Lumen uhka

Suomessa on sadellut tänä talvena jonkin verran lunta. Se on aiheuttanut aika koomisia tilanteita.

Helsingin kadut ovat olleet paikoin ajokelvottomia jo kolmisen kuukautta. Ajoreitit ovat parhaimmillaankin kynnetyn pellon tasoa. Suurta hupia on aiheuttanut myös ihmisten yritykset kaivaa esiin katujen varsille parkkeerattuja autoja. Auton katon tasalle ulottuvaa aurattua vallia on yritetty siirtää omien havaintojeni mukaan mm. pienelle muovisella hiekkalapiolla, käsin kaivamalla ja tuulilasin pyyhintäharjalla.

Komedian kruunasi Kansallisen Kommunistipuolueen asuntoministeri Vapaavuori kehottamalla ihmisiä nopeasti lumitöihin talojen katoille etteivät katot sorru. Itse en muista yhtään tapausta, jossa asuintalo olisi lumen painosta sortunut. Helsingin keskustasta kun ajaa puolisen tuntia, saapuu maaseudulle, jossa peltojen reunoilla on sata vuotta vanhoja ilman suurempia rakennepiirustuksia rakennettuja latoja ja talousrakennuksia metri lunta katoillaan. Eivät ne ole sataan vuoteen sortuneet ja eivät sorru lumen painosta nytkään.

Eri asia on tietysti erilaiset halliviritelmät ja mahdolliset katoilta putoavat jäälohkareet, jotka pitääkin hoitaa kuntoon. Aivan varmaa taas on se, että saamme aika monta katolta pudonnutta ihmistä tuon ministerin sekoilun jälkeen. Toivotaan, ettei kukaan kuitenkaan kuole Vapaavuoren hourimisen ansiosta, se olisi aivan liian traaginen kruunaus tälle naurettavalle hysterialle.

Lunta ei kuitenkaan ole riittänyt kaikkialle. Aivan kuin aiemmin kerroin, ilmastonmuutos siirtyi joulukuussa Elina Grundströmin parvekkeelle. Saatujen tietojen mukaan parvekkeella kukoistavia miniorvokkeja myydään Hakaniemen torilla arkipäivisin kello 7.00-14.00.

Yhteiskuntaamme vaivaava totaalinen hulluus ilmenee näinä aikoina aina vain ihmeellisimmillä tavoilla – malja sille.

Mainokset
Published in: on helmikuu 26, 2010 at 12:20 am  Comments (10)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2010/02/26/lumen-uhka/trackback/

RSS feed for comments on this post.

10 kommenttiaJätä kommentti

 1. Asuntokanisteri Jan Vapaahuoran kommentti on kuin laaman sylkäisy kohti tavallisia omakotiasujia. Ilmeisesti Janilla ei ole mitään ymmärrystä siitä, että jokainen omaa kotiaan asustava suomalainen huolehtii kattonsa lumikuormasta ilman, että Kansallisen Sekoomuksen tyhjänpäiväinen iilimato komentaa lapion varteen.

  Jos kanisteri olisi jollain tavalla perillä siitä, miten vapaiden ihmisten yhteiskunta toimii, niin kaipa hän olisi todennut jotain sen suuntaista, että luminen talvi aiheuttaa sen, että yhteiskunnalle ulkoistettu katujen kunnossapito ei toimi ja ajaisi lakia, jonka mukaan jokainen kiinteistö vastaa itse oman katuosuutensa lumitöistä ja vastineeksi saa kiinteistöveroista vapautuksen. Yhteiskunta ei vaan huolehdi asioista yhtä hyvin kuin yksilöt omistaan.

 2. Ave,
  Mitä, kuka uskaltaa kyseenalaistaa kansallisen kuseemuksen vapaa-ajattelijan ohjeet nöyrille alamaisille, mitä!?
  Kun totalitaristinen järjestelmä puhuu ja ohjaa, silloin alamainen pitää turpan visusti kiinni…

  Tämä hulluus-teema on ollut täällä plokissa usein, ja eipä ole ihme, kun katselee tämän maan eliitin puuhastelua ja ilmastokusipäiden aivopierujen kuorolausuntaa, säälittävää, hulluus pahenee….

  Niin, miten siellä pk-seudulla on saatana ennen pärjätty? Sanoit juuri oikein, 100 vuotta on ne talot kestäneet jopa siellä sivistyksen ytimessä sekä täällä huonomman kansan maaseudulla.

  Toista on tämä tietokonesuunniteltu paskarakentaminen, ja äärimmilleen kilpailutetut rakennusprojektit. Ahneudella ei ole mitään rajaa, ja tulosta näkyy, kun uusien hallien katot romahtelee siellä täällä, säälittävää suamalaista laatua….

  Pitääkin muuten katsoa vikipediasta, että montako tuomiota tällä kykypuoleen tähdellä on tällä hetkellä? Viimeksi niitä oli 3, että sellainen kanisteri meillä täällä lausuu vitun viisaita.
  Parabellum.

 3. kait se suurempi huoli on sulaveden pääsy rakenteisiin huonoista kattopellin saumoista.
  Vakuutus yhtiöt liittyneet tähän kuorolauluun.
  Pyrkivät siirtämään korvausvastuuta,, mikä on ymmärrettävää.

  http://www.fishki.net/comment.php?id=65069

 4. Näinhän tässä nyt sitten kävi; ihmisiä tippuu katoilta saaden murtumia lonkkiinsa ja selkärankaan. Ei siitä tietenkään voi pitää Vapaahuorta vastuussa että joku katolta tippuu, mutta siitä voi, että joku on katolleen kiivennyt. Voi herne että ottaa nuppiin tuo idiootti.

 5. Ei tarvinnut kauan odottaa synkän ennustuksen toteutumista. Jo yli kolmekymmentä ihmistä tippunut vakavin seurauksin katoilta pelkästään Helsingissä.

  Vapaavuori on siis aiheuttanut välillisesti ainakin muutaman neliraajahalvaantuneen jo tähän mennessä. Lisää tulee, kun heikkojalkaiset vanhukset kömyävät liukkaille peltikatoille vielä tänään. Mahtaa olla olo onnekas ministerillä. Kepeitä unia vaan Jannelle.

  Tämän kaltaisen paskapropagandan vaikutusta ei kannata aliarvioida. Tämän kirjoituksen sysäsi nimittäin liikkeelle vaimoni. Älykäs ja maalaisjärkinen ihminen alkoi puhua, että minun olisi pitänyt ajaa maalle pudottelemaan mökkien katoilta lunta. Kaikissa on peltikatot ja lumet tulevat itsekseen alas kun tulevat. Hymy hyytyi hänelläkin, kun näytin tuon tekstitv:n uutisen aamulla.

  Noista kosteusvaurioista sen verran, että jos ne ovat uhkana, on kyseessä rakennevirhe, jotka tulee korjata kesällä. Yleisin puute taitaa olla piipun juuren vuotaminen yläpohjaan. Toinen juttu on nämä muodissa olevat valokatteet, joiden rakenteissa näköjään aika harvoin otetaan huomioon se ällistyttävä asia, että Suomessa sataa talvella lunta.

  Kumitonttu tiivisti asian hienosti. Vapaassa yhteiskunnassa ihmiset hoitavat asiansa ja omaisuutensa hoitamisen aivan itse.

 6. Helsinkiläinen taksikuski kertoili tuossa viikonloppuna, että Helsingin kaupunki on myynyt aurauskalustonsa, koska pariin vuoteen ei ole tullut kunnolla lunta.

  Tämän hulluuden keskellä en yhtään ihmettelisi, vaikka tämä olisikin täysin totta.

 7. Hienoa on myös katsoa kun nuoret jätkät jotka eivät ole koskaan lumitöitä tehneet koneilla puskevat sitä lunta ympäriinsä kaasu pohjassa miten sattuu ilman kokemusta tai näkemystä. Vanhat koneukot on laitettu kunnossapitohommista eläkeputkeen ajat sitten kun on ajateltu että ei niitä enää mihinkään tarvita kun on kasvihuoneilmiö ja kaikkea ja suolan kylvöhän hoitaa pienet lumen ripottelut. Täällä keskisellä Uudellamaalla risteykset on täynnä helvetin korkeita lumikasoja joista ei meinaa nähdä tielle ellei työnnä auton nokkaa kaistalle että sopii kuikkimaan kasan ohi. Olenkin miettinyt että kukahan maksaa kun noissa alkaa enemmänkin kolista, ei varmaankaan kadun ”kunnossapitäjä”.

 8. Todistettavasti on nyt ainakin yksi asuinrakennus vahingoittunut lumen painosta:

  Tiedä sitten, oliko tuon niiden kymmenien pudonneiden arvoista…

 9. Kuuntelin tuossa päivällä yhden toppahousudemarin avautumista, kun akka oli käskeny katolle lunta luomaan. ”Hitto kyllä ne on ennenkin keväällä sieltä ittekseen alas tulleet, muttakun akka näki jonkun vinkuiikän telkussa asiasta ulvovan niin ulos piti lähteä.”

  Nää on näitä samoja apinoita, jotka ajaa kesäisin samaan aikaan nurmikkoja kuin muutkin. Ju nou ne, jotka akka komentaa pihalle heti, kun jonkun naapurin kone ensin pärähtää käyntiin ”pitäisköhän meidänkin niittää tuo pelto… JARMOOOO!”

  Voi heveletti että etoo tämän kansan tyhmyys, uusavuttomuus ja täydellinen aloitekyvyttömuus. Puhumattakaan ”Pravda kertoo Oikean Totuuden Joka Aamu” ja ”teen näin kun aamuteeveessä käskettiin”.

  Oksettavaa.

 10. Heh heh. 😦 Meilläpäin on aina lapsuudestani pudoteltu talvisin lunta katolta, kun se arvioitiin riskiksi ja katolle meno tarpeeksi turvalliseksi. Lähinnä lumikuorman alle jäämisen tai kaiken muun varmuuden vuoksi. Mutta yleinen kehotus… edesvastuutonta.

  Tämä lumijuttu lähinnä huvittaa ja hirvittää tällaista eteläisimmän Suomen ulkopuolella asunutta ihmistä.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: