Martti Hetemäen verotyöryhmästä

Alivaltiosihteeri Martti Hetemäen vetämä hallituksen asettama verotuksen uusia linjoja pohtiva verotyöryhmä lienee maailmanhistorian häikäisevin lahjakkuuskeskittymä.

Verotyöryhmä pohti nimittäin yhden vuoden ajan asuntotulon verottamista. Asuntotulo on siis tulo, jota asunnonomistaja saa asuessaan omassa asunnossaan. Työryhmän ankaran pohdinnan jälkeen lopputulos oli tämä:

’Esimerkiksi suurin verotuki eli oikeus asua omistusasunnossaan ilmaiseksi jää todennäköisesti rauhaan eikä ilmaisasumisen hyötyä panna verolle. Tavalliset ihmiset eivät kyllä ymmärrä sitä, että omassa asunnossa asuminen on jotain tuloa, ja että se tulo pantaisiin verolle, Hedemäki myöntää.’

Olen jyrkästi eri mieltä. Asuntotulo on ehdottomasti saatava verolla. Esimerkiksi minä en oikein tiedä mitä kaikille niille rahoille tekisin, joita asuntotulo tuottaa minulle jatkuvasti.

Lisäksi asuntotulon verottaminen avaa aivan uusia ulottuvuuksia veropohjan laajentamiseen. Alla luetellut ehdotukset ovat vapaasti työryhmän ja hallituksen käytössä, olkaa hyvä. Voin lisäksi kehitellä niitä lähes loputtomasti lisää, mutta luulisin noilla nyt alkuun päästävän.

 • Omien kalsareiden käyttövero – aina on vaihtoehtona käyttää vuokrakalsareita.
 • Kotona ruokaileva on todellinen veronkiertäjä verrattuna ravintolassa syöjään, joten tässä vero on enemmän kuin paikallaan.
 • Omien huonekalujen ja halvan oman auton käyttöverosta tulisi myös valtiolle huimat summat. Jokaisella on mahdollisuus ajella Maybachilla ja jos niin ei tee, saatu täysin verovapaa tulo on todella merkittävä.
 • Virtsaamisvero olisi myös hyvä verotuskohde, koska aina on vaihtoehtona käydä yksityisellä lääkäriasemalla katetroitavana a tuhat euroa kerta. Ihminen käy kusella varmaan ainakin viitisen kertaa päivässä aivan ilmaiseksi eli veropohja laajenisi jo tällä uudistuksella noin 27 miljardilla eurolla.
 • Työttömänä olevaa voitaisiin verottaa yrityksestä kiertää tuloveroa. Tämä vero määräytyisi luonnollisesti harkintaverotuksen avulla.
 • Yksi suurimmista aukoista suomalaisessa verotuspolitiikassa on ilmainen hengittäminen. Sukellusliikkeessä ilmasäiliön täyttäminen maksaa kuutisen euroa ja ilmasäiliö kestää parisen tuntia normaalissa käytössä. Tällä päästäisiin jo arviolta 140 miljardin euron veropohjan laajentamiseen.

__________

Verotyöryhmän jäsenet: Martti Hetemäki, alivaltiosihteeri, VM, Heikki Niskakangas, professori, Helsingin Kauppakorkeakoulu, Lasse Arvela, ylijohtaja, VM, Seija Ilmakunnas, ylijohtaja, VATT, Terhi Järvikare, neuvotteleva virkamies, VM, Sixten Korkman, toimitusjohtaja, ETLA, Teemu Lehtinen, toimitusjohtaja, Veronmaksajain Keskusliitto ry, Reija Lilja, tutkimusjohtaja, Palkansaajien tutkimuslaitos, Vesa Vihriälä, alivaltiosihteeri, valtioneuvoston kanslia, Raija Volk, tutkimusjohtaja, Pellervon taloudellinen tutkimuslaitos, Seppo Kari, tutkimusjohtaja, VATT, Marja Paavonen, finanssisihteeri, VM.

Published in: on 12 helmikuun, 2010 at 4:20 pm  Comments (29)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2010/02/12/martti-hedemaen-verotyoryhmasta/trackback/

RSS feed for comments on this post.

29 kommenttiaJätä kommentti

 1. Älä toki unohda valtioneuvoston ennakointiverkoston ”valtion merkittäväksi tulonlähteeksi” visioimaa vesiveroa.

  Valtionneuvoston kanslia/Suomi 2020:
  Suomen runsaat vesivarat ja hyvin toimivat, kilpailukykyiset alueelliset vesilaitokset mahdollistavat korkealaatuisen juomaveden viennin kuivuuden vaivaamiin maihin. Vesiveron tuotto on merkittävä tulonlähde valtiolle, ja veden verottaminen on tehostanut ja järkeistänyt vesitaloutta Suomessa. Suomalainen vesiputkihanke eteläiseen Eurooppaan ja Afrikkaan on etenemässä ja sen strategista merkitystä voi verrata edellisen vuosikymmenen kaasuputkihankkeisiin.

  http://hommaforum.org/index.php/topic,21796.msg301536.html#msg301536

 2. Jumalauta, pitääkin alkaa seuraamaan paremmin Hommaa. Vesivero on unohtunut täysin, aivan loistava idea.

  Kaivovero on vielä parempi, kaivoa kun ei voi siirtää Suomesta minnekään.

  Btw: minua huvittaa tavattomasti tämä Hedemäen termi ’tavalliset ihmiset’. Ihan kuin työryhmä olisi jokin suurenkin totuuden ja poikkeavan ymmärryksen omaava ihmisjoukko, joka on tavallisia ihmisiä kaikin tavoin ylemmällä tasolla.

  Minulla olisi ehkä parempikin luonnehdinta. Tulee mieleen julkisella puolella ikänsä papereita pyörittänyt joukkio vähälahjaisia k..ipäitä, jotka ei osaa muuta kuin verottaa, tuhlata ja hankaloittaa heitä elättävien kansalaisten elämää.

 3. Tervehdys Octaviukselle. Lisäisin mukaan ehdottomasti seksiveron. Seksihän on pääosin varsin mukavaa, ja kaiken mukavan tulee maksaa ihan tolkuttomasti. Ja jos seksiä harrastetaan vielä omistusasunnossa, niin tuplavero päälle. Sanoisin, että tommonen sata euroa per varvi olis lähtötaso.

 4. Muistan että viime lamassa tätä omistusasumisveroa pohdittiin. Mallia haettiin Ruotsista, jossa kyseinen vero on ymmärtääkseni kiinteistöveroon jo leivottukin. Silloin se nauratti, siis ruotsalaisten tyhmyys, vaikka tämän tiedettiin rantautuvan myös Härmään. Ehkä kenties mahdollisesti tämä lama ja huonovointiyhteiskunnan sosiaalietuuksien räjähdysmäinen väärinkäyttö johtaa siihen, että Suomessa ei oteta omistusasumisveroa käyttöön. Pieniä järjenhäivähdyksiä aina silloin tällöin tulee valtionhallinnossakin vastaan, ja tämä pohdinta ehkä jää historian lehdille typerimpänä kuviteltavissa olevana verokohteena. Tai sitten ei. Mistä vitusta sen tietää mitä nuo iilimadot työtätekevien päänmenoksi tekevät.

  Ah, taas perjantai (moku-äännettynä ”perhantai”) ja skottipullo tuossa edessä. Oli muuten mukava työviikko, joten sille vaan kippis! Loppuun pieni anekdootti; olin Tukholmassa alkuviikosta ja kentällä venttailin taksia jonossa kuten kaikki muutkin. Edessäni oli 30 burkhaa ja pussihousua. Yllättäen joku Sven-Erik huusi taksiletkan hänniltä minulle, että tules tänne sen ruskean laatikkosi kanssa sieltä. Automatkalla svensson selitti, että otti ekan eurooppalaisen sieltä kyytiin ennen kuin kollegat huomaavat minut. Ja kyllä me pojat naurettiin silmät irti päistämme 🙂

 5. Ykä: jou seksivero ehdottomasti. Mutta verottaa täytyy saman logiikan mukaan myös susirumaa sinkkua, joka ei saa piparia/parsaa. Sehän on selkeästi tuloveron kiertämistä. Harkintaverotus vain päälle ja rankasti veronkorotuksilla. Nämä Niskakankaan mielisairaat ideat ovat loputtoman naurun pulppuava lähde…

  Tonttu: viskipullo on koiran jälkeen ystävistä uskollisin. Minullekin on käynyt joskus sama juttu tuon taksijonon kanssa. Olen ollut satunnaisessa yhteydessä kaveriin, vaikka aikaa on varmaan jo 5 vuotta.

 6. Syvästi toivon, että tämä asumisvero on läppä…

 7. Tuo työttömien tuloveronkierron yrityksen esiin tuonti oli aivan huippu!!! Kuten nouseva nuorisomme nasevasti tähän toteasi, ROLF

 8. Ahhahaaa! Vanha pieru kun olen, sehän olikin ROFL 🙂

 9. Paksuelvis: on se nyt jumalauta, että työvoimapulan raatelemassa Suomessa joku väittää olevansa työtön.

  Voiko selvempää veronkiertoa olla?

  Heinäpaali: tämä lahjakkuuskeskittymä pohti tätä asiaa vuoden. Siis VUODEN veronmaksajien rahoilla, olisiko parisataa tuhatta euroa palanut työryhmän pohdintaan tähän mennessä. Tarkennan vielä, ettei kenellekään jää epäselväksi. Nämä tyypit pohtivat kokonaisen vuoden sitä, että miten asuntotulon verotus saataisiin Suomessa läpi niin, että TAVALLISET ihmiset sen hyväksyisivät.

  Kannattaa pitää mielessä Martti Hedemäen sanat: tavalliset ihmiset ovat niin tyhmiä, etteivät he ymmärrä suuria totuuksia.

  Lobotomian läpikäyneiden hourailuista voit lukea vaikka tämän päivän lehdestä:

  http://www.esaimaa.fi/page.php?page_id=4&news_id=2010175&rss=1

  Vaikka hulluille pitääkin nauraa, niin asiassa on äärettömän vakava puoli; miettikää – nämä tyypit määräävät sen, minne rahamme menevät.

  Matti Vanhanen odottaa Hedemäen työryhmän raporttia uusien veropäätösten tekemiseksi.

 10. ”Asumistulon verotus johtaisi asuntojen hintojen laskuun.”

  Siinä porkkana TAVALLISELLE kansalaiselle, rivivitoselle, Pertti Perusinsinöörille.

  Päivä päivältä tämä hulluus ahdistaa entistä enemmän.

 11. Rasismivero kerättäisiin kaikilta niiltä yhteisöiltä (yritykset, julkiset laitokset, urheiluseurat, kansalaisjärjestöt jne.), joiden työntekijöinä tai jäseninä on vähemmän kuin säädetty määrä erityisryhmien (homot, lesbot, biseksuaalit, vammaiset, maahanmuuttajat jne.) edustajia.

  Näin rahoitettaisiin rakenteellisen rasismin vastaista työtä.

 12. Verolle olisi pantava myös aviopuolisoiden keskinäinen seksi. Sehän on selvää tuloa, että ei tarvitse maksullisissa käydä.

 13. Tuossa on sosialismia varsin koreassa kuoressa. Maksat ylihintaisen kämppäsi – asut siinä ilmaisin. Joku logiikka kai se on tuossakin.

 14. ”Tuossa on sosialismia varsin koreassa kuoressa. Maksat ylihintaisen kämppäsi – asut siinä ilmaisin. Joku logiikka kai se on tuossakin.”

  Ajatus noudattelee samaa peruskaavaa, kuin suomalainen autoverotuskin:
  Ensin hankit tuloverotuksen jälkeen taskunpohjalle jääneistä senteistä säästetyillä rahoilla auton, jonka vähittäismyyntihinnan päälle lätkäistään väliaikaista (est. 1958) autoveroa mielivaltainen summa. Sitten maksat jokaisessa polttamassasi bensalitrassa polttoaineveroa ja alv:ia tällä hetkellä n. 90 senttiä. Vuosittain maksat myös ajoneuvon veroluonteista, väliaikaista (est. 1994) käyttömaksua. Edellisten päälle nämä virkamiespolitikot (joita olen viimeaikoina kuullut TAVALLISEN kansan kutsuvan m.m. loisiksi, mätäpaiseiksi, sioiksi, parasiiteiksi ja rotiksi) ovat ainakin Helsinkiin tuomassa ruuhkamaksuja – ettei sillä autolla vaan ilmaiseksi ajeltaisi pääkaupungin katuja. Jostainhan rahat joudutaan, esim. sosiaalijohtajan 70.000 euron sohvakalustoon, raapimaan kasaan.

 15. Melkoinen haista paska -selvitys jälleen kerran. Miksei voitaisi vain ottaa ihmisiltä kaikki rahat ilman tällaisia joutavia tekosyitä? Olisivat ehdottaneet suoraan jotain suojelurahan maksamista tms.

 16. Hesarin helmikuun Kuukausiliitteessä on Ilkka Malmbergin artikkeli Dubaista. Malmberg kertoilee kaiketi kohtuullisen oikeudenmukaisesti Dubain nousua ja laman vaikutuksia. Malmberg ei tietenkään ota sen kummemmin kantaa mihinkään, mutta kirjoituksesta hohkaa läpi tietynlainen maailmankuva. Ei välttämättä Malmbergin henkilökohtainen vaan yleisemmin toimittajakunnan – lyhyesti ja ytimekkäästi: edistyksellinen.

  Kirjoituksessa toki mainitaan, että Dubaissa työskentelee inkkareita, pakeja ja burmalaisia orjia. Uudella mantereellahan se olisi skandaali – ei silloin kun muslimit sen tekevät. Samoin maan avoin Israel-viha mainitaan, tosin vain yhdessä sivulauseessa. Tolkuton energiankulutus ja suuruudenhullut rakennelmat saavat osakseen lähinnä ihailua. Arabit saavat jopa ajella katumaastureilla, eikä se ole tässä kirjoituksessa mitenkään moraalitonta, toisin kuin valkoisen miehen tapauksessa.

  Kirjoitus alkaa kertomuksella Dubaissa asuvan Harjun perheen elämästä. Äiti ja isä Harjun luona ovat käymässä heidän lapsensa. Poika asuu Hesassa, mitä rivien välissä vähän kummastellaan. Tytär sen sijaan on Kanadan kaksoiskansalainen ja asuu Torontossa. Hieno ihminen, siis.

  Anna kuuluu globaaliin sukupolveen, joka on pienestä pitäen elänyt monikulttuurisessa naapurustossa, käynyt kansainvälisiä kouluja, lentänyt mannertenvälisiä lentoja ja jolle englanti on kielistä mutkattomin. Aikaisemmin sellaista elämää elivät vain diplomaattien lapset.

  Sen jälkeen Malmberg taas kuvailee, kuinka kaikki on suurempaa kuin Manhattanilla. Sehän on hienoa, että jostain päin maailmaa löytyy paikka, jossa amerikkalaisia voidaan vähätellä. Sitten hypätään taas suomalaisen rouva Pollokin elämään:

  Hän on kotoisin Joroisista, syvältä Savosta ja kuuluu siihen osaan suomalaisnaisia, joka luki koulussa pitkää saksaa ja katosi keski-Eurooppaan töihin ja naimisiin. Siellä on heitä tuhansia. ”Katsoin jo pikkutyttönä viitostietä ja ajattelin, että tosta mä jonain päivänä lähden. Haluaisin palata Suomeen, mutta pelkään etten enää viihtyisi siellä.” Suomalainen alkoholikulttuuri on alkanut tuntua omituiselta – ihmisethän juovat ihan holtittomasti.

  JSN:n päätöksen mukaanhan kaikkia suomalaisia saa sanoa juopoiksi, mutta muslimejahan ei saa sanoa lapsiinsekautujiksi tai afrikkalaisia khatin pureskelijoiksi. Malmberg ei tietenkään ymmärrä Euroopan päästökauppajärjestelmän vaikutusta öljyn hintaan ja siis sitä, kuinka vapaaehtoisesti pumppaamme varallisuuttamme ulos mantereelta. Silti hän kynä väristen kirjoittaa, että Dubaissa raha valuu sormien välistä kuin hiekka.

  Dubai myy ihmisille luksusta ja leikkiä. Aineettomat tuotteet – elämykset, tarinat, pelit, brändit ja konsultoinnit – muuttuvat rahaksi. Sellaisia tuotteita ei lastata laivoihin. Dubai myy ideoita.

  Eiköhän noissa lainauksissa (eivät ihan sanatarkkoja) nouse esiin varsin tyylipuhtaasti se maailma, jota arbuusit ihailevat ja jonka he haluavat tuoda tänne?

 17. Ai tuo kirjoitushan sisälsi lopussa vielä pari helmeä:

  Birna Mäyrä on kasvanut Persianlahden maissa. Nimensä hän on saanut Islannista, jossa hän kävi syntymässä. Monikansallinen Dubai on Birnan maailmaa: hän opiskelee hotellialaa, koulussa on 80:ta kansalaisuutta. Englanti sujuu suomea luontevammin. Kaveripiirissä käytetään myös ranskaa ja arabiaa. Birna on näitä kansainvälisiä nuoria ihmisiä, suomalainen silti. Hänen kaltaisiaan on jo paljon ja lisää tulee ekspatien lapsista. ”Suomi on mulle vähän ”plain”. Täällä on aina jotain tekemistä. Dubaissa on aina joku uusi paikka, jota sä et ole nähnyt. Täällä on enemmän nightlife.”

  Sitten muistetaan, että 80% dubailaisista ei ole kantadubailaisia. Toisin kuin Härmässä, heillä pyyhkii hyvin, nimittäin:

  Uudenkiiltävässä metrossa alkaa tuntua siltä, että ollaan matkalla tulevaisuuteen. Asemille johtavat pitkät ilmastoidut lasikäytävät ja joka nippeli kiiltää. Metro oli pakko rakentaa, sillä 12 kaistaa moottoritietä ei riitä purkamaan ruuhkia. Autot ovat suuria katumaastureita tai matalia urheiluautoja, joilla beduiinien pojat hurjastelevat. Dubai on kokenut ennenkuulumattoman menestyksen. Pieni kantaväestö saa valtiolta erittäin hyvän huolenpidon: ilmaisen terveydenhuollon, koulutuksen, talon ja hyvän työpaikan – jos työ sattuu kiinnostamaan.

  Siinä, Octavius – niele pölyä!!!

 18. Tuo hengitysvero on jo vanhaa rautaa. Täällä Suomessakin hajaääniä monissa vaaleissa saanut Aku Ankka suunnitteli samaa jo 1952 julkaistussa sarjakuvassa ”Aku Ankka ja kultainen kypärä”. Tämähän kuuluu yleissivistykseen, mutta siteerattakoon nyt muistin virkistykseksi nuo kuolemattomat repliikit, joissa Aku visioi hallitsijuuttaan tulevassa Pohjois-Amerikan kuningaskunnassa:

  Aku Ankka: Ihmiset saavat elää niin kauan kuin tahtovat. He saavat pitää omaisuutensa… talonsa… öljylähteensä… kaivoksensa…
  Asianajaja Kalle Kepuli: Mutta silloinhan teille ei jää mitään.
  A. A.: Haa! Jääpäs – minä omistan ilman! Eikä ilman sitä elä kukaan. Kaikkien on kiinnitettävä rintaansa ilmamittari, ja heidän on maksettava minulle jokaisesta hengenvedosta.
  K. K.: Olette nero! Hengitys – viitonen! Huokaus – kymppi!
  A. A.: Kas… hinnasto on jo valmis!
  (Carl Barks, suom. Sirkka Ruotsalainen)

 19. Kumitonttu: I’ll bite the dust with other Finns. Niin kauan kuin puren. No – hyvät merkit on ilmassa, eliitti pelkää kuollakseen ja ihmisiä vituttaa. Mikä olikaan lopputulos?

  Hietamaa: vanhaa rautaa idea on toki ja olen velkaa suurelle Barksille tästä.

  Hirttäisin itseni jos olisin jotain velkaa Marxille tai Braxille. Yhden kirjaimen ero tekee paljon.

  Itse asiassa tuo klassikko oli takaraivossa, kun tuota kirjoitin.

  Kiitos kommenteista!

 20. Kiitos viikon parhaista nauruista. Tuli taas mieleeni että miksi olen libertaari.

 21. Ave,
  Hyvä alustus ja kovia kommentteja, kaikki asiaa ja purevasti!
  HR, Kumitonttu, Vasarahammer, näin se on mitä kirjoitatte, tämä vitun hulluus vaan pahenee. Saatanan osuvaa sekin kommentti jostain killisilmien dubaista, saavat siellä tehdä niinkuin vittu huvittaa, ajelevat sitymaastureillaan, vihaavat iippoja jne, ja se on niin helvetin upeeta juu. Se maa on penaalista kunten sen kaikki naapuritkin.

  Eli kaikki musumaanimaat saavat painua helvettiin.
  Joku lohkasi hyvin, että mitä tässä keksimään jotain vitun veronimiä… maksuja vaan suoraan kansalaisille, kyllä tyhmä suamalainen mies maksaa, että saadaan mokuttamiseen rahaa. Eli 1,8 MILJ neekeriä tänne v. 2020 mennessä.

  Pojat, ajat pahenenvat. Muistatte varmaan, mitä vuosi sitten kirjoteltiin täällä, että tämä vaan pahenee, ja se käsikirjoitus etenee koko ajan juuri siihen suuntaan. Octaviuksen asteikolla on menty yksi askel pahempaan suuntaan….

  Pakko aloittaa varautuminen, tämä ei tule päättymään hyvin. Sanottiinko MOT-mamuhyysäysohjelmassa viime vkon torstaina, että ruåtsin valtion tuloista menee kohta 20% mokuttamiseen…? Voi vittu! Smör fittan! 🙂
  Siispä, Parabellum.

 22. Muistui historiasta mieleen, että suomessa on ollut
  ”vanhanpiian vero” eli olet joutunut maksamaan veroa siitä syystä ettet ole hommannut muilla olevia rahareikiä eli lapsia eli tulevaisuuden veronmaksajia.

  Sille olisi taas kysyntää näinä uraohjus/sinkkuelämäntyyli aikoina.

 23. ”Koska kertaus on opintojen äiti, sallittaneen lyhyt oppimäärä niille, jotka sattumalta klikkaavat sivulle sisään ja haluavat nopeasti tietää, mistä tässä kaikessa on kyse.
  Tietämättömyys ei ole synti, koska valtamedia ei ole kertonut asiasta suoraan juuri mitään.
  En itsekään vielä vuosi sitten tajunnut, että nämä asiat koskevat myös Suomea.:

  1. On meneillään globaali prosessi, jossa valtioiden kansallisomaisuus (sähkö, kaivosteollisuus) ja luonnonvarat, kuten tässä Suomen pohjavesi, myydään kansalaisten mielipidettä kysymättä yksityisille ylikansallisille yrityksille pilkkahinnasta.

  2. Seuraus: Veden, (energian, sähkön ravinnon, jne.) hinta nousee yksityisomistuksessa pilviin. Tämä on nähty Virossa, jossa vesi yksityistettiin sekä maailmalla kolmansissa maissa.

  http://www.kepa.fi/uutiset/2708/

  3. Tekniikkana on ensin pakottaa valtio velkaantumaan ja asettaa velan myöntämisen ehdoiksi kansallisomaisuuden yksityistäminen.
  Suomi (Kreikka, Espanja, Islanti, …) ovat jo vedetyt syvälle valtion ylivelkaannuttamisprosessiin ja tätä kautta kansallisomaisuuden kaappaamiseen.

  4. Koska valtiovalta tietää, että kansalaiset eivät omien etujensa vastaista pohjavesien jne, myyntiä ikinä hyväksyisi, asiaa on valmisteltu salaa.

  5. Suomessa ja muualla paljastunut poliitikkojen ja puolueiden silmiinpistävän laaja korruptio, runsas voitelu rahalla, tulee ymmärrettäväksi, kun rahaa pursuavat ylikansalliset markkinatoimijat ovat halunneet varmistua siitä, etteivät hallitus ja kansanedustuslaitos asetu poikkiteloin yksityistämistä vastaan.

  6. Suomea, kuten kaikkia länsimaisia valtioita, hallitsee poliittinen korkean tason yksimielisyys siitä, että

  7. …valtion kestämätön velkaannuttaminen Maailmanpankille ja yksityisille kansainvälisille suurpankeille on ihan OK-toimintaa.
  Tätä ei vaalipuheissa tietenkään sanota suoraan, vaan asia puetaan talouskasvua ja vapaita markkinoita ihannoivaan korukieleen.

  8. Tieto korruptoituneesta, kansalaiset sukupolviksi velkaorjuuteen syöksevästä kuviosta on tihkunut julki.

  9. Kansalaiset ovat ryhtyneet toimintaan.” kirjoittaa nimimerkki uurija tiivistyksenä

  Vesilaki”uudistukset” tänään 15.2 2010 Eduskunnan käsittelyssä

  http://www.eduskunta.fi/valtiopaivaasiat/HE+277/2009

  http://riikkasoyring.blogit.uusisuomi.fi/2010/02/15/vesilakiuudistukset-tanaan-152-2010-eduskunnan-kasittelyssa/

 24. Myös ihan yleinen olemassaolovero voisi tulla kyseeseen, sillä olemalla olemassa ihminen kuluttaa ilmaiseksi ilmaa, ja toisaalta tuottaa ruumiinlämpöäm, jota ei voida hyödyntää esimerkiksi jakelemalla sitä kaukolämpöverkkoon. Se on eräänlaista jätelämpöä siis. Holtiton hengittäminen ja ruumiinlämmön tuottaminen on silkkaa kerskakulutusta ja tuhlausta, ja sellaistahan on verotettava mitä ankarimmin.

 25. Myös ihan yleinen olemassaolovero voisi tulla kyseeseen,

  Historiassa jo ennakkotapaus olemassaverolle eli kyseessä on henkiraha.

  http://fi.wikipedia.org/wiki/Henkiraha

  Ennen vanhaan henkirahasta olivat vapautettuja aluksi vain aateliset.

 26. […] samaan kategoriaan kuuluvat alivaltiosihteeri Martti Hedemäen verotyöryhmän pohdinnat ”asuntotulon” verottamisesta. Asuntotulohan tarkoittaa sitä laskennallista hyötyä, joka muodostuu ihmisen ”[oikeudesta] […]

 27. […] https://octavius1.wordpress.com…oryhmasta/ […]

 28. http://virallinentotuus.blogspot.com/

 29. >>Taas ovat kovapalkkaiset marakatit puuhastelleet millä kansalaiset
  sais nyhdettyä kuiviin. Jos on elämänsä säästänyt, ottanut lainaa ja
  maksaa omaa asuntoaa niin siitäkin pitäisi maksaa tasoitusta vuokralla
  olijoille. Maksaahan asunnon omistaja yhtiövastikkeen, lainan, parveke-
  , ikkuna- ja putkiremontit, jätemaksu, vesimaksut, tontin vuokrat ym.
  ym. Ei siitä mitään verotettavaa ”voittoa” jää. Eikä niihin saa edes
  asumistukea kuten vuokralla asuva.

  >>Viimeiseen sentiin asti menee kaikki kuukaudessa, ei siitä mitään
  voittoa jää. Ja nyt pitäisi vielä osallistua toisten asumiseen niillä
  ”voitoilla” mitä omassa asunnossa asuvalle jää!!! Minun siis pitäisi
  siis ”periaatteessa” maksaa tasoitusta samassa taloyhtiössä asuvalle
  vuokralla olevalle. Maksaako hän vastaavasti tasoitusta minulle koska
  omistaa komean mersun johon minulla ei ole varaa. Matkustelee useamman
  kerran vuodessa ulkomailla, johon minulla ei ole varaa, saa asumistukea
  jota minä en saa?????? Hän on laittanut rahansa komeaan ja kalliiseen
  kulkupeliin ja matkoihin ja minä pieneen asuntoon jossa toivon mukaan
  voin viettää turvallisesti eläkepäivät. Entäs ”loiset” jotka ottavat
  kaikki mahdolliset tuet ja silti on varaa kalliisiin merkkivaatteisiin
  ja autoihin? Saisiko heiltä tasoitusta veronkiristyksen muodossa?
  Ilmeisesti paremmin pärjää kun myy asunnon ja muuttaa vuokralle, hakee
  asumis- ym tuet, matkustelee ja alkaa elämästä nauttimisen ilman
  asuntolainoja!

  >>On nämä hyvätuloisten herrojen metkut ihmeellisiä. Voiko tuollaisella
  järjenjuoksulla ja hyvillä ansioilla hoitaa kansalaisten asioita???
  Ilmankos monet kansanedustajat ja ministerit asuvat vuokralla ja
  Vanhanenkin muutti vuokralle, että saa tasoitusta pikku osakkeen
  omistajilta jotka omalla ansioillaan on laittanut rahansa asumiseen!

  >PS. Koska kansanedustajat ja ministerit kieltäytyvät huimista
  palkankorotuksista tai mahdollisesti suostuisivat alentamaan
  palkkaansa? Ei myöskään saanut tuulta purjeisiin lapsilisien poisto
  suurituloisilta. Molempia ehdotettu ilman kannatusta. Sehän olisi
  koskenut kaikkia eduskunnassa olevia ”lapsellisia”.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: