Hyvää yötä Suomi

Suomen yhteiskunnallinen ja taloudellinen romahdus tapahtuu paljon nopeammin kuin olisin koskaan uskonut. Asian voi helposti todeta selailemalla päivän Pravdan. Otetaan muutama poiminta uutisista, että tilanteen pohjaton lohduttomuus valkenee.

Pääkirjoituksessa toimittaja vinkuu jotain ilmastonmuutoksesta ja siitä, että hiilidioksidin vastainen vaino käydään väärin keinoin. Ruoka loppuu. Asia on kai idiootillekin täysin selvä, pääkirjoituksessa ei vain ole halaistua sanaa ruokapulan varsinaisesta syystä eli kehitysmaiden hillittömästä väestönkasvusta.

Etusivulla paheksutaan osinkojen maksamista Pravdan tuttuun tyyliin. Yrittäjyys ja toisten työllistäminen on lehden mukaan nimittäin suurin synti mitä ihminen voi tehdä.

Seuraavaksi onkin vuorossa Ylen johtajavalinnan arvostelu. Historian mittakaavassa hillitön yhden yrityksen, eli Nokiaan, kohdistuva viha purkautuu naurettavassa vuodatuksessa. Jutun ideana on, että Yleen pitäisi saada jokin viherkommunisti johtajaksi. Ammattilainen ei Pravdalle käy. 

Kotimaan sivuilla todetaan romaneiden ilmestyneen Suomeen muutaman pakkaskuukauden jälkeen. Jutussa todetaan lakonisesti, että odotettavissa on kaikkien aikojen rikosaalto – myymälävarkauksia, ryöstöjä, murtoja ja taskuvarkauksia. Ongelma nähdään kuitenkin siinä, ettei saapuneille romaneille ole tarpeeksi sähköä ja sosiaalipalveluita. Juttu on klassikko jo Pravda-mittareiden mukaan. Sen alemmaksi ei kukaan kirjaimia jonoon takova olento ei voi vajota edes sattumalta.

Seuraavassa jutussa taas riemuitaan Kulttuurirahaston kymmenen miljoonan panostuksesta maahanmuuttajien kieltenopetukseen, jonka mannekiinina toimii virolainen sähkömies. Huoltosuhteen parantamista toivova hallitus varmaan iloitsee, koska kaveri on 67-vuotias. Ok. Huoltosuhde. Työvoimapula. 

Samassa juttupätkässä todetaan maahanmuuton tuovan myös uudenlaisia haasteita. Näitä ovat naisten kokema silmitön väkivalta, täydellinen syrjäytyminen ja synnytyksiä haittaavat sukuelinten silpomiset. Monikulttuuri on rikkaus, ok, on se.

Seuraavaksi todetaan, ettei Supolle riitä rahaa terrorismin torjumiseen ulkomailla. Asiassa viitataan sivumennen Suomen tai presidentti Halosen aloittamaan sotaan talebaneja vastaan. Samaan aikaan kyseisiä talebansotureita virtaa Suomeen satamäärin vuodessa terroristiverkoston luomiseksi. Kultamaahan Suomi on terroristeille – rahaa tulee taikaseinästä ja kansalaisuuden saa ensi kesän lakimuutoksen jälkeen automaattisesti.  Asiasta haastatellaan kenttäpoliisien syvästi kunnioittamaa Mikko Paateroa.

Mielipidesivuilla vingutaan tuttuun tapaa rahaa johonkin, joka on tärkeää. Rahan pitää tulla yhteiskunnalta, mikä ei kauhea yllätys liene kenellekään.

Sunnuntaisivuilla kerrotaan ja taotaan kaikkien päähän se totuus, ettei arkea Suomessa ole ilman maahanmuuttajia ja heitä pitää saada lisää. Ei liene yllätys, että jutussa kerrotaan maahanmuuttajista, joita Suomeen kaivataan. Kaikki tekevät töitä tai yrittävät – he ovat sellaisia ihmisiä, joita eliitti vihaa. He ovat ihmisiä, joilla holmlundit eivät tee rahaa eikä SPR rahasta heidän salakuljetuksestaan.

Seuraava juttu onkin sitten anarkistin haastattelu, eläinoikeusaktivismin kasvona on tällä kertaa Janna Rancken. Päätellen hänen ulkonäöstään Janna kuuluu suuresti rakastamamme presidentin seuraavalle kutsulistalle itsenäisyyspäivän juhliin. Ehkä yksi rapala sieraimessa kruunaisi kaiken sen ajatusten syvän totuuden, mitä Janna tuo haastattelussa esiin. 

Lopuksi todetaankin se kaikkialle maailman ääriin kaikunut  fakta, että Suomi on maailman väkivaltaisin maa. Pravdan kuuluisan artikkelin mukaan Suomi on väkivaltaisempi kuin Keski-Afrikka. Tästä voi päätellä aika paljon koko tämän läpyskän toimituksellisesta tasosta.

Yhdesta ainoasta lehdestä poimittu kooste on loistava läpileikkaus Suomesta anno domini 2010.

Maasta, joka kiristää verotustaan maailmanennätyslukemiin.

Maasta, jonka erottaa Neuvostoliitosta enää se, että rajan takana sai sentään viljellä kaalia vapaasti.

Maasta, joka romahtaa täydellisesti niin moraalisesti, yhteiskunnallisesti kuin taloudellisestikin muutaman vuoden sisällä.

Maasta, jonka julkinen talous kyntää ällistyttävät 15-20 miljardia miinuksella ja jonka valtiovarainministeri ilmoittaa olevansa kukko haukkatarhassa.

Kaikki ymmärtävät miten kukon siinä leikissä käy. Hyvää yötä Suomi.

Mainokset
Published in: on helmikuu 28, 2010 at 9:51 am  Comments (17)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2010/02/28/hyvaa-yota-suomi/trackback/

RSS feed for comments on this post.

17 kommenttiaJätä kommentti

 1. Huh huh, olipa ahdist… valaiseva kirjoitus.
  Tuossa lopussa olevaa listaa voisi jatkaa lähes loputtomiin, tässä siihen muutama jatko:

  Maassa, joka kuvittelee ongelmien poistumalla kieltämällä aseet

  Maassa, joka haluaa valvoa kansalaisiaan autoihin asennettavien gps- laitteiden avulla

  p.s uutena lukijana haluan kiittää loistavalla tyylillä kirjoitetusta blogista!

 2. Hesarin yli 20 vuotta jatkunut tilaukseni päättyy tähän numeroon, en halua olla millään tavoin tukemassa Pravdan edustamia, isänmaatani tuhoavia arvoja.

 3. Alkun ihan tarkkanäköistä tekstiä ja hauskaa luettavaa, mutta lopun maailmanlopun profetiat veivät kokonaisuudelta uskottavuutta. Käytännössähän siis ennustat koko maan romahtavan joka tasolla viimeistään 2015 aikoihin, tätähän nyt ei usko kuin muutama pahiten höyrähtänyt homma-fanaatikko. Verotus ja työttömyys saattavat nousta, mutta minkään tasoisesta romahduksesta on siinä yhteydessä turha puhua – kannattaa tutkia tilastoja muualta EU/OECD-alueelta ja huomata, että Suomen nykyinen velka ja velkaantumisvauhti eivät ole sieltä hälyyttävimmästä päästä, joten jos romahduksia tapahtuu, kaatuu ennen Suomea yksi jos toinenkin valtiorakennelma.

 4. Ave,
  Tällä hyysäämisen määrällä ja laadulla tästä tulee vielä Vapaussota 2, pahalta alkaa näyttämään.
  Ensin koitetaan kerätä aseet pois kuuliaiselta kansalta, ettei kansa voisi nuosta Damokleen miekaksi…

  Taaperon mukaan aseet voidaan kerätä pois, hän on ikään kuin jäävi.

  Neekereitä virtaa lentokoneittain tänne loisimaan meidän rahoillamme, ne on niin saatanan ihania.

  Kyylä toimii ja Ilmi-Annaa käytetään ahkerasti…
  Katotaan vaan saatana kuinka tässä vielä käy…
  Parabellum.

 5. Show them to me

  Eipä tässä muuta kannata kuin ottaa lasi jäykkää ja kuunnella rauhassa musaa. Huomenna taas viikko duunia ja sillee…

 6. Tältä siis tuntuu istua jarrunsa menettäneessä linja-autossa vuoristotien alamäessä,, kuskina motivoitunut moniosaaja.

 7. Aika tyhjentävä analyysi maan johtavan roskalehden pääkirjoituksesta. Voin ylpeänä todeta, etten ole IKINÄ tilannut tai edes ostanut Hesarin irtonumeroa saati ilmoittanut siinä mitään. Näyttää siltä, etten tule koskaan niin tekemäänkään kun lehden toimituskunta on tuollaisia järkensä menettäneitä. Lehden levikkihän laskee koko ajan, kohta se ei kelpaa enää kuin mökin ulkohuussiin:)

  PS. Pitäisiköhän hankkia piruillessaan Sanoman osakkeita kun niitä varmaan kohta saa puoli-ilmaiseksi ja mennä vittuilemaan yhtiökokoukseen lehden toimituksellisesta linjasta?

 8. Ave,
  Kaapaataan osakeostoilla koko hyysäri, kun on kohta konkassa…?
  Sitten tulisi kyllä vähän erilaisia artikkeleja ja juuttuja, olisi aika asiaa se!
  Niin, se tapahtui joskus ranskassakin sellainen juttu…
  Parabellum.

 9. 02.03.2010

  Jostain luin juuri tänään, että HS:n levikki laski viime vuonna noin 7000 tilaajalla. Se ei ole suuri notkahdus ottaen huomioon 420.000 tilaajan levikin. Noin pieni notkahdus selittynee viime vuoden taloustilanteella.

  Itseasiassa HS on pärjännyt hyvin. Ehkä se tarjoaa sellaista maailmankuvaa, jota ihmiset haluavat. Realismi ahdistanee monia ja silloin mieluimmin uskotaan lähes satuja. Eihän tämä viihteeseen pakeneminen ole tavatonta. Pää pistetään mieluusti pensaaseen.

 10. acc

  Eikös se ole laskenut tasaisesti joka vuosi, jo pitkään? No, 420.000 tilaajaa haluaa iltasatunsa – mutta kuinka kauan? Harmi, kun ei ole valtakunnallisella tasolla paljon noita vaihtoehtoja. Maakuntalehdet ovat kylläkin journalistisesti aivan eri tasolla kuin HS – ehkä HS:n päätoimittaja pääsisi johonkin maakuntalehteen kesälomittaja/työharjoitteluun niin oppisi mitä on journalistin etiikka ym. pikkuseikkoja?

 11. ei nämä hyysärit opi mitään, se on aivan varma. nyt on meneillään jonkinlainen masiivinen mediaoperaatio joka on junailtu bilderbergien suunnasta…
  tämän tarkoituksena on syöttää kansalle paskaa, ja valehdella, jotta totuus ei vaan paljastu.
  kansa orjuutetaan viimeiseen asti veroilla ja veloilla, ja neekerit imutetaan maahan ja kansalta otetaan Damokleen miekka pois.
  ja avot, näin se tehtiin, tungettiin sosialismi jokaiselle kuin paska housuun, ja totalitarismi kukoistaa.

  hyvä suoli, maailman nopein kansa! 😛
  eli haista saatana vittu….
  Parabellum.

 12. Kiitoksia kaikille kommenteista.

  Palaan taas kun ehdin, olen duunimatkalla eikä yhteydet oikein ole parhat mahdolliset.

 13. kapteeni nemo,
  ota nyt pää pois perseestä ja lue näitä Octaviuksen juttuja ajatuksella.
  näin voi todella ollakin, että moni muu kaatuu ennen meitä, mitäs sitten, lohduttaako?
  mitähän siellä hellaksessa oikein tapahtuu nyt?
  siis mokuttamisen takia tämä valtakunta menee läjään aivan varmasti, kai sen nyt jokainen normaalijärkinen jo tajuaa.

  nykyisen mokuttamisen ja neekerien imutuksen tahdilla me ollaan todella kohta siellä kärjessä ja luhistumassa ensimmäisinä, tältä tämä vauhti näyttää.

  mitä siinä MOTIssa arvailtiin mokuttamisen kuluista, 0,5 MILJD EUR per vuosi, riittääkö edes? kukaan ei tiedä edes?
  ja tällä vauhdilla kasvaa todella lujaa.

  kai sen nyt jokainen selväjärkinen tajuaa, että ei tänne tule kuin loisijoita, ei ne tee koskaan mitään työtä!

  siis hyvää yötä suoli!
  Parabellum.

 14. jos niitä rupeaa olemaan 100.000.

  niille maksetaan 70.000e/hlö/v tukirahoja, vuokria jne.. 42000 joista sosiaaliturvaa puhtaana käteen. Vuokrat päälle..

  Tämän lisäksi tulkkipalveluja, pätevöittämiskurssituksia (huom, tulkeilla noin 30krt kalliimpaa koulutusta). Jos tämmöistä toiset 30.000e/hlö/vuosi, niin ollaan jo 10 miljardissa. Ei jokainen vetele niitä 80.000e sairaanhoitajakouluja mamuille..

  Lisää tulee 30.000 hlöä vuodessa, eli 3 miljardia kuluja vuodessa.

  Vai olisiko niitä jo 150.000 täällä?
  Suurin osa rahoista menee edelleenkin kuntien kautta, eikä valtion budjetin kautta. Siinä maksetaan vain pakolaiskeskukset. Tämän jälkeen seuraa analfabeeteille tyypillinen notkuminen eli kunnallista rahoitusta.

  Muistan nähneeni väittämän jonka mukaan sosiaalilla elävä kuluttaa verovaroja 5 miljoonaa elämänsä aikana. 5m/50v =100.000e, ennenkuin kunniasovittelu ja khatti vie. Ei se kappalehinta 100k niin väärässä voi olla.

 15. ’Alkun ihan tarkkanäköistä tekstiä ja hauskaa luettavaa, mutta lopun maailmanlopun profetiat veivät kokonaisuudelta uskottavuutta. Käytännössähän siis ennustat koko maan romahtavan joka tasolla viimeistään 2015 aikoihin, tätähän nyt ei usko kuin muutama pahiten höyrähtänyt homma-fanaatikko. Verotus ja työttömyys saattavat nousta, mutta minkään tasoisesta romahduksesta on siinä yhteydessä turha puhua – kannattaa tutkia tilastoja muualta EU/OECD-alueelta ja huomata, että Suomen nykyinen velka ja velkaantumisvauhti eivät ole sieltä hälyyttävimmästä päästä, joten jos romahduksia tapahtuu, kaatuu ennen Suomea yksi jos toinenkin valtiorakennelma.’

  Lyödäänkö vetoa? Omat mittarini ovat:
  – OECD:n bottom-5 sijoitus ostovoimassa
  – Kokonaisveroasteen nousu yli 47 %:n ja
  – White-flightin nouseminen päivittäiseksi puheenaiheeksi.

  Nuo kylmät mittarit kertovat sen, minkä sanoin kuvasin. Sen yhteiskunnan romahdus, jonka kasvatti olen ja jonka minä tunnen.

  Maailma ei lopu eikä suurta katastrofia tule lähivuosina, mutta tämä maa tulee muuttumaan joka tasolla paskempaan suuntaan.

  Konflikti tulee kyllä sitten aikanaan, ikävä kyllä.

  Lyödään vetoa, mutta mistä?

 16. Onneksi olkoon suami.

  Tämän päivän lehdissä puoluejohtajat lupaavat veronkiristyksiä ja menoleikkauksia. Aika mielenkiintoinen yhdistelmä.

  Mutta onneksi me saamme edullista arlan maitoa s-markettiin. Pesä-Masan vouhkaamisesta huolimatta, se on edelleen pääasiassa suomalaista maitoa. Eikö ole ihmeellistä. Ja bonukset päälle.

  Saku-Siwan hyllyssä oleva maito on MTK:laista. Eikö ole ihmeellistä.

  Meneekö Pesä-Masa tästä lähtien Liiteriin?

 17. Kirjoitus ei ole vallan tuore kommentoitavaksi, mutta uudehkona lukijana kahlaan tekstejä taaksepäin. Sinänsä aihe on kuitenkin ajankohtainen, että Pravdan entinen päätoimittaja J. Virkkunen valaisi muutama päivä sitten lehtitalonsa valittua linjaa seuraavasti:


  Helsingin Sanomat teki vuosituhannen vaihteessa johdonmukaisen linjauksen siitä, että lehti katsoi globalisaation Suomelle myönteiseksi asiaksi, sanoo Helsingin Sanomien silloinen vastaava päätoimittaja Janne Virkkunen.

  ”Tämä näkyi myös pääkirjoituksissa. Kansainvälistyminen on pienelle viiden miljoonan kansakunnalle etu, ahdas kansallisvaltioajattelu puolestaan ei sitä ole.”
  ” (HS 10.12.2010)

  Olisivat voineet kertoa tämän jo silloin vuosituhannen vaihteessa, niin en olisi turhaan maksanut lehtitilaustani vielä usean vuoden ajan. Itseään tässä tosin voi vain syyttää, sillä hyllyttihän Pravda Kari Suomalaisenkin jo vuonna 1991 täysin naulan kantaan osuneesta somaliaiheisesta piirroksestaan. Päätös tilauksen lakkauttamisesta olisi pitänyt tehdä jo aikanaan – tosin vasta viime vuosina on netti täysin korvannut painetun lehden käytettävyydessä.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: