Mutta mikä olikaan lopputulos?

Sattuipa kerran eräässä Jäämeren reunavaltiossa, että paikalliset geelitukat luulivat olevansa koviakin pankkimiehiä. He kasasivat maan kokoon ja resursseihin nähden mielettömät velkataakat. Maan talous luhistui, asukkaat ovat keskimäärin perikadon partaalla ja maan hallitus vaihtui.

Mutta mikä olikaan lopputulos?

__________

Sattuipa kerran niin, että oli huone ja huoneen nurkassa oli läjä, jossa oli virttyneitä kondomeja, homehtuneita pizzanpalasia, rikkinäisiä savulaseja, epäonnistuneita sudoku-tehtäviä, tyhjiä oluttölkkejä ja käytettyjä huumeneuloja.

Huoneessa majaillut pultsari sai loistavan idean. Hän otti läjästä A4:n, jossa oli epämääräinen käppyrä, sytytti suitsukkeet, kolisteli jyrsijöiden luita rummunkalvolla ja piirsi käppyrän päälle yläviistoon sojottavan tangentin. Muille huoneessa makaaville tyypeille hän julisti, että he ovat tästä päivästä lukien tieteentekijöitä.

Näin syntyi ilmastotiede ja se fakta, että Afrikkaan kaadetaan ilmastorahaa lähivuosina satoja miljardeja.

Mutta mikä olikaan lopputulos?

__________

Sattuipa kerran eräässä Itämeren reunavaltiossa, että paikalliset geelitukat luulivat olevansa koviakin pankkimiehiä. He kasasivat maan kokoon ja resursseihin nähden mielettömät velkataakat. Maan talous luhistui, asukkaat ovat keskimäärin perikadon partaalla ja maan hallitus vaihtui.

Mutta mikä olikaan lopputulos?

__________

Sattuipa kerran niin, että Suomeen alkoi kesällä 2008 virrata efektiivisesti laskien 30 000 luku-, kirjoitus- ja ammattitaidonta ihmistä. He ilmoittivat ensi töikseen, että määrä kasvaa vielä paljon. Lisäksi he vaativat täyden ylläpidon, asunnon pääkaupungin keskustassa, taskurahaa muutamia tuhansia euroja kuukaudessa, ilmaiset matkat ympäri maapalloa ja kaiken muun mitä nyt sattui mieleen juolahtamaan. Yksi keksi vaatia 12 hengen istuttavaa syyrialaista sohvaa. Ajatelkaa – syyrialaista sohvaa – hyvin keksitty, eikö vain?.

Mutta mikä olikaan lopputulos?

__________

Sattuipa kerran eräässä Välimeren reunavaltiossa, että paikalliset geelitukat luulivat olevansa koviakin pankkimiehiä. He kasasivat maan kokoon ja resursseihin nähden mielettömät velkataakat. Maan talous luhistui, asukkaat ovat keskimäärin perikadon partaalla ja maan hallitus vaihtui.

Mutta mikä oli lopputulos?

__________ 

Lopputulos oli tietysti se, että kun Suomi on kerran vauras maa, niin Suomi maksaa.

Olen vilpittömästi sitä mieltä, että nämä hullut – Haloset, Vanhaset ja Kataiset etunenässä – pitäisi välittömästi laittaa kahleisiin. Se tuntuu olevan ainoa keino vielä suurempien tuhojen estämiseksi.

 

Advertisement
Published in: on 10 helmikuun, 2010 at 11:55 pm  Comments (5)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2010/02/10/mutta-mika-olikaan-lopputulos/trackback/

RSS feed for comments on this post.

5 kommenttiaJätä kommentti

 1. Juuri näin. Alla oleva uutinen kertoo Vanhasen yrittävän vielä viimeisillä voimillaan jakaa olemattomia rahojamme ympäri maailmaa. Ja Kreikan jälkeen Suomi luonnollisesti ryntää auttamaan Italiaa, Portugalia, Espanjaa, Irlantia……ja mitä niitä nyt onkaan.

  ”Vanhanen hyväksyy vapaaehtoisen avun Kreikalle

  Pääministeri Matti Vanhanen hyväksyy jäsenmaakohtaisen, vapaaehtoisen avun euromaiden kesken.

  – Avointa valtakirjaa ei voi antaa, Vanhanen sanoi Suomen EU-edustustossa Brysselissä pitämässään tiedotustilaisuudessa ennen EU:n huippukokouksen alkua. Kommentti liittyi kysymykseen siitä, auttavatko muut euromaat Kreikkaa maan velkaongelmissa.

  Vanhanen otti esimerkiksi Latvian, jonka avustusoperaatioon myös Suomi on osallistunut vapaaehtoiselta pohjalta. Latvian operaation osallistui myös Kansainvälinen valuuttarahasto IMF.”

 2. Vähän toppuuttelen nyt tätä neljättä maahanmuuttoa koskevaa kohtaa.

  Maahantulijat itse tuskin ovat kovasti olleet vaatimassa juurikaan mitään.

  Kyllä se on ihan meidän oma juttumme ollut tarjota kaikki etuudet ja vähän päälle. Ja omituistahan se olisi, jos niitä ei otettaisi vastaan mielihyvin.

  Nälkä kasvaa syödessä eli sittemmin ehkä vaatimustaso on noussut alkuperäisestä ehkä ihan nöyrästäkin asenteesta. Mutta kyllä ihan itse nyt ollaan soppa keitetty, ei syytetä tulijoita liikaa.

 3. Elina, en syytä ketään muita kuin hulluja päättäjiämme.

  Ja vaatimisessa olet oikeassa.

  Toisaalta olen omin silmin lukenut miten tietty maahanmuuttajaryhmä on vaatinut ainakin a. Kahta kylpyhuonetta asuntoon b. Omaa ajokaistaa maahanmuuttajille c. Kahta keittiötä asuntoon d. Suurempia superasuntoja hyvillä, siis kalliilla, asuinalueilla e. Sikavapaita ulkogrillejä.

  Siinä jotain nyt aluksi.

 4. Ave,
  Näin se on, että tämä maahanvirtaava paskasakki vaatii tasan aivan mitä vaan, ja täällä annetaan mitä vaan perse kestää ja enenmmän, saatana mitä touhua…
  Siis asia on tasan näin. Näillä paskaturpilla on vaatimuksia ja meillä on velvollisuuksia täyttää ne. Siis juuri kuten Octavius kirjoitaa.

  Se viime viikon MOT oli aika tylyä juttua, siitä pääsi oivaltava katsoja jyvälle, että mitä täällä oikein hyysätään, ja minne meidän verorahoja nussitaan…
  Parabellum.

 5. Mainio tiivitelmä aikamme kardinaalipäättömyyksistä, joista tullaan kärsimään monen sukupolven ajan.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: