Laillinen kapina ja kuinka se tehdään

Ottaako Ruben Stillerin mielipuolinen mölinä kaaliin?

Ihmetteletkö, miksi Ylen kanavat suoltavat Akuliina Saarikosken mielipiteitä ja vastaavaa anarkistipropagandaa taukoamatta?

Tuleeko joskus mieleen, että miksi ihmeessä oikein maksat Ylen kokkien monen kuukauden sushi-kurssit ja johtajien kolmen kuukauden juopottelun Lapin edustuspalatsissa?

TV-maksu on käytännössä lakisääteinen vero, joka virallistetaan lopullisesti sen muuttuessa mediamaksuksi. Mitä tavallinen ja lainkuuliainen ihminen voisi asialle tehdä? Miten voisi lakia rikkomatta saada hiljaisen ihmisen viestin perille, että nyt alkaa riittää? Aika harva kuitenkin lähtee osoittamaan mieltään hulluutta vastaan tai jättää luottotietomerkinnän pelossa mediamaksun maksamatta.

Minulla on keino kapinaan, joka on täysin laillinen, tehokas ja helppo jokaisen toteuttaa. Tässä ohjeet.

 • TV-lupamaksu on tällä hetkellä 231 euroa.
 • Maksa se säntillisesti eräpäivään mennessä.
 • Jaa maksu mielivaltaisiin pieniin summiin, ihmisen rahatilannehan voi vaihdella aika tavalla.
 • Esimerkki maksuista: 24 kertaa 10 senttiä, 1 kertaa 2,30 euroa, 22 kertaa 3,55 euroa, 15 kertaa 4,05 euroa ja 11 kertaa 7,95 euroa.
 • Maksa maksut verkkopankilla, mutta jätä suurimmasta osasta viitenumero pois.
 • Laita viestikenttään ylös (viitenumero), nimesi ja osoitteesi.
 • Jätä osasta maksuja viestikentän viitenumero siis kokonaan pois tai kirjoita se väärin, koska kyllähän ihmiselle inhimillisiä virheitä sattuu.
 • Tulosta kaikista maksuista kuitit myöhempää käyttöä varten.
 • Vaikka maksuja on lukumääräisesti paljon, niiden maksaminen käy nopeasti verkkopankeissa olevien valmiiden muistipohjien avulla, aikaa tähän ei mene kuin kymmenisen minuuttia.

Tätä ohjetta saa linkittää vapaasti eteenpäin. Jos vaikkapa osa tämän blogin lukijoista ohjeen mukaan tekee, menee viesti varmasti perille.

Mainokset
Published in: on helmikuu 18, 2010 at 11:55 pm  Comments (32)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2010/02/18/laillinen-kapina-ja-kuinka-se-tehdaan/trackback/

RSS feed for comments on this post.

32 kommenttiaJätä kommentti

 1. ootteko koittanut hakea ”muutos 2011” sanaa suomalaisten medioiden omien sivujen hauilla? Tulokset ovat pelottavia… Kokekaa itse.
  http://www.hs.fi
  http://www.iltalehti.fi
  http://www.yle.a
  http://www.aamulehti.fi
  http://www.iltasanomat.fi
  ….
  kaikki linkit ei ole ihan niin pelottavia, mutta kokeilkaa ja yllättykää

 2. Hyvä idea!

  Käytin samaa tekniikkaa aikoinaan maksaessani ylinopeussakkoa jonka sain mielestäni hieman turhaan… maksoin tipoittain aina kun maksukehoitus tuli… ihan vaan kettuillakseni. Tuo viitetietojen viilaus olisi ollut kirsikka kakun päälle.

 3. Hemmetti. Hyvä idea. Täytyykin maksella toi jatkossa pennipohjalta. Verkkopankki mulla on ja laajakaista vetää. Kaiken paras olis tietysti se, jos pankit eivät ottaisi tiskillä maksamisesta mitään. Mentäis porukalla tiskille maksamaan mediamaksua sentti kerrallaan.

 4. Hittolainen, olet mun kaikkien rangaistusluontoisiksi kokemani maksujen ja sakkojenmaksutekniikan kopioinut. 😦 No kerron vielä vähän hyviksi havaitsemiani lisätekniikoita.

  – Järkevän tai edes asiaan liittyvän viestin eikä etenkään viitenumeron käyttö ei ole pakollista (Laki ei vaadi eikä viitenumeron käyttämättä jättäminen ole rangaistavaa -> ei kannata käyttää.) eikä suotavaa eikä sitä viitettä kannata edes viestikenttään laittaa. Tämä aiheuttaa vastaanottavassa päässä ylimääräistä työtä käsin välpätä maksut oikealta henkilöltä tulleiksi ja aiheuttaa myös lisäkustannuksia / välitetty maksu pankin toimesta.

  – Eräpäivään mennessä ei kannata maksaa. Ainakaan koko maksua, ennemin jättää vähän vajaaksi tai vielä herkullisempaa on maksaa joitain kymmeniä senttejä extraa ja alkaa vaatia selvityksiä ja mahdollisia palautuksia tästä ja soitella perään ja koittaa vinkua kaikki mahdollinen kommunikaatio paperilla.

  – Jos haluaa vaikkapa AKEa kiusata niin ajoneuvovero on mahtavaa maksaa epämääräisissä palasissa kuukauden parin ajanjaksolla ilman viitteitä, viestejä tms ja jos vain mahdollista niin eri tileiltä. Tämmöinen suoritus menee taatusti vituilleen AKEn koneistossa ja autosi on hetken päästä poliisin järjestelmissä statuksella ”ajoneuvovero maksamatta”. Parin sentin nivaska kuitteja vaan hanskalokeroon ja tällä operaatiolla saa sidottua yhden partion pitkäksi aikaa papereita välppäämään tien varteen kun pysäyttävät ja alkavat karhuta veroa maksuun. Sitten kun vielä lohkoo siinä ”Tee työtä jolla on tarkoitus.” heittoja niin naaman punoituksesta päätellen riski putkaan joutumisesta alkaa olla todella lähellä realisoitumista.

 5. AKE, ÅKE, KGB, Turvallisuusvirasto, STASI, mikä vittu se AKE nykyään onkaan sitten nimeltään… Elän aina muutaman vuoden jälkijunassa näissä Staatssicherheit jutuissa.

 6. AKE on nykyään osa Trafia.
  http://www.ake.fi/ake

 7. mikä vittu on trafia…?
  tämä vitun hienojen firmojen nimillä briljeeraaminen on täysin penaalista…
  juu, on destia, sekin huijaritalo vitusta… on digia, se kusettaa, ja nyt joku helvetin trafia, täysin penaalista…
  juu, tämä osamaksujupina on hyvä idea! täytyy alkaa laittamaan koneistoon vähän työtä, jos vaikka tällä tapaa saadaan nämä kaikki maan helvetin hamppuneekerit töihin, pläräämään jotain vitun kuitteja penneistä ja selaamaan jotain paskalta haisevia sähköposteja…. kliffaa! näin työllistät afrikan…. :I

 8. Eikö veroluontoiset maksut pidä pystyä maksamaan paikan päällä käteisellä ? Kaikillahan ei voi olla tiliä. Ei voi myöskään olla oikein että joutuu maksamaan palvelumaksuja sen vuoksi.

  Kaikki vaan Pasilaan makselemaan lanteilla. Mukaan voi eksyä jokunen ulkomaan lantti ja vääntynyt 50 centtinen kolikonlaskukonetta tukkimaan. Voihan käydä myös niin että rahat ei riitäkkään ja pitää tulla seuraavana päivänä uudestaan mutta kuitti pitää kuitenkin aina saada. Tarkkana pitää olla ettei kassaneiti syyllisty välistävetoon. Ajan kanssa neuvoteltuna asiat selvinnee lopulta. Kannattaa samalla myös kysellä että saako plussapisteitä. Osan voinee maksaa tilisiirtona.

  Jos maksaa vahingossa tilisiirtona 5 centtiä ylimääräistä niin sitten pitää varmaan soitella jokaiseen YLE:n osastoon joka päivä ja selvitellä asiaa kunnes ylimääräiset on palautettu.

 9. Trafi on liikenteen turvallisuusvirasto.
  http://www.trafi.fi/

 10. Olis edes Trafi, mutta se on TraFi, iso kirjain keskellä. Valtion virastoillekin annetaan vähä-älyisesti kirjoitettuja yritysnimiä, joissa pienet ja isot kirjaimet pannaan iloisesti Suomen kielen kirjoitusssääntöjen vastaisesti sekaisin. Uutta laatikkoleikki ja nimeämiskierrosta odotellessa…

 11. stasi taisi olla kanssa joku turvallisuusvirasto…
  vittu näitä virastoja ja toimistoja, niitä riittää…

  niin ja kohta on varmaan pualiautomaattipistoolien keräysvirasto ja toimisto?

 12. Ai jumalauta, loistavaa tekstiä! Korruption ja Pompeiuksen pointti kuultu ja ymmärretty, myöskin. Minä aion toteuttaa nämä seuraavaksi! Kiitos ja kumarrus. Ja nyt kipin kapin baariin.

 13. Kuin myös toteutukseen menee ja aion tehdä kaikkeni, jotta tästä tehdään kollektiivinen vittuiluprojekti näille Lintilän Mikaloille ym. joita pitäs puristaa pillistä vähän muutenkin…baariin mäntävä. Vaihtoehdot taksi, kävely, pyöräily. Matka 3km, -26 Celsius, tuuli pakkasta lauhduttaa…kävelen perkele avopäin! Taksilla sitten sutturan kanssa, kun sen aika on.

 14. Kiitos kommenteista.

  Itsestään selvää olisi maksaa koko viherkommareiden mediamaksu suoraan Pasilan tiskillä 5- tai 10 sentin kolikoilla.Se on vaan liian työlästä. Ehdottamani menetelmä on paljon vaivattomampi.

  Idea viitenumeron kokonaan pois jättämisestä on hyvä. Ehkä vielä niinkin, että ihminenhän voi vahingossa tehdä virheitä, joissa vain yksi viitenumeron digi on väärin, tässä pitää tietysti huomioida viiten tarkistusnumero, joka pitää sitten muuttaa lyöntivirheen mukaan..

  Kuitit täytyy aina pitää tallessa, kun Stasin kaverit tulevat kysymään maksun perään.

 15. Eiköhän se ministeriö joka kohta perustetaan ole nimeltään STUMI eli SisäisenTUrvallisuudenMInisteriö.

  Kaikki logot ja toiminta menetelmät voi kopioida suoraan STASI:n manuaaleista.

  Johtoryhmä on nimetty valmiiksi SUPO:n kassakaappiin.

  Tarkkailkaa naapurianne.

  Hän voi olla ammunnan/metsästyksen harrastaja.

  Myös tarvittaessa epäily lapsipornosta riittää vankilakeikalle.

  Entäs sitten case Seppo? Jopa kevyestä v*****lusta netissä saa aika mojovan tuomion.

  Onko naapurillasi parempi auto kuin sinulla?

  Ei muuta kuin ilmoitus STUMI:lle ja loppuu se Elvistely.

  Muista että pelkkä epäily riittää alistamaan naapurisi.

 16. Kun nyt tuli tuosta TraFista puhetta vaikkei niin alkuperäiseen aiheeseen liitykään, niin onko kukaan muu huomannut tuota nimeämistyötyhmän (vai mikä lienee tuotakin aivopierua ollut kehittämässä) hauskaa pikku pilaa: TraFi = I Fart

 17. Anteeksi tyhmyyteni. Mikäs on trafi?

 18. Olin jo päättänyt, että jätän mediamaksun kokonaan maksamatta, mutta nyt tämä päätös menee harkintaan.

 19. Miksi tehdä yksinkertaisesta asiasta monimutkaista. Minä en ole maksanut lupamaksuja ainakaan 20 vuoteen, aika hyvä säästö. Pari kertaa on joku käynyt ovella kuuntelemassa vittuiluani ja pahoittamassa mielensä. Kerran joku soitti virkapuhelimeen ja tiukkasi onko minulla telkkaria kotiosoitteessani mutta äijän pasmat meni totaalisen ekaisin kun rupesin tivaamaan miten oli saanut virkakännykän yhdistettyä osoitteeseeni. Kannattaa olla vittumainen koska ei kukaan tule uudestaan jos tietää että tulee paha mieli.

 20. En maksa lupamaksua mutta mikäli mediamaksu tulee niin aion tehdä juuri kuten ehdotit. Tästä pitäisi saada aikaa oikein kampanja.

 21. Rakastan tätä ehdotusta. Mutta kuittien tilaaminen joka laskusta erikseen koituu kapinalliselle varsin kalliiksi. Tietenkin voisi maksaa tililtä, josta ei maksa mitään luottamuksellista ja käyttää tiliotetta, jossa on kaikki laskutoimitukset näkyvillä ilman erillisiä kuitteja.

 22. Kiitos kommenteista.

  Ei tähän mitään kuitteja tarvitse tilailla. Joko printtaa maksut vaan erikseen tai sitten printtaa tiliotteen, jossa näkyy kaikki maksut.

  Korruptio onkin kehittänyt tästä oikein taiteen. Tarkemmin ajatellen, eti tuota viitettä todellakaan edes kannata laittaa mukaan. Nostan noille jatkoideoille hattua kyllä… Mutta jos vaikkapa nyt viisi tuhatta maksajaa lähtee tähän mukaan, niin voi olla Ison Pajan kasöörillä hieman ihmettelemistä.

  Viestikenttään voi laittaa vaikka, että HAISTA YLE V…U!

  Tai jotain muuta yhtä rakentavaa…:D.

 23. Maailmallakin hyväksi havaittu ja pirun kallis operaatio on tämä. (siis vastaaottajalle)

  Piratebay käynnistää Denial of Dollars hyökkäyksen
  Piratebayn kaverit nappasivat muhkean 30 miljoonan kruunun laskun touhuistaan, mutta tekivät comebackin aivan törkeän nerokkaalla tempulla. Jos joskus minulle tulee jotain maksettavaa, samanlainen kohtalo odottaa rahojen vastaanottajaa.

  Eli mikä on Distributed Denial of Dollars (DDo$) hyökkäys?Idea on yksinkertainen. Suuri määrä ihmisiä lähettää erittäin pieniä summia vastaanottajan tilille (tässä tapauksessa lakifirma). Tämä aiheuttaa sen, että lakifirma maksaa jokaisesta maksutapahtumasta pienen määrän rahaa joka taas kuten varmasti ymmärrät alkaa tuntua kun siirtoja on satoja tuhansia. Huonolla säkällä riippuen vastaanottajan pankista voi firma tehdä jopa miinusta jos maksusuoritus on todella pieni, esimerkiksi 1 kruunu

  Rahaa voi myös lähettää shekillä jonka lunastaminen täällä peräpohjolassa on aivan helvetin kallista verrattuna jenkkeihin. Mutta idean kannalta on kuitenkin olennaista, että raha lähetetään nimenomaan tilinsiirrolla koska tällöin maksut menevät automaattisesti ja jokainen tapahtuma tavallaan ”pakotetaan” käsiteltäväksi, shekit voi kuitenkin aina jättää lunastamatta.

  En sitten tiedä miksei Piratebayn pojat tehneet jotain laskelmia niin että antavat viitenumeron jolla maksaa jos aikoo laittaa enemmän kuin X kruunua. Tämä X kruunua olisi sitten hieman enemmän kuin mitä kuluihin menee joten 30 miltsin laskua tulisi samalla kuitattua pieni pala kerrallaan, mutta laskutuksesta aiheutuvat kulut ja vaiva olisi moninkertainen.

  Että jos ajatellaan että mediamaksu laitettaisiin vaikka 50:een osaan ylimääräiset kulut ylelle olisivat luultavasti n 1,45€ – 2€ /kpl/maksusuoritus ja kun tuo kerrotaan sillä 50:llä nii kyllähän ylimääräisiä menoja tulee.
  Tietysti mitä useampi maksaa tällätavalla nii potti senkun kasvaa
  Ja mitä pienempiä summa siirretään kerrallaan sitä tehokkaampi se on 😀

 24. Oli hupaisaa lukea kirjoitus ja kommentit, mutta minulla ei mee jakeluun mitä tolla voitetaan, jos oikein moni tekee noin, niin nousee käsittelykulut, joka tulee näkymään sitte hinnankoroituksena.

 25. Filuren: oletetaan, että satatuhatta Puhaviherveron maksajaa toimii näin. Nopeasti laskettuna Ylelle tulee sellaiset 30 miltsin kustannukset.

  Ne lisätään Puhaviherveroon –> ihmisten kuppi saadaan yhä enemmän nurin. Mitä enemmän kuppi on nurin, sitä nopeammin päästään koko p….ta eroon ja aloitetaan puhtaalta pöydältä.

  Ai niin – ja nousee se maksu joka tapauksessa. Onhan se noussut jo 12 % kahdessa kuukaudessa…

 26. Ihan kätevä konsti, mutta jos oikein ilkeä tahtoo olla, niin 200 e laskun hoitaa näin:
  maksaa 0,50 centtiä 2000 kertaa niin siitä koituvat kulut vastaanottavalle ovat 1000 euroa (eli jos nordea veloittaisi 50 centtiä laakilta). Eli pitkää miinusta huhhuh.

  http://www.markopolojarvi.com/piratebay-kaynnistaa-denial-of-dollars-hyokkayksen/

 27. Jep, itse ainakin kannustan tähän. Levittäkää sanaa ja laitetaan protesti liikkeelle.

  Maksajalla ei ole mitään menetettävää ja kaupan päälle saa hyvän mielen.

  p.s. tätä artikkelia on luettu jo ~ 10 000 kertaa ja määrä kasvaa. Ei kuin menoksi…

 28. Ihan hyvä idea, mutta… mulle ainakin tuli maksukehotus, kun viitenumero oli väärin. Maksukehotuksista yleensä laskutetaan, vaikka maksaisitkin laskun…

  Eli epäilen, että tekijälle ittelleen tulee ylimääräisiä kustannuksia, kun joutuu selvittelemään virheellisiä maksuja. Ei ne ala pläräämään oikeaa maksajaa, mikäli viite on väärin tai sitä ei ole lainkaan. No, ehkä, jos viitteen tilasta laittaa viestin, niin silloin voi mennä läpi….

  Ja miten realistista on käydä päivittäin maksamassa joitain pikkusummia? Ei minulla ainakaan riitä aikaa sellaiseen näpertelyyn….

  Ja mitä YLE:n maksuun muutenkin tulee, en kannata sitä ja sen vuosittaista hinnannousua saati uutta ehdotusta mediamaksusta, mutta laissa on pykälät, että tällainen palvelu on valtion taholta järjestettävä, niin ei sitä kovin herkästi poiskaan saa. Verrataan vaikka terveydenhuoltoon, maksettava siitäkin on, mutta suurin osa maksetaan veroista. Että voisihan tuon YLE:n touhun laittaa ihan ilmaiseksi, mutta maksut siihen pidätetään veroista…

 29. Tämä blogikirjoitus on erittäin tärkeä laillisen suoran toiminnan ohje, jota on syytä linkittää mahdollisimman laajalti. Kiitos kirjoittajalle.

 30. Tervehdys!
  Käsittelen samaa asiaa täällä, tosin miten Viestintävirtsaamon lupatarkastajista pääsee eroon:
  http://henry2.blogit.uusisuomi.fi/2010/06/30/tv-lupa-tai-medialupamaksutarkastus/

  Joku laittoi linkin tähän blogiin, jota oli suuri ilo lukea.
  Idin myös tuosta ”I fart”-kommentista. [Tarkjoittaa ”Minä pieren” englanniksi, jos joku ei tätä huulta ymmärtänyt.]

  P.S. Kopsasin blogin oleellisen sisällön, siihen kommenttiin (#8), josta oli linkki tänne.
  Toivottavasti se on OK, koska tässähän on tarkoitus nousta kapinaan byro- ja teknokratia-terrorismia vastaan. 😉

  Henry

 31. Vielä pari ehdotusta:

  1) Lähetä jollekin puolueelle 10 senttiä rahaa, kerro minkä asian puolesta lobbaat heitä, mitä asiaa heidän pitäisi ajaa jne. (Siis niinkuin Sukari ja hänenkaltaiset). Tämän jälkeen alat lähettämään s-posteja kaikille sen puolueen kansanedustajille osoitteeseen:
  etunimi.sukunimi@eduskunta.fi
  Kirjeessä kerrot, että olet lähettänyt puoluetoimistoon rahaa ja pyytänyt ajamaan seuraavia asioita:…. ja …. ja… jne.

  2) Liitä kaikkiin viestiesi loppuun, oli ne sitten kommentteja tai Facebook-juttuja tai mitä tahansa:
  ”Herätä nukkuva – Selitä hänelle ratkaisu – tuplaat äänesi!”

  3) Itse etsin tyyppejä, esim. työttömiä, jotka olisivat valmiita pistämään pystyyn ”kansalaisten neuvontatoimistoja”, eli vaikka kotoa käsin neuvoa kansalaisia miten pitää vastata viranomaisille, valittaa viranomaisten menettelystä, julkaista viranomaisten päätöksiä (joita voi käyttää ennakkotapauksina jne.), varoittaa esim. työkkärin rakentamista ansoista, [kokemusta on], jne.

  Henry

 32. Mita jarkea tuossa on? Jos kaikki tekevat tuollatavoin haalii byrokratiakoneisto itseensa vain lisaa rattaita? Toisaalta jos kaikki tekevat tuota saattaa se haalia niin paljon, etta koko jarjestelma kaatuu, mutta se tosiaan vaatii jo todella paljon jengia liikkeelle…


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: