Helsingin karille menevä haave

Helsinki ryösti pari vuotta sitten lounais-Sipoon maa-alueet. Tavoitteena oli saada aikaa lisää asuntoja pääasiassa maahan tulviville Afrikasta ja Lähi-idästä tuleville ihmismassoille. Projekti oli alusta saakka ainutlaatuinen, sillä koskaan aiemmin ei ole tarkoituksella suunniteltu tällaista Suomen oloissa valtavaa mamu-keskittymää ja sen vaatimia palveluita.

Alustavissa arvioissa ja maa-alueiden liitosten perusteissa puhutaan 50 000 – 200 000 ihmisen ghetosta. Perusteluissa asiaa verhottiin valehtelemalla suoraan alueelle suunniteltavan pientalovaltaista viherkaupunkia. Märän haaveen kruunasi itämetron jatkaminen, joka turvaisi alueen liikenneyhteydet.

Märkä monikulttuurinen asuntohaave ei etene aivan suunnitellusti. Nyt kun vihdoin Helsingin kaupunkisuunnittelutoimiston henkilöt ovat tutustuneet asiaan, alkaa totuus paljastua. Ryöstetyn alueen rannikko on suurelta osin Naturassa ja suurin osa lopusta tulva-aluetta. Täyttömaata tarvittaisiin niin valtavia määriä, ettei rakentaminen todellakaan ole käytännöllistä, vaan tuhottoman kallista. Rahaa Helsingillä taas ei ole.

Suurin osa sopivasta tonttimaasta rannikon tuntumassa on tietysti jo rakennettu. Helsinki taas on jo mennyt julkisesti lupaamaan, ettei pakkolunastukseen turvauduta, mitä itse vahvasti epäilen.

Kun rannikolta ei tilaa löydy, pitää mennä Porvoonväylän pohjoispuolelle, eli käytännössä Sipoonkorpeen. Kansallispuistoksi suuniteltuun alueeseen kajoaminen ei taas poliittisesti onnistu. Jos Sipoonkorven laaja yhtenäinen metsäalue päätetään tuhota, edessä ovat käytännön haasteet. Sipoonkorpi on pääasiassa jyrkkiä kallioita ja niiden välissä olevia suoalueita. Käytännössä sielläkin olisi edessä massiiviset räjäytystyöt ja maan täyttöä loputtomiin. Kunnallistekniikan rakentaminen uudelle alueelle on tavattoman kallista, oli kaavoituksen lopputulema mikä tahansa.

Voi jo nyt ennustaa, että koko projektista tulee tämän Suomi-Afrikaksi-hankkeen yksi suurista monumenteista. Lapsenuskoiset ja täysin reaalimaailmasta irronneet päättäjät tekevät sellaisia virheitä, joita ei edes hullukaan olisi kymmenen vuotta sitten voinut uneksia.

Olisi voinut kuvitella, että edes yksi Helsingin päättäjistä olisi oikeasti tutustunut alueeseen, mutta ei. Ilmeisesti kukaan ei ole edes käynyt paikan päällä. Olisi kannattanut ottaa vaikka koira ja kierrellä Sipoonkorpi ja rannikon mutarannat rauhassa ajatuksen kanssa läpi.

Nyt asia on sylissä ja ensimmäiset luonnokset ovat kaupunkisuunnitteluviraston pöydällä. Kukaan ei uskalla sanoa asiaa ja totuutta ääneen. Tavoitellun viidennesmiljoonan suuri mamuttamo on kuihtunut hädin tuskin 20 000 ihmisen kanikoppiasunnoiksi.

Asukasmäärä on joka tapauksessa niin pieni, että suunnitellut investoinnit infraan ja metroon ovat täysin järjettömiä. Alustavien laskelmien mukaan Sipoon mamuttamon rakentaminen infroineen ja metroineen maksaa Helsingille niin paljon, että kunnallisvero pitäisi nostaa pysyvästi 24 %:iin.

Tämäkin luku tulee vain siitä oletuksesta, että nettomaksajien määrä pysyy samana. Aivan varmaa taas on, että nettomaksajien pako Helsingistä kiihtyy, kun veropaineet kasvavat. Kun maksajat lähtevät, onkin kunnallisveron taso 27-28 %:n välissä.

Lounais-Sipoon kaavoitusfarssissa on kuitenkin yksi hyvä puoli ja normaali ihminen yrittää hakea kaikista asioiden positiiviset ja valoisat näkymät. Farssin paras juttu liittyy suunniteltuun uuteen taajamaan ja sen nimeen.

Kaupunkisuunnitteluviraston toimistoslangissa se tunnetaan nimittäin työnimellä Lähi-itäkeskus.

Mainokset
Published in: on maaliskuu 14, 2010 at 11:49 pm  Comments (16)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2010/03/14/helsingin-karille-meneva-haave/trackback/

RSS feed for comments on this post.

16 kommenttiaJätä kommentti

 1. Eka!

  Tarkkaile kävijöitäsi, olet kussut jonkun tulitikuille! 😉

  Lähi-itäkeskus, ei saatana kun naurattaa (kun en ole helsinkiläinen).

 2. Vai että oikeen uudenkarhea ghetto metroyhteydellä keskustan kahviloihin ja Kelan luukulle?

  Onko nyt ihan varma ettei HK makkaratehtaan piipuista
  missään tuuliolosuhteissa pääse sikapartikkeleita ghettoalueen hengitysilmaan? Tämä oli otettava huomioon infrastruktuurin suunnittelussa ja mahdolliset uudet alueiden pakkolunastukset turvallisemmalta rantakaistaleelta aloitettava välittömästi. Raikas merituulihan puhaltaa pois vaikka
  vääräuskoisuuden.

 3. Tämäkin juttu taas saa paukuttelemaan henkseleitä siitä kun olin 10 vuotta sitten fiksu ja muutin Helsingistä pois. Tosin saman tien realiteetit iskevät vasten kasvoja ja huomaan, ettei täällä ole kovin paljoa sen paremmin.

 4. Tämä on niin oikein helsingin virkamiehistölle! Tunnen ihmisiä jotka ovat muuttaneet Karhusaareen koska halusivat pysyä itäpuolella mutta päästä eroon paskoista kouluista ja gettomeiningistä. Sääliksi kävi niitä kun kuulin että slummi yrittää seurata perässä, toivottavasti oikeus voittaa kuitenkin lopuksi.

 5. Häpeällistä tuossa liitoksessa on myös se, että kaupunginosan virallinen nimi on Östersundom – sillä ei ole enää virallista suomenkielistä nimeä, vaikka sen kuuluessa Sipooseen sen virallinen nimi oli suomeksi Itäsalmi.

 6. Tämä sopii kaupunginjohtajan esittämään suunnitelmaan, että vuonna 2025 pitää 25 % asukkaista olla maahanmuuttajia Helsingissä. Sehän tarkoittaa vähintään 100.000 uutta mamua.

  Kaupunginjohtaja Pajunen on kääntänyt tässä asiassa kelkkansa täysin. Toissa vuonna hän vielä puhui, että maahanmuuttoa pitää vähentää, jotta saadaan kototettua ensin. Hän siis tarkoitti, että pitää saada uudet asunnot ensin rakennettua.

  Mamuille rakennetaan nykyään luksusasuntoja. Sörkän lähellä olevat uudet mamuasunnot maksavat 400.000 euroa, jos suomalainen ne ostaa.

  Valitettavasti on niin, että kaikki hulluimmat jutut ovat totta. Ei kukaan pysty keksimään näin älytöntä tarinaa.

 7. Ave,
  ???? Tässä ihan hengästyy, kun lukee tätä juttua…
  Ei voi olla totta, on se ensimmäinen kommentti.

  Siis, suunnitteilla on ollut perkeleellinen jättimädättämö sinne sipooseen. Nimi on todella jopa ehkä naurattava, mutta niin enteellinen, hah… 😛

  Mutta, siis ymmärsinkö oikein, että tämä on onneksi kuivumassa läjään koko paska, tai siis ainakin pienenee, se on se hyvä asia tässä.

  Mutta silti, alkaa olla sellainen tunne, että kuten Caesar sanoi: Alea jacta est…
  Eli tästä tulee vielä rumat ajat, vai vieläkö on aikaa muuttaa kurssia?

 8. Hämmästelen, kuinka moni kommenttien perusteella on uskonut tämän lähteettömän jutun.

  Ilmeisesti maahanmuuttokritiikin hengessä voi väittää mitä tahansa roskaa ilman lähteitä tai pienintä totuuden siementäkään.

  Kansa näyttää silkkaa tyhmyyttään uskovan minkä tahansa loanheiton, kunhan siihen liitetään maahanmuutto. Kannattaisikohan hävetä?

 9. Paavo Väyrynen espoolaisille: Metro tuo maahanmuuttajia

 10. Vai että Lähi-itäkeskus, saat kohta Octavius alkaa kustantamaan meitsin talouspaperit mitkä menee näytön pyyhkimiseen. 😀

 11. kaikki hampunkasvattajat on taas aktivoituneet kirjoittamaan jotain paskamössöään tästä maahanmuutosta, kun hyysäri teki sen niin upean kallupin tästä kusisesta aiheesta.
  ja kas 60% äänestäneistä vastustaa maahanmuuttoa! ja hyvä niin. 😀
  mutta se on siis väärä tulos, nyt on vaihdettava kansa ja sitten äänestetään uudelleen!

  koska puurot ja kaikki vitun vellit on jo kauan nussittu sekaisin tässä säälittävässä mokuttamisen ylistyksessä ja mamujen hinaamisessa, niin paras ottaa kanta, että kaikki maahanmuutto vaan seis. aivan kaikki.
  tänne ei tarvita yhtäkään paskaturpaa enää lisää loisimaan, ei ikinä. ja olevat saavat luvan lähteä täältä, vaikka viroon tai kuuhun, aivan sama.

  siinä kantani tähän ah-niin-ihanaan maahanmuuttoon. ja aivan samat jorinat tähän über-ihanaan monikulttuuriin, se vasta on saatana täyttä paskaa. siis voiko tällä hetkellä kusisempaa aihetta olla, kuin joku helvetin monikulttuuri, miettikää nyt hyvät ihmiset!

  teille työnnetään kuntiinne maahanmuuttokeskuksiin (=mädättämö) jotain ihme sakkia asumaan teidän kustannuksellanne. niinpä siis valde maksaa, eli siis sinä maksat, eli me maksamme.
  siellä ne killisilmtä sitten mulkoilevat teitä ikkunoistaan, kun te tulette töistä kotiin. ei ne käy töissä.
  ja aamulla en ei mulkoile ikkunoissa, ne nukkuu, kun sinä menet töihin ja maksat tämän kaiken ihanan monikultturin. vituttaako?
  niin minuakin.
  Parabellum.

 12. Tuleppas nyt takaisin Octavius. Tuohon viherpunapaskan nylkytykseen ei todellakaan tee hyvää, että pistät sulkakynän penaaliin.

 13. Viisas ihminen: en tiedä omia lähteitäsi, mutta omani ovat kyllä aika lähellä asian sydäntä.

  Lähi-itäkeskus ei siis ole minun keksintöni. Se on ihan normaalia virkamiesten käyttämää toimistoslangia tästä kaavaillusta suuresta mamuttamosta.

  Jos Viisas ihminen kertoo tarkemmin miten asiat etenevät, olisimme varmaan kaikki enemmän kuin kiinnostuneita kuulemaan. Kiitän jo etukäteen.

 14. Mikään ei ole niin viisas, kuin viisas ihminen….

  Buaaa-hah hah buaaa-hah hah buaaa-hah hah hah haa! xD

  Jees, odotamme sinun kertomustasi tästä lähi-itä-keksuksesta? Ja kentien jostain muustakin tuoksuvasta aivopierustasi…

  Rohkeasti vaan!

 15. No, sitä viisasihminen-jokellusta odotellessa…

  Jees, taas meni paska mokuttajien tuulettimeen. Hyvä JHA, näin sitä pitää antaa kunnon tekstiä kun siihen on mahdollisuus, taisi hyyäsäri tehdä tässä vihreen, kun antoi JHAlle palstatilaa, paha, paha…

  Siitä seuraa sitten tällainen vitun piipitys näiden kaikkien puna-viher-paskojen suunnasta, ei siis mitään uutta.
  Uutta on se, että siniset sosialistit on tulleet esiin kaapeistaan, kuten rickimartin homokaapistaan…

  Tämä punikki-piispa on niin säälittävä sössöttäjä, oikea saatanan pieru ja vieraissa-nussija. Parempi pitää vaan pää kiinni, ja katsoa, mihin sitä kulliaan törkkii, jooko?

  Sitten tämä saatanan vihreä enkelikuoro ja muut hamput taas vetivät parit marisätkät ja suolsivat ulos naamastaan tätä hepo-höpöä, josta ei saatana saa selvin päin koskaan selkoa…

  Eli siinä sekin paska taas oli, hotten-totteja vitusti lisää tänne ja me muut saamme pitää naamamme kiinni. Näin tehdään EUSSR:ssä, eurostoliitossa ja stasi kyylää meitä vääräuskoisia rasisteja, fasisteja ja natseja….
  Parabellum.

 16. ”…ettei rakentaminen todellakaan ole käytännöllistä, vaan tuhottoman kallista. Rahaa Helsingillä taas ei ole.”

  Ratkaisu:

  1. Vastaanotetaan mamuja (siitä saa rahaa)
  2. Rakennetaan saaduilla rahoilla mamukämppiä Helsingin Lähi-Itään
  3. Jos rahat eivät vieläkään riitä, itketään valtiolta lisää
  4. Takaisin kohtaan 1.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: