Hullut

Työ- ja elinkeinoministeriö kuvaa oman olemassaolonsa tarkoitusta seuraavasti:

TEM-konserni on suomalaisen työ- ja elinkeinoelämän toimintaympäristön rakentaja. Konsernin tehtävänä on vahvistaa talouden ja alueiden kilpailukykyä tavalla, joka nostaa osaamista, tuottavuutta ja työllisyysastetta.

Konkreettisina toimenpiteinä TEM on viime aikoina lanseerannut kaksi merkittävää hanketta.

Ensimmäinen koskee turkistarhauksen lopettamista Suomessa. Ala työllistää Suomessa 22 000 ihmistä, tosin henkilötyövuosiksi muutettuna määrä on noin 15 000, koska osa työstä on kausiluonteista. Joka tapauksessa määrä vastaa esimerkiksi Kemin koko asukasmäärää. Tai vaikkapa koko Torniossa kirjoilla olevia ihmisiä. Ehkä realistisemman kuvan saa kun vertaa tilannetta vaikkapa siihen, että TEM ilmoittaisi tavoitteekseen, että kaikki Porvoossa kirjoilla olevat ja työelämässä mukana olevat ihmiset ajetaan työttömyyskortistoon. Tavoitetta voitaisiin kenties jonkin verran oudoksua myöskin sen suhteen, että alan vienti on vuositasolla noin 200 miljoonaa euroa.

En edes viitsi tässä puuttua siihen, että turkistarhaus työllistää ihmisiä juuri siellä, missä muita töitä ei juurikaan ole. Tai miten vientituloja tuovien työpaikkojen tietoinen tuhoaminen suhtautuu ministeriön itse itselleen asettamiin strategisiin tavoitteisiin. 

Toinen merkittävä tavoite TEM:in uusissa linjauksissa on alkaa kouluttaa vietnamilaisia nuoria, jotka tulisivat sitten Suomeen töihin.

Esimerkiksi Vietnamissa on valtavasti nuorta väestöä, joka ei työllisty kotimaassaan. Suomi voisi kouluttaa vietnamilaisia, jotka sitten tulisivat tänne töihin”, sanoo Jussi Toppila.

TEM:in linjausta voi pohtia muutaman faktan avulla. Suomessa on alkanut vuosikymmenien rakenteellisen työttömyyden aika, nuorisotyöttömyys on faktisesti ylittänyt 40 %:n rajan ja vaikkapa perinteisistä työelämään ohjaavista kesätyöpaikoista käydään parhaillaan mitä verisintä taistelua.

Nopeasti mietittynä, eli noin nanosekunnin murto-osan verran hermosoluja vaivaamalla, päätyy siihen, että tavoite on järjenvastainen, mielipuolinen ja täysin sairaan mielen tuottama.

Minulla on hyviin tapoihin kuuluvana tietysti rakentava ja kaikkia hyödyntävä ehdotus. Lopetetaan koko työ- ja elinkeinoministeriö kaikkien toimipisteineen täysin tarpeettomana. En usko, että kenelläkään on sitä vastaan yhtään mitään.

Ei minulla tällä kertaa muuta asiaa, lainaan vielä lopuksi suomen kielen sanakirjaa.

Hullu on vanha nimitys ihmisille, joiden käytös poikkeaa huomattavasti yhteisön normeista, usein mielenterveyden järkkymisen vuoksi. Mielenterveysongelmat ovat niin arka aihe, että monista mielenterveysongelmaisen nimityksistä on tullut poliittisesti epäkorrekteja ja loukkaavia. Sanan hullu tilalle mielenterveysongelmaisen nimitykseksi onkin useampaan kertaan keksitty muita sanoja, kuten mielipuoli, mielenvikainen, mielisairas ja mielenterveysongelmainen.

Mainokset
Published in: on helmikuu 23, 2010 at 11:15 pm  Comments (11)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2010/02/23/hullut/trackback/

RSS feed for comments on this post.

11 kommenttiaJätä kommentti

 1. jees,
  vai on toppilan jussilta päässyt tuollainen aivopaskannus julkisuuteen, no voi vittu sentään.
  jossain vinkuintiassa on siis työttömiä, niin mitä sitten?
  siis nyt TEM kokee vitunmoista tarvetta kouluttaa niitä apinoita jossain helvetin kursseilla ja sitten saada ne tänne härmään töihin? ai vittu kun hienoa, näin toteaa varmaan politbyroo!
  mutta töihin siis minne tänne? 😛

  voi vittu tätä mokuttamisen sietämätöntä keveyttä!
  sen alla saa kaikki paskahamput puuhastella kaikenlaista roskaa. kuten nyt tätä vinkuintialaisten vinguttamista tänne, kun oma virallinen työttömien määrä on >250.000 ja kasvaa…

  vittu mitä touhua taas jälleen kerran täällä perseiden valtakunnassa.
  Parabellum.

 2. Kiitos näistä faktoista turkistarhaukseen liittyen! Itseäni on yli kaiken korvennut tämä viime päivien vihervasemmiston vastustus turkistarhausta kohtaan. tunen pari tarhaajaa ja heille on kaikki kaikessa eläinten hyvinvointi. Turkistarhaus on elinkeino, jossa eläimen hyvä vointi takaa laadukkaan turkin. Ja sitten nämä uunot, joiden sossukorvaukset maksetaan näidenkin tuottajien rahoista vaativat toiminnan lopettamista. Menisivät mokomat mielenosoittajat töhin, niin jäisi vähemmän aikaa sabotoida oikeissa töissä olevia.

  Samaan aikaan vanhukset mätänevät vanhainkodeissa. Mutta ei ketään kiinnosta, kun on niin paljon ihqumpaa puolustaa niitä minkkejä.

 3. Täysin munaton työvoimahallinto TE-keskuksineen ja TEMineen pitäisi lakkauttaa. Siitä vapautuvat byrokraatit voisi kouluttaa hyödyllisempään työhön: luomaan lunta ratapihoilta ja muilta kulkuväyliltä sekä talojen katoilta. Kesäaikaan riittäisi työtä risusavotoissa ja halkolaaneilla energiahakkeen ja polttopuun hankkimiseksi kovenevia talvia varten. Hiilijalanjälki pienenisi joka iikalta monta numeroa.

 4. Mihin perustuu tieto 40% faktisesta nuorisotyöttömyydestä? Vastata voit myös samalle nimimerkille Homma-foorumilla. En varsinaisesti epäile tietoa, mutta haluaisin tietää, voiko siihen luottaa.

 5. Tahiti:
  En usko, että tuotantoeläinten säällinen kohtelu on millään tavalla vanhuksilta pois. Uskotko sinä ?

 6. Kalkkis:
  Tuotantoeläinten säällinen kohtelu ei ole vanhuksilta pois. Ihmettelen vain millä innolla tuotantoeläimiä puolustetaan, kun ihmisilläkään ei ole kaikki hyvin. Mielummin olisin tämän päivän uutisissa nähnyt näkyvyyttä vanhusten kuin tuotantoeläinten puolesta.

 7. Octavius, suosittelen lämpimästi seuraavaa tekstiä:
  Rolling Back Government: Lessons from New Zealand
  http://www.hillsdale.edu/news/imprimis/archive/issue.asp?year=2004&month=04

  ”When we started this process with the Department of Transportation, it had 5,600 employees. When we finished, it had 53. When we started with the Forest Service, it had 17,000 employees. When we finished, it had 17. When we applied it to the Ministry of Works, it had 28,000 employees. I used to be Minister of Works, and ended up being the only employee.”

 8. Kaptah: viimeinen virallinen tilasto taisi antaa luvun 25 %. Kun siihen lisää TEM:min höpökoulutuksissa ja 10 euron harjoitteluissa olevat sekä erilaissa vuokrafirmoissa satunnaista silppupätkää tekevät päästään arvioon 40 %.

  Virallisia tilastoja asiasta ei tietysti ole.

  Osahan on mennyt pakon edestä opiskelemaan, että saa edes edullisen asunnon ja ruuan. On totta, että tämän ikäluokan osalta tarkkaa rajanvetoa on vaikea tehdä.

 9. Vaikuttaa mielipuoliselta, kuvitteleeko lopettamalla tarhaus saadaan turkisten käyttö loppumaan Suomesta. Siirtyy vain muihin maihin.

  HS, to 25.2 mielipide

  Ei voi kuin ihmetellä missä maailmassa elää Sanna Salama oli taas niin mielipuolinen mielipide, työtä pakolaisille. Kotimaassakin työttömiä. Mielenvikainen aika.

 10. http://www.tem.fi/files/26205/Konsernistrategia_25.2.2010.pdf

  Merkillistä, että TEM käyttää itsestään sanaa konserni. Yleensähän sanalla viitataan liikeyrityksiin.

  http://fi.wikipedia.org/wiki/Konserni
  Konserni on kahden tai useamman yrityksen muodostama taloudellinen kokonaisuus, jossa emoyrityksellä on yksin tai yhdessä muiden samaan konserniin kuuluvien yritysten kanssa määräämisvalta yhdessä tai useassa muussa yrityksessä.

  Siis konserni ei ole ministeriö eikä virasto ainakaan niiden ihmisten käsityskyvyn mukaan, jotka ovat wikiä tehneet. Mutta TEM näyttää olevan omasta mielestään konserni eli useamman yrityksen muodostama taloudellinen kokonaisuus.

  Eletäänkö TEMissä nyt todellisuudessa?

  Asiasta toiseen. Muistan erään valtion viraston, jossa on laadittu omaa toimintaa ohjaavia liiketoimintasuunnitelmia.

 11. Octavius kirjoitti:
  Toinen merkittävä tavoite TEM:in uusissa linjauksissa on alkaa kouluttaa vietnamilaisia nuoria, jotka tulisivat sitten Suomeen töihin.

  Tuntuu uskomattomala, mutta totta se on. TEM pohtii vietnamilaisten värväämistä Suomeen ja nimenomaan Etelä-Pohjanmaalle lievittämään väitettyä työvoimapulaa. Kumminkin TEM itsekin toteaa seuraavaa:

  Taloudellisen tilanteen muututtua kymmenen yhden yrityksen palveluksessa olevaa työntekijää on lomautettu toistaiseksi.

  Lähde:
  http://www.tem.fi/?C=98249&s=2691&xmid=4311


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: