä vihoviimeistä pas***. Osuvampi nimi olisi orjainvälitys. Kerran erehdyin moiseen kelkkaan lähtemään kun paremmastakaan ei ollut tietoa. Toiste en samaa virhettä tee.

 11. Ajatelkaa sellaista hypoteettista tilannetta, jossa Suomessa olisi valtiovarainministerinä Disneyn piirroselokuvasta hypännyt isokorvainen kääpiö. Vain pipo puuttuisi.

  Hellandudelis. Ei pitäisi päästää keskenkasvuisia sotkeutumaan aikuisten asioihin…

  Kiitos Kokoomus- ihan hatusti…

 12. Vaalien alla tämä punapipoinen veijari kertoi olevansa valmis kannustamaan suomalaista omistamista kohtuullistamalla pienet osinkotulot. Eipä ole asiaa sen jälkeen kommentoinut eikä teoistakaan näyttöä ole. Lumikki (lausutaan Anni) ja eduskunnan pahat noidat ovat aikeissa nostaa osinkoveroa eli kannustavat luopumaan suomalaisesta omistuksesta. No hyvä on, siirretään ne omistukset veroparatiiseihin. Uskon että jauhesammutinteknologiafirmojen osakkeilla voisi tehdä sievoiset voitot, ja verotta.

 13. Laitetaan nämä luvut tähän, vaikka luvut koskevat osin aikaisempaa kirjoitusta.

  Julkisen sektorin kattamaton eläkevastuu
  170 mrd (Laskettu julkaisusta ”Lakisääteiset eläkkeet 2009”, s48, taulukko 5.3 etk.fi)
  Valtion velka 66 mrd
  Muu julkinen velka 7 mrd (laskettu valtion velan/julkinen velka-suhteesta)

  Yksityisen sektorin kattamaton eläkevastuu
  230 mrd (yllämainittu taulukko)
  Eläkesijoitusten reaalituotto 4%:a taulukko 4.5

  Nuo eläketyöryhmät voisivat mennä kotiin, koska näitä vajeita ei kateta työuraa pidentämällä, vaan leikkaamalla eläkkeitä.

 14. Tämänpäiväinen MOT sai taas muistamaan Kataista, jonka aikana valtion menot ovat kasvaneet ja tuleviakin sukupolvia tarvitaan maksumiehiksi.

  Samanaikaisesti sossusta voi päästä samoille nettotuloille kuin korkeasti koulutettu ammattilainen yksityisellä sektorilla.

  Suomen Toivo my ass! Suomen Tuho sopii paremmin iskulauseeksi.

 15. Kataisten kommenteissa ihmetyttää myös se että kyseinen hemmo huutaa sen perään että yrittäjien on jatkettava työelämässä vähintään yleiseen eläkeikään asti, ja näin näytettävä positiivista esimerkkiä koko suomen kansalle.

  Kuka yrittäjistä haluaa jatkaa 68 v ikään työelämässä?
  Minkä takia sitä yleensä yritetään: 1. parempi elintaso. 2. saa itse määrätä työajastaan ja työuransa pituudesta.

  Itse tunnen vain yhden pk-yrittajän jolla EI ole 50 v sydänvikaa ja vatsahaavaa.

  Katainen on hieno mies


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: